مقایسه شارژر وایرلس و پاور بانک با سیم! کدام را بخریم؟!
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- شارژر وایرلس بهتر است یا پاور بانک؟
- شارژ وایرلس چیست؟
- مزایا شارژ وایرلس
- معایب شارژ وایرلس
- پاور بانک چیست؟
- مزایا پاور بانک
- معایب پاور بانک
- نکات مهم در انتخاب شارژر
- سخن نهایی
شارژر وایرلس بهتر است یا پاور بانک؟
امروزه استفاده از دستگاههای الکترونیکی موبایل، تبلت و لپتاپ به شدت رواج پیدا کرده است. داشتن روشی مطمئن و آسان برای شارژ این وسایل در شرایط مختلف از جمله در مسافرت یا محل کار بسیار حائز اهمیت است. دو روش اصلی شارژ این وسایل عبارتند از: استفاده از پاوربانکهای سیمی قابل حمل و شارژرهای بی سیم مگنتی. هر کدام از این دو روش مزایا و معایبی دارند. در این مقاله قصد داریم مقایسه شارژر وایرلس و پاور بانک سیمی را از جنبههای مختلف انجام دهیم.
پس همراه ما باشید تا در ادامه به بررسی مزایا و معایب هر کدام بپردازیم و در نهایت بتوانیم با توجه به نیازهای خود انتخابی معقول داشته باشیم.
شارژ وایرلس چیست؟
شارژ وایرلس یکی از روشهای نوین برای شارژ دستگاههای الکترونیکی است که طی چند سال اخیر بسیار محبوب شده است. در این روش، شارژر وایرلس امواج الکترومغناطیسی را به صورت بیسیم به دستگاه هدف منتقل میکند و آن را شارژ مینماید.
شارژرهای وایرلس معمولاً شامل یک پد شارژر وایرلس و یک کیس شارژر هستند. پد شارژر دارای سیمپیچهایی است که امواج الکترومغناطیسی تولید میکنند. کیس شارژر نیز دارای آنتنهایی برای دریافت امواج است. وقتی دستگاه الکترونیکی روی پد قرار میگیرد، انرژی بیسیم به آن منتقل شده و شارژ میشود.
از مزایا و معایب این روش در ادامه بحث خواهیم کرد.
مزایا شارژ وایرلس
یکی از بزرگترین مزایای شارژرهای وایرلس این است که نیازی به استفاده از کابل نیست. شارژر وایرلس به طور بیسیم انرژی را منتقل میکند، بنابراین شما دیگر لازم نیست سیم و کابلی را به دستگاه متصل کنید. این مزیت بزرگی به حساب میآید، به ویژه اگر قصد دارید چندین دستگاه را به طور همزمان شارژ کنید.
استفاده از شارژرهای وایرلس نیز بسیار آسان است؛ تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که دستگاه را روی پد شارژ وایرلس قرار دهید، شارژ شدن آن به طور خودکار شروع میشود. دیگر نیازی به درگیر شدن با کابلها و آداپتورهای شارژ نیست و نگران پیدا کردن پریز برق هم نخواهید بود.
علاوه بر این، با شارژر وایرلس میتوانید بیش از یک دستگاه را به طور همزمان روی پد شارژ قرار داده و شارژ کنید.
معایب شارژ وایرلس
از معایب شارژ وایرلس میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
- مشکلات سازگاری: تمام دستگاهها با شارژ بیسیم سازگار نیستند. پس لازم است قبل از خرید پد شارژ وایرلس، اطمینان حاصل کنید که دستگاههای شما با آن سازگارند.
- سرعت شارژ کندتر: شارژ وایرلس معمولاً از شارژ کابلی کندتر است، بنابراین ممکن است شارژ کامل دستگاهها زمان بیشتری ببرد. البته تکنولوژی MagSafe اپل سرعت شارژ سریعی دارد که با شارژ کابلی قابل مقایسه است.
- محدوده محدود شارژ: شارژ وایرلس تنها در محدوده مشخصی اطراف پد شارژ کار میکند. پس باید دستگاه را در همان محدوده نگه دارید تا بتواند به طور بیسیم شارژ شود.
- بازده پایینتر: شارژ وایرلس معمولاً بازده کمتری نسبت به شارژ کابلی دارد. این به این معناست که مقدار بیشتری از انرژی منتقل شده به گرما تبدیل میشود. این موضوع میتواند باعث شارژ طولانیتر، کاهش عمر باتری دستگاهها و هدر رفتن انرژی شود که برای پایداری محیط زیست مطلوب نیست.
پاور بانک چیست؟
برای مقایسه شارژر وایرلس و پاور بانک سیمی لازم است با پاور بانک سیمی نیز بیشتر آشنا شویم. پاوربانکها وسایلی هستند که برای شارژ دستگاههای الکترونیکی به کار میروند. پاوربانکها ظرفیت ذخیره انرژی بالایی دارند و میتوانند دستگاهها را چندین بار شارژ کنند. آنها ابتدا خودشان از طریق سیم و کابل به برق شارژ میشوند و سپس انرژی ذخیره شده را از طریق خروجی USB به صورت سیمی به دستگاه متصل شده، منتقل میکنند.
پاوربانکها معمولا دارای ظرفیت ۵۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ میلیآمپر ساعت هستند. اندازه و وزن آنها متفاوت است؛ از مدلهای کوچک و جیبی تا مدلهای بزرگتر برای شارژ چندین دستگاه وجود دارد. بعضی پاوربانکها دارای پنل خورشیدی هستند و میتوانند از نور خورشید هم انرژی ذخیره کنند. برای خرید پاور بانک میتوانید به سایت ایزی مارکت مراجعه فرمایید.
در مورد مزایا و معایب پاوربانکها در ادامه بحث خواهیم کرد.
مزایا پاور بانک
یکی از بزرگترین مزایای پاوربانکها این است که بسیار ساده و قابل استفاده هستند؛ چرا که میتوانید آنها را همراه خود داشته باشید و در هر جا که هستید از آنها استفاده کنید. چه در سفر کاری باشید یا فقط به یک شارژ سریع نیاز داشته باشید، پاوربانک میتواند نجاتدهنده باشد.
علاوه بر این، پاوربانکها کاربرد گستردهای دارند و میتوانند انواع دستگاهها از جمله گوشیهای هوشمند، تبلتها، لپتاپها و حتی دوربینها را شارژ کنند.
همچنین استفاده از پاوربانکها بسیار آسان است؛ کافی است دستگاه موردنظر را به آن متصل کنید! دیگر نیازی به سیم و کابل و آداپتور نیست و نگران پیدا کردن پریز برق هم نخواهید بود.
معایب پاوربانک
از معایب پاوربانک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ظرفیت محدود شارژ: ظرفیت شارژ پاوربانکها محدود است. اگر قرار باشد چندین دستگاه را شارژ کنید، ممکن است نیاز به حمل چندین پاوربانک داشته باشید. یا اگر دستگاهی با باتری بزرگ دارید، ممکن است پاوربانک شما ظرفیت کافی برای شارژ آن را نداشته باشد.
- نیاز به شارژ کردن: پاوربانکها نیازمند شارژ شدن هستند تا بتوانند کار کنند، بنابراین باید قبل از خروج از منزل آنها را شارژ کرده باشید که این موضوع میتواند دردسرساز باشد.
- وابستگی به تماس فیزیکی: پاوربانکها برای شارژ دستگاه به تماس فیزیکی با آن نیاز دارند. اگر بخواهید چندین دستگاه را به طور همزمان شارژ کنید یا دستگاهی دور از دسترس داشته باشید، این موضوع میتواند دردسرساز باشد.
نکات مهم در انتخاب شارژر
پس از مقایسه شارژر وایرلس و پاور بانک سیمی لازم است برای انتخابی بهتر نکات مهم زیر را مورد بررسی قرار دهید:
- سازگاری دستگاهها: ابتدا باید بررسی کنید که آیا تمام دستگاههایی که میخواهید شارژ کنید با شارژ بی سیم سازگار هستند یا خیر. در غیر این صورت گزینه پاور بانک مناسبتر است.
- سرعت شارژ مورد نیاز: شارژ وایرلس معمولاً کندتر از پاوربانک عمل میکند. پس اگر به سرعت شارژ بالا نیاز دارید، پاوربانک بهتر است.
- تعداد دستگاهها: اگر قرار است تعداد زیادی دستگاه شارژ کنید، پاور بانک مقرون به صرفهتر است.
- بودجه: پاوربانکها معمولاً ارزانتر هستند. اگر بودجه محدودی دارید پاور بانک میتواند مناسبتر باشد.
- دسترسی و امنیت: شارژ وایرلس در مواردی که دسترسی به دستگاه سخت است مفیدتر است و خطر آسیبدیدن کابل را کاهش میدهد.
سخن نهایی
در نهایت پس از مقایسه شارژر وایرلس و پاور بانک سیمی، انتخاب بستگی به نیازهای خاص شما دارد. اگر به سادگی استفاده، قابلیت حمل و شارژ همزمان چند دستگاه اهمیت میدهید، شارژر وایرلس گزینه مناسبی است.
اما اگر به سرعت شارژ بالا، سازگاری با انواع دستگاهها و هزینه پایینتر توجه دارید، پاوربانکها گزینه بهتری به حساب میآیند. با در نظر گرفتن تمام جوانب، میتوانید تصمیم درستی بگیرید تا بتوانید به بهترین شکل نیازهای شارژ دستگاههایتان را برآورده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید