آیا خرید اینترنتی لپ تاپ ایمن است؟
خرید اینترنتی لپ تاپ یکی از مطمئنترین شیوههای خرید است و مزایای زیادی دارد. در نظر بگیرید بهدنبال یک لپ تاپ با مشخصاتی خاص هستید؛ یک راه این است که به فروشگاهها سری بزنید و به جستوجو بپردازید. در حین این گشتنها، فروشندگان مدلهای دیگری را به شما پیشنهاد میکنند و از مزایای آنها برایتان میگویند.خستگی این گشتوگذار و مسیر طولانی تا خانه، شما را وادار میکند که یکی از همین گزینهها را انتخاب کنید. شما نیز با اطمینان یکی از پیشنهادات را خریداری کرده، لپ تاپ را آماده و با ویندوز نصب شده تحویل میگیرید و با رضایت تمام از فروشگاه خارج میشوید. یک ساعت نمیگذرد که متوجه میشوید در انتخاب خود اشتباه کردهاید و مشخصات مدنظرتان در این لپ تاپ وجود ندارد؛ اما، دیگر مجالی برای پشیمانی نیست. فکر میکنید علت این اتفاق چیست؟ شما کاملا میدانستید چهچیزی نیاز دارید؛ ولی، فرصت زیادی برای تصمیمگیری و انتخاب نداشتید.
با این تفاسیر راه بهتری نیز برای خرید لپ تاپ وجود دارد: خرید اینترنتی لپ تاپ. در این روش شما زمان کافی برای بررسی و انتخاب دارید و نیازی نیست که با فروشندگان سروکله بزنید. شما از طریق اینترنت میتوانید بهراحتی لپ تاپ ایدهآل خودتان را خریداری کنید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
وقتی اولین لپ تاپ وارد دنیای فناوری شد
اولین رایانه قابلحمل یا لپ تاپ در شرکت IBM در سپتامبر 1975 ساخته شد. این لپ تاپ وزنی معادل 55 پوند داشت و نسبت به لپ تاپهای امروزی بسیار سبکتر بود و راحتتر حمل میشد. اگرچه این وسیله را طبق استانداردهای امروزی نمیتوان یک لپ تاپ نامید، این دستگاه، زمینهی توسعهی رایانههای قابلحمل امروزی را فراهم کرد. پس از آن در سال 1979 بیل موگرج GRiD Compass را طراحی کرد. این کامپیوتر قابلحملترین کامپیوتر بود و نزدیکترین نمونه به لپ تاپهای امروزی محسوب میشد. ناسا در سال 1980 در برنامهی فضایی شاتل از این کامپیوتر استفاده کرد. سرانجام در سال 1981 اولین رایانهی قابلحمل توسط آدام آزبورن با نام آزبورن I توسعه یافت. این دستگاه اولین لپ تاپ واقعی ساختهشده است. این لپ تاپ پس از مدتی در دسترس عموم قرار گرفت و با مبلغ 1795 دلار فروخته شد.
همچنین بخوانید :
"افزایش سرعت لپ تاپ، از رویا تا واقعیت"
آزبورن I؛ یکهتازِ دورانِ خود
آزبورن I اولین نسخهی رسمی لپ تاپها بود که در 3 آوریل 1981 منتشر شد. وزن این لپ تاپ 10.7 کیلوگرم بود و شامل یک مانیتور، درایوهای سخت و اجزای دیگر نظیر کیبورد بود. برای تغذیهی لپتاپ از سوکتهای دیواری استفاده میشد و باتری نداشت؛ بااینوجود، چون با دست قابلحمل بود در دستهی رایانههای قابلحمل قرار داده شد. بعدها یک بستهی باتری برای این لپتاپ در دسترس قرار گرفت که امکان یکساعت کار را فراهم میکرد. همراه این لپ تاپ یک بستهی نرمافزاری بزرگ نیز ارسال میشد. پردازندهی این لپ تاپ از نوع Z80A بود و با فرکانس 4 مگاهرتز کار میکرد. رم سیستم تنها 64 کیلوبایت ظرفیت داشت و رام آن نیز 4 کیلوبابت بود. یک صفحهنمایش 5 اینچی، دو درایو فلاپی و یک صفحهکلید مجزا از امکانات این لپتاپ بودند. آزبورن I از سیستمعامل CP / M استفاده میکرد و شامل نرمافزار Wordstar Micropro بود.
لپ تاپ ها مهمان خانهها شدند
شاید زمانی که اولین لپ تاپها به خانهها رسیدند کسی تصور نمیکرد که بیست سال آینده امکان خرید اینترنتی لپ تاپ بهسادگی فراهم شود و اشخاص بدون صرف زمان و انرژی اضافه، لپتاپشان را درب منزل تحویل بگیرند. اگرچه لپتاپهای آزبورن در بازار بهخوبی فروش رفتند، همهگیر شدن این وسیله و خرید عمومی آن از بعد از عرضهی Epson HX-20 در سال 1981 آغاز شد. این لپ تاپ ژاپنی یک باتری مجزا، پرینتر داخلی و صفحهنمایش LCD داشت و قابلحمل بود.
لپ تاپ های امروزی گوناگونند
زمانی که قصد خرید اینترنتی لپ تاپ دارید، قبل از هرچیز باید بدانید چه نوع لپتاپی نیاز دارید. بهطورکلی لپ تاپها و نوتبوکها به زیرمجموعههای کوچکتری تقسیم میشوند؛ اگرچه همیشه از هم مجزا نیستند و ممکن است یک لپ تاپ در دو نوع قابلتعریف باشد. در یک دستهبندی کلی لپ تاپها به دستههای زیر تقسیم میشوند:
- نوت بوک (با نام مستعار لپ تاپ): این نوع رایجترین مدل لپ تاپهاست که اندازههای آنها 15 و 17 اینچی است و قابلیت حمل و کارایی متعادلی دارد. نوتبوکها در سرعت پردازنده، ظرفیت حافظه، رم، اندازهی صفحه و… باهم تفاوت دارند.
- فوق قابلحمل: این مدل لپ تاپها بسیار باریک و سبک هستند و برای جابهجایی راحت طراحیشدهاند و به آن ساب نوتبوک هم گفته میشود. این لپ تاپهای فوق باریک برخی از ویژگیها مانند درگاههای اتصال بزرگ را حذف کردهاند و برخی از مدلهایش 1 کیلوگرم وزن دارند.
- اولترا بوک: این اصطلاح را تراشهساز اینتل برای نوع خاصی از نوتبوکها انتخاب کرد. اولترا بوک برای موارد مختلف ازجمله اندازه، وزن، عمر باتری، نوع چیپست و ویژگیهای امنیتی داخلی یک سری معیارهای خاص دارد. از نقاط قوت این نوع، سختافزار ایمن و ضد سرقت است.
- نِت بوک: این لپ تاپهای کوچک برای مدت کوتاهی بسیار محبوبیت داشتند؛ چون نسبتاً ارزان بودند. این نوع بیشتر برای محاسبات متصل به اینترنت کاربرد داشت. رم کم و پردازنده ضعیف باعث شد که این دستگاهها بهمرور با انواع دیگر لپ تاپ جایگزین شوند.
- Chromebook: سیستمعامل این لپ تاپ ChromeOS است و با برنامههای وب و دادههای کلاود کار میکند. کلیهی برنامهها باید از فروشگاه کروم دانلود شوند و نسخههای جدید آن، قابلیت اجرای برنامههای اندروید را نیز دارند. این مدل ارزانتر از سایر مدلهای لپتاپ است و مدیریت راحتتری دارد.
- مک بوک: رایانههای اپل در دو خانواده MacBook Air بسیار نازک و MacBook Pro با کارایی بالا در اندازههای 13 و 16 اینچ (دومی اخیراً جایگزین اندازه 15 اینچی شده است) وجود دارند و روی تمام این رایانهها سیستمعامل macOS اجرا میشود.
- قابلتبدیل (2 در 1): این نوع لپ تاپ که به آن هیبرید نیز گفته میشود، ویژگیهای تبلت و لپتاپ را همزمان دارند و بهراحتی میتوان بین این دو مدل جابهجا شد.
عجیبترین لپ تاپ های امروزی
لپتاپها وسیلهای شخصی با کاربری خاص هستند و مدلهایی از آن در دنیا وجود دارد که برای یک کاربرد خاص یا یک فرد خاص طراحیشده است. ازجمله عجیبترین این لپ تاپها میتوان به نمونههای زیر اشاره کرد:
- MSI GT83 Titan SLR: این لپ تاپ با یک صفحهکلید مکانیکی با وزن 13 پوند طراحیشده است که برای لپ تاپ بیشازحد سنگین است. دو کارت گرافیک GTX 1080، رم 64 گیگابایت، حافظه یک ترابایت HDD و یک ترابایت SSD را دارد؛ یعنی انجام هر کار غیرممکنی با این لپ تاپ ممکن میشود.
- Asus ROG GX800: یک لپ تاپ گیمینگ دیوانهکننده که از سیستم خنککنندهی مایعات استفاده میکند و گرما برای آن معنایی ندارد. خنککنندهی مایعات از طریق لولهکشی داخلی، گرما را از پردازنده و کارتهای گرافیک میگیرد.
- Acer Predator 21X: لپ تاپی با صفحهنمایش خمیدهی فوق عریض که به تکنولوژی ردیابی چشم TOBII مجهز شده و در هنگام بازی مسیر حرکت چشم شما را ردیابی کرده و گیم پلی را تغییر میدهد.
در بازار ایران چه خبر است؟
در هنگام خرید اینترنتی لپ تاپ یکی از دغدغههای مهم مشتریان، انتخاب برند مناسب است. محصولات اکثر برندهای مطرح دنیا در بازار ایران یافت میشود. در ادامه محبوبترین برندهای لپ تاپ در بازار ایران را بررسی میکنیم:
- ایسوس: اگر قصد خرید اینترنتی لپ تاپ را دارید حتماً لپ تاپهای ایسوس شما را وسوسه خواهند کرد. ایسوس بهعلت تولید داخلی مادربرد، لپ تاپهای باکیفیتی به بازار عرضه میکند و ویژگی مهم این برند طراحی شکیل و زیبای لپ تاپهایش است.
- لنوو: یک کمپانی چینی که در سال 1984 تأسیس شد و اغلب محصولاتش در دستهی لپ تاپهای میانرده قرار دارد. لنوو انواع مختلفی از لپ تاپهای باکیفیت قابلقبول را وارد بازار کرده و محبوبیت زیادی در بازار ایران به دست آورده است. اگر قصد خرید اینترنتی لپ تاپ مقرونبهصرفه و باکیفیت را دارید، لنوو برند مطمئنی است.
- ایسر: یک کمپانی تایوانی است که در 1976 تأسیس شد و محصولاتش به قیمت مناسب در بازار جهانی بهفروش میرسد. این شرکت 5.7 درصد از سهم بازار جهانی لپ تاپ را به خود اختصاص داده است. لپ تاپهای مقرونبهصرفهی این شرکت گزینهی خوبی برای خرید اینترنتی لپ تاپ است.
- اپل: یک برند لاکچری در زمینهی تولید محصولات دیجیتالی است که کیفیت ساخت، طراحی و قدرت محصولاتش جزء برترینهای دنیاست؛ اگرچه قیمت بالای مکبوکهای این شرکت، برای همهی ایرانیان بهصرفه نیست.
- اچپی: یکی از قدیمیترین مارکهای لپ تاپ در دنیاست که بهترین لپ تاپهای دانشجویی را تولید میکند و محصولاتش از کیفیت خوبی برخوردار است. برای خرید اینترنتی لپ تاپ میتوانید محصولات این شرکت را هم بهعنوان کالای باکیفیت و مقرونبهصرفه در لیست خود اضافه کنید.
قویترین لپ تاپهای جهان در سال 2021
خرید اینترنتی لپ تاپ مانند خرید یک لباس یا دفترچهی یادداشت نیست. شما باید بتوانید میان آنچه میخواهید و آنچه در توان دارید، تعادل برقرار کنید و بهترین را انتخاب کنید. در ادامه به معرفی فهرستی از بهترین لپ تاپهای روز دنیا براساس گزارش pcmag میپردازیم:
- Apple MacBook Air (M1, Late 2020): یکی از بهترین مکبوکهای ارائهشده تاکنون؛
- Asus ROG Zephyrus G14: یک لپ تاپ گیمینگ حرفهای با پردازندهی پرقدرت AMD’s Ryzen Mobile؛
- Dell XPS 13 (9310): یک لپ تاپ با ظاهری زیبا و حرفهای که به پردازندهی برتر اینتل یعنی Tiger Lake مجهز شده؛
- HP Spectre x360 14: از برترین لپ تاپهای قابلتبدیل با صفحهنمایش بلند OLED؛
- Lenovo IdeaPad Flex 5 14: ترکیبی شگفتانگیز از عملکرد و ارزشمندی پول.
از خرید اینترنتی لپ تاپ نترسید
خرید اینترنتی لپ تاپ برای برخی افراد شاید کار چندان سادهای نباشد؛ چون هنوز هم برخی معتقدند که برای خرید باید محصول را بهصورت فیزیکی بررسی کرد. شاید این عقیده تا حدودی درست باشد؛ اما، زمانی خرید اینترنتی لپ تاپ اهمیت خود را نشان میدهد که شما شرایط خرید حضوری را نداشته باشید. پس از شیوع ویروس کرونا، بسیاری از مردم به اهمیت تجارت آنلاین پی بردند. این ویروس و هزار دلیل دیگر میتواند باعث شود که شما نتوانید بهصورت حضوری خرید خود را انجام دهید، پس شاید بهتر باشد اینبار خرید اینترنتی لپ تاپ را تجربه کنید. خرید اینترنتی لپ تاپ مزایای زیادی دارد ازجمله:
- انتخاب بهترین گزینه: اگر برای خرید خود بهدنبال بهترین و جدیدترین تکنولوژیهای روز دنیا هستید، شاید نتوانید تمامشان را در یک فروشگاه محلی پیدا کنید. مزیت خرید اینترنتی لپ تاپ این است که به طیف وسیعی از محصولات روز دنیا دسترسی خواهید داشت.
- قیمتهای رقابتیتر: حتی اگر بتوانید محصول دلخواهتان را در فروشگاه پیدا کنید، ممکن است مجبور شوید به قیمت بالاتری آن را خریداری نمایید. محصولات آنلاین بهخاطر رقابت با یکدیگر، معمولاً قیمتهای پایینتری دارند.
- هیچ اجباری برای خرید ندارید: برخی فروشندگان، با اصرار و سماجت زیاد مشتریان را مجبور به خرید میکنند؛ اما، در خرید اینترنتی لپ تاپ چنین اجباری وجود ندارد، حتی تا لحظهی آخر میتوانید انصراف دهید.
- قابلیتهای متنوع: در فروشگاه از هر مدل لپ تاپ یک یا چند نوع وجود دارد و انتخابتان به همان چند نوع محدود است؛ اما، در خرید اینترنتی لپ تاپ، گزینههای زیادی پیشِرو دارید.
- بازخورد خریداران قبلی: اکثر فروشگاههای اینترنتی قسمتی را به دریافت نظرات و بازخوردهای مشتریان قبلی محصول اختصاص دادهاند که این نظرات میتواند به شما در تصمیمگیری کمک شایانی کند.
پلهپله تا ملاقات با لپ تاپ
خرید اینترنتی لپ تاپ زمانی که گزینههای بسیاری پیشروی شماست، کمی گیجکننده میشود؛ اما نگران نباشید، در این قسمت قصد داریم 7 مرحلهی مهم که باید پیش از خرید اینترنتی لپ تاپ طی کنید را به شما معرفی کنیم. این هفت مرحله بهقرار زیر است:
- اندازهی صفحهنمایش را مشخص کنید: لپ تاپها در دو اندازهی 15 و 17 اینچ هستند. صفحات بزرگتر برای کاربردهای روزمره مناسبترند؛ اما، وزن بیشتری دارند و باتری آنها نیز زودتر خالی میشود. اگر هرروز لپ تاپ خودتان را حمل میکنید، سبکبودن آن بسیار اهمیت دارد.
- پردازنده: توان پردازندهها هرچه به جلو میرویم بیشتر میشود. البته پردازندههای ضعیفتر با قیمت پایین نیز در دسترساند و مصرف باتری کمتری دارند؛ اما، سرعت آنها نیز پایینتر است.
- باتری: یک ویژگی مهم لپ تاپ که معمولاً نادیده گرفته میشود، باتری است. در هنگام خرید اینترنتی لپ تاپ حتماً توجه داشته باشید که باتری لپ تاپ مناسب باشد تا مجبور نشوید دائماً آنرا به برق متصل کنید.
- وایرلس: یک قابلیت کلیدی در لپ تاپها، وایرلس است. اغلب لپ تاپهای وایرلس از wireless b/g استفاده میکنند که برای کاربردهای روزمره مناسب است؛ اما، اگر قصد دارید یک لپ تاپ برای «پخشِ جریانی» بخرید، باید دنبال لپ تاپی با wireless b/g/n باشید.
- RAM: رم، حافظهی فعال لپ تاپ است و دومین عامل در سرعت آن محسوب میشود. هنگام خرید اینترنتی لپ تاپ حتما توجه کنید که لپ تاپی را انتخاب کنید که رمش پاسخگوی انجام کارها و برنامههایی که میخواهید اجرا کنید، باشد.
- گرافیک: کارتهای گرافیکی که برای گرافیک، از حافظهی اشتراکی استفاده میکنند، در اصل مقداری از رم را اشغال میکنند؛ بنابراین، اگر در لپ تاپ کارهایی نظیر بازی انجام میدهید، باید خودتان بهدنبال یک کارت ویدئو باشید تا سیستم را ارتقا دهید.
- حافظه: حافظه محل ذخیرهی دادههای شماست و کاملاً بستگی به شما دارد که چه میزان اطلاعات را میخواهید در لپ تاپ ذخیره کنید. در هنگام خرید اینترنتی لپ تاپ ، براساس حجم اطلاعاتتان باید در این باره تصمیمگیری کنید.
سخن پایانی
اگر شما نیز به یک لپ تاپ نیاز دارید، اما فرصت بیرون رفتن برای خرید را ندارید یا اینکه شرایط بهگونهای است که نمیتوانید به بازار بروید، خرید اینترنتی لپ تاپ یک راه مطمئن و بیدردسر برای شماست. مزیت اینکار این است که شما به طیف وسیعی از مدلهای لپ تاپ دسترسی دارید. علاوهبر این در این روش میتوانید بازخورد سایر مشتریان این محصول را نیز مشاهده کنید و با چشم باز، خرید کنید.
شما کدام روش را ترجیح میدهید؟ بهنظرتان خرید اینترنتی بهاندازهی خرید حضوری قابل اعتماد هست؟
سوالات متداول
1- خرید لپ تاپ آنلاین ارزانتر است یا از فروشگاه؟
اگر شما یک لپ تاپ را در یک فروشگاه اینترنتی معتبر با یک قیمت مشخص دیدید، بسیار بعید است که بتوانید همان را در فروشگاهها با همین قیمت پیدا کنید. در فروشگاه فیزیکی فاکتورهای زیادی روی قیمت لپ تاپ تأثیر میگذارد.
2- عمر مفید یک لپ تاپ چقدر است؟
کارشناسان عمر مفید لپ تاپ را بین سه تا پنج سال در نظر میگیرند. پس از این زمان، لپ تاپ با کاهش توانایی اجزای سازنده روبرو خواهد شد. البته در این برآورد، باید حجم کار روزانهی لپ تاپ را نیز در نظر گرفت.
3- آیا میتوان در هنگام استفاده لپ تاپ را به برق متصل کرد؟
بله در این زمان لپ تاپ مستقیماً از آداپتور برق تغذیه میکند و نیروی اضافی هم سبب شارژ باتری میشود.
دیدگاهتان را بنویسید