بهترین لپ تاپ گیمینگ سال 2020
بازی کردن با لپ تاپ و نصب و اجرای بازیهای سنگین روی آن همیشه یکی از چالش برانگیزترین بخشهای زندگی علاقهمندان به بازیهای کامپیوتری بوده است. حتما برای شما هم پیش آمده است که با رسیدن جدیدترین نسخهی فیفای کامپیوتر یا قسمت جدید assassin’s creed حسابی به وجد آمده باشید، اما این ذوق و شادمانی خیلی زود با خواندن مشخصات سیستم موردنیاز برای بازی به حسرت تبدیل شده باشد. شاید این بدترین حسی باشد که یک گیمر میتواند تجربه کند و همهی این سرخوردگیها بخاطر عدم هماهنگی ساختار لپ تاپ شما با سیستم مورد نیاز بازی باشد. این روزها شرکتهای تولید کنندهی بازیهای کامپیوتری برای پشت سر گذاشتن رقبا و فروش بیشتر در صدد هستند تا کیفیت بازیها را تا بیشترین حد ممکن افزایش دهند. به این ترتیب بازیها ساختاری حقیقیتر پیدا میکنند و تجربهی گیمر را تبدیل به تجربهای واقعی و بسیار لذتبخش میکنند. قطعا فرو رفتن در بازیهایی با گرافیک بالا و شمایلی واقعی بسیار سادهتر و لذتبخشتر از ارتباط برقرار کردن با تصاویر گرافیکی بسیار ضعیف است. اما این افزایش کیفیت فشار بسیار بالایی را به لپ تاپهای عادی وارد میکند و هرچه کیفت بازی بیشتر میشود حداقل سیستم مورد نیاز برای نصب و راهاندازی بازی نیز ارتقا پیدا میکند. پس همانطور که میبینید برای اجرای یک بازی باکیفیت به یک لپ تاپ بازی با کیفیت نیاز دارید. اما چگونه میتوان یک لپ تاپ گیمینگ با کیفیت انتخاب کرد؟ این مقاله را تا انتها دنبال کنید تا با راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ و همچنین برترین لپ تاپ های گیمینگ سال۲۰۲۰ آشنا شوید.
لپ تاپ گیمینگ با سایر لپ تاپها چه تفاوتی دارد؟
هنگامی که پای خرید یک لپ تاپ گیمینگ به میان میآید، اولین سوالی که به ذهن خطور میکند این است که چرا باید لپ تاپی با عنوان گیمینگ خریداری کرد و اصلا لپ تاپ بازی چه تفاوتی با سایر لپ تاپها دارد؟ اگر شما یک گیمر یا کاربر تازهکار لپ تاپ هستید به هیچ عنوان این بخش از مقاله را از دست ندهید. برای شناسایی تفاوتهای لپ تاپ بازی با لپ تاپهای معمولی یا اداری ابتدا باید ویژگیهای هر یک از آنها را بهصورت مجزا بررسی کنیم:
ویژگیهای لپ تاپ معمولی یا اداری
با اینکه تمامی لپ تاپها دارای ویژگیهای ظاهری تقریبا یکسانی هستند اما طراحی فنی آنها دلیل اصلی قرار گرفتن هر لپ تاپ در دستههای مشخصی همچون اداری یا گیمینگ است. بهطور کلی تمامی لپتاپهای معمولی یا اداری دارای ویژگیهای زیر هستند:
- سبک و ماندگار: یکی از مهمترین دلایل به فروش رفتن لپ تاپهای اداری عمر بالای باتری و وزن بسیار پایین آنها است. باتری یکی از نقاط قوت این لپ تاپها به حساب میآید و به کارمندان و افراد شاغل در حرکت، اجازه میدهد تا در حین سفر نیز به کارهای شرکت خود رسیدگی کنند. وزن کم نیز به همین دلیل برای چنین لپ تاپهایی در نظر گرفته میشود تا حمل و نقل را برای کاربران سادهتر کند.
- انعطافپذیری در طراحی: بسیاری از لپ تاپهای اداری همچون Yoga C940 لنوو یا VivoBook R545FB-i7 دارای طراحیهای بسیار ظریف هستند و به شکلی کوچک و خارج از استانداردهای یک لپ تاپ عادی طراحی شدهاند که شما در حین حمل و نقل آنها حس نمیکنید لپ تاپ به همراه دارید!
- مشخصات فنی قابل قبول: لپ تاپهای اداری یا معمولی دارای مشخصات فنی قابل قبولی هستند اما عملکرد چندان بالایی ندارند. چرا که این سیستمها به نحوی طراحی میشوند که بتوانند کارها و محاسبات سادهی شرکتها یا امور روزمره را انجام بدهند.
- حافظهی قوی: از آنجا که کاربران این لپ تاپها برای ذخیرهی دادهها و اطلاعات کاری خود به فضای زیادی نیاز دارند، اغلب لپ تاپهای معمولی دارای حافظههایی با ظرفیت بسیار بالا هستند. البته ممکن است با تعویض حافظه داخلی و جایگزینی آن با یک حافظه SSD ناچار باشید یک هارد اکسترنال نیز برای خود خریداری نمایید.
- قدرت کارکرد زیاد: در نهایت توانایی کارکرد طولانی مدت یکی از ویژگیهای کلیدی این لپ تاپهاست. چرا که گاها لازم است این لپ تاپها در بازههای طولانی مورد استفاده قرار بگیرند. لپ تاپهای معمولی اغلب میتوانند به مدت ۷۲ ساعت بدون وقفه و بروز مشکل فعالیت کنند.
ویژگیهای لپ تاپ گیمینگ
حال که با ویژگیهای برجستهی لپ تاپهای معمولی آشنا شدید نوبت به بررسی کفهی دیگر این ترازو یعنی لپ تاپ بازی میرسد. معمولا تمامی لپ تاپ های گیمینگ دارای ویژگیهای زیر هستند:
- کارت گرافیک بسیار قدرتمند: با اینکه لپ تاپ های بازی تمامی مشخصات یک لپ تاپ عادی را در خود جای دادهاند اما از اصلیترین تفاوتهای این نوع از لپ تاپها با سایر کامپیوترهای همراه، کارت گرافیک قدرتمند آنها است. لپ تاپهایی با کارتهای گرافیک پرقدرتی همچون سری GeForce GTX و GeForce RTX معمولا در دستهی لپ تاپ گیمینگ قرار میگیرند و میتوانند بازیهای سه بعدی و بسیار باکیفیت را به راحتی اجرا کنند.
- RAM بالا: ظرفیت رم در لپ تاپ های گیمینگ اغلب بالاتر از لپ تاپهای معمولی یا اداری است. از سوی دیگر یک رم مجازی به نام VRAM نیز درون این نوع از لپ تاپها قرار دارد که به حافظهی ویدئویی لپ تاپ شما تعلق دارد.
- وزن بالا: از دیگر ویژگیهای لپ تاپ بازی وزن نسبتا بالای آنها در مقابل لپ تاپهای عادی است. این وزن بالا به دلیل داشتن دو فن برای خنک ماندن هرچه بیشتر اجزای داخلی آنهاست.
لپ تاپ های گیمینگ چگونه تست میشوند؟
اکنون که با تفاوتهای بین لپ تاپ گیمینگ و سایر لپ تاپها آشنا شدید، وقت آن رسیده است که با نحوهی امتیازدهی این لپ تاپها نیز بیشتر آشنا شوید و یاد بگیرید که یک لپ تاپ بازی چگونه در بین برترین لپ تاپهای سال قرار میگیرد. معمولا یک لپ تاپ Gaming با پشت سر گذاشتن تستهای گوناگونی به جایگاه برترین لپ تاپ سال دست پیدا میکند. این تستها که هر یک بخش مهمی از لپ تاپ را مورد آزمایش قرار میدهند به شرح زیر هستند:
- تست Cinebench R15: این تست یکی از جدیدترین آزمایشات موجود برای سنجش کیفیت عملکرد لپ تاپ شماست. این تست به طور اختصاصی از تمامی توان پردازش دستگاه شما برای رندر کردن یک تصویر سه بعدی واقعی استفاده میکند و به این ترتیب قدرت پردازشگرهای CPU و GPU را مورد بررسی قرار میدهد.
- تست CrystalDiskMark QD32 Read and Write: این تست که توسط نرم افزار CrystalDiskMark انجام میشود، برای سنجش سرعت خواندن و نوشتن حافظهی HDD یا SSD شما مورد استفاده قرار میگیرد. این تست با ارائهی ۳۲ دستور کوچک به طور همزمان سرعت حافظهی شما را میسنجد و اگر لپ تاپ گیمینگ شما بتواند در یک ثانیه به هر ۳۲ دستور پاسخ دهد این یعنی از حافظهي قدرتمندی برخوردار است.
- 3DMark Fire Strike: این تست نوعی معیار DIRECTX 11 است که بهطور اختصاصی برای تست کامیپوتر و لپ تاپ گیمینگ طراحی شده است. گرافیک این تست چیزی فراتر از حد استاندارد است که میتواند عملکرد کارت گرافیک و همچنین پردازندهی شما را در حین اجرای برنامههایی با گرافیک سنگین بسنجد.
- PCMark 10 Express: این تست عملکرد کلی لپ تاپ گیمینگ را در مواجهه با دستورهای ساده و رومزه بررسی میکند و نشان میدهد که این لپ تاپ بازی برای انجام کارهای اداری و روزمره نیز مناسب است یا خیر.
۳ لپ تاپ گیمینگ برتر سال ۲۰۲۰
تمامی لپ تاپ های گیمینگ برای قرار گرفتن در فهرست برترینهای سال باید تستهای کیفیت را پشت سر بگذارند و هر کدام از آنها که بتوانند مقاومت و سرعت بالاتری از خود نشان دهند در صدر این فهرست قرار خواهند گرفت. در ادامه به معرفی سه لپ تاپ گیمینگ پر قدرت که به تازگی تستهای مذکور را پشت سر گذاشتهاند میپردازیم. این شما و این سه لپ تاپ بازی برتر سال ۲۰۲۰:
- (Razer Blade 15 (2020: ریزر بلید ۱۵ لقب برترین لپ تاپ گیمینگ سال ۲۰۲۰ را به خود اختصاص داده است. این لپ تاپ زیبا همچون تمامی سریهای قبل از خود، دارای بدنهی آلومینیومی شکیل و زیبایی است با این تفاوت که این بار یک NVidia قدرتمندتر به عنوان کارت گرافیک در خود جای داده است. این لپ تاپ دارای پردازندهی هشت هستهای نسل دهم اینتل و صفحه نمایش ۳۰۰ هرتزی است که هوش از سر هر گیمری خواهد برد. این لپ تاپ ریز دارای تنوع بالایی در تنظیمات است و با ارائهي گزینههایی همچون GTX 1660 Ti Base Edition،RTX 2080 Super Advanced و OLED 4K panel تبدیل به بهترین لپ تاپ گیمینگ سال شده است.
- Dell G3 15: خرید لپ تاپ گیمینگ ارزان یا بهتر بگوییم خوش قیمت! کاری بسیار دشوار است. چرا که اجزا به کار رفته در این نوع از لپ تاپها از بین برترین سختافزارهای موجود در بازار انتخاب میشوند. با این حال Dell G3 15 یکی از بهترین لپ تاپ های گیمینگ زیر هزار دلار است که با باتری قدرتمند بازیهای ۱۰۸۰ شما را به راحتی اجرا میکند. این لپ تاپ ظاهری بسیار ظریف و براق دارد و در نگاه اول به نظر نمیرسد که این لپ تاپ برای بازی طراحی شده است. صفحه نمایش این لپ تاپ ۱۴۴ هرتزی و کارت گرافیک آن از نوع Nvidia GTX 1660 Ti Max-Q است که در کنار پردازندهی ۷ هستهای اینتل، رم ۱۶ گیگابایتی و حافظه SSD ۵۱۲ گیگابایتی تجربهای بینظیر را در بازی برایتان به ارمغان میآورد.
- لپ تاپ گیمینگ asus مدل TUF A15: این لپ تاپ بازی ایسوس یکی از بهترین لپ تاپ های گیمینگ موجود در بازار است که با پردازندهی ۸ هستهای AMD، حافظه SSD یک ترابایتی و کارت گرافیک RTX 2060 خود میتواند یک لپ تاپ بازی و کاریِ فوقالعاده برای شما باشد. این لپ تاپ گیمینگ ایسوس بسیار تطبیقپذیر و خوشقیمت است که با باتری قدرتمندش ساعتها هیجان را تضمین میکند.
مزایا و معایب این لپ تاپها
لپ تاپ های گیمینگ نیز مانند هر کالای دیجیتال دیگری دارای مزایا و معایب مخصوص به خود هستند که آشنایی با آنها به انتخاب دقیقتر و بهتر شما کمک خواهد کرد. پس خواهید دید که یک لپ تاپ گیمینگ با توجه به تمام ویژگیهایی که آن را از سایر لپ تاپها متمایز میسازد دارای مزایا و معایب زیر است:
مزایا:
- سرعت این لپ تاپها بسیار بالاست: همهی ما به خوبی میدانیم که لپ تاپ های بازی برای اجرای هرچه بهتر بازیهای سنگین به سرعت بالاتری نیاز دارند. از همین رو تولیدکنندگان لپ تاپ های بازی از پردازندهها، رمها و کارتهای گرافیک بسیار سریعتری در تولید این محصولات استفاده میکنند. پس عجیب نیست که لپ تاپ گیمینگ از سرعت بسیار بالاتری برخوردار باشد.
- مدت زمان نگه داری شارژ توسط لپ تاپ بازی بیشتر است: میزان نگهداری شارژ باتری لپ تاپ بازی به مراتب بالاتر از لپ تاپهای معمولی است. به این خاطر که اجرای بازی انرژی بیشتری میطلبد و داشتن باتری و شارژر قدرتمند از مزایای لپ تاپ های بازی به حساب میآید.
معایب:
- حمل لپ تاپ گیمینگ کمی سخت است: بدلیل اینکه وزن لپ تاپ بازی به نسبت سایر لپ تاپها بالاتر است و همچنین معمولا از ابعاد بزرگتری بهره میبرند؛ حمل و نقل آنها کمی دشوارتر از سایر مدل لپ تاپها میباشد. این موضوع برای افرادی که میخواهند لپ تاپ خود را جابجا کنند، شاید کمی ناراحت کننده به نظر برسد.
- این لپ تاپها قابلیت ارتقا ندارند: اکثر لپ تاپ های بازی دارای سخت افزارهای ادغام شده هستند و امکان ارتقای آنها وجود ندارد. این موضوع با وجود پیشرفت روزافزون سختافزارها میتواند تبدیل به چالشی بزرگ شود. البته این مشکل تا حدودی با خرید جدیدترین مدل لپ تاپ های بازی برطرف خواهد شد.
- دارای قیمت بالاتری هستند: استفاده از اجزاء سخت افزاری مرغوب درون این لپ تاپها موجب افزایش قیمت لپ تاپ گیمینگ میشود که میتواند خرید آن را برای بسیاری از علاقهمندان به بازیهای کامپیوتری دشوار و گاهی غیر ممکن سازد.
راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ
هنگامی که پای خرید لپ تاپ گیمینگ به میان میآید، رعایت چند نکتهی بسیار ساده نقشی حیاتی در انتخاب بهترین و مناسبترین لپ تاپ بازی ایفا خواهد کرد، پس این ۵ نکته را به خاطر بسپارید:
- قیمت لپ تاپ: همانطور که گفتیم لپ تاپ های گیمینگ نسبت به سایر لپ تاپها دارای قیمت بالاتری هستند و این گرانی به دلیل استفاده از قطعات باکیفیت و پر سرعت است. به همین خاطر برای خرید لپ تاپ بازی با کیفیت، لازم است که حساب پسانداز پر و پیمانی داشته باشید. البته لپ تاپ های بازی با کیفیت و خوش قیمتی همچون لپ تاپ گیمینگ دل یا لپ تاپ ایسوس نیز در دسترس هستند، با این حال این لپ تاپها نسبت به میانگین بازار قیمت بیشتری دارند.
