آیا شیائومی گوی سبقت را از اپل و سامسونگ خواهد ربود؟
فرض کنید در گرانی های امروز گوشی بیچارهتان خاموش میشود. شما او را سریعا به بیمارستان موبایلها منتقل میکنید اما دکتر به شما اعلام میکند که گوشیتان سرِبیدار شدن از خواب را ندارد و تا همین الان هم قاچاقی زنده بوده و همراهیتان کرده است. شما دوست ندارید باور کنید، چون حساب بانکیتان آنقدرها موجودی ندارد که بخواهید برای خودتان یک گوشی خوب سامسونگ یا اپل دستوپا کنید. پس چارهای ندارید جز اینکه از خر شیطان پیاده شوید و یک گوشی شیائومی پیدا کنید؛ اما، با هر کس که دربارهی مرگ گوشی مرحومتان صحبت میکنید، به شما پیشنهاد آوردن یک گوشی سامسونگ را به عنوان همدمتان میدهد. شما دودل که نه، بلکه صددل میشوید و شب از غصهی شب اول قبر گوشیتان خوابتان نمیبرد.
شب خواب میبینید که گوشیتان دست یک گوشی شیائومی بامزه را گرفته و دارد او را به عنوان دوستش به شما معرفی میکند و به شما اطمینان میدهد که شیائومیها رفقای خوبی میتوانند باشند. پس شما مصمم میشوید یک شیائومی بخرید.
خب خوشحالیم که بالاخره تصمیم گرفتید دست از سر سامسونگ و اپل بردارید و همدم جدیدتان را از طایفهی دیگری انتخاب کنید؛ اما، آیا میدانید چطور میتوانید یک گوشی شیائومی را در این بِلبشو پیدا کنید که رفیق راهتان باشد؟ اگر نمیدانید یا اگر میدانید اما میخواهید بیشتر بدانید، راهنمای خرید گوشی شیائومی ،ما در کنارتان خواهد بود.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- این شرکت شیائومیست…
- سال ها پیش که اولین گوشی شیائومی به دنیا آمد…
- دارودستهی گوشیهای شیائومی
- سیستم عامل گوشی شیائومی
- امنیت در قلعهی یک گوشی شیائومی
- گوشی شیائومی پیش از ما میمیرند یا پس از ما؟
- اینقدر به سامسونگ و اپل نچسبید…
- بریم سر اصل مطلب
- اگر از ما میپرسید کدام گوشی شیائومی…
- سخن پایانی
این شرکت شیائومیست…
بهتر است قبل از شروع بحث دربارهی راهنمای خرید گوشی شیائومی، کمی راجعبه این شرکت صحبت کنیم. شرکت شیائومی در تاریخ آوریل 2010 در هنگکنگ راهاندازی شد. این شرکت خیلی زیاد روی ساخت گوشیها و تجهیزات سختافزاری هوشمند برای اتصال به پلتفرمهای اینترنت اشیا، سرمایهگذاری کرده است. شیائومی آمد تا به همه ثابت کند که میتوان تجهیزاتی باکیفیت و درعینحال مقرونبهصرفه را به بازار عرضه کرد تا همه بتوانند از زندگی بهتر در کنار تکنولوژیهای روز دنیا لذت ببرند. نکتهی جالب این است که شرکت شیائومی جسورانه محصولاتش را با بهروزترین تکنولوژیها و امکانات طراحی میکند.
همچنین بخوانید :
"راهنمای خرید گوشی موبایل"
سال ها پیش که اولین گوشی شیائومی به دنیا آمد…
در این قسمت از راهنمای خرید گوشی شیائومی میخواهیم با اولین گوشی این کمپانی آشنا شویم. اولین گوشی شیائومی اگرچه بهترین گوشی شیائومی نبود؛ شروعی عالی برای این شرکت محسوب میشد. Xiaomi MI-1s، فرزند اول خانوادهی شیائومی است که در آگوست 2012، وارد بازار شد. صفحهی لمسی این گوشی 4 اینچی بود و رزولوشنی معادل 480*854 پیکسل داشت. دوربین 8 مگاپیکسلی این گوشی در آن زمان، اصلا ضعیف بهنظر نمیرسید و حافظهی 4 گیگی آن را هم یک کارتحافظهی میکرو با ظرفیت حداکثر 32 گیگابایت، میتوانست بهخوبی حمایت کند. پردازندهی گوشی از نوع کوالکام بود و با یک رم 1 گیگابایتی ساپورت میشد. در آن زمان، سیستمعامل اندروید4، بهترین انتخاب نرمافزاری برای این گوشی نوظهور بهحساب میآمد.
دارودستهی گوشیهای شیائومی
یکی از مهمترین بخشها در راهنمای خرید گوشی شیائومی، شناخت مدلهای این گوشیهاست. گوشیهای شیائومی، در 5 سری اصلی به بازار آمدند که در این راهنمای خرید گوشی شیائومی، این سریها را باهم بررسی میکنیم:
- سری Mi: این سری مهمترین مدلی است که میخواهیم در این راهنمای خرید گوشی شیائومی راجع به آن صحبت کنیم. به سری Mi، نان و کرهی شرکت شیائومی میگویند؛ چون درآمد اصلی این شرکت از همین سری گوشی بهدست آمده است. آخرین گوشی از این مدل که وارد بازار شد، Mi 11 است که با پردازندهی قدرتمند Qualcomm Snapdragon 888 کار میکند. تمام گوشیهای سری Mi از پردازندهی کوالکام استفاده میکنند و دوربینهای خوبی دارند. گوشیهای سری Mi را میتوان با Galaxy S سامسونگ و سری اصلی از OnePlus مقایسه کرد.
- سری Mi Note: در دنیای سامسونگ منظور از سری نوت، گوشیهای حرفهای مناسب کسبوکار هستند؛ ولی در شیائومی همهچیز برعکس شده و سری Mi Note در واقع از سری Mi سطح پایینترند. پردازندهی این سری هم کوالکام است؛ اما، به قدرتمندی سری Mi نیست.
- سری Mi Max and Mi Mix: سری Mi Max شیائومی گوشیهای تقریبا معمولی هستند؛ ولی عمر باتریهای آنها، بینظیر است. آخرین مدل این سری یعنی MI Max 3، باتری 5500 میلی آمپری دارد. سری Mi Mix هم برای خودش حرفی برای گفتن دارد، این سری گوشی، به گوشیهای انعطافپذیر شیائومی معروفاند؛ مثل Xiaomi Mi Mix Fold. این شرکت با تولید آن خواسته با گوشیهای Fold سامسونگ رقابت کند، چون قیمت گوشی شیائومی این مدل خیلی کمتر است.
- سری Mi A: میخواهیم در این راهنمای خرید گوشی شیائومی یک گوشی با سیستمعامل اندروید را به شما معرفی کنیم. متاسفانه شیائومی در اغلب محصولاتش از پوستهی MIUI برای اندروید استفاده کرده که این مسئله باعث شده برخی افراد این گوشیها را نپسندند. اگر شما هم از این رابط کاربری خوشتان نیامده، باید گوشیهای سری Mi A را بخرید تا کار با همان اندروید اصلی را تجربه کنید.
- سری Redmi: یک سری از گوشیهای کاملا چینی که در این راهنمای خرید گوشی شیائومی با آنها آشنا خواهید شد، گوشیهای سری Mi A شیائومی هستند. اولینبار در سال 2013 این سری گوشی معرفی شدند. گوشیهای سری Mi A، جزء محصولات میانردهی شیائومیاند و بهلحاظ کیفیت، سطح پایینتری نسبت به محصولات اصلی شیائومی دارند؛ اما، خب محبوبیتشان را هم حفظ کردهاند.
- سری POCO: آخرین سری گوشی شیائومی که در راهنمای خرید گوشی شیائومی به آن میپردازیم سری پوکو است که در سال 2018 برای اولینبار شناخته شد و بعدها به یک نام تجاری جداگانه تبدیل شد. لی جون، مدیرعامل شرکت شیائومی در توییتی گفته است که پوکو امروزه به چنان رشد و شهرتی رسیده که میتواند یک برند مستقل برای خودش باشد.
سیستم عامل گوشی شیائومی
در این راهنمای خرید گوشی شیائومی میخواهیم خبر خوبی به شما بدهیم. شما چه طرفدار اندروید باشید و چه آیفون، احتمالا سیستم عامل گوشیهای شیائومی را خواهید پسندید؛ چون به هردوی این سیستمعاملها، شباهت دارد. شرکت شیائومی برای گوشیهای خود سیستمعامل جدیدی بر پایهی سیستمعامل open source اندروید طراحی کرده است که به آن MIUI گفته میشود. این سیستمعامل را میتوان یک پوسته یا همان رابط کاربری برای اندروید دانست، با این تفاوت که برخی از قسمتهای آن کاملا تغییر یافته و حتی در بعضی بخشها، شباهت زیادی به آیاواس اپل و تاچویز سامسونگ دارد. یکسری نرم افزارهای مییوآی هم، کاملا با سیستمعامل اندروید تفاوت دارند، مثلا گالری، پلیر موسیقی، ضبط تماس و رابط کاربری.
امنیت در قلعهی یک گوشی شیائومی
بسیاری از کاربران گوشیهای شیائومی، یک دغدغهی مهم دارند؛ آیا گوشیهای شیائومی امن هستند؟ این راهنمای خرید گوشی شیائومی یکبار برای همیشه این مسئله را برای شما حل خواهد کرد. در مورد امنیت این گوشی باید بگوییم که خود شرکت شیائومی مدعی شده که سیستم عامل MIUI یکی از امنترین سیستمعاملهاست و یک سری اقدامات امنیتی اضافهتر از اندروید را برای حفاظت از گوشی انجام میدهد؛ مثلا، این گوشیها، یک فایروال قوی برای جلوگیری از دسترسیهای غیر مجاز به پایگاه دادهی کاربران دارند؛ البته، نمیتوان منکر این مسئله شد که شیائومی اطلاعات کاربران را برای یک سری اهداف جمعآوری میکند. شرکت شیائومی بیان کرده که هر دستگاه یک شناسهی منحصربهفرد دارد تا بتوانند رفتار کاربرانشان را پیگیری کنند؛ اما، این پیگیری به معنی نقض حریم خصوصی کاربران نیست. سیستمعامل مییوآی دسترسیهای مختلفی برای دوربین، وایفای، بلوتوث، تماس، پیام و… نیاز دارد و برخی کاربران گوشیهای شیائومی مدعی شدهاند که گرفتن این میزان دسترسی اصلا منطقی نیست و شاید دلیل دیگری دارد. بهعنوان یک راهنمای خرید گوشی شیائومی، باید بگوییم ماهم نمیتوانیم پاسخ قطعی به این سؤال بدهیم که آیا شیائومی اطلاعات کاربران را میدزدد یا خیر؛ اما، مسئله اینجاست که کمپانیهای بزرگتری نظیر فیسبوک هم سابقهی چنین اتهاماتی را دارند، پس نمیتوان از جانب هیچ شرکتی با قطعیت گفت که امنیت کاربران، کاملا برقرار است یا خیر.
گوشی شیائومی پیش از ما میمیرد یا پس از ما؟
طول عمر گوشیهای شیائومی مقولهی دیگری است که باید در راهنمای خرید گوشی شیائومی به آن بپردازیم. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که از 24 ساعت روز، 25 ساعت را با گوشیتان وقت میگذرانید، به اندازهی 3-4 سال میتوانید روی همراهی گوشی حساب کنید؛ ولی اگر به اندازهی نرمال از گوشی کار بکشید، با توجه به کیفیت خوب گوشیهای شیائومی، میتوانید 5-7 سال هم از آن استفاده کنید.
