آیا گوشی باید صد در صد شارژ شود؟
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- نحوه صحیح شارژ کردن گوشی
- چرا گوشی نباید تا ۱۰۰ درصد شارژ شود؟
- هرچند وقت یکبار گوشی را تا ۱۰۰ درصد شارژ کنیم؟
- چرا نباید گوشی را در طول شب به شارژر وصل کنیم؟
- آیا خالی شدن باتری برای گوشی ضرر دارد؟
- آیا چند بار شارژ کردن گوشی در طول روز ضرر دارد؟
- سخن پایانی
نحوه صحیح شارژ کردن گوشی
هنگامی که بحث شارژ کردن باتری تلفن همراه به میان میآید، بسیاری از افراد تصور میکنند که اگر گوشی آنها به طور کامل (یعنی ۱۰۰ درصد) شارژ شود، بهتر است! زیرا میتوانند مدت طولانیتری از گوشی خود استفاده کنند و کمتر نگران خالی شدن باتری آن باشند. اما آیا تا به حال فکر کردهاید که شاید این روش شارژ صحیح نباشد و بر عکس آنچه تصور میکنید، ماندگاری باتری گوشی شما را کاهش دهد؟
عمر باتری گوشی جزء مهمترین فاکتورهایی است که افراد در هنگام خرید یک گوشی جدید به آن توجه میکنند. نحوه شارژ کردن گوشی و درصد شارژ شدن باتری گوشی از عواملی است که بر طول عمر باتری گوشی تأثیر میگذارد. اما آیا گوشی باید صد در درصد شارژ شود؟ باید بگوییم که بهترین درصد برای شارژ گوشی بین ۸۰ تا ۹۰ درصد با استفاده از کابل شارژ اصل است. در ادامه مطلب، دلیل آن را شرح خواهیم داد.
چرا گوشی نباید تا ۱۰۰ درصد شارژ شود؟
اگر در مدت زمانی که گوشیتان به شارژر متصل است به آن دقت کرده باشید، متوجه میشوید که شارژ گوشی تا ۸۰ درصد بسیار سریع انجام میشود اما از ۸۰ تا ۱۰۰ درصد به کُندی پیش میرود. این مدت زمان طولانی اتصال به شارژر برای ۱۰۰ درصد شدن شارژ، فشار زیادی به باتری گوشی وارد میکند.
باتریهای لیتیومی به شدت مستعد گرم شدن هستند. همانطور که میدانید وصل کردن گوشی به شارژر باعث گرم شدن آن خواهد شد. هر چه باتری گوشی به مدت بیشتری در حال شارژ شدن باشد، داغتر میشود و بنابراین از عمر آن کاسته خواهد شد.
جالب است بدانید که بین طول عمر باتری و تعداد دفعاتی که گوشی خود را به طور کامل شارژ میکنید، ارتباط مستقیمی وجود دارد. عمر باتری گوشی هوشمند به چرخههای شارژ یا تعداد دفعاتی که باتری شما از صفر تا صد درصد شارژ میشود بستگی دارد.
هر چه چرخه شارژ کامل گوشی شما بیشتر باشد، باتری آن سریعتر تحلیل میرود. بیشتر باتریهای لیتیوم یونی تلفنهای همراه قبل از آنکه کاربر نیاز به خرید باتری جدید داشته باشد، میتوانند بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ بار به طور کامل شارژ شوند.
بنابراین اگر میخواهید عمر باتری خود را افزایش دهید و از استهلاک بیشتر آن جلوگیری کنید، بهتر است اجازه ندهید هر بار که آن را به برق وصل میکنید، تا ۱۰۰ درصد شارژ شود. در نتیجه با رسیدن شارژ به ۸۰ درصد (نهایتا ۹۰ درصد) آن را از شارژر جدا کنید. این بدان معناست که گوشی خود را شب تا صبح در شارژ نگذارید.
عمل شارژ باتری گوشی شما باعث گرم شدن آن میشود و شارژ کردن آن تا ۱۰۰ درصد به مرور زمان باعث کاهش ظرفیت آن خواهد شد.
به طور دقیقتر وبسایت معتبر researchgate میگوید که شارژ باتری تا ۸۵ درصد، طول عمر بیشتری نسبت به شارژ کامل ۱۰۰ درصدی دارد.
