آیا هارد اکسترنال 2 ترابایت برای من مناسب است؟
هارد اکسترنال 2 ترابایت یک وسیلهی پرکاربرد و ضروری برای افرادی است که با دادههای حجیم سروکار دارند. ظهور هاردهای اکسترنال را میتوان یک جهش بزرگ در عرصهی ذخیرهسازی و انتقال فیزیکی اطلاعات دانست. بهکمک هاردهای اکسترنال، شما میتوانید دادههای خود را همیشه همراه داشته باشید و آنها را بین سیستمهای مختلف بهاشتراک بگذارید. اگر شما نیز در سیستم خانگی یا لپ تاپ خود فضای ذخیرهسازی کمی دارید و دائما با خطای کمبود حافظه روبهرو میشوید، نیازی به تعویض قطعات داخلی یا خودِ سیستم ندارید و میتوانید بهراحتی از هاردهای اکسترنال برای افزایش فضای ذخیرهی داده استفاده کنید. یک هارد اکسترنال 2 ترابایت معمولا جوابگوی بسیاری از نیازهای شماست؛ چه بخواهید دادههای شخصی نظیر عکس و فیلم در آن ذخیره کنید یا اینکه دادههای حجیم پروژههای خود را در آن نگه دارید. همچنین با کمک یک هارد اکسترنال 2 ترابایت، شما دیگر دغدغهای از بابت امنیت، انتقال و اشتراکگذاری دادههای خود ندارید و هر کجا که باشید آنها را همراه خود خواهید داشت.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
-
- اولین هارد اکسترنال 2 ترابایت متعلق به کدام شرکت بود؟
- انواع هاردهای اکسترنال 2 ترابایت
- هارد اکسترنال 2 ترابایت مکانیکی یا HDD
- برترین برندهای تولید کنندهی هارد اکسترنال 2 ترابایت مکانیکی
- حافظههای اکسترنال 2 ترابایت SSD
- برترین برندهای تولید کنندهی حافظههای اکسترنال 2 ترابایت SSD
- 2 ترابایت دقیقا یعنی چقدر؟
- هارد اکسترنال 2 ترابایت پیشنهادی ایزی مارکت
- سخن پایانی
اولین هارد اکسترنال 2 ترابایت متعلق به کدام شرکت بود؟
حافظههای قابل حمل از نوع هارد دیسک، گونهای از فناوری ذخیرهسازی هستند که اولین بار IBM در سال 1953 به آن دست یافت و در سال 1956 اولین هارددیسک خود را عرضه کرد. این وسیله برای اهداف تجاری اختراع شد و حجمی بهاندازهی یخچالهای امروزی داشت؛ اما هاردهای امروزی با حجمی بسیار کمتر از آن، ظرفیتی چند هزار برابر دارند. ایدهی هارد اکسترنال توسط رینولد بی جانسون مطرح شد و اولین هارد شرکت IBM از سیستم رایانهای IBM 305 RAMAC پشتیبانی میکرد و ظرفیت آن تنها 5 مگابایت بود. حتما برای شما هم تصور یک یخچال بزرگ که توانایی ذخیرهسازی تنها 5 مگابایت را دارد، کمی مشکل است. اولین هارد دیسک قابل حمل را شرکت اپل در سال 1983 معرفی کرد. ProFile یک حافظهی ذخیرهسازی 5 مگابایتی بود که از یک درگاه ویژه به پشت برخی سیستمهای اپل متصل میشد و ظرفیت آن رفتهرفته به 10 مگابایت ارتقا یافت. در سال 1998 با ظهور فناوری USB، انقلابی در صنعت رایانه شکل گرفت. این رابط امکان اتصال وسایل خارجی به هر نوع دستگاهی را امکانپذیر میکرد. این فناوری در هاردهای اکسترنال نیز بهکار گرفته شد و کمکم به توسعهی حافظههای فلش انجامید.
بهمرور زمان اندازهی این درایوها کوچکتر شدند و ظرفیت حافظهی آنها افزایش یافت. شرکت سیگیت و وسترن دیجیتال جزء پیشگامان ارتقاء فناوریهای بهکار رفته در هاردهای اکسترنال بودند و در رشد و پیشرفت این تکنولوژی نقش مهمی داشتند. اولین نمونهی هارد اکسترنال 2 ترابایت 3.5 اینچی، توسط شرکت TDK در سال 2012 عرضه شد. بعد از آن نسخههای سریعتر و با ظرفیت بالاتر این نوع حافظه، توسط شرکتهای بزرگ، وارد بازار شدند. امروزه حجم این نوع حافظه بهاندازهی واحد ترابایت است و هرچه جلوتر میرویم این ظرفیتها افزایش مییابد.
همچنین بخوانید :
"هارد SSD یا حافظه SSD؛ کدام درست است؟"
انواع هاردهای اکسترنال 2 ترابایت
هارد اکسترنال 2 ترابایت انواع مختلفی دارد و براساس نوع، رابط و شرکت سازنده به دستههای مختلفی تقسیم میشود. در ادامه این دستهبندیها را بررسی میکنیم.
دستهبندی براساس نوع
هاردهای اکسترنال براساس نوع ذخیرهسازی به دو دسته SSD و HDD تقسیم میشوند. البته این دستهبندی چندان صحیح نیست؛ اما، در بازار رایج است. اگرچه هم برای SSDها و هم برای HDDها از کلمهی «هارد» استفاده میکنند، هارد SSD اشتباه است و صحیح آن حافظهی SSD است. مهمترین تفاوتهای این دو نوع در قیمت، مصرف برق، سرعت، کارایی و قابلیت اطمینان است.
- HDD: این نوع هارد براساس یک دیسک چرخشی کار میکنند. اطلاعات بهوسیلهی یک هد روی دیسک نوشته و خوانده میشوند. هد روی دیسک چرخان حرکت میکند و دادهها را از قسمتهای مختلف میخواند.
- SSD: به این نوع از حافظه ها، حالت جامد نیز گفته میشود و تمام دادهها در یک سری مدار مجتمع ذخیره میشوند. در این مدل هیچ دیسک چرخان و هدی وجود ندارد و این ویژگی تاثیر زیادی در عملکرد این حافظه نسبت به HDD دارد.
در مقایسهی این دو نوع هارد باید بگوییم حافظههای SSD نسبت به HDD سریعترند، عملکرد بهتری دارند و مصرف انرژی در آنها تقریبا یک سوم HDD است. تنها عیب این نوع حافظه قیمت چندبرابری آن نسبت به هاردهای سخت است.
دستهبندی براساس رابط
هارد اکسترنال 2 ترابایت براساس رابط اتصال به سیستم به انواع زیر تقسیم میشود:
- USB 2.0: این نوع رابط متداولترین رابط برای هارد دیسکهاست و البته به علت ظهور تکنولوژیهای جدیدتر، امروزه کمتر از آن استفاده میشود. سرعت انتقال داده در این مدل در بهترین حالت 480 مگابایتثانیه است.
- USB 3.0: نسل بعدی USB است که عملکرد آن بسیار بهتر از USB 2.0 است و اغلب دستگاههای امروزی ورودی USB 3.0 دارند. سرعت این مدل از هاردها بسته به نوع آن تا 10 گیگابایتثانیه نیز میرسد.
- FireWire 400 and 800: این نوع هارد درایو بیشتر مختص سیستمهای مک است و سرعت آن شبیه USB 2.0 است؛ البته، نسخهی 800 بسیار سریعتر است و عملکردی مشابه پورتهای سریال دارد.
- eSATA: یک رابط با کارایی بالاست که بیشتر در رایانههای شخصی ویندوز یافت میشود؛ اما، نسبتا کمیاب است.
- Thunderbolt: رابط سختافزاری شرکت اینتل است که با همکاری اپل برای محصولات این شرکت طراحی شده است و سرعت بسیار بالایی دارد. عملکرد این رابط نیز شبیه USB است و قابلیت انتقال دادههای مختلف را دارد.
دستهبندی براساس شرکت سازنده
بهترین کمپانیهای سازندهی هارد اکسترنال 2 ترابایت شرکتهای زیر هستند:
-
Seagate؛
-
Western Digital؛
-
Toshiba؛
-
Hitachi؛
-
Samsung؛
-
SanDisk؛
-
G-Tech.
هارد اکسترنال 2 ترابایت مکانیکی یا HDD
یکی از انواع هارد اکسترنال 2 ترابایت، هاردهای HDD هستند. عملکرد این نوع هارد چیزی شبیه گرامافون است. اطلاعات روی صفحات مغناطیسی بشقابی، توسط هد خواندن/نوشتن ذخیره میشوند. حرکت هد میان شیارها و سکتورهای این صفحات بسیار سریع صورت میگیرد و اطلاعات را از بخشهای مختلف میخواند و مینویسد. تمامی قطعات این نوع هارد دیسک مکانیکی است و به همین دلیل نسبت به نوع SSD آسیبپذیرترند. مهمترین مزیت این نوع هارد را میتوان قیمت مناسب آن در نظر گرفت. چنانچه قصد خرید یک هارد با ظرفیت بالا و قیمت مناسب داشته باشید؛ این نوع هارد انتخاب بهتری برای شماست.
برترین برندهای تولید کنندهی هارد اکسترنال 2 ترابایت مکانیکی
برندهای مختلفی در دنیا، هارد اکسترنال 2 ترابایت تولید میکنند. هاردها به لحاظ برخی ویژگیها نظیر سایز، جنس بدنه، وزن و… با یکدیگر متفاوتند و هرکس بنابر نیاز خود باید هارد مناسب را انتخاب کند؛ اما، کیفیت هارد به برند تولیدکنندهی آن بستگی دارد. ممکن است برای خرید برخی برندها شما نیاز به صرف هزینهی بیشتر داشته باشید؛ اما، این نکته را در نظر بگیرید که هارد نگهدارندهی مهمترین اطلاعات شماست و کیفیت و دوام آن بسیار حائز اهمیت است. در ادامه لیستی از بهترین برندهای تولید کنندهی هارد اکسترنال 2 ترابایتی مکانیکی را مشاهده میکنید:
-
Buffalo ؛
-
Western Digital ؛
-
Samsung ؛
-
Adata ؛
-
Seagate ؛
-
LaCie .
حافظههای اکسترنال 2 ترابایت SSD
حافظه اکسترنال 2 ترابایت از نوع SSD فناوری جدیدتری نسبت به هاردهای مکانیکی دارد. در این نوع حافظه بهجای چرخش دیسک روی صفحه، از لیزر برای خواندن/نوشتن استفاده میشود و دادهها روی تراشههای حالت جامد ذخیره میشوند. یک حافظه اکسترنال از نوع SSD، سبکتر، کوچکتر و مقاومتر و البته بسیار سریعتر از هارد با همین حجم از نوع HDD است؛ اما، نباید از قیمت چندبرابری آن چشمپوشی کرد. اگر قصد خرید یک هارد اکسترنال 2 ترابایت با کارایی و سرعت بالا دارید و هزینهی آن برایتان مهم نیست، بهترین انتخاب همین حافظههای SSD هستند.
برترین برندهای تولید کنندهی حافظههای اکسترنال 2 ترابایت SSD
اگر بدنبال خرید یک هارد اکسترنال 2 ترابایت مناسب هستید، مسلما بهترین انتخاب حافظههای SSD است. این نوع از حافظههای اکسترنال نیز براساس سایز، ظرفیت و شرکت سازنده با یکدیگر متفاوت اند. انتخاب یک هارد متناسب با نیاز شما و از یک برند باکیفیت، خیال شما را برای همیشه از بابت حفاظت و امنیت اطلاعاتتان، راحت میکند. بهترین برندهای سازندهی حافظههای SSD برندهای زیر هستند:
-
Samsung ؛
-
Seagate ؛
-
Adata ؛
-
Western Digital ؛
-
LaCie .
2 ترابایت دقیقا یعنی چقدر؟
شاید شما هم بپرسید هارد اکسترنال 2 ترابایت یعنی چقدر حافظه؟ برای جواب این سؤال بیایید نگاهی به واحدهای حافظه بیاندازیم. همان طور که میدانید دادهها بهصورت صفر و یک در کوچکترین واحد حافظه یعنی بیت ذخیره میشوند و هر 8 بیت کنارهم یک بایت را تشکیل میدهد. واحدهای روی یک دیسک هارد را سکتور میگویند و این سکتورها بین 512 تا 4096 بایت متغیر هستند. 2 ترابایت بهطور دقیق معادل 4 بیلیون(هزار میلیارد) از این سکتورهاست. اگر بخواهیم این عدد را برحسب گیگابایت بیان کنیم باید بگوییم شما در یک هارد اکسترنال 2 ترابایت بهاندازهی 2048 گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی دارید.
2 ترابایت یعنی چند موزیک MP3
در یک هارد اکسترنال 2 ترابایت شما میتوانید بهاندازه 2000 گیگابایت موزیک ذخیره کنید؛ یعنی اگر حجم یک فایل موسیقی را 5 مگابایت در نظر بگیریم، چیزی معادل 400000 آهنگ یا 34000 ساعت موزیک!
2 ترابایت یعنی چند فیلم با کیفیت HD
پاسخ به این سؤال ساده نیست. فیلمها با انکودها و رزولوشنهای مختلف وجود دارند و حجم آنها یکسان نیست؛ اما، اگر بخواهیم فرمتهای رایج را در نظر بگیریم، یک حافظهی 2 ترابایتی بهطور متوسط، ظرفیت ذخیرهسازی 2000 ساعت فیلم HD را دارد. اگر هر فیلم را دو ساعت فرض کنید، شما میتوانید در حدود 1000 فیلم باکیفیت HD در هاردتان ذخیره کنید.
2 ترابایت یعنی چد فیلم با کیفیت Full HD
فیلمهای full HD تقریبا حجمی معادل 27 مگابایت برای یک دقیقه را اشغال میکند؛ یعنی بهطور متوسط یک فیلم 2 ساعته، چیزی حدود 3.5 گیگابایت حافظه نیاز دارد. بنابراین در یک هارد اکسترنال 2 ترابایت میتوان حدود 570 فیلم با کیفیت full HD ذخیره کرد.
2 ترابایت یعنی چند فیلم با کفیت 4K
حجم فیلمهای 4K معمولا بین 7 تا 14 گیگابایت برای یک ساعت است. این نرخ براساس سایز و رزولوشن فیلم متغیر است؛ اما، بهطور میانگین یک فیلم دو ساعته 4K حجمی برابر 14 گیگابایت دارد. بنابراین در 2 ترابایت حافظه میتوانید تقریبا 145 فیلم با این کیفیت ذخیره کنید.
هارد اکسترنال 2 ترابایت پیشنهادی ایزی مارکت
هارد اکسترنال ۲ ترابایت وسترن دیجیتال مدل My Passport WDBYvg0020BBK-WESN یکی از بهترین مدلهای هاردهای اکسترنال است. این نوع هارد با طراحی جدید و شیک و همین طور وزن سبکی که دارد، بهراحتی در دستان شما قرار میگیرد. این هارد ظرفیت کافی برای ذخیرهسازی و اشتراکگذاری عکسها، فیلمها، موسیقی و اسناد شما را دارد. با رمزگذاری روی این هارد میتوانید با اطمینان خاطر از اطلاعات مهم خود حفاظت کنید. رابط این هارد از نوع USB 3.0 است و سرعت انتقال بالایی دارد. از مهمترین مزایایی که ایزی مارکت به همراه این هارد عرضه میکند، ضمانت آن است و از بابت خرابی احتمالی آن نیز دغدغهای نخواهید داشت؛ اگرچه وسترن دیجیتال تاکنون کیفیت برتر هاردهای خود را اثبات کرده و نیازی نیست نگران خرابی این هارد باشید.
سخن پایانی
دنیای امروز را عصر اطلاعات مینامند؛ زیرا، انسانها در بخشهای مختلف زندگی و کار خود با حجم وسیعی از اطلاعات سروکار دارند که تامین امنیت آنها مسئلهای حیاتی است. سیستمهای خانگی و لپتاپها به علت آسیبپذیر بودن، محل مناسبی برای ذخیرهی دادههای مهم نیستند و به همین دلیل شما به یک هارد اکسترنال نیاز دارید. هارد اکسترنال 2 ترابایت برای کارهای روزمرهی شما کافی است و اگر اطلاعات خیلی زیادی ندارید هارد 2 ترابایتی پاسخگوی نیاز شما خواهد بود. هاردهای اکسترنال انواع مختلفی دارند و باید براساس بودجه و نیاز خود بهترین نوع را انتخاب کنید.
حال با توجه به آنچه گفته شد، بهنظر شما انتخاب هارد اکسترنال بهتر است یا استفاده از حافظههای داخلی؟ اگر بخواهید یک هارد اکسترنال 2 ترابایت بخرید کدام برند را انتخاب میکنید؟ HDD میخرید یا SSD؟ علت انتخابتان چیست؟ پاسخ این سؤالها را در کامنت با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
1- امنیت حافظههای SSD بیشتر است یا HDD؟
به لحاظ نرمافزاری این دو نوع حافظه از جنبهی امنیت تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند؛ اما، از لحاظ سختافزاری حافظههای SSD امنیت بیشتری دارند. علت این امر آسیبپذیر بودن هاردهای HDD است. در هارد HDD هد خواندن/نوشتن و صفحات مغناطیسی حساسیت بالایی دارند و ممکن است بر اثر ضربه، هد با صفحات برخورد کرده و آسیب ببیند؛ اما، حافظههای SSD از یک سری تراشه ساخته شدهاند و مقاومت بالاتری نسبت به ضربه دارد.
2- ماندگاری اطلاعات روی هاردهای اکسترنال چگونه است؟
پاسخ به این سؤال تعریف مولفهای است بهنام نرخ ماندگاری داده. این نرخ میزان طول عمر اطلاعات روی هارد دیسک را مشخص میکند. یک هارد دیسک بدون منبع انرژی، در حالت ایدهآل بدون هیچ عامل مخرب و در دمای معمولی، یعنی 25 درجهی سانتیگراد، قادر به حفظ اطلاعات ذخیره شده بهمدت 9 تا 20 سال است. این مقدار به معماری بهکار رفته در هارد بستگی دارد. بد نیست بدانید در هاردهای SSD این نرخ کمتر از هاردهای HDD است؛ یعنی دادهها در این نوع هارد زودتر از بین میروند.
3- چگونه از هارد اکسترنال مراقبت کنیم؟
برای اینکه هارد اکسترنال مدت زمان زیادی قابل استفاده باشد، باید بهخوبی از آن مراقبت کرد. برای نگهداری صحیح از هارد، نکات زیر را رعایت کنید:
- از آسیبهایی نظیر ضربه، آتشسوزی، تماس با آب و هر آسیب فیزیکی دیگر بپرهیزید؛
- سلامت هارد اکسترنال را بررسی کنید. گاهی با یک کنترل سطحی میتوانید جلوی یک مشکل بزرگ را بگیرید؛
- حافظهی هارد را بهطور کامل استفاده نکنید. بارگذاری اطلاعات بیش از حد، ممکن است به هارد آسیب بزند؛
- هارد را روی سطوح صاف و مطمئن قرار دهید,
- از تکان دادن بیش از حد هارد در موقع استفاده خودداری کنید؛
- مراقب ورودی USB، خصوصا در زمان اتصال باشید و با آن کلنجار نروید.
دیدگاهتان را بنویسید