- اندازه و کیفیت صفحه نمایش: لپ تاپ های بازی برای ارائهی واضحتر تصاویر باید صفحه نمایش بزرگتری داشته باشند. صفحه نمایشهای ۱۵ تا ۱۷ اینچی انتخابهای بهتری برای این سری از لپ تاپها هستند. با اینکه افزایش سایز صفحه وزن نهایی لپ تاپ را افزایش خواهد داد اما دیدن تصاویر باکیفیت در یک صفحه نمایش ۱۰۸۰ هفده اینچی بهترین تجربهای است که می توانید با کمک لپ تاپ گیمینگتان به دست بیاورید.
- نوع پردازنده: همیشه سعی کنید لپ تاپی را برای بازی انتخاب کنید که دارای بهترین پردازندههای موجود در بازار باشد. در این مورد پردازندههای اینتل و AMD انتخابهای خوبی برای شما هستند. چرا که هر یک با تولید بهترین پردازندههای موجود در بازار کیفیت و سرعت بازی شما را افزایش خواهند داد. به خاطر داشته باشید که پردازندههای بیش از ۵ هستهای که در دستهی نسلهای جدیدتر پردازنده قرار میگیرند برای بازی مناسبتر هستند.
- حافظهی داخلی: بهترین انتخاب برای یک لپ تاپ گیمینگ حافظهی اس اس دی 512 گیگابایتی و رم ۱۶ گیگابایتی است. این دو حافظه سرعت دستگاه شما را به شکل چشمگیری افزایش میدهند و لذت بازی را برایتان دوچندان خواهند کرد.
- عمر باتری: معمولا لپ تاپ های بازی به دلیل استفادهی تمام و کمال از تمامی بخشهای سختافزاری خیلی زود شارژ تمام میکنند. لپ تاپهایی که ميتوانند در حین بازی مداوم ۴ تا ۵ ساعت دوام بیاورند، دارای باتریهای قدرتمندتری هستند و قطعا انتخابهای بهتری برای شما خواهند بود.
سخن پایانی
شاید خرید یک لپ تاپ گیمینگ به ظاهر سخت و خستهکننده به نظر برسد، اما در واقع انتخاب یک لپ تاپ بازی خوب سادهترین کاری است که ميتوانید انجام دهید. کافی است با تفاوتهای این مدل از لپ تاپ آشنایی داشته باشید و بدانید کدام یک از قطعات نقش مهمتری را در عملکرد این کامپیوتر همراه ایفا میکنند. به این ترتیب میتوانید با نگاه کردن به فهرست لپ تاپ های گیمینگ موجود در بازار، بهترین آنها را برای خود انتخاب و خریداری کنید.
نظر شما درمورد لپ تاپ گیمینگ چیست؟ آیا شما هم تجربهی خرید این لپ تاپ را داشتهاید؟ به نظر شما چه نکاتی در انتخاب بهترین لپ تاپ بازی کمک کننده است؟
سوالات متداول
1- آیا میتوان برای بازی از لپ تاپ هایی غیر از لپ تاپ گیمینگ استفاده کرد؟
بله شما میتوانید برای بازی از لپ تاپهای معمولی استفاده کنید، اما باید به خاطر داشته باشید که این لپ تاپها برای بازی طراحی نشدهاند و خیلی زود فرسوده خواهند شد.
2- به طور کلی کدام برند لپ تاپ های بازی قویتری دارد؟
برندهای زیر جزو برترین برندهای تولیدکنندهی لپ تاپ های گیمینگ در دنیا هستند:
- لپ تاپ بازی RAZER
- لپ تاپ گیمینگ MSI
- لپ تاپ گیمینگ لنوو
- لپ تاپ گیمینگ HP
- لپ تاپ گیمینگ ASUS
- لپ تاپ بازی DDELL
شما میتوانید با توجه به بودجهی خود مناسبترین لپ تاپ بازی را از میان این برندها انتخاب نمایید.
3- آیا میتوان از لپ تاپ گیمینگ برای کارهای روزمره استفاده کرد؟
بله، لپ تاپ های بازی تمامی مشخصات مورد نیاز شما برای انجام کارهای روزمره را دارند و میتوانند در امور اداری و روزانه بسیار قویتر از یک لپ تاپ اداری یا معمولی عمل کنند. پس میتوان گفت که شما میتوانید تماما روی لپ تاپ بازی خود حساب کنید.
دیدگاهتان را بنویسید