با هدست بلوتوث زندگی خود را دگرگون کنید
بیشک هدفون بلوتوث را میتوان یکی از پرکاربردترین فناوریهای روز بازار دانست. هدست بلوتوث یک ابزار چندکاره برای گوش دادن به موسیقی و همین طور مدیریت تماسهای تلفنی است. اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که به ورزش و پیادهروی علاقه دارید؛ حتما به این وسیله نیاز خواهید داشت. در نظر بگیرید یک روز صبح مطابق همیشه آمادهی پیادهروی و ورزش صبحگاهی در پارک هستید. تلفن همراهتان را در جیب گرمکن خود گذاشته و به راه میافتید. در تمام طول مسیر شما ناچارید مرتبا صفحهی گوشی را چک کنید تا مبادا همسر یا رئیستان با شما تماس بگیرد. شاید راهحلی که برای این مسئله به ذهن شما میرسد، استفاده از هندزفری باشد؛ اما، آیا این بهترین گزینه است؟ سیمهای بلند و دستوپاگیر هندزفری و کیفیت صدای ضعیف که با سروصدای ماشینهای خیابانی ناهنجارتر هم میشود، قطعا آزار دهنده خواهند بود. بدتر از همه شما کماکان نیاز به دسترسی به گوشی در هر موقعیتی دارید تا بتوانید تماسها را وصل کنید. شاید در حین پیادهروی این مسئله مهم نباشد؛ اما، در حین ورزش یا رانندگی، این مسئله کار را سخت میکند. اگر اهل ورزش هستید، به شنیدن موسیقی علاقه دارید، از گوش دادن به کتاب صوتی لذت میبرید یا حتی زمان زیادی را پشت صف اتومبیلها در ترافیک میگذرانید، خرید یک هدست بلوتوث برای شما الزامی است. در ادامهی مقاله به علت اینکه چرا میگوییم “الزامی است” پی خواهید برد.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
پدیدهای بهنام هدست بلوتوث
اغلب افراد تفاوت یک هدست بلوتوث با هندزفری و هدفون را نمیدانند. هدفون و هندزفری برای پخش صدا در گوش و جلوگیری از انتشار صدا در محیط استفاده میشود. این وسایل ورودی صدای سادهای نیز دارند که میتوان در هنگام مکالمه از آن استفاده کرد؛ اما، این گجتها چندان قوی نیستند. یک هدست به دو گوشی برای پخش صدا، یک میکروفن برای انتقال صدا با کیفیت خوب و یک کنترلر کوچک برای کنترل پخش موزیک و تماس، مجهز شده است. هدفون بلوتوث از فناوری بلوتوث برای جفت شدن با گوشی و لپ تاپ استفاده میکند و معمولا بیسیم است. بلوتوث یک فناوری پرسرعت و البته کممصرف است که برای اتصال تجهیزات موبایل به یکدیگر به سادهترین شکل ممکن، بهکار میرود. فناوری بلوتوث بهترین روش انتقال اطلاعات بیسیم در دنیاست که از مادون قرمز پیشی گرفته و در اکثر تجهیزات بیسیم استفاده میشود. وقتی هدفون بلوتوث را با گوشی جفت میکنید، میتوانید تماسهایتان را به این وسیله مدیریت کنید؛ یعنی، شما دیگر نیازی به چک کردن گوشی در حین رانندگی، ورزش و کارهایی از این دست ندارید و بهراحتی میتوانید با هدست تماسهای خود را وصل کنید.
همچنین بخوانید :
"هدست بی سیم یا فرشتهی نجات؟"
هدست بلوتوث ابزاری برای همه
هدست بلوتوث مجهز به دو گوشی برای دریافت صدا و یک میکروفن برای ورودی صداست. این وسیله بیشتر برای تماسهای دوطرفه استفاده میشود. مهمترین کاربرد هدست بلوتوث در مراکز پشتیبانی تلفنی شرکتها، سیستمهای تلفنی مبتنی بر VoIP، بازیهای آنلاین و کنفرانسها و وبینارهای مجازی است؛ اما، برای افراد عادی و کارهای روزمره نیز وسیلهای کاربردی است.
هدست بلوتوث چه فرقی با هدست وایرلس دارد؟
هدست بلوتوث را نباید با هدست وایرلس اشتباه گرفت. درست است که هدستهای بلوتوثی نوعی از هدستهای وایرلس هستند؛ اما، همهی هدستهای وایرلس از نوع بلوتوث نیستند. درک تفاوت این دو نوع در هنگام خرید هدست، اهمیت زیادی دارد. از مهمترین تفاوتهای این دو نوع هدست میتوان به موضوعات زیر اشاره کرد:
- هدستهای وایرلس سیگنالهای صوتی را هم از طریق امواج رادیویی و هم مادون قرمز منتقل میکنند؛ اما، هدستهای بلوتوث تنها از امواج رادیویی برای انتقال و دریافت سیگنالهای صوتی استفاده میکند.
