با پاور بانک ، شارژ نداشتن ممنوع!

شارژ نداشتن ممنوع!
Category: بلاگ برچسب ها:

با پاور بانک ، شارژ نداشتن ممنوع!

دنیای تکاپو و تکنولوژی‌های جدید، دنیای بسیار پیچیده‌ای است. از یک سو تمامی ابزارهای جدید و امروزی ما نیازمند برق یا شارژ شدن هستند و از طرفی هیاهو و تکاپوی عصر حاضر به ما اجازه‌ی یکجا نشینی و لم دادن کنار پریز برق را نمی‌دهد. اما خوشبختانه همانطور که تمامی بخش‌های زندگی ما از نظر تکنولوژی در حال پیشرفت است، شارژرها و نیروی برق مورد نیاز ما نیز در قالب‌های جدیدی در دسترسمان قرار گرفته‌اند. یکی از این نوآوری‌ها پاور بانک یا شارژر همراه است که به ما اجازه می دهد حتی در دورافتاده‌ترین نقاط دنیا قادر به شارژ ابزارهای دیجیتال و هوشمند خود باشیم. با اینکه خوب می‌دانیم و اسم این ابزار بارها به گوش‌تان خورده‌ است و شاید یکی از آن‌‌ها را درون کیف‌تان دارید، اما مطمئنا هنوز دانستنی‌هایی درمورد این شارژرها وجود دارد که از شنیدن آن‌‌ها هیجان‌زده خواهید شد! اگر دوست دارید بیشتر درمورد پاور بانک‌ها و نحوه‌ی محاسبه‌ی ظرفیت واقعی آن‌ها بدانید، این مقاله برایتان جالب خواهد بود.
حتی در دور افتاده نقاط زمین هم شارژ باش!

پاور بانک چیست؟

پاور بانک نوعی باتری قابل حمل است که با استفاده از مدارهای داخلی ورود و خروج انرژی را کنترل می‌کند. این دستگاه‌ها با کمک شارژرهای یو اس بی شارژ می‌شوند و پس از دریافت شارژ آماده‌اند تا به‌عنوان منبع انرژی قابل حمل، برای شارژ وسایل باتری‌دار همچون تلفن همراه مورد استفاده قرار گیرند.

کاربرد پاور بانک

همانطور که گفتیم پاور بانک منبع انرژی قابل حملی است که می‌تواند برای شارژ کردن دستگاه‌‌های مختلفی که دارای باتری هستند به ما کمک کند. اگر به اسم این ابزار نیز توجه کنید، متوجه می‌شوید که این دستگاه نوعی بانک انرژی است که می‌تواند در صورت نیاز به وسایل مختلف شما انرژی و برق برساند. پس کاربرد اصلی شارژرهای همراه دریافت و ذخیره‌ی انرژی و انتقال آن به وسایل دیگر است.

پاور بانک برای شارژ کردن چه لوازمی قابل استفاده است؟

پاور بانک وسیله‌ای عمومی است و در هر مکان و شرایطی قابل استفاده است. معمولا این ابزارها برای شارژ دستگاه‌هایی همچون تلفن‌های همراه، تبلت‌ها‌، ساعت‌های هوشمند، مچ بندهای هوشمند، هندزفری‌ها، MP3 و MP4 پلیرها و تمامی ابزارها و گجت‌هایی که می‌توان برای شارژ آن‌ها از درگاه یو اس بی کمک گرفت، استفاده می‌شوند. برخی از شارژرهای همراه قابلیت شارژ لپ تاپ را نیز دارند و می‌توان با کمک آن‌ها باتری‌های قدرتمندتری همچون باتری لپ تاپ را نیز شارژ کرد.

لپ تاپت را عجیب و غریب شارژ کن!

انواع پاور بانک

پاور بانک ها از جهات مختلفی قابلیت دسته‌بندی دارند، اما مهم‌ترین دسته‌بندی این ابزارهای بسیار کارآمد بر اساس نحوه‌ی کار هر یک از آن‌ها انجام می‌شود. بر این اساس، شارژرهای همراه در سه مدل گوناگون که در ادامه معرفی می‌کنیم، تولید می‌شوند:

