چگونه بیدردسر خرید آنلاین مودم را انجام دهیم؟
قدیمترها هنوز خود اینترنت هم آنقدر جا نیفتاده بود، چه برسد به این که خرید آنلاین مودم اینترنت بخواهد در ذهنمان بگنجد. خلاصه که ما هم مانند بسیاری از افراد دیگر، از سیم تلفن برای وصل شدن به اینترنت استفاده میکردیم. البته، آن هم برای خودش داستانی داشت؛ مخصوصا در خانههایی که یک پریز تلفن بیشتر نداشتند. خیلی از شما با آن صدای معروف وصل شدن اینترنت dial up بزرگ شدهاید. شاید گذشتن از اکثر چیزهای دیگری که در کودکی شما جا مانده، کمی برایتان سخت باشد؛ اما، شرط میبندم که اینترنت dial up کم سرعت و سردرد آور قدیمی، از آن چیزها نیست. همین که اکنون بهدنبال خرید آنلاین مودم هستید، خود گواهی بر این مدعا است. حالا که از مرحلهی dial up و اینترنت کارتی عبور کردهاید و آمادهی ورود به عصر جدید هستید، اجازه بدهید ما مسیر را به شما نشان دهیم. در این مقاله کمی دربارهی مودم و انواع آن صحبت خواهیم کرد تا ورود پرقدرتتان به عصر جدید ارتباطات را تضمین کنیم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
مودم چیست؟
در روشهای مختلف برقراری ارتباط از طریق اینترنت، همیشه یک سری اطلاعات مخابره میشوند. مودم، دستگاهی است که این اطلاعات را از فرستنده دریافت میکند و به شکلی مطلوب تغییر میدهد تا برای گیرنده قابل استفاده باشند. پیش از این که خبری از اینترنت و فناوریهای نو باشد، این شبکههای رادیویی و تلفنی بودند که در ساختار خود از مودم استفاده میکردند. آن وقتها که کسی حتی در خواب هم نمیدید خرید آنلاین مودم روزی میسر شود، دستگاه مودم با تبدیل اطلاعات به فرمت دیجیتال ارتباط بین دو دستگاه را ممکن میکرد. مودمهای اینترنت امروزی نیز ساختاری مشابه دارند. ساختاری که به کمک آن، اتصال بین دو دستگاه کامپیوتری را ممکن میکنند.
ساختار و وظایف کلی مودم از گذشته تابهحال دچار تغییرات فراوانی شده است. میخواهید بدانید چه شد که این دستگاه، مودم نامیده شد؟ خب در واقع، ریشهی کلمهی مودم از عبارات مودلاتور و دمودولاتور گرفته شده است. دلیل این نامگذاری، وظیفهی اولیهی آن در زمینهی دمودله کردن سیگنالها بود. دمودله کردن، فرایندی است که طی آن سیگنالها با یکدیگر ادغام میشوند. در فرایند ادغام، سیگنالی با فرکانس پایینتر روی سیگنالی با فرکانس بالاتر سوار میشود. در نتیجهی این ادغام، برد سیگنالی که فرکانس کمتری داشت، افزایش پیدا میکند. ادغام کردن سیگنالها، اصلیترین وظیفهی مودمهای اولیه بود. بااینحال، امروزه مودمها انواع گستردهتر و بهطبع وظایف گوناگونی نیز دارند.
امروزه تکنولوژی بهاندازهای پیشرفت کرده که شما میتوانید به کمک یک دستگاه مودم، برای خرید آنلاین مودم پیشرفتهتری از طریق اینترنت اقدام کنید.
همچنین بخوانید :
"برترین مودم روترهای دی لینک"
سر و کلهی این دستگاههای انقلابی، مودمها، از کجا پیدا شد؟
اولین نسل از مودمها در سال 1950 میلادی وارد دنیای تکنولوژی شدند. استقبال گستردهی اهالی ایالات متحده آمریکا از تلفن، باعث شد که استفاده از مودم در صنایع مختلف طی مدت زمان کوتاهی به اوج خود برسد. بهدنبال تولید گستردهی مودم، بسیاری از فناوریهای مرتبط با ارتباطات نیز توسعه پیدا کردند. توسعهی فناوریهای راداری، یکی از مهمترین اتفاقاتی بود که در پی توسعهی مودمها افتاد. البته که مودمهای قدیمی کاربرد و تنوع دستگاههای امروزی را نداشتند؛ اما، به لطف همان دستگاههای ابتدایی، امروز خرید آنلاین مودم ممکن شده است.
تکنولوژی مودمهای ابتدایی از سال 1950، هر ده سال یک بار جهشهای قابلتوجهی را تجربه کرده است. نهایت سرعت مودمهایی که در دههی 90 ساخته میشدند، معادل 33.6 کیلوبیت بر ثانیه بود. صنایع مرتبط با تلفن تا اواسط دههی 90، تقریبا از مودمها بینیاز شده بودند. اکثر مراکز مدیریت خطوط تلفن، به تکنولوژیهای تمام دیجیتال مجهز شدند و مودمها کمکم جایگاهشان را در صنایع تلفن از دست دادند. اگر کارخانههای تولید مودم با این بحران مواجه نمیشدند، شاید هیچ وقت مودمهای پردازندهی سیگنالهای اینترنتی تا این اندازه پیشرفت نمیکردند. البته اینترنت در هر صورت پیشرفت میکرد و همهگیر میشد؛ اما، شاید پیشرفت آن بدین شکل به پیشرفت مودم گره نمیخورد.
اولین مودم دی لینک
محصولات دی لینک یکی از گزینههای خرید آنلاین مودم هستند. شرکت تولیدکنندهی این مودمها در سال 1986 شروع به کار کرد. البته، آن روزها این شرکت با نام داتکس سیستم شناخته میشد، تا اینکه در سال 1994 رسما به “دی لینک” تغییر نام داد. این شرکت تا پیش از سال 1994 تولید محصولات خود را آغاز کرده بود؛ بهگونهای که در حد فاصل سالهای 1987 تا 1992 محصولات متفاوتی، همچون سیستم عامل شبکهی LAN این شرکت، در بازار عرضه شده بود. شرکت دی لینک همچنین در سال 2002، با همکاری شرکت تگزارس اینسترومنت، اولین محصولات LAN وایرلس خود را روانه بازار کرد.
اولین مودم تی پی لینک
محصولات تی پی لینک نیز یکی دیگر از گزینههای خرید آنلاین مودم هستند. دامنهی محصولات تی پی لینک به مودم محدود نمیشود. شرکت تی پی لینک ده سال بعد از تاسیس شرکت دی لینک، یعنی سال 1996، فعالیتش را آغاز کرد. از همان سال 1996 این شرکت، محصولات متنوعی تولید میکرد؛ از جملهی این محصولات، مسیریاب، تجهیزات مخابراتی، کارت شبکه، شبکههای ارتباط بیسیم و از همه مهمتر، مودم بودند. اولین بار در سال 2005، مودمهای تی پی لینک وارد بازار جهانی شدند. استقبال بازار جهانی از مودمهای تولید تی پی لینک، این شرکت را طی مدت سه سال به یکی از مهمترین شرکتهای دنیا تبدیل کرد.
انواع مودم ها از نظر کاربرد و تکنولوژی
بهتر است پیش از خرید آنلاین مودم، با انواع مودمها آشنا شوید. البته که منظور از انواع مودمها، مودمهایی هستند که امکان اتصال به اینترنت را برایتان فراهم میکنند؛ نه مودمهای مرتبط با دستگاههایی مثل رادار و.. . مخصوصا اگر قصد خرید آنلاین مودم را داشته باشید، بهتر است حتما دربارهی تفاوت مودمهای بیسیم و باسیم، از نظر تکنولوژی و کاربرد تحقیق کنید.
از نظر تکنولوژی
از نظر تکنولوژی، مودمها یا بیسیم هستند یا باسیم. انواع دیگری از مودم نیز وجود دارند که تکنولوژی بهکاررفته در آنها، شباهتهای چشمگیری به دو نوع مودم باسیم و بیسیم دارد؛ اما، غالبا در گروههای جداگانهای دستهبندی میشوند. از جملهی این مودمها که ممکن است حین خرید آنلاین مودم به آنها برخورد کنید، مودم LTE، مودم POWER BANK و مودم سیمکارتخور را میتوان نام برد.
- مودمهای باسیم: مودمهای باسیم، معمولا دارای پورت USB و LAN هستند؛ البته ممکن است برخی از مودمها نیز فقط یکی از این پورتها را داشته باشند. پس باید هنگام خرید آنلاین مودم بهخوبی جزئیات را در این باره بررسی کنید. پیشنهاد ما به شما این است که تا جایی که ممکن است، از پورت LAN استفاده کنید؛ زیرا، سرعت این پورت اغلب بیشتر است.
- مودمهای بیسیم یا وایرلس: مودمهای وایرلس، دیگر گزینهی پیشروی شما حین خرید آنلاین مودم هستند. این مودمها همان دستگاههایی هستند که دیوایس شما را به سرویس وایفای متصل میکنند. دقت کنید که این مودمها گرانتر از مودمهای سیمی هستند.
- مودم سیمکارتخور: مودم سیمکارتخور دستگاه بسیار کوچکی است، که از طریق سیمکارت، استفاده از سرویسهای اینترنتی را برای کاربران ممکن میکند. باتوجه به گران بودن برخی از مودمهای وایرلس و همچنین سرعت قابلقبول اینترنت اپراتورهای همراه، مشترکین اینترنت، تمایل زیادی به خرید مودمهای سیمکارخور نشان دادهاند.
- مودم پاوربانک: مودم پاوربانک نیز همانطور که از اسمش معلوم است، باید ترکیبی از دو دستگاه مودم و پاوربانک باشد.
کاربرد هر یک از انواع مودمها
برای این که ببینید کدام یک از انواع مودمهای بالا بیشتر به دردتان میخورد، باید قبل از هرچیزی نیازهایتان را بسنجید. برای مثال، اگر قصد دارید با یک مودم همزمان به دستگاههای مختلفی همچون کنسولهای بازی، موبایل، لپتاپ و… وصل شوید، قطعا مودمهای باسیم آنقدر به دردتان نخواهند خورد. در این مواقع بهتر است بیشتر سراغ مودمهای وایرلس بروید. اگر هزینهی مودمهای وایرلس برایتان زیاد است، میتوانید خیلی راحت یک مودم سیمکارتخور بخرید که دیگر مجبور به پرداخت پول بیشتر هم نباشید. اگر نیازمند اینترنتی با سرعت فوقالعاده زیاد هستید، توصیهی ما به شما خرید آنلاین مودم سیمکارت خور است. نوع اینترنتی که روی مودمهای سیمکارت خور استفاده میشود، سرعت زیادی دارد. سرعت اینترنت تامین شده توسط این مودمها گاهی تا دهها مگابایت بر ثانیه نیز میرسد.
مودم ها اغلب چه امکاناتی را در اختیار ما قرار می دهند
در همه جای دنیا این محصولات دی لینک و تی پی لینک هستند که حرف اول را در زمینه تولید مودمهای اینترنت میزنند. جدای از قدمت هر کدام از این شرکتهای چینی-آمریکایی، هر کدام از آنها بخش وسیعی برای توسعه محصولاتشان دارند. محققان این دو شرکت، با تکیه بر تجربه چندین ساله خود و سرمایه گذاری بر روی کسب تجربههای جدید، به طور مداوم محصولاتشان را ارتقا میدهند.
بنابراین، از بین تمامی شرکتهایی که میتوانید محصول آنها را حین خرید آنلاین مودم انتخاب کنید، محصولات دی لینک و تی پی لینک ویژگیهای شاخصتری نسبت به سایرین دارند. مودمهای این دو کمپانی مجهز به تکنولوژی QoS هستند. با تکیه بر این تکنولوژی، شما میتوانید استفادهی مشترکین مختلف یک مودم از سرویس اینترنت را اولویت بندی کنید. بدین ترتیب، اینترنت براساس اولویتی که مشخص کردهاید در اختیار کاربران خواهد بود. این مودمها فارغ از نوعشان، غالبا دارای پورتهای Ethernet نیز هستند که میتوانید آنها را مستقیما به کامپیوتر و سایر دیوایسها متصل کنید. علاوه بر این مودمهای این دوشرکت، از سرعت بالاتری هم پشتیبانی میکنند.
راهنمای گام به گام خرید آنلاین مودم
حتی اگر مودمی که میخرید گارانتی داشته باشد، باید به اصل یا تقلبی بودن آن شک کنید. این روزها کپی کردن از یک محصول موفق به هیچ عنوان کار دشواری نیست. حداکثر کارایی محصولات تقلبی فراهم کردن یک شبکهی اینترنت است که البته سرعت آن هم احتمالا چنگی به دل نخواهد زد. سایر ضمایم مدلهای تقلبی دکوری هستند و کاربرد خاصی ندارند.
ممکن است گاهی به جای مودم تقلبی، یک مودم دست دوم در یک بستهبندی نو نصیبتان شود. باتوجه به تشابه ظاهری محصولات اینچنینی ممکن است در ابتدا حتی متوجه دست دوم بودن محصولی که دریافت کردهاید نشوید، با این حال حین استفاده از آن قطعا متوجه این موضوع خواهید شد. پس هنگام خرید آنلاین مودم نهایت دقتتان را به خرج دهید. برای تسهیل روند خریدتان و خریداری یک محصول استاندارد، میتوانید از مراحل زیر پیروی کنید:
- بهتر است خرید آنلاین مودم خود را از فروشگاههای اینترنتی معتبر انجام دهید. پس در گام اول و قبل از هرکار دیگری، فروشگاه معتبری را پیدا کنید. ممکن است محصولی در یک فروشگاه بینام و نشان موجود باشد، اما نتوانید نمونهی آن را در هیچ فروشگاه دیگری گیر بیاورید. توصیهی ما به شما این است که قید آن فروشگاه بینام و نشان را بزنید و انتخابهایتان را محدود به کالاهای موجود در فروشگاههای معتبر کنید. بدین ترتیب از اصالت و کارایی کالای دریافتی مطمئن خواهید شد.
- نیاز سنجی کنید. مودمها قیمتهای مختلفی دارند و این قیمت گذاری براساس ویژگیهای هر محصول صورت گرفته است. سعی کنید به جای در اولویت قرار دادن قیمت، تطابق محصول با نیازهایتان را در اولویت قرار بدهید. برای مثال اگر قصد دارید مودمتان را در یک نقطهی کور و بدون آنتن نصب کنید، سراغ مودمی بروید که قدرت دریافت سیگنال بیشتری دارد.
- بعد از نیاز سنجی چندین گزینه که نیازهای شما را برآورده میکنند را بررسی کنید تا در نهایت به انتخابی مناسب برسید.
سخن پایانی
اگر مودمها نبودند، ارتباط جمعی وجود نداشت. مودمها اولین بار در ساختار وسایلی مانند رادارها و تلفنهای خانگی بهکار رفتند. همان ابزارهای ابتدایی پیشرفت کردند، تا جایی که امروز شما با فشار دادن یک دکمه، به انبوهی از اطلاعات دسترسی پیدا کرده و میتوانید با هزاران نفر ارتباط برقرار کنید. مودمها از زمان اختراع تلفن پایشان بهصورتی گسترده به دنیای ما باز شد و امروز برای ما اینترنت را فراهم کردهاند.
نظرتان درباره فردای این محصولات چیست؟ شما از چه برندی مودم تهیه کردهاید؟ آیا تاکنون خرید آنلاین مودم انجام دادهاید؟ اگر انجام دادهاید، از کدام فروشگاه اینترنتی خرید کردهاید؟
سوالات متداول
1- آیا روتر همان مودم است؟
روتر گجتی است که امکان اتصال دیوایسهای مختلف به شبکهی وایفای را فراهم میکند. مودمهای امروزی اغلب خود دارای روتر هستند؛ اما، تکنیکهایی وجود دارند که بتوانید روی مودمهای کمی قدیمیتر هم امکان به شتراک گذاشتن شبکهی وای-فای را فراهم کنید.
2- از کجا دربارهی رانژه شدن خط تلفن اطلاعات کسب کنیم؟
در صورتی که چراغ ADSL مودم شما پس از روشن شدن حالت چشمک زن داشته باشد، میتوانید از فعال شدن خطتان توسط اپراتور مطمئن شوید.
دیدگاهتان را بنویسید