- دامنهی انتقال یک هدست بلوتوثی نهایتا 7 تا 9 متر است، در صورتیکه هدست وایرلس، قدرت پشتیبانی تا حداکثر دامنهی 90 متر را دارد.
- استفاده از هدفون بلوتوث، نسبت به سایر هدستهای بیسیم راحتتر است.
- هدست بیسیم معمولا با دستگاههای متعلق به همان برند سازندهی هدست سازگاری بیشتری دارد ولی هدستهای بلوتوث با هر وسیلهی بلوتوثدار سازگارند.
مزایا و معایب هدست های بلوتوث
یک هدست بلوتوث مانند هر وسیلهی الکترونیکی دیگر مزایا و معایبی دارد؛ اما، معمولا مزایای استفاده از این هدست بهاندازهای است که هیچ خریداری از خرید آن پشیمان نخواهد شد. در ادامه برخی از مهمترین مزیتها و معایب این نوع از هدستها را بررسی میکنیم:
مزایا
- رهایی از درگیری با یک سری سیم نازک و پیچخورده؛
- پخش موسیقی با کیفیت خوب و بدون مزاحمت صداهای محیط اطراف؛
- همگامسازی با گوشی و مدیریت تماسها بدون در دست گرفتن گوشی؛
- امکان استفاده از آن برای لپتاپ و سایر وسایل مجهز به بلوتوث؛
- امکان استفاده برای جلسات آنلاین و فیلمهای آموزشی.
معایب
- قیمت بیشتر نسبت به هدستهای سیمی؛
- محدودیت باتری و نیاز به شارژ مجدد ( دوام باتری 4-8 ساعت)؛
- طول عمر کمتر در مقایسه با هدستهای سیمی.
یک هدست برای هر سلیقه
هدست بلوتوث جدیدترین عضو خانوادهی هدستهاست. این هدستها باتوجه به قابلیتهایی که دارند، برای اغلب افراد بهترین گزینه هستند. انواع مختلفی از این هدست در بازار موجود است که باید بنابر نیاز خود هدست مناسب را بیابید. در ادامه به بررسی انواع این هدستها میپردازیم:
از نظر تعداد گوشی
هدستهای بلوتوث از نظر گوشی به دو دسته تقسیم میشوند:
- هدست بلوتوث تکگوش: هدستهای تکگوشی، طراحی کوچک و سادهای دارند و بهراحتی در گوش قرار میگیرند و بیشتر برای پاسخگویی به تماسها کاربرد دارند؛
- هدست بلوتوث دوگوش: در این نوع هدست هر دو گوش پوشش داده میشود و برای کاربردهایی نظیر گوش دادن به موسیقی، کتاب صوتی، جلسات آنلاین و… مناسبتر است.
از نظر قرارگیری روی گوش
هدستهای بلوتوث از نظر موقعیت قرارگیری گوشی روی گوش نیز با هم متفاوتاند و در مدلهای زیر در بازار موجودند:
- داخل گوش (توگوشیIn-Ear): این نوع هدست مشابه هندزفریها، گوشی در داخل گوش قرار میگیرد. کیفیت صدا در این نوع بهتر است؛ اما، ممکن است در صورت استفادهی زیاد در بلندمدت، به گوش آسیب بزند.
- روی گوش بدون احاطهی کامل (On-Ear): این نوع هدست از بالای سر روی گوش قرار میگیرد، ولی کل گوش را احاطه نمیکند و امکان شنیدن صداهای اطراف نیز وجود دارد؛
- روی گوش با احاطهی کامل (Over-Ear): در این مدل، گوشی کاملا روی گوش و اطراف آن قرار میگیرد و جلوی صداهای محیط را میگیرد؛
- هدست پشت گردنی: این مدل از هدستها در پشت گردن قرار میگیرند و گوشی آن بهوسیلهی سیم داخل گوش قرار میگیرد.
از نظر قرارگیری میکروفون
میکروفن هدستهای بلوتوث ممکن است در یکی از سه موقعیت زیر قرار داشته باشد:
- بازوی جدا داشته باشد: این نوع میکروفن مقابل دهان قرار میگیرد و قابلیت جابجایی و تنظیم دارد؛
- روی دسته: در برخی مدلها مثل مدلهای پشت گردنی، میکروفن روی دستهی هدست قرار دارد و کیفیت صدا به حساسیت میکروفن بستگی دارد؛
- روی گوشی: در برخی از هدستها میکروفن بهصورت جدا برای صحبت کردن، وجود ندارد و میکروفنها را پشت گوشیها تعبیه میکنند؛ مثلا هدستهای تکگوش.
از نظر ورژن بلوتوث
رایجترین ورژنهای بلوتوث در هدستها، نسخههای 4.0 ، 4.1 ، 4.2 و اخیراً 5.0 هستند. تفاوتهای کلی این نسخهها به شرح زیر است:
- Bluetooth 4.0: یک فناوری کم مصرف است که امکان کنترل عملکرد دستگاه و ساعتهای هوشمند را بهوسیلهی هدست فراهم میکند؛
- Bluetooth 4.1: این نسخه دارای ویژگی ضد پارازیت است و نسبت به نسخهی قبلی تداخل کمتری دارد؛
- Bluetooth 4.2: تمایز عمدهی این ورژن، گنجاندن ویژگیهای جدید برای اینترنت است و دستگاههای با بلوتوث 4.2 یک آدرس IP اختصاصی دارند؛
- Bluetooth 5.0: این نسخه از فناوری بلوتوث بهطور گسترده در چند سال اخیر استفاده میشود و کم مصرفتر از نسخههای قبلی است. همچنین پهنای باند ورژن 5 دوبرابر ورژن 4 است. افزایش فاصلهی فیزیکی دو دستگاه تا 9 متر، مزیت دیگر این نسخه نسبت به نسخههای قبلی است.
برترین برندهای هدست بلوتوث در ایران
هدست بلوتوث در انواع گوناگون و برندهای مختلف در بازار موجود است؛ اگرچه برخی از این هدستها در بازار ایران بسیار کمیاباند. بهعلت کاربرد زیاد این وسیله در زندگی روزمره، انتخاب هدست مناسب و باکیفیت، دغدغهی بسیاری از خریداران است. برترین برندهای هدفون بلوتوث موجود در ایران عبارتند از:
برترین هدست بلوتوث شرکت تسکو
برند ایرانی تسکو در طول این چند سال توانسته بهخوبی توانمندی خود را در حوزهی محصولات الکترونیکی اثبات کند. هدستهای این شرکت از کیفیت خوبی برخوردارند و میتوان آنها را با محصولات مشابه خارجی مقایسه کرد. یکی از بهترین مدلهای هدست بلوتوث تسکو، مدل TH 5340 است که قابلیت اتصال از طریق سیم را نیز دارد. این هدست برای کاربری روزمره و مکالمه، مناسب است و کیفیت صدای قابل قبولی دارد. شما میتوانید از این هدست بهعنوان رادیو استفاده کنید یا اینکه با یک کارت حافظه، به گلچین آهنگهای موردعلاقهی خود گوش دهید. اگر طرفدار محصولات ایرانی هستید، این نوع هدست انتخاب خوبی برای شماست.
چطور هدست بلوتوث مناسب پیدا کنیم؟
هدست وسیلهای است که در اغلب کارهای روزمره استفاده میشود و کاربرد زیادی برای افراد دارد. به همین دلیل افراد در هنگام خرید، باید هدستی را انتخاب کنند که بهخوبی پاسخگوی نیازشان باشد. البته فراموش نکنید مهمترین نیازمندی شما برای خرید یک هدست بلوتوث، داشتن یک وسیلهی بلوتوثدار نظیر گوشیهای هوشمند یا لپتاپ است که بتوانید آن را به هدست متصل کنید.
در این قسمت نکاتی را بررسی میکنیم که باید در هنگام خرید هدفون بلوتوث به آنها توجه کنید:
-
هدست را برای کجا میخواهید؟
هدست بلوتوث در طرحها و اندازههای مختلفی در بازار وجود دارد. قبل از هر چیز باید ببینید کدام مدل هدست برای شما مناسب است. آیا هدست را برای استفاده روی لپتاپ و در محیطی آرام نیاز دارید یا اینکه در مکانهای شلوغ نظیر شرکت یا خیابانها میخواهید از آن استفاده کنید. هدفتان از خرید هدست گوش دادن به موسیقی است یا مدیریت تماسهای تلفنیتان در اولویت است؟
-
نیازمندیهایتان را مشخص کنید؟
لیستی از نیازمندیها و انتظاراتتان از هدست را تهیه کنید. شما باید بدانید که چه انتظاراتی از هدست خود دارید و چه قابلیتهایی برایتان اولویت دارد؛ مثلا، حذف صداهای اطراف مهمتر است یا کیفیت صدای پخش.
-
طراحی مناسب برای خودتان را پیدا کنید.