اینقدر به سامسونگ و اپل نچسبید…
همان طور که در قسمتهای قبلی این راهنمای خرید گوشی شیائومی هم اشاره کردیم، این شرکت از آغاز کار روی پای خود ایستاده و میتوان گفت این اندازه رشد و توسعه در کنار رقابت با غولهای فناوری در طی یک زمان کوتاه، واقعا حیرت انگیز است. قیمت گوشی شیائومی در مقایسه با سایر برندها، تفاوت قابلملاحظهای دارد که سیاست فروش این شرکت را نشان میدهد؛ اما، این مسئله نباید شما را به اشتباه بیاندازد که این محصولات شیائومی بهدردنخور هستند. در واقع شیائومی از راههای دیگری مثل پخش آگهی در نرمافزارهای خود، هزینههایش را تامین میکند. حتما شما هم تا اینجای راهنمای خرید گوشی شیائومی به این نتیجه رسیدهاید که شیائومی فقط یک تولیدکنندهی گوشیهای ارزانقیمت نیست؛ بلکه بهترین گوشی شیائومی میتوانند با گوشیهای بهترینهای برندهای دیگر رقابت کند و تکنولوژیهای روز دنیا، پردازندههای قدرتمند و دوربینهای حرفهای این گوشیها، در کنار قیمت پایین آن، توانسته تا حدی رقبای این شرکتها را ناکاوت کند.
بریم سر اصل مطلب
این راهنمای خرید گوشی شیائومی شما را بهسمت انتخاب بهترین گوشی شیائومی هدایت میکند. اگر تصمیم گرفتهاید که از مشتریان این کمپانی شوید، باید مشخصات گوشی شیائومی را بهدقت بررسی کنید تا مطمئن شوید چیزی که خریدهاید، همان است که شما نیاز دارید. اما ببینیم مهمترین مشخصات گوشی شیائومی چه چیزهایی هستند:
- صفحهی نمایش: شاید مهمترین مولفهای که میخواهیم در راهنمای خرید گوشی شیائومی دربارهی آن صحبت کنیم، صفحهی نمایش گوشی موبایل باشد؛ چیزی که قرار است ساعتها آن را تماشا و لمس کنید. اندازه و فرمت صفحهی نمایش دو فاکتوری هستند که باید هنگام خرید گوشی، به آنها توجه کنید. سایز گوشیهای شیائومی از 5.45 تا 6.93 اینچ، متغیرند و رایجترین فرمت هم 18:9 است که البته در برخی مدلها، فرمت 19.5:9 هم داریم. رزولوشن صفحهی نمایش گوشی به تعداد پیکسلهای نمایش داده شده در صفحه اشاره دارد که برای کیفیت FHD، این میزان 1920*1080 است. گوشیهای ارزانقیمت شیائومی معمولا از صفحات IPS LCD یا همان کریستال مایع استفاده میکنند؛ ولی، در گوشیهای گرانتر این برند، پنل AMOLED بهکار رفته است.
- پردازنده: این قطعه در واقع مغز گوشی شماست، پس باید درست انتخاب کنید. دو پردازنده در گوشی قرار دارد؛ یکی پردازندهی مرکزی یا همان CPU و یک پردازندهی گرافیکی GPU که وظایف مختلفی را برعهده دارند. سرعت اجرای برنامهها، به قدرت پردازنده بستگی دارد که با دو فاکتور تعداد هسته و فرکانس عملیاتی مشخص میشود.
- حافظه: دو نوع حافظه در گوشی قرار دارد که بهتر است فرق این دو را با کمک این راهنمای خرید گوشی شیائومی یاد بگیرید. اول حافظهی داخلی که وظیفهی ذخیره و نگهداری دادههای شما و برنامهها را برعهده دارد و دیگری، رم که به آن حافظهی موقت یا پاکشدنی هم گفته میشود و برای ذخیرهی دادههای برنامههای درحال اجرا بهکار میرود. حافظهی داخلی معمولا چیزی بین 32 تا 256 گیگابایت است و رم گوشیها نیز تا 6 گیگابایت ارتقا پیدا کردهاند.
- پشتیبانی از اینترنت همراه: اگر دائما باید به اینترنت دسترسی داشته باشید و زیاد از اینترنت همراه استفاده میکنید، حواستان باشد گوشی که میخرید، اینترنت پرسرعت را ساپورت کند. امروزه در اغلب نقاط ایران اینترنت 4G در دسترس است و در آیندهای نهچندان دور اینترنت 5G هم خواهد آمد. مطمئن شوید گوشیتان میتواند از این سرعت اینترنتها، پشتیبانی کند.
- دوربین: اغلب افراد گوشیشان را برای داشتن دوربین بهتر ارتقا میدهند. خوشبختانه گوشیهای شیائومی دوربینهای خوبی دارند و میتوانید بنابر نیاز و انتظارتان، بهترین گوشی شیائومی را برای خودتان انتخاب کنید.
- باتری: بیاغراق میتوان گفت که باتری از بااهمیتترین چیزهایی است که در راهنمای خرید گوشی شیائومی باید به آن توجه داشته باشید. از آنجا که باتری، گوشی شما را زنده نگه میدارد، باید باتریهای قویتری انتخاب کنید تا گوشی بتواند قبل از بیهوش شدن، از عهدهی وظایفش بهخوبی برآید.
اگر از ما میپرسید کدام گوشی شیائومی…
اگر از ما بهعنوان کارشناس راهنمای خرید گوشی شیائومی، بخواهید که بهترین گوشی های شیائومی را به شما معرفی کنیم، باید بگوییم سه گوشی زیر در حال حاضر، بهترینهای شیائومی هستند و میتوانید از داشتنشان لذت ببرید.
- Xiaomi Mi 11؛
- Poco F2 Pro؛
- Xiaomi Mi 10i.
در جدول زیر مشخصات گوشی شیائومی در سه مدل نامبردهشده را ملاحظه میکنید:
سخن پایانی
امروزه گوشی هوشمند در زندگی هر کدام از ما، مانند یک دوست صمیمی است که نمیتوانیم لحظهای دوری آن را تحمل کنیم و نقش پررنگی در زندگی ما دارد. شیائومی یک شرکت چینی است که روی ساخت گوشیهای باکیفیت، مجهز و ارزانقیمت برای تمامی مشتریانش از سراسر دنیا، تمرکز کرده است. اگر قیمت گوشی شیائومی با مشخصاتی خاص را با همتای آن از برندهایی نظیر سامسونگ و اپل، مقایسه کنید، متوجه میشوید که این شرکت بیش از حد هوای مشتریانش را دارد.
شما چه فکر میکنید؟ بهنظر شما گوشیهای شیائومی ارزش خرید دارند؟ فکر میکنید این شرکت بتواند گوی سبقت را از سایر رقبا برباید؟ شما حاضرید گوشی سامسونگ یا اپلتان را که در ردهی میانی است با یک گوشی شیائومی حرفهای عوض کنید؟
سوالات متداول
1- آیا سرویسهای گوگل برای گوشیهای شیائومی ممنوع شده است؟
خیر، خوشبختانه سرویسهای گوگل برای گوشیهای این شرکت فعال است و میتوانید از آنها استفاده کنید.
2- شیائومی بهتر است یا هواووی؟
اگر بخواهید از لحاظ دوربین و سختافزار مقایسه کنید، هواووی بهتر خود را نشان داده؛ ولی اگر عملکرد و رابط کاربری مدنظرتان است، شیائومی قطعا بهتر خواهد بود.
3- کدام گوشی شیائومی بهترین دوربین را دارد؟
گوشیهای جدید شیائومی دوربینهای حرفهای دارند؛ ولی بهترینشان متعلق به گوشی Xiaomi Mi 11 است که دوربینهای سهگانهی 108+13+5 مگاپیکسلی در پشت آن تعبیه شده و یک دوربین 20 مگاپیکسلی حرفهای نیز در جلوی آن قرار داده شده است.
دیدگاهتان را بنویسید