با لپ تاپی که ویروسی شده چه کنیم؟!
حتما تا الان، حس سرماخوردگی را حداقل برای یکبار تجربه کردهاید! بدنتان ویروسی میشود، ضعیف میشوید، سردرد میگیرید و علائم دیگری که باعث میشود از توانایی شما کم شود. در این شرایط است که شما به پزشک مراجعه میکنید تا از بدتر شدن حالتان جلوگیری کنید. برای سیستمها نیز همین مشکل پیش میآید، ویروسی میشوند و کارایی خود را از دست میدهند، همچنین عملکردشان به شدت افت میکند. در اجرای نرم افزارها و برنامههایتان نیز خلل ایجاد میشود و عملا، شما دیگر نمیتوانید با سیستم خود کاری انجام دهید، و میتوان گفت که سیستمها هم مانند انسانها نیاز به پزشک معالج خواهند داشت! اما تا حالا فکر کردهاید که چرا لپ تاپ ها ویروسی میشوند؟ در این شرایط چه کاری میتوانیم برای لپ تاپ خود انجام دهیم؟ خب در ابتدا باید کمی بیشتر با ویروسها آشنا شویم و بدانیم که از کجا وارد سیستم ما میشوند، هچنین برای ویروس کشی لپ تاپ، چه اقداماتی را باید انجام دهیم؟ میتوان گفت که این ویروسها یک نوع بدافزار هستند که از طریق راههای مختلفی از جمله اتصال فلش مموری آلوده، دانلود فایل از سایت نامعتبر و … وارد سیستم ما میشوند و آن را ویروسی میکنند. پس حتما از این ویروسها آگاه باشید، تا برایتان دردسر ساز نشوند و به موقع به برطرف کردن آنها بپردازید. در این مقاله ” ویروس کشی لپ تاپ ” همراه ما باشید، تا ویروسها و راههای برطرف کردن آنها را بشناسیم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- ویروسها را جدی بگیریم!
- پیشگیریهای لازم قبل از ویروسی شدن لپ تاپ
- چه اقداماتی باید برای ویروس کشی لپ تاپ انجام دهیم؟
- ویروس کشی لپ تاپ بدون آنتی ویروس
- ویروس کشی لپ تاپ با آنتی ویروس
- نصب مجدد ویندوز
- ویروس کشی لپ تاپ های اپل
- سخن پایانی
ویروسها را جدی بگیریم!
اگر لپ تاپ شما آلوده به ویروس شده باشد، علائمی را مشاهده خواهید کرد که متوجه این موضوع خواهید شد، اما دقت داشته باشید که این علائم را نادیده نگیرید و در صورت مشاهده هر علامتی، فورا برای برطرف کردن مشکل اقدام کنید. یکی از واضحترین این علائم، عملکرد بد مرورگرهاست! یعنی شما دیگر مانند قبل نمیتوانید با مرورگر خود کار کنید.
علائم دیگری که نشان دهنده ویروسی شدن لپ تاپ است را میتوان طبق موارد زیر نام برد:
-
کند شدن سیستم؛
-
سرعت پایین اجرای برنامهها؛
-
ناپدید شدن فایلها؛
-
باز نشدن برنامهها؛
-
نمایش پیامهای اسپم؛
-
اتصال ضعیف شبکه؛
-
… .
تمامی مواردی که اشاره کردیم، میتوانند حاکی از ویروسی بودن لپ تاپ شما باشند، پس در صورت مشاهده هریک از موارد بالا، به سرعت برای ویروس کشی لپ تاپ خود اقدام کنید، تا کار از کار نگذشته است!
همچنین بخوانید :
"هنگام خرید لپ تاپ دست دوم به چه نکاتی باید توجه کنیم؟!"
پیشگیریهای لازم قبل از ویروسی شدن لپ تاپ
همیشه گفتهاند که پیشگیری بهتر از درمان است! پس برای اینکه لپ تاپ شما ویروسی نشود، باید یک سری نکات را همیشه رعایت کنید تا از این خطر احتمالی در امان باشید. در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- هیچ گاه از سایتهای غیرقابل اطمینان فایلی را دانلود نکنید؛
- در مواقع وبگردی بر روی هر تبلیغی کلیک نکنید؛
- اگر لینکی به ایمیلتان ارسال شد که به فرستنده آن اعتماد ندارید، هرگز آن را باز نکنید؛
- اگر هنگام کار با لپ تاپ در کافه یا رستوران هستید، حتی الامکان از هات اسپات گوشی خود استفاده کنید به وایفای آنجا متصل نشوید؛
- هر نرم افزاری را که فکر میکنید معتبر نیست، دانلود و نصب نکنید؛
- استفاده از مرورگرهای امن مانند گوگل کروم، فایرفاکس؛
- و … .
بهتر است که همیشه هنگام استفاده از لپ تاپ خود این موارد را در نظر بگیرید و یک فایل بک آپ از اطلاعات داخل لپ تاپتان تهیه کنید؛ برای ایجاد فایل پشتیبان از این اطلاعات، فقط کافی است تا یک هارد اکسترنال تهیه کنید تا خیال خود را از هر اتفاق ناگواری راحت کنید.
چه اقداماتی باید برای ویروس کشی لپ تاپ انجام دهیم؟
تا به اینجا با علائم لپ تاپی که ویروسی شده آشنا شدیم. اما حالا که متوجه این موضوع شدهایم، باید چه کاری انجام دهیم تا سیستم ما از این ویروسها رهایی یابند؟ قطعا پاک کردن این ویروسها را باید در اولویت قرار دهید. در ادامه با چندتا راه حل برای پیشگیری از ویروسی شدن و ویروس کشی لپ تاپ، با ما همراه شوید.
ویروس کشی لپ تاپ بدون آنتی ویروس
ویروس کشی لپ تاپ بدون استفاده از آنتی ویروس، توسط برنامه windows defender که یکی از ابزارهای سیستم است، انجام میشود. اگر این برنامه را در سیستم خود فعال کنید، دیگر نیازی به نصب نرم افزارهای آنتی ویروس خارجی ندارید. با کمک این ابزار شما میتوانید لپ تاپ خود را اسکن کرده و برای ویروس کشی لپ تاپ خود اقدام کنید.
ویروس کشی لپ تاپ با آنتی ویروس
بهترین و امن ترین راه برای ویروس کشی لپ تاپ، استفاده از آنتی ویروس است؛ یعنی شما برای رهایی از این آلودگی، از آنتی ویروسهای خارجی استفاده میکنید. فقط کافی است برنامه آن را خریداری کنید و بر روی سیستم خود نصب کنید تا از شر این ویروسها خلاص شوید! اما استفاده از این آنتی ویروسها نیز نکاتی دارد که باید آنها را رعایت کنید. به عنوان مثال باید آنها را همیشه به روز نگه دارید، همچنین تنها از یک برنامه برای ویروس کشی لپتاپ استفاده کنید، چراکه اگر چند برنامه آنتی ویروس را نصب کنید، هیچ کدامشان کار نمیکنند.
نصب مجدد ویندوز
یکی دیگر از راه حلهایی که برای ویروس کشی لپ تاپ میتوانید انجام دهید، پاک کردن ویندوز و نصب مجدد آن است.
ویروس کشی لپ تاپ های اپل
مک بوکهای اپل در عین حال که سیستم عامل بسیار امنی دارند، اما با این حال خطر هک و آلوده شدن به ویروس در آنها وجود دارد. پس حتی اگر از سیستمهای مک بوک استفاده میکنید، باز هم مراقب باشید چرا که احتمال ویروسی شدن آنها نیز وجود دارد.
سخن پایانی
ویروسی شدن لپ تاپ ها کاملا یک امر جدی میباشد؛ چرا که در این شرایط، که لپ تاپها قیمتهای نجومی دارند، باید حسابی مراقب بود که خدایی نکرده اتفاقی برای آنها نیفتد. اما در صورت ویروسی شدن لپ تاپتان، حتما به مراکز تخصصی مراجعه کنید و از متخصصان آن مجموعه برای برطرف کردن لپ تاپ خود کمک بگیرید.
آیا تابحال لپ تاپ شما ویروسی شده است؟ چه اقداماتی برای ویروس کشی لپ تاپ انجام دادهاید؟
سوالات متداول
1- آیا برای گوشی هم آنتی ویروس لازم است؟
در جواب به این سوال باید بگوییم که خیر، نیازی به آنتی ویروس برای گوشیهای همراه خود ندارید.
2- بهترین آنتی ویروس در سال 2021 کدام است؟
بهترین آنتی ویروسهای شناخته شده در سال 2021 به شرح زیر میباشد:
- Bitdefender
- Kaspersky
- Webroot
- Norton
- Trend Micro
- McAfee
- ESET
- Avast
دیدگاهتان را بنویسید