  • پاور بانک استاندارد یا جهانی: این نوع از شارژرهای همراه همان باتری‌های قابل حملی هستند که در فروشگاه‌های آنلاین و فیزیکی لوازم الکترونیکی می‌بیند. این ابزارها فرآیند شارژ کردن دستگاه‌های مختلف را ازطریق درگاه یو اس بی انجام می‌دهند و اغلب آن‌ها مجهز به چراغ‌های نشانگری هستند که وضعیت شارژ باتری را به شما نشان می‌دهند.
  • پاور بانک خورشیدی: همانطور که از نام آن پیداست، این شارژرها با کمک انرژی خورشید شارژ می‌شوند و دارای پنل‌های فوتوولتائیک هستند. باتری این دستگاه با قرار گرفتن در معرض نور خورشید شارژ می‌شود و از آنجا که سلول‌های خورشید این وسیله بسیار کوچک هستند باید حتما در معرض نور مستقیم و زیاد خورشید قرار بگیرند. شارژ باتری با انرژی خورشیدی بسیار کند انجام می‌شود به همین دلیل اغلب این شارژرهای همراه از طریق درگاه USB نیز قابل شارژ هستند. این قابلیت باعث شده است تا این مدل از شارژهای همراه تبدیل به ابزاری کارآمد در حین سفر و زمان‌هایی شوند که دسترسی به برق وجود ندارد.
  • پاور بانک بی سیم: با روی کار آمدن گوشی‌های همراه و ایر پادهایی که به‌صورت وایرلس و بدون نیاز به سیم شارژ می‌شوند، تولیدکنندگان شارژر همراه نیز، تصمیم گرفتند از این قافله عقب نمانند و پاربانک‌هایی با قابلیت شارژ بی سیم تولید نمایند. بسیاری از این ابزارها از طریق درگاه شارژ یو اس بی شارژ می‌شوند و انرژی مورد نیاز دستگاه‌های دیگر را با کمک استانداردهای QI و به‌صورت وایرلس تامین می‌کنند.

اجزای تشکیل‌دهنده‌ی پاور بانک

تمامی شارژرهای همراه از سه جزء اصلی تشکیل شده‌اند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم:

  • بدنه: بدنه‌ی شارژر همراه می‌تواند از جنس‌های گوناگونی ساخته شده باشد. پلاستیک فشرده، سیلیکون و فلز از موادی هستند که می‌توانند در برگیرنده‌ی اجزای داخلی شارژر باشند.
  • باتری لیتیوم یونی: معمولا در شارژرهای همراه استاندارد از باتری‌های لیتیوم یونی مرغوب با ظرفیت ۳.۷ ولت استفاده می‌شود. در یک شارژر همراه ۱۰۰۰ میلی آمپر، حدود ۴ تا ۵ باتری لیتیومی به کار رفته است.
  • مدار شارژ لیتیوم یونی: مدار شارژر از آی سی‌های شارژ لیتیومی یونی ساخته می‌شوند و می‌توانند با در کنار هم قرار دادن باتری‌های لیتیومی یونی شارژ مورد نیاز پاور بانک را تامین کنند.

بدنه، باتری و مدار شارژ از اجزای اصلی پاور بانک‌ها هستند اما برخی از شارژرهای همراه دارای چراغ‌های نشانگری هستند که میزان شارژ دستگاه را به شما نشان می‌دهند، پس می‌توان چراغ‌های نشانگر را نیز از اجزاء فرعی تشکیل‌دهنده‌ی باتری‌هایهمراه دانست.

پاور بانک چگونه کار می‌کند؟

همانطور که گفتیم شارژر همراه از یک مدار شارژ تشکیل شده است، این مدار شارژ نیروی الکتریکی را از طریق پورت‌های یو اس بی به باتری‌ها منتقل می‌کند. این فرآیند به نحوی انجام می‌شود که باتری‌ها بیش از اندازه شارژ نشوند و همیشه شارژ کافی و مناسب دریافت کنند. پس از شارژ کردن باتری‌های موجود در شارژرهای همراه، آن‌‌ها نیروی الکتریکی لازم برای شارژ سایر وسایل را در خود ذخیره می‌کنند. به این ترتیب دستگاه شما آماده است تا با اتصال به سایر دستگاه‌های دارای باتری، انرژی خود را به آن‌‌ها منتقل کرده و باتری این دستگاه‌ها را شارژ نماید.

باتری‌های داخلی پاور بانک

کیفیت و نوع باتری نیز به اندازه‌ی مدیریت شارژ و تخلیه‌ی باتری‌ها در عملکرد خوب و بدون نقص پاور بانک تاثیرگذار است. به همین خاطر معمولا در ساخت پاور بانک از دو مدل باتری استفاده می‌شود:

  • باتری لیتیوم یونی: باتری‌های لیتیوم یونی معمولا چگالی نیروی بالاتری دارند و به مرور زمان از توان‌شان کاسته نمی‌شود. این باتری‌ها قیمت مطلوب‌تری دارند.
  • باتری لیتیوم پلیمری: باتری‌های لیتیوم پلیمری از استحکام و ماندگاری بیشتری برخوردارند و ظاهر و طراحی مستحکم‌تری دارند. این باتری‌ها وزن بسیار پایینی دارند و نسبت به سایر باتری‌ها کمتر دچار اتصالی می‌شوند.

باتری‌های داخلی این دستگاه‌ها

ظرفیت اسمی و واقعی پاور بانک

ظرفیت اسمی یا تجاری پاور بانک درواقع همان ظرفیتی است که در حین خرید روی بسته‌ی آن نوشته شده است؛ برای مثال ۱۰۰۰۰ میلی آمپر ساعت. با توجه به اینکه باتری‌های موجود در شارژرهای همراه ۱۰۰۰۰ میلی آمپری، معمولا ۴ باتری ۳.۷ ولتی ۲۵۰۰ میلی آمپر ساعتی هستند، پس در نگاه اول به نظر نمی‌رسد که چیزی در این میان مشکل داشته باشد. اما هنگامی که پای ظرفیت واقعی دستگاه به میان می‌آید متوجه خواهید شد که اعداد روی بسته‌بندی شارژرهای همراه آنقدرها هم درست نیستند. به این خاطر که شارژرهای همراه از طریق پورت‌های USB به دستگاه‌های گوناگون متصل می‌شوند این پورت‌ها ولتاژی برابر ۵ دارند که با ولتاژ باتری‌ها یکسان نیست. بین باتری‌ها و سوکت USB نوعی مدار تبدیل کننده قرار دارد که ولتاژ حاصل از باتری‌ها را به‌گونه‌ای که برای استفاده‌ی پورت یو اس بی مناسب باشد تغییر می‌دهد؛ این تغییر در ظرفیت نهایی دستگاه نیز تغییراتی ایجاد می‌کند. شما می‌توانید برای محاسبه‌ی ظرفیت واقعی دستگاه خود از فرمول زیر استفاده کنید:

ظرفیت واقعی = ۳٫۷ * ظرفیت تبلیغ شده 

یعنی ظرفیت واقعی یک پاور بانک ۱۰۰۰۰ میلی آمپری طبق این فرمول ۷۴۰۰ میلی آمپر است.

چگونه پاور بانک‌تان را شارژ کنید؟

شارژ کردن پاور بانک به سادگی آب خوردن است، کافی است سیم شارژر آن را به دستگاه متصل کنید و سر دیگر آن را به پریز برق یا پورت USB کامپیوترتان متصل کنید. با اینکه شارژ کردن شارژر همراه از طریق پورت یو اس بی کامپیوتر یک گزینه‌ی دم دستی است، اما برای دریافت نتیجه‌ی بهتر و شارژ سریع‌تر دستگاه‌تان، توصیه می‌کنیم که حتما آن را با استفاده از شارژر دیواری به برق متصل کنید. زمان اتصال پاور بانک شما به برق باید مطابق با دستورالعمل درج شده روی دستگاه یا دفترچه‌ی راهنمای آن باشد. به محض اینکه دستگاه شما به‌طور کامل شارژ شد، چراغ‌های نشانگر میزان شارژ همگی روشن خواهند شد و باید دستگاه خود را از برق بکشید. شما می‌توانید برای آزمایش درست شارژ شدن دستگاه‌تان آن را به تلفن همراه‌تان متصل کنید و ببینید که آیا گوشی‌تان را شارژ می‌کند یا خیر.

پاوربانک خود را چگونه شارژ کنم؟

یک پاور بانک چند بار وسیله‌ی مد نظر شما را شارژ می‌کند؟

قطعا همه‌ی ما دوست داریم بدانیم که شارژرمان تا چند مرتبه گوشی یا سایر وسایلمان را شارز خواهد کرد و به بیان دیگر تا چه زمانی برایمان قابل استفاده است؟ خب برای پاسخ به این سوال نیز باید به فرمول‌های ریاضی و کمی دودوتا چهارتا متوسل شد. معمولا طراحان چنین دستگاه‌هایی برای رسیدن به جواب از فرمول زیر استفاده می‌کنند:

تعداد دفعات شارژدهی= (۳٫۷*ظرفیت اسمی شارژر همراه/۵) * ۰٫۸۵/ظرفیت باتری دستگاه موردنظر

یعنی شارژر ۱۶۰۰۰ میلی آمپری ما می‌تواند ۳.۳ دفعه یک گوشی سامسونگ گلکسی اس ۸ با ظرفیت باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر را شارژ کند.

مزایا و معایب پاور بانک‌ها

از آنجا که امروزه کمتر کسی پیدا می‌شود که از شارژر همراه استفاده نکند، آشنایی با مزایا و معایب این ابزار کاربردی خالی از لطف نیست.

مزایا:

  • پاور بانک‌ها شارژرهای قابل حملی هستند که به راحتی در کیف یا جیب‌تان جا می‌شوند و می‌توانید در هر مکانی آن را به همراه داشته باشید.
  • آن‌ها در هر شرایطی به کارتان می‌آیند و حتی اگر چندان اهل سفر کردن نباشید می‌توانند در مواقع بحرانی یا در حین قطع برق به کمک‌تان بیایند و باعث شوند ارتباط‌تان را با اطرافیان خود حفظ کنید.
  • وجود درگاه‌های USB شارژ سریع در مدل‌های جدیدتر شارژر همراه، اجازه می‌دهد تا در کمترین زمان ممکن گوشی خود را به‌طور کامل شارژ کنید.
  • ابزاری نسبتا ارزان است و می‌توانید بهترین مدل‌های آن را با قیمت مناسب تهیه کنید.

معایب:

  • در صورتی که به‌طور مدام از آن‌ها استفاده نکنید، باتری آن‌ها به‌مرور تخلیه می‌شود و باید همیشه آن‌ها را شارژ نگه دارید تا به مشکل نخورید.
  • برخی از آن‌‌ها بسیار دیر شارژ می‌شوند.
  • وزنشان کمی زیاد است.

تبلت، موبایل، لپ تاپ و ... را با هم شارژ کن!

چگونه به بهترین شکل از پاور بانک‌تان نگهداری کنید؟

برای اینکه عمر شارژر همراه خود را افزایش دهید لازم است تا از آن به خوبی نگهداری کنید. برای نگهداری هرچه بهتر از این ابزار باید نکات زیر را به خاطر بسپارید:

  • تنها در زمان نیاز از آن استفاده کنید: این ابزار برای زمانی طراحی شده است که شما به شارژر اصلی دستگاه یا برق دسترسی ندارید، بنابراین بهتر است تنها در مواقع نیاز و اضطرار از آن استفاده کنید.
  • به ظرفیت پاورتان توجه کنید: همیشه قبل از خرید شارژر همراه به ظرفیت آن و دستگاهی که قصد دارید به کمک این وسیله شارژ کنید توجه نمایید. شما باید همواره شارژر همراهی با ظرفیتی معادل با دوبرابر ظرفیت دستگاه موردنظرتان انتخاب کنید تا بتوانید بهترین استفاده را از آن ببرید. برای مثال اگر باتری گوشی موبایل شما دارای ظرفیت ۲۵۰۰ میلی آمپر است، شما باید پاوری با حداقل ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپر انتخاب کنید.
  • آن را از دمای بالا دور نگه دارید: پاور بانک نیز مانند تمامی لوازم برقی نباید در معرض دمای بسیار بالا یا بسیار پایین قرار بگیرد. چرا که دمای بسیار زیاد یا کم می‌تواند به اجزای داخلی آن آسیب وارد کند و دستگاه شما را از کار بیندازد.
  • همیشه باتری آن را به‌طور کامل شارژ کنید: برای اینکه دستگاه شما بتواند بهترین عملکرد خود را ارائه دهد همواره باید در بالاترین حد ممکن خود شارژ شود. به این صورت عملکرد آن همیشه بهینه خواهد ماند.
  • آن را از ضربه و شوک در امان نگه دارید: شارژرهای همراه نیز همچون سایر وسایل الکترونیکی می‌توانند تحت تاثیر عوامل گوناگونی همچون شوک یا ضربه قرار بگیرند و دچار اختلال در عملکرد شوند. پس باید آن‌‌ها را در شرایطی نگهداری کنید که از چنین حوادثی دور باشند.

بهترین برندهای پاور بانک در ایران

اگر قصد خرید پاور بانک دارید و نمی‌دانید محصول کدام برند را برای خود انتخاب کنید، می‌توانید در لیست زیر نام برترین برندهای موجود در ایران را مشاهده کنید:

با محصولات انکر خیالتان از بابت سلامت گوشیتان راحت است

طول عمر پاور بانک‌ها

معمولا طول عمر شارژرهای همراه به دو شکل مورد بررسی قرار می‌گیرد:

  • چرخه‌ی شارژ و تخلیه‌ی شارژ: باتری‌های شارژی دارای عمر مشخص هستند که به‌مرور زمان به اتمام می‌رسد. به‌طور نرمال عمر یک باتری بر حسب تعداد دفعات شارژ و تخلیه‌ی شارژ آن در نظر گرفته می‌شود. معمولا شارژرهای همراه ارزان‌تر تا ۵۰۰ شارژ و دشارژ طول عمر دارند و این میزان برای پاورهایی با قدرت و کیفیت بالاتر بسیار بیش از ۵۰۰ بار است.
  • زمان خودتخلیه‌ای: تمامی باتری‌ها چه شارژی و چه دائمی، دارای سطح مشخصی از خودتخلیه‌ای هستند. برای باتری‌های شارژی جدیدی که دارای مدارهای کنترل هستند، کمترین میزان انرژی نیز می‌تواند آن‌ها را زنده نگه دارد و در نتیجه‌ی آن باتری تا زمان محدودی شارژ خواهد داشت. یک شارژر همراه خوب می‌تواند تا ۶ ماه و با از دست دادن تنها مقدار ناچیزی از شارژ، کار کند. اما باتری شارژرهای همراه با کیفیت پایین‌تر تنها تا یک ماه شارژ مفید نگاه می‌دارند.

چرا پاور بانک‌ها طول عمر مشخصی دارند؟

اگر برای شما هم سوال پیش آمده است که چرا شارژرها طول عمر مشخصی دارند، باید بگوییم به این دلیل که آن‌‌ها از باتری ساخته شده‌اند. تمامی انواع باتری‌ها عمر مشخصی دارند و تا زمان مشخصی توانایی شارژ شدن یا نگه داشتن شارژ دارند. دلیل عمر محدود باتری‌ها، فعالیت شیمیایی اجزای داخلی آن‌هاست. این اجزا تا زمان مشخصی با یکدیگر واکنش شیمیایی نشان می‌دهند و می‌توانند نیرو تولید کنند، پس از به پایان رسیدن این واکنش شیمیایی عمر باتری‌ها نیز به اتمام می‌رسد. به همین خاطر با گذر زمان، آن‌ها توانایی خود را در ذخیره‌ی شارژ از دست می‌دهند و همانطور که در بخش قبل به آن اشاره کردیم به مرور شارژ خود را تخلیه می‌کنند.

مراقب طول عمر دستگاه خود باش!

سخن پایانی

قطعا با خواندن این مطالب درمورد شارژر همراه و آشنایی با نحوه‌ی محاسبه‌ی ظرفیت واقعی و تشخیص آن از ظرفیت اسمی و تبلیغاتی اطلاعات خوبی پیدا کرده اید و می توانید با کمک آن‌ها به دوستان و آشنایان خود در این زمینه مشاوره دهید. حالا دیگر می‌توانید خاطر جمع باشید که در حین خرید پاور بانک بهترین آن را برای خود یا عزیزان‌تان انتخاب می‌کنید و با شارژ بی‌نهایت تا همیشه با دوستان‌تان در تماس می‌مانید.

حال شما برای ما بگویید: آیا تابحال از پاور بانک استفاده کرده‌اید؟! از چه برندی؟ آیا استفاده از شارژر همراه به باتری گوشی شما آسیب رسانده است؟ تجربیات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.


پاور بانک انکر مدل A1316 با ظرفیت ۱۳۴۰۰ میلی آمپر ساعت



پیج اینستاگرام ایزی مارکت

اشتراک این مطلب

دیدگاه (1)

  • موسی

    پاور بانک عمر مفیدش چقدر است که دیگر نتوان از ان استفاده کرد یا ان را دور انداخت

    10 اسفند 1400 at 9:12 ق.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


You've just added this product to the cart:

norooz

همراه ایزی مارکتی،ضمن تبریک سال نو،بدلیل تعطیلی دفاتر پست در تعطیلات ابتدای سال،سفارشات جدید بعد از تاریخ ۵ فروردین ۱۴۰۲ ارسال خواهد شد.