روتر را با اکسس پوینت اشتباه نگیرید!
امروزه در مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی و یا دوستانه، معمولا اولین بحثی که پیش میآید بحث رمز وای فای است! از مهمانان اصرار و از میزبان نیز انکار! اما اصلا این شبکههای بیسیم یا وایرلس چه چیزی هستند و اصلا چگونه بوجود میآیند؟ به چه دستگاههایی برای ایجاد یک شبکه بیسیم احتیاج داریم؟ آیا تا بحال نام دستگاههایی به نام روتر و اکسس پوینت به گوشتان خورده است؟
تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر با اکسس پوینت و تفاوتهای آن با روتر آشنا شویم.
اکسس پوینت برای ایجاد و توسعه شبکه بی سیم
همانطور که میدانید شبکههای کابلی علاوه بر مزیتهای بسیار زیاد خود، مانند سرعت انتقال اطلاعات و امنیت بالا، دارای محدودیتهایی مانند سختی نصب، مسافت و … هستند. اما جایگزینی برای این شبکهها وجود دارد که محدودیتها را از بین برده و نصب و راهاندازی را راحتتر میکند. این راهحل جایگزین، استفاده از شبکههای بیسیم میباشد. برای ایجاد شبکههای بیسیم نیاز به دستگاههایی خواهید داشت که یکی از آنها Access Point است.
اکسس پوینت ها صرفا به عنوان یک فرستنده/گیرنده عمل میکنند و برای ایجاد و توسعه یک شبکه بیسیم، بهترین گزینه محسوب میشوند. به این معنا که اگر قصد کابل کشی ندارید، میتوانید کامپیوترها و یا لپ تاپهای خود را بهصورت بیسیم به یکدیگر متصل کرده و یک شبکه بیسیم ایجاد کنید.
برای روشنتر شدن عملیاتی که این دستگاه در شبکه انجام می دهد، مثالی را در زیر میآوریم:
یک پیشنهاد مقرون به صرفه از ایزی مارکت!
فرض کنید در منزل خود، تنها یک کامپیوتر دارید و می خواهید آنرا به اینترنت متصل نمایید، برای این کار یک مودم روتر کابلی مانند DSL-2520U هم کار شما را راه میاندازد. با استفاده از یک کابل LAN و اتصال آن به کامپیوتر خود، به اینترنت دسترسی پیدا خواهید کرد.
اما اگر یک تبلت یا موبایل نیز خریداری کنید، طبیعتا میخواهید آنها را به اینترنت متصل کرده و از فضای مجازی و بازیهای آنلاین لذت ببرید. پس باید بوسیله دستگاهی، اینترنت کابلی را به اینترنت وایرلس تبدیل نمایید. اکسس پوینت دقیقا این کار را برای شما انجام می دهد. فقط کافیست که یک کابل LAN به آن وصل کنید، با یک کانفیگ راحت، کار تمام است، حال اکسس پوینت، اینترنت را به صورت بیسیم در اختیار دستگاههای شما مانند لپ تاپ، موبایل و… قرار میدهد.
یکی دیگر از کاربردهای Access Point، اتصال شبکههای کابلی به یکدیگر می باشد. اگر دو شبکه کابلی داشته باشید، برای اتصال این دو شبکه به یکدیگر میتوانید از اکسس پوینت استفاده نمایید. همچنین میتوانید دستگاههای بیسیم خود را نیز، با استفاده از یک اکسس پوینت به شبکههای کابلی متصل نمایید .

با مدهای اکسس پوینت بیشتر آشنا شوید
البته برای استفاده از اکسس پوینت در شبکه، باید تنظیمات خاصی را انجام داده و آنرا روی مدهای (mode) مخصوص قرار دهیم، که در زیر به طور مختصر آنها را توضیح خواهیم داد.
۱- Access Point Mode
مد AP، رایجترین حالتی است که در اکسس پوینتها مورد استفاده قرار میگیرد و برای انتشار امواج به صورت وای فای میباشد. بنابراین اگر قصد ندارید که برای منزل یا محل کار خود، یک مودم روتر بیسیم تهیه نمایید، ما یک پیشنهاد جایگزین برای شما داریم: می توانید یک مودم کابلی خریداری کنید، آنرا از طریق کابل LAN به یک اکسس پوینت متصل نمایید و اکسس پوینت را نیز در حالت AP قرار دهید، حال اینترنت به صورت وای فای در اختیار شما خواهد بود.

۲- Wireless Repeater Mode (ریپیتر)
این حالت برای تقویت سیگنالهای یک روتر و یا یک اکسس پوینت دیگر، بکار میرود. فرض کنید منزلتان ۲۰۰ متر بوده و مودم روتر شما تنها ۱۰۰ متر پوشش دارد، برای اینکه پوشش خود را وسیعتر نمایید، باید یک اکسس پوینت، مانند DAP-1160 تهیه کنید و مد آن را روی ریپیتر قرار دهید، این AP، سیگنالهای مودم روتر شما را دریافت کرده، آنها را تقویت میکند و مجددا بهصورت وای فای پخش خواهد کرد، بنابراین اگر در منزل یا محل کار خود، نقاط کور یا با آنتن دهی ضعیف دارید، این دستگاه ها گزینه مناسبی برای تقویت سیگنال محسوب میشوند. البته این شرط را همواره در نظر بگیرید که ap دوم (که به عنوان ریپیتر قرار میگیرد)، باید ۶۰ تا ۷۰ درصد سیگنال دستگاه اول را داشته باشد، بنابراین در محل قرار گرفتن دستگاه دوم دقت کنید.

۳- Wireless Client Mode
این حالت در مواقعی کاربرد دارد که باید دستگاهی که قابلیت اتصال بیسیم ندارد را، به یک شبکه بیسیم متصل نمایید. در مد وایرلس کلاینت، اکسس پوینت در واقع مانند یک کارت شبکه کار میکند و امواج را به صورت وای فای دریافت کرده و از طریق یک کابل LAN، دستگاه سیمی را به شبکه متصل می نماید.

۴- Bridging Mode (پل)
این حالت برای ارتباط دو یا چند اکسس پوینت، به جهت اتصال چندین شبکه کابلی به یکدیگر استفاده میشود. برای این کار، ابتدا از طریق کابل LAN، هر کدام از شبکهها را به یک اکسس پوینت متصل مینماییم، سپس اکسس پوینت ها را در مد Bridg قرار داده تا همدیگر را شناسایی کرده و مرتبط شوند.۴

خب! حالا که به طور مختصر با اکسس پوینت و کاربرد آن در ایجاد و توسعه شبکه بیسیم آشنا شدیم، به بیان تفاوتهای آن با روتر خواهیم پرداخت. البته پیشنهاد میکنیم که قبل از ادامه، مقاله “چهار اشتباه رایج هنگام استفاده از روتر ها” را درسایت ایزی مارکت مطالعه کنید تا با کارکرد روتر در شبکه آشنا شوید.
تفاوتهای روتر و اکسس پوینت
- اکسس پوینت ها قابلیت مسیریابی (Routing) و ترجمه آدرس شبکه (NAT) را ندارند، در حالیکه این دو، از وظایف اصلی روتر ها در شبکه هستند.
- روتر ها می توانند کار اکسس پوینت را در شبکه انجام دهند، اما اکسس پوینت به هیچ عنوان کار روتر را انجام نخواهد داد.
- اکسس پوینت ها به تنهایی قابلیت اتصال به اینترنت را ندارند و حتما باید برای این کار از یک مودم روتر استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید