هارد اکسترنال ADATA ، گاو صندوقی برای اطلاعاتتان
هارد اکسترنال ای دیتا یکی از انواع هاردهای اکسترنال موجود در بازار است که محبوبیت زیادی بین خریداران هاردها دارد. اگر شما هم اطلاعات حساس و مهمی دارید که نمیخواهید در دسترس افراد قرار بگیرد یا آسیبی ببیند، باید بهدنبال محلی بهجز کامپیوتر و لپ تاپ برای ذخیرهی آن باشید؛ علت این است که، کامپیوترها و لپتاپها در معرض حملهی انواع ویروسهای کامپیوتری قرار دارند و حتی ویروسکشها هم نمیتوانند امنیت دادههای روی این دستگاهها را بهطور کامل تضمین کنند. یک هارد اکسترنال به شما امکان میدهد دادههایتان را در برابر این نوع حملات محافظت کنید؛ اما، تنها این نیست، شما میتوانید با کمک هارد اکسترنال دادههایتان را در مواقع نیاز بههمراه خود داشته باشید و بهراحتی آنها را بهاشتراک بگذارید. از آنجاکه اطلاعات روی هاردها ممکن است برای شما حیاتی باشد؛ باید هاردی انتخاب کنید که از کیفیت لازم برخوردار باشد و دچار آسیب فیزیکی یا عملیاتی نشود؛ زیرا، ممکن است دادههای شما برای همیشه از بین برود. هارد اکسترنال ADATA یکی از بهترین انواع هاردهای موجود در بازار است. اگر شما هم قصد خرید هارد اکسترنال دارید، احتمالا این مقاله تا حدی راهگشای خریدتان باشد.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
-
- هاردهای اکسترنال ADATA
- اولین هارد اکسترنال ADATA
- ردهبندی انواع هارد اکسترنال ADATA بین سایر برندها
- انواع هارد اکسترنال ADATA
- انواع پورتهای بهکار رفته در هاردهای اکسترنال ADATA
- رمز گذاری دادهها در هاردهای اکسترنال ADATA
- نقد و بررسی هاردهای اکسترنال ADATA
- میزان خرابی در هارد اکسترنال ADATA
- سخن پایانی
هاردهای اکسترنال ADATA
برند ADATA بیشتر به علت تولید محصولات حافظه مانند رم و هارد شناخته شده است. این کمپانی تایوانی در سال 2001 تاسیس شد و اکنون دارای طیف وسیعی از حافظههاست و بازار بزرگی را در حوزهی دیجیتال در اختیار دارد. مزیت رقابتی هاردهای این کمپانی قیمت پایین و نوآوری در طراحی است. هاردهای شرکت ای دیتا همواره طراحی ظاهری متفاوت و منحصربهفردی دارند. در میان محصولات این شرکت هاردهای اکسترنال جایگاه ویژهای پیدا کردهاند. هارد اکسترنال ADATA یک محصول با تکنولوژی برتر و طراحی حرفهای است. برای ساخت این هاردها معمولا از متریالهای مرغوب استفاده میشود و نسبت به گرد و غبار و ضربهی فیزیکی و شوک مقاومت بالایی دارند. به لحاظ کیفیت ساخت نیز اگرچه چندان هاردهای اکسترنال این شرکت کوچک و باریک نیستند؛ اما، خوشساخت و خوشدست هستند و اکثرا غلافهایی دارند که آنها را در برابر ضربه و رطوبت حفظ میکند. این شرکت برای تولید هاردهای اکسترنال پابهپای تکنولوژیهای روز دنیا پیش میرود و خود را با آن مطابقت میدهد. اغلب هاردهای اکسترنال ADATA از رمزگذاری AES 256 استفاده میکند. این رمزنگاری و رمزگشایی روی هارد اکسترنال ای دیتا فقط با نرمافزار امکانپذیر است؛ به همین علت، این شرکت برنامهی HDDtoGo را برای رمزنگاری بهصورت رایگان داخل سایت شرکت قرار داده است. علاوهبر این چند برنامهی پرتابل، یک ابزار سینک داده نیز داخل هاردها موجود است. هارد اکسترنال ADATA با اکثر سختافزارهای رایج و سیستم عاملها سازگاری دارد و در دو اندازهی 2.5 و 3.5 اینچ در بازار موجود است.
همچنین بخوانید :
"آیا هارد اکسترنال ۲ ترابایت برای من مناسب است؟"
اولین هارد اکسترنال ADATA
اولین هارد اکسترنال ADATA در سال 2010 به بازار عرضه شد. این هارد دیسک که NH03 نام داشت، از تکنولوژی USB 3.0 برای انتقال اطلاعات استفاده میکرد و حجمی معادل یک ترابایت داشت. این هارد دیسک از نورتون 2010 برای حفاظت دادهها استفاده میکرد و دارای لایسنس 60 روزهی این آنتیویروس بود. سیستمعاملهای سازگار با این هارد اکسترنال ای دیتا ویندوز XP، 2000، WIN7 و مکینتاش نسخهی 10.6 است. جنس بدنهی هارد از پلاستیک بوده و وزن آن 1 کیلوگرم است. این نوع هارد در بهترین حالت با سرعت 140 مگابیتثانیه دادهها را منتقل میکند.
ردهبندی انواع هارد اکسترنال ADATA بین سایر برندها
هارد اکسترنال ADATA جزء هاردهای باکیفیت محسوب میشود. رمزنگاری داده، کیفیت بدنه، سرعت و دوام این هاردها از ویژگیهای بارز آن است. اگرچه ای دیتا در زمینهی ساخت هاردهای HDD در رقابت جهانی موفقیت چندانی بهدست نیاورده است؛ در بازار حافظههای اکسترنال SSD ، برند ای دیتا جزء ده برند برتر در دنیاست.
انواع هارد اکسترنال ADATA
هاردهای اکسترنال ای دیتا براساس ظرفیت، اندازه، پورت ورودی و سایز انواع مختلفی دارند؛ اما، مهمترین دستهبندی این هاردها مربوط به نوع حافظهی آنهاست. هارد اکسترنال ADATA در دو نوع HDD و SSD در بازار موجود است که البته در واقع SSDها حافظه هستند نه هارد؛ زیرا هاردها مکانیکی هستند اما حافظهها از مدارات ساخته شدهاند. حافظههای SSD نسبت به HDD جدیدترند. در ادامه به بررسی ویژگیهای این دو نوع فضای ذخیره سازی جانبی میپردازیم:
- HDD: هاردهای HDD ای دیتا که به آن هاردهای سخت نیز گفته میشود، دادهها را بهصورت مغناطیسی ذخیره میکنند. در این نوع حافظه، یک دیسک چرخان بهنام پلاتر وجود دارد که دادهها روی آن نوشته میشوند. یک سوزن عمل خواندن و نوشتن داده روی پلاتر را انجام میدهد و بهوسیلهی هد به دستگاه متصل است. پلاتر در زیر این هد میچرخد و دادهها در قسمتهای مختلف آن نوشته میشوند. فناوری هاردهای HDDبسیار قدیمیتر از SSD هاست و هزینهی کمتری دارند. دادهها روی این نوع هارد بین 9 تا حداکثر 20 سال ماندگاری دارند. دو سایز رایج هاردهای HDD ، 2.5 اینچ و 3.5 اینچ است.
- SSD: حافظههای SSD ای دیتا که به آنها حافظههای حالت جامد نیز گفته میشود، تکنولوژی جدیدتری دارند. دادهها در این حافظه در یک سری مدارهای مجتمع ذخیره میشوند. استفاده از مدارهای مجتمع بهجای دیسک، در اندازه و عملکرد این نوع هارد تغییر زیادی ایجاد کرده است و حافظههای SSD را میتوان بهاندازهی یک تمبر پستی نیز ساخت. این مدل حافظه در ظرفیتهای گوناگون در بازار وجود دارد و قیمت آن نسبت به هاردهای HDD ای دیتا بیشتر است. زمان دسترسی و سرعت انتقال داده در حافظههای SSD بسیار کمتر از حافظههای HDD است؛ زیرا، زمانی صرف شروع چرخش دیسک و انتقال هد نمیشود و دادهها به سریعترین شکل ممکن در دسترس قرار میگیرند. اگرچه هاردهای SSD ایدیتا بسیار گرانتر از هاردهای نوع سخت هستند، قیمت این نوع هارد نیز بهمرور در حال کاهش است.
انواع پورتهای بهکار رفته در هاردهای اکسترنال ADATA
هارد اکسترنال ADATA با چندین نوع پورت ورودی در بازار موجود است. رایجترین نوع این پورتها USB3.2 است که سرعت خوبی دارد. در ادامه انواع پورتهای مورد استفاده در هاردهای اکسترنال ADATA را با هم بررسی میکنیم:
-
- USB 3.2: این نوع پورت نسل سوم پورتهای USB است که از سال 2008 عرضه شد و سرعت انتقال آن بسیار بالاتر از نسخههای قبلی است. USB3.0 با نسخههای قبلی نیز سازگاری دارد و به پورت USB2.0 و USB1.0 نیز قابل اتصال است. سرعت این نوع کابل تا 5 گیگابیتثانیه نیز میرسد.
- USB-C: این پورتها نسل بعدی3.0 USB هستند که بهتازگی در میان محصولات موبایل بسیار رایج شده است و اغلب محصولات اپل به این پورت مجهزند. سرعت انتقال داده در این نوع پورت بالاست و به 10 گیگابیتثانیه نیز میرسد. انواع داده را میتوان بهکمک این مدل پورت انتقال داد.
- Micro-B: نوعی دیگر از رابطهای USB3.0 است که توسط USB-IF شناخته شده است و میتواند برای تلفن همراه، واحدهایGPS ، PDAها و دوربینهای دیجیتال استفاده شود. این نوع پورت ظاهر کوچکتری نسبت به سایر مدلهای USB دارد و سرعت آن 480 مگابیتثانیه است.
رمز گذاری دادهها در هاردهای اکسترنال ADATA
رمزگذاری دادهها روی هارد اکسترنال ADATA با کمک الگوریتم AES 256-bit انجام میشود. این رمزگذاری یک روش پیشرفته برای بالا بردن امنیت دادههاست که توسط دولت ایالات متحده معرفی شد. زمانیکه اطلاعات مهم و حساس خودتان را روی یک هارد اکسترنال ذخیره میکنید، محافظت از آنها و تضمین امنیتشان بسیار حائز اهمیت است. این رمزگذاری با هدف بالا بردن ایمنی همین دادهها روی هاردهای اکسترنال شرکت ای دیتا قرار داده شده است. در واقع این قابلیت یکی از مهمترین امتیازات هاردهای اکسترنال ADATA محسوب میشود.
عدد 256 در AES 256-bit بهاندازهی کلیدی اشاره میکند که برای باز کردن دادههای رمز شده نیاز دارید. هرچه طول کلید استفاده شده بیشتر باشد، پیچیدگی الگوریتم بیشتر شده و سطح امنیت دادهها بالا میرود؛ اما، نقش کلید در این رمزنگاری چیست؟ رمزگذاری AES 256-bit از مجموعهای از الگوریتمها استفاده میکند تا دادهها را به کدهای غیرقابل خواندن تبدیل کند؛ بنابراین، دادههای اصلی بهصورت یک سری کد در هارد ذخیره میشوند. زمانیکه کاربر مجددا به هارد متصل میشود، کلیدهای رمزنگاری را از طریق نرمافزار HDDtoGo ارائه میدهد. این کلیدها دادهها را رمزگشایی کرده و به کاربر نمایش میدهند. حال اگر یک مهاجم بخواهد به دادهها دسترسی پیدا کند باید کلید داشته باشد در غیر این صورت باید بیش از یک میلیارد کلید مختلف را امتحان کند تا کلید اصلی را بیابد. مسلما برای اینکار باید چندین سال وقت صرف کند.
نقد و بررسی هاردهای اکسترنال ADATA
هارد اکسترنال ADATA جزء باکیفیتترین هاردهای دنیاست. کمپانی ADATA یک شرکت قدرتمند در زمینهی طراحی و ساخت حافظههای کامپیوتری است که با برندهای برتر دنیا نظیر وسترن دیجیتال و سیگیت رقابت میکند. حافظههای اکسترنال ای دیتا در دو نوع HDD و SSD در بازار موجودند. این حافظهها ظرفیتهای متفاوتی دارند و تا 10 ترابایت آن نیز در بازار یافت میشود. رمزنگاری دادهها در این مدل حافظهها، امنیت اطلاعات شما را به بهترین شکل فراهم میکند و دیگر نگرانی از بابت آن نخواهید داشت. حافظههای ADATA جنس بدنهی محکمی دارند و در برابر ضربه بهراحتی آسیب نمیبینند، اگرچه نباید انتظار زره آهنین از آن داشته باشید. رابط USB 3.0 بهکار رفته در این مدل حافظهها، ورژن جدید USBهای قدیمی است که علاوه بر سازگاری با پورتهای ورژنهای قبلی، در پورتهای USB 3.0 سیستمهای جدید با حداکثر سرعت خود یعنی 5 گیگابیتبرثانیه دادهها را انتقال میدهد. بهطورکلی میتوان گفت یک هارد اکسترنال ای دیتا هر آنچه که شما از یک حافظهی جانبی انتظار دارید را برایتان برآورده خواهد ساخت.
میزان خرابی در هارد اکسترنال ADATA
هارد اکسترنال ADATA نرخ خرابی بالایی ندارد و با توجه به هزینهای که میپردازید، عملکرد قابل قبولی خواهد داشت. هاردهای اکسترنال برای دادههای مهم، حکم گاوصندوق را دارند و باید بتوانند بهخوبی از اطلاعات حفاظت کنند. اگر یک هارد اکسترنال خراب شود، ممکن است شما بهعنوان گارانتی یک هارد جدید دریافت کنید؛ اما، اطلاعات شما برای همیشه از بین میرود. به همین علت، شما باید بهدنبال هاردهایی باشید که کمترین خرابی را دارند. انواع هارد اکسترنال ای دیتا در بازار ایران فروش خوبی دارند و اغلب مشتریان این محصول، از خرید خود راضی هستند. میزان خرابی هاردهای این برند نیز مشابه برندهایی نظیر وسترن دیجیتال و سیگیت است و در میان هاردهای همرده، خود را بهخوبی نشان داده است.
سخن پایانی
هارد اکسترنال ADATA یکی از محصولات پرتقاضای این کمپانی در بازار است. برند ای دیتا نزدیک به 20 سال است که در زمینهی ساخت حافظههای جانبی فعالیت دارد و محصولات این شرکت تایوانی در سراسر دنیا عرضه میشود. هارد اکسترنال یک نیاز ضروری برای افرادی است که با کامپیوتر و دادههای حجیم سروکار دارند. فضای ذخیرهسازی کافی، تامین امنیت دادهها، انتقال دادههای حجیم و اشتراک گذاری اطلاعات بین سیستمهای مختلف از مهمترین مزایای یک هارد دیسک اکسترنال است. اگر حافظهی داخلی سیستم شما هم پر شده است و جایی برای ذخیرهی داده و نصب برنامه برای شما نمانده، هماکنون باید به فکر خرید یک هارد اکسترنال برای خودتان باشید.
به نظر شما خرید هارد اکسترنال چقدر ضرورت دارد؟ اگر بخواهید یک هارد اکسترنال بخرید، چه برندی را انتخاب میکنید؟ آیا تاکنون از یک هارد اکسترنال ای دیتا استفاده کردهاید؟ آیا از کار با آن رضایت داشتهاید؟ بهنظر شما میزان خرابی در این هاردها چقدر است؟
سوالات متداول
1. علت سروصدای زیاد هارد دیسک اکسترنال در هنگام استفاده چیست؟
اگر زمانی با سروصدای بیش از حد هارد اکسترنال مواجه شدید، بهسادگی از کنار آن عبور نکنید. این مسئله دلایل زیادی میتواند داشته باشد؛ اما، مهمترین علت این اتفاق، نشستن گردوغبار روی پلاتر است. اگر نسبت به این مسئله بیتفاوت باشید، ممکن است هارد شما بسوزد. تعمیر هارد در این حالت کار یک متخصص است و هاردتان را بهدست هرکسی نباید بسپارید.
2. چه عوامل محیطی بر سلامت هارد اکسترنال اثر دارد؟
مهمترین فاکتور دماست. بهطور کلی دمای مناسب برای عملکرد بهتر هارد، همان دمای معمولی اتاق است. علت این مسئله تحمل دمای سیلیکون موجود در مدارهاست که دمای بیش از حد پایین یا بالا، احتمال دارد به سلامت هارد آسیب برساند. فاکتور بعدی سطح زیر هارد است که باید صاف و مسطح باشد و هارد در وضعیت مناسب قرار بگیرد، خصوصا در مورد هاردهای HDD این مسئله مهمتر است. علاوهبراین در هاردهای HDD در زمان کارکردن با هارد، نباید آن را حرکت دهید؛ زیرا، ممکن است باعث برخورد هد با پلاتر و آسیب به آن شود. رطوبت عامل محیطی دیگری است که بر طول عمر هارد اکسترنال اثر میگذارد و نباید هارد را در مکانی بیش از حد مرطوب نگهداری کرد. حرکت ناگهانی، ضربه و فشار عوامل فیزیکی دیگری هستند که مستقیما به هارد آسیب میرسانند و باید از هارد خود در برابر آنها حفاظت کنید.
3. چرا ظرفیت واقعی هارد از ظرفیت نوشته شده روی آن کمتر است؟
علت این مسئله این است که تولیدکنندگان، هارد درایو را از نظر ظرفیت اعشاری به بازار عرضه میکنند. در علامتگذاری اعشاری، یک مگابایت (MB) برابر با 1.000.000 بایت، یک گیگابایت (GB) برابر با 1.000.000.000 بایت و… است.
برنامههایی مانند FDISK ، BIOS سیستم ، ویندوز و نسخههای قدیمیتر macOS از سیستم شمارهگذاری باینری استفاده میکنند. در سیستم شماره گذاری باینری، یک مگابایت معادل 1،048،576 بایت، یک گیگابایت برابر با 1،073،741،824 بایت و… است. به عبارت ساده، علامتگذاری اعشاری و دودویی با یکدیگر مساوی نیستند و گزارشدهی میزان ظرفیت توسط تولیدکننده و در داخل سیستم با هم متفاوت است.
بهطورکلی فرمول محاسبه ظرفیت به صورت زیر است:
ظرفیت اعشاری / 1،048،576 = ظرفیت باینری مگابایت
ظرفیت اعشاری / 1،073،741،824 = ظرفیت باینری گیگابایت
مثال:
یک هارددیسک 500 گیگابایتی تقریباً 500000،000،000،000 بایت است. حال برطبق این فرمول داریم:
500،000،000،00 / 1،048،576 = 476،837 مگابایت (مگابایت) = 465 گیگابایت (گیگابایت)
یعنی، ظرفیت واقعی یک هارد دیسک 500گیگابایتی برابر 465 گیگابایت در سیستم است.
دیدگاهتان را بنویسید