هر نوع هدست مدلهای مختلفی دارد که ممکن است برخی از مدلها مناسب شما نباشد؛ مثلا، برخی از هدستهای on ear ممکن است به گوش شما آسیب بزنند.
-
به جزییات هدست دقت کنید.
برخی جزییات هدست در کیفیت آن تاثیر زیادی دارد. شما برای انتخاب بهترین هدست بلوتوث باید با این ویژگیها آشنا باشید تا بتوانید بهترین را پیدا کنید. برخی از این ویژگیها را در ادامه بررسی میکنیم:
- کدک پخش صدا: اکثر افرادی که هدست دارند معتقدند که کدکهای AAC، APTX، LDAC به لحاظ کیفی مناسبند؛ اما، کیفیت SBC پایینتر است.
- فرکانس صدا: یک هدست معمولی فرکانس صدای 8KHz برای دریافت و انتقال صدا دارد؛ اما، در یک هدست با کیفیت صدای HD، پهنای باند سیگنال دوبرابر است و فرکانس 16KHz را پشتیبانی میکند.
- پورت USB: پورت شارژر هدست بهتر است از نوع USB (مینی یا میکرو) باشد.
- حلقهی گوش قابل اطمینان: زمان خرید توجه کنید که حلقهی گوشی هدست بهدرستی روی گوش قرار گیرد و با یک حرکت ساده از روی گوش نیفتد.
- کنترلرهای مناسب و قابلاستفاده: کنترلرهای تماس و موسیقی باید بهراحتی با تماس یا لمس انگشت عمل کنند و بهخوبی در دست شما قرار گیرد.
پیشنهاد ایزی مارکت
ایزی مارکت خرید هدستهای باکیفیت زیر را به شما پیشنهاد میکند:
- هدست بلوتوث هوآوی مدل FreeBuds 3i: یک هدست حرفهای با قابلیت حذف نویز و کیفیت صدا و باس عالی مناسب برای مصارف روزمره؛
- هدست بلوتوث هوآوی مدل FreeBuds 3: یک هدست توگوشی با کیفیت صدای بالا و قابلیت حذف نویز برای مصارف روزمره و ورزشی؛
- هدست بلوتوث تسکو مدل TH 5353: یک هدست با پشتیبانی از بلوتوث 5 و امکان پخش 2.5 ساعت موسیقی با کیفیت بالا؛
- هدست بی سیم هوآوی مدل FreeLace: یک هدست زیبا و کاربردی برای کاربردهای روزمره و ورزش حتی در روزهای بارانی.
سخن پایانی
کاربرد هدفون بلوتوث امروزه بیش از هر زمان دیگری احساس میشود؛ افراد زمان زیادی را در ترافیک میگذرانند و ناچارند در حال رانندگی تماسهای خود را پاسخ دهند، از سوی دیگر مشاغل زیادی وجود دارد که از طریق تماسهای تلفنی با مشتریان خود در ارتباطند و بسیاری موارد دیگر. اغلب در دست گرفتن دائمی گوشی برای افراد سخت است؛ یک هدست بلوتوث میتواند بهترین راهحل برای این افراد باشد تا بدون دغدغه و بهآسانی بتوانند تماسهای خود را پاسخ دهند. باتوجه به تنوع این محصول در بازار، خرید هدست مناسب کار چندان سادهای نیست؛ اما، اکنون که با انواع هدستها و ویژگیهای مهم آن آشنا شدید بهسادگی میتوانید یک هدست مناسب برای خودتان انتخاب کنید.
نظر شما در مورد هدست بلوتوث چیست؟ بهنظرتان این نوع هدست مناسب کارهای روزمره هست؟ اگر بخواهید یک هدفون بلوتوثدار بخرید کدام نوع را ترجیح میدهید؟
سوالات متداول
1- آیا استفاده از هدفون بلوتوث برای سلامتی خطری ندارد؟
امواج هدستهای بلوتوث بسیار ایمنتر از تشعشعات تلفنهای همراه است، ضمن اینکه در حین رانندگی مانع از حواسپرتی راننده میشود. اگرچه دانشمندان راجعبه خطرات احتمالی این نوع هدست نیز هشدار دادهاند.
2- حداکثر فاصلهی بین دستگاه جفتشده و هدست چقدر است؟
دامنهی هدست با توجه به نسخهی بلوتوث آن، بین 1 تا 9 متر است.
3- آیا بلوتوث از دیوار عبور میکند؟
بله سیگنالهای بلوتوث توان عبور از دیوار را دارند؛ اگرچه حداکثر تا 30 فوت خوب جواب میدهند.
دیدگاهتان را بنویسید