هرچند وقت یکبار گوشی را تا ۱۰۰ درصد شارژ کنیم؟
اکثر کارشناسان با صراحت میگویند که شارژ مکرر و کوتاه باتری گوشی، بهتر از شارژ طولانی و کامل آن است و هرگز نباید باتری گوشی خود را تا ۱۰۰ درصد شارژ کنید. اما بعضی نیز معتقد هستند که بهتر است یک بار در ماه، گوشی خود را از ۰ تا ۱۰۰ درصد شارژ کنید یعنی اجازه دهید چرخه کامل شارژ گوشی طی شود. با این کار، باتری گوشی شما مجددا کالیبره خواهد شد.
چرا نباید گوشی را در طول شب به شارژر وصل کنیم؟
به احتمال زیاد یکی از کارهایی که اکثر افراد قبل از رفتن به رختخواب انجام میدهند، وصل کردن گوشیشان به شارژ است. این روش شارژ کردن گوشی را کارشناسان به شدت منع میکنند!
درست است که اکثر تلفنهای هوشمند دارای سنسورهایی هستند که با شارژ شدن باتری تا ۱۰۰ درصد، عمل شارژ را متوقف مینمایند. اما گوشی در حالت بیکار و بدون استفاده نیز مقداری باتری از دست میدهد و چیزی که اتفاق میافتد، اصلا به نفع باتری گوشی نیست!
با کم شدن تنها یک درصد از شارژ باتری، وضعیتی به نام شارژ قطرهای اتفاق میافتد؛ این بدان معناست که باتری گوشی مجددا به برق متصل میشود تا ۱۰۰ درصد شارژ شود و این چرخه تا زمانی که تلفن خود را از شارژر جدا کنید، تکرار خواهد شد. در این مدت شارژ باتری آن بین ۱۰۰ و ۹۹ درصد در نوسان خواهد بود.
این قطع و وصل شدن مکرر شارژ تلفن همراه در عرض چند ساعت، باعث گرم شدن بیش از حد باتری خواهد شد و دوام آن را کاهش میدهد.
بنابراین بهترین زمان برای وصل کردن گوشی به شارژ در طول روز است تا بتوانید بر درصد شارژ شدن گوشیتان نظارت داشته باشید و با رسیدن به درصد شارژ ۸۰ تا ۹۰ درصد، آن را از شارژر جدا کنید.
آیا خالی شدن باتری برای گوشی ضرر دارد؟
بسیاری از افراد اجازه میدهند تا باتری گوشی به صفر درصد رسیده و سپس گوشی خود را به شارژ میزنند. اما طبق تحقیقات این روش برای سلامت باتری مضر بوده و باعث کاهش عمر آن میشود.
آیا چند بار شارژ کردن گوشی در طول روز ضرر دارد؟
خیر، شارژ باتریهای لیتیوم یونی در فواصل کوتاه برای باتری ضرری ندارد.
سخن پایانی
اگر به عمر باتری گوشی خود اهمیت میدهید و دوست دارید ماندگاری آن را تا حد امکان افزایش دهید، لازم است به روش درستی آن را شارژ کنید.
یکی از بدترین کارهایی که میتوانید در حق باتری گوشیتان انجام دهید، آن است که اجازه دهید تلفن همراهتان تا ۱۰۰ درصد شارژ شود. زیرا باتریهای گوشی زمانی که کاملاً تخلیه یا کاملا شارژ میشوند، تحت بیشترین فشار قرار میگیرند. اما متأسفانه بسیاری از مردم عادت دارند که گوشی خود را تا ۱۰۰ درصد شارژ کنند و متوجه نیستند که این کار میتواند چه صدمهای به باتری گوشیشان بزند.
در نتیجه بهتر است نگذارید باتری گوشی شما به طور کامل خالی شود و در هنگام شارژ کردن فقط اجازه دهید به حدود ۸۵ درصد برسد و سپس آن را از برق بکشید.
اگر علی رغم توصیههای کارشناسان باز هم ترجیح میدهید باتری گوشی خود را به طور کامل شارژ کنید، گوشی متصل به برق را به حال خود رها نکنید و بلافاصله پس از شارژ کامل، آن را از برق جدا نمایید. در غیر اینصورت باتری گوشی شما در چرخه معیوب شارژ قطرهای گرفتار میشود که استهلاک زیادی به همراه خواهد شد.
انواع شارژر گوشی موبایل اصل و اورجینال را میتوانید با گارانتی و ضمانت از سایت ایزی مارکت تهیه فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید