چگونه بهترین موس بی سیم بازار را خریداری کنیم؟
آیا موس کابلی قدیمیتان حسابی روح و روانتان را بهم ریخته است و در هم پیچیدگی سیمها و شلوغی میز کارتان شما را از کوره به در برده است؟ لابد اکنون که در حال خواندن این مقاله هستید بر اثر جستوجوبرای پیدا کردن برترین موس بی سیم بازار؛ یک کلافگی جدید هم به قبلیها اضافه شده است و دیگر نمیدانید چه برندی خوب است و چه موسی بد! اما جای نگرانی نیست، چرا که خرید یک موس بی سیم خوب نیازمند آشنایی با ماهیت و انواع این موس و دانستن نکاتی است که برای خرید هر نوع ماوس بی سیم ضروری است. پس اگر میخواهید مناسبترین موس وایرلس بازار را از آن خود کنید، پیشنهاد میکنیم که این مطلب را نیمهکاره رها نکنید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
تاریخچه ی ساخت اولین موس بی سیم
موس بی سیم یا موس نوری که این روزها در زمرهی لوازم جدایی ناپذیر کار و تفریح ما قرار دارد، یک موس مستقل از سیم و کابل است که از بخشهایی همچون فرستنده، باتری و گیرنده تشکیل شده است و میتواند با دستگاههایی همچون کامپیوتر یا کنسول بازی امواج رادیویی رد و بدل کند. ماوس بیسیم تقریبا کالایی جدید به نظر میرسد و از همهگیر شدن آن زمان زیادی نمیگذرد. بنابراین شاید تعجب کنید اگر بگوییم که ساخت اولین موس بی سیم به دههی ۱۹۸۰ باز میگردد. بله! ایدهی ساخت یک ماوس بی سیم برای اولین بار چیزی در حدود ۴۰ سال پیش در ذهن جان مارکوف (John Markoff) و سل شیر (Sol Sherr) شکل گرفت. آنها برای ساخت اولین نمونه از ماوس بی سیم از یک ال ای دی اینفرارد و همچنین نوعی ابزار مادون قرمز با چهار مربع استفاده کردند که میتوانست با کمک جوهر جاذب مادون قرمز، الگوی خطوط مشبک را روی صفحات فلزی خاصی شناسایی کند. این موس که برخلاف نمونههای پیشین عاری از هرگونه اجزاء متحرک بود، برای تشخیص حرکت از نور کمک میگرفت. به همین خاطر به سرعت در بین متخصصین حوزهی کامپیوتر به شهرت رسید. به این ترتیب در سال ۱۹۹۱ موس Logitech Mouseman Cordless به عنوان اولین ماوس بی سیم تجاری به بازار عرضه شد. ۴ سال بعد Genius EasyScroll عنوان اولین ماوس بی سیم با دکمهی اسکرول را از آن خود کرد و بهصورت تجاری وارد بازار شد.
چرا موس بی سیم؟
با اینکه موس بی سیم در ظاهر تفاوت چندانی با موسهای کابلی ندارد و شاید بتوان تنها تفاوت بین دو موس را وجود سیم دانست، اما موسهای وایرلس از هر نظر بر موسهای مجهز به کابل ارجحیت دارند. حالا میپرسید چرا؟ کافی است نگاهی به دلایل زیر بیندازید:
- موسهای وایرلس دست و پاگیر نیستند: موسهای کابلی اغلب قیمت پایینتری دارند، اما این ارزانی به هیچ عنوان بیدلیل نیست. کابل این موسها مدام لای دست و پای شما گیر خواهد کرد و در بهترین حالت فضای میز کارتان را اشغال میکند. اما اگر بخواهیم نگاه بدبینانهتری به این موضوع داشته باشیم، گره خوردن مداوم سیمها و کوتاه شدن عمر موس یکی از متداولترین شکایات صاحبین این موسهاست. اما هنگامی که یک ماوس بی سیم انتخاب میکنید، به دلیل نبود سیم، هیچ یک از این ناراحتیها را تجربه نخواهید کرد و کار با کامپیوتر برایتان لذتبخشتر خواهد شد.
- موسهای وایرلس آزادی عمل بیشتری ایجاد میکنند: مگر یک سیم چقدر میتواند طول داشته باشد؟ بیشترین طول کابل در موسها نهایتا ۲ متر است و این یعنی شما فقط میتوانید تا دو متر از دستگاه خود فاصله بگیرید. از همه بدتر اینکه ناچارید این فاصلهی دو متری را در محدودهی خاصی حفظ کنید. چرا که با یک سانتیمتر جابهجایی تمام محاسباتتان بهم خواهد ریخت. ماوس بی سیم برای افرادی طراحی شده است که از محدودیت بیزارند. این روزها شما میتوانید موس وایرلس خود را ۱۰ متر دورتر از لپ تاپ یا کنسول بازیتان مورداستفاده قرار دهید و هیچ نگرانی از بابت محدودیت فاصله و حرکت نداشته باشید.
- موسهای وایرلس قابل حمل هستند: کافی است یک باتری مناسب تهیه کنید یا باتری شارژی ماوس بی سیم خود را بهطور کامل شارژ کنید تا این موس در طول سفر و هر نوع رفت و آمد دیگری همراهتان بیاید. شاید با خود بگویید خب موس کابلی هم میتواند در طول سفر همراهمان باشد! اما تا به حال به مضرات پیچیدن کابل به دور موس فکر کردهاید؟ یا از تاثیر فشار و کشش روی کابل موس آگاه هستید؟ بی سیم بودن موس تمامی این دغدغههای فکری را برایتان برطرف کرده و حمل و نقل آن را برایتان سادهتر میکند.
همچنین بخوانید :
"موس بی سیم از ابتدا تا امروز"
انواع موس های بی سیم
موسهای بی سیم با توجه به نوع اتصال به دستگاه مادر، در دستههای متنوعی تقسیمبندی میشوند که شما میتوانید با نگاهی به فهرست زیر، تفاوت آنها را از یکدیگر تشخیص دهید:
- موس اپتیکال: موس اپتیکال یا نوری، پدربزرگ تمامی موسهای بی سیم امروزی است و با اینکه قدیمیترین تکنولوژی موس وایرلس است اما همچنان بهخوبی کار میکند و طرفداران خاص خود را دارد. منبع اتصال این موس نور مادون قرمز یا همان نور قرمز رنگی است که از زیر موس ساطع میشود! سنسورهای مادون قرمز تعبیه شده در این مدل از ماوس بی سیم حرکت موس را به کامپیوتر شما مخابره میکنند و به این روش اتصال را بدون دخالت سیم برقرار میسازند.
- موس با فرکانس RF: این موسها از امواج RF برای شناسایی حرکات و موقعیت موس استفاده میکنند. برای این کار ماوس بی سیم RF ما به یک فرستندهی امواج RF نیاز دارد که معمولا درون خود موس تعبیه شده است. اما گیرندهی این امواج در کجا قرار دارد؟ معمولا گیرندهی این امواج، درون کامپیوتر و جایی پشت هارد درایو نصب میشود. این گیرنده با دریافت سیگنالهای ساطع شده از موس، آنها را رمزگشایی کرده و بلافاصله نوع حرکت را به کامپیوتر اعلام میکند.
- موس بلوتوثی: این موسها که یکی از متداولترین انواع ماوس بی سیم در دنیا هستند، عملکردی مشابه با موسهای RF دارند. با این تفاوت که به جای امواج RF، از سیگنالهای ۲ گیگاهرتزی استفاده میکنند که نه تنها موس بلکه گجتهای دیگری همچون کیبورد و پرینتر را به دستگاه کامپیوتر شما متصل میکنند. این موسها با کمک امواج اینفرارد شروع به کار میکنند و پیام حرکت آنها از طریق بلوتوث منتقل میشود. محدودهی فرکانسی این موس ها چیزی نزدیک به ۱۰ متر است و برای دستگاههای دارای فناوری بلوتوث مناسب هستند.
- موس USB: برای موس بی سیم، هر درگاه USB که بتوان از طریق آن دادهها را انتقال داد، در نقش یک فرستنده یا گیرنده ظاهر میشود. موسهای وایرلس USB برای اتصال از دستگاهی استفاده میکنند که به درگاه USB کامپیوتر شما متصل میشود. به این ترتیب موس با ارسال اطلاعات محیطی و حرکتی خود به این دستگاه، موقعیت خود را مشخص میکند و دستگاه USB با رمزگشایی این موقعیت مکانی آن را به کامپیوتر منتقل مینماید.
چگونه یک موس بی سیم خوب انتخاب کنیم؟
پیدا کردن یک موس بی سیم خوب همیشه یکی از دغدغههای کاربران کامیپوتر است. همهی ما پای خرید موس که به میان میآید کمی دچار تشویش میشویم و با زیر و رو کردن برندهای مختلف موس، به دنبال ماوس بی سیم رویایی خود میگردیم و در این آشفته بازار خرید، یک نکتهی طلایی را از قلم میاندازیم، حتی برترین موس جهان هم بدون رعایت موارد زیر میتواند موسی ناکارآمد باشد:
-
به نوع کاربری موس خود دقت کنید:
نوع کاربری شما از ماوس بی سیم، میتواند تاثیر به سزایی در انتخاب آن داشته باشد. اگر میخواهید از موس بی سیم خود برای بازی استفاده کنید، باید دقت کنید که موس وایرلس شما تماما برای بازی طراحی شده باشد. این موسها اغلب سرعت بالاتری دارند و طراحی بدنهی آنها بهگونهای است که استفادهی چندین ساعته از موس را برایتان ساده میکند. در مقابل افرادی که به دنبال ماوس بی سیم مخصوص سفر هستند، باید به سراغ موسهای سادهتر و سبکتری بروند که گزینههای گوناگونی برای اتصال در اختیارشان میگذارد.
-
موسی با طراحی ارگونومی انتخاب بهتری برای کارهای سنگین است:
معمولا موسهایی که برای کارهای طولانی و سنگین مورد استفاده قرار میگیرند، باید دارای طراحی ارگونومی باشند تا کمترین آسیب را به دستان شما وارد کنند. پس اگر شغل شما بهگونهای است که باید ساعتها پای کامپیوتر بنشینید و با موس خود کار کنید، بهتر است موس وایرلسی را برای خود انتخاب کنید که طراحی ارگونومی و اصولی داشته باشد. به این ترتیب فشارهای وارد بر مچ دست را به حداقل میرسانید و کار با موس را برای خود لذتبخش میکنید.
-
اگر به دنبال سرعت بالاتر هستید DPI را از قلم نیندازید:
DPI به سرعت مخابرهی مکان موس اشاره دارد و هرچه DPI موس بالاتر باشد موس شما با سرعت بیشتری حرکت خواهد کرد. با اینکه DPI بالا برای همه ضروری نیست و تاثیر چندانی در کار کاربران سادهی کامپیوتر ایجاد نمیکند، اما میتواند برای گیمرها و افرادی که با صفحه نمایشهای بسیار عریض و باکیفیت کار میکنند، بسیار مهم باشد. با این حال DPI یک شمشیر دو لبه است و هرچه عدد آن بالاتر باشد، موس را برای انجام کارهای نیازمند دقت و ظرافت (همچون کار با فوتوشاپ) نامناسبتر میسازد. پس باید در حین خرید این موضوع را بهخاطر بسپارید.
-
Polling Rate موس گزینهای که باید به آن توجه کنید:
همانگونه که DPI نشاندهندهی سرعت موس بی سیم شماست، Polling Rate معیار سنجش دقت موس است. هرچه مقدار Polling Rate بالاتر باشد موس شما از دقت بالاتری برخوردار است و برای فالیتهایی همچون ویرایش عکس با فوتوشاپ و انجام کارهای گرافیکی مناسبتر است.
-
نوع موس وایرلس را بهدرستی انتخاب کنید:
همانطور که گفتیم موس بی سیم دارای انواع گوناگونی است و در میان این گروهها، موس بلوتوث و موس RF میتوانند بهترین انتخابها برای شما باشند. هردوی این موسها گزینههای مناسبی هستند اما باید به خاطر داشته باشید با اینکه موس RF از پاسخگویی کمی بهتر برخوردار است و تنظیمات آن سادهتر از موس بلوتوثی است، اما با گم شدن دانگل موس برای همیشه ناکارآمد خواهد ماند و از سوی دیگر احتمال تداخل امواج در موسهایRF بیشتر است. پس میتوان گفت که موس بلوتوث انتخاب بهتری است.
-
اپتیکال یا لیزری؟ بهترین را انتخاب کنید:
سنسورهای حرکتی موسها معمولا در دو مدل اپتیکال و لیزری تولید میشوند. تفاوت این دو سنسور در عملکرد آنها روی سطوح گوناگون است. سنسورهای اپتیکال روی سطوح صاف عمل میکنند و در صورت تغییر جنس سطح یا ایجاد ناهمواری کیفیت خود را از دست میدهند. اما سنسورهای لیزری تقریبا روی هر سطحی از جمله شیشه به خوبی فعالیت میکنند.
با به خاطر سپردن این نکات میتوانید بهترین موس وایرلس را برای خود خریداری کنید و از کارآیی آن نهایت لذت را ببرید.
برترین موس بی سیم سال 2020
با وجود نکاتی که در بالا مطرح کردیم، آشنایی با برترین موس بی سیم سال ۲۰۲۰ خالی از لطف نیست و میتواند ایدهی خوبی برای انتخاب موس وایرلس بعدیتان باشد. پس این شما و این موس وایرلس Logitech MX Master 3. این موس وایرلس لاجیتک یک موس بلوتوثی بسیار پرسرعت با طراحی ارگونومیک است که میتواند بهطور همزمان به چند دستگاه متصل شود. این موس دارای باتری شارژی است که با یک بار شارژ تا ۷۰ روز دوام میآورد. سنسور این موس از نوع لیزری و با DPI ۴۰۰۰ است که قابلیت تشخیص حرکت روی سطوح گوناگون را داراست.
مدلهای موس بی سیم پیشنهادی
قطعا Logitech MX Master 3 برترین موس بی سیم بازار است اما بدون شک با دیدن قیمت ۱۰۰ دلاری آن برق از سرتان خواهد پرید. بنابراین بد نیست با سه مدل پیشنهادی خوشقیمت و باکیفیت ما نیز آشنا شوید:
- موس وایرلس تسکو مدل TM 628W: موس وایرلس تسکو مدل TM 628W یک موس ایرانی به صرفه و باکیفیت است که به شما اجازه میدهد سرعت موس را روی سه DPI مختلف تنظیم کنید. حسگر این موس از نوع اپتیکال است و از باتری قابل تعویض بهعنوان منبع تغذیه استفاده میکند. کافی است این موس بلوتوثی را به دستگاه خود متصل کنید تا بتوانید ۱۰ متر از کامپیوتر خود فاصله بگیرید.
- موس بی سیم لاجیتک مدل M330: اگر با دیدن برترین موس وایرلس ۲۰۲۰ دچار افسوس شدید که چرا دستتان به این لاجیتک زیبا نمیرسد، باید بگوییم که ما در لیست پیشنهادات خود دو لاجیتک دوست داشتنی و کاربردی داریم! لاجیتک M330 یک موس اپتیکال فوقالعاده با طراحی ارگونومی است که از طریق بلوتوث به دستگاه شما متصل میشود. این موس نیز در فاصلهی ۱۰ متری از کامپیوترتان به خوبی کار میکند و محدودهی دقت آن بین ۸۰۰ تا ۱۶۰۰ است.
- موس وایرلس لاجیتک مدل G305: این محصول لاجیتک بهطور خاص برای گیمرها طراحی شده است. طراحی ارگونومی، DPI ۱۲۰۰۰ و باتری قدرتمندی که میتواند تا ۲۵۰ ساعت بیوقفه کار کند، همه وهمه این موس بلوتوثی با حسگر HERO را تبدیل به موسی بیرقیب برای بازی کردهاند.
سخن پایانی
میبینید که انتخاب و خرید یک ماوس بی سیم کار چندان سخت و پیچیدهای نیست! کافی است نوع فعالیت و توقعات خود را مشخص کنید تا بتوانید با توجه به آنها بهترین ماوس بی سیم موجود در بازار را از آن خود کنید. به یاد داشته باشید که مهم نیست موس انتخابی شما در میان برترین موسهای جهان چه رتبهای دارد، مهم این است که موس موردنظر شما با سبک فعالیتهای شما هماهنگی داشته باشد و بتواند نیازهای کاری شما را بهدرستی برطرف سازد. اگر به خوبی با نیازهای خود آشنایی دارید همین حالا دست به کار شوید و یک موس وایرلس خوب برای خود انتخاب کنید.
خرید موس وایرلس شما چطور پیش رفته است؟ به نظر شما چه نکات دیگری در خرید بهترین موس وایرلس تاثیرگذارند؟ فکر میکنید بهترین موس وایرلس ایران تولید کدام برند است؟
سوالات متداول
1- چرا موس وایرلس دچار تاخیر و کندی میشود؟
معمولا کندی در عملکرد موسهای وایرلس به دلیل تداخل امواج آن با لوازم دارای USB 3.0 همچون هارد اکسترنال است.
2- آیا امواج وای فای با موس وایرلس تداخل پیدا میکند؟
خیر این ابزارها دچار تداخل فرکانسی نمیشوند و این موضوع به دلیل پروتکلهای موجود در وای فای و لوازمی همچون موسهای وایرلس دیگر است.
دیدگاهتان را بنویسید