گوشیمان را دست یک پاور بانک وایرلس بسپاریم یا نه؟
آیا تاکنون چیزی راجع به پاور بانک وایرلس شنیدهاید؟ تکنولوژی شارژ وایرلس بیش از 100 سال است که به وجود آمده؛ ولی، ورود آن به دستگاههای جدید مانند آیفون و سامسونگ، زندگی جدیدی به این وسایل هدیه کرده است. دنیای امروز دائما بهسمت تجهیزات سادهتر و حرفهایتر میرود و شارژرهای کابلی نیز کمکم درحال جایگزینی با شارژرهای وایرلس هستند. شارژهای وایرلس حضور آزاردهندهی سیمهای بلند و دستوپاگیر را در زندگی ما کمرنگ میکنند و کار شارژ کردن گوشی را بهراحتی و بیهیچ دردسر اضافهای انجام میدهند. میتوانیم بگوییم که تولد شارژهای وایرلس، یکی از بهترین اتفاقاتی بود که در دنیای فناوری افتاده است و چشمانداز درخشانی در آینده را نشان میدهد. مسلما روزبهروز ابزارهای بیشتری وایرلس خواهند شد و زمانی میرسد که ما برای همیشه از دست هرچه کابل و سیم است، راحت خواهیم شد. درست است که امروزه، گوشیهای جدیدتر به این فناوری مجهز هستند؛ ولی، بهمرور زمان همهی ما به یک شارژر و پاور بانک وایرلس نیاز خواهیم داشت. در این مقاله قصد داریم ببینیم که پاور بانک وایرلس چیست و چگونه گوشی ما را شارژ میکند.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
-
-
-
- ما مدیون تسلا هستیم!
- معرفی میکنم: پاور بانک وایرلس
- استانداردهای شارژ وایرلس که رقیب همند
- پاور بانک وایرلس چگونه کار میکند؟
- اولین پاور بانک وایرلس را چه کسی به دنیا آورد؟
- همیشه بد و خوب با هم هستند!
- هنگام کار با پاور بانک وایرلس دقت کنید!
- به شایعات توجه نکنید
- پاور بانکهایی که در سال 2021 از بقیه یک سروگردن بالاترند
- پاور بانک وایرلس به پیشنهاد ایزی مارکت
- سخن پایانی
-
-
ما مدیون تسلا هستیم!
اولینبار مفهوم شارژ وایرلس توسط نیکولا تسلا معرفی شد. این اتفاق در اواخر قرن نوزدهم رخ داد؛ زمانیکه تسلا سعی داشت اتصال مغناطیسی رزونانس را نشان دهد. همان چیزی که با ایجاد یک میدان مغناطیسی میان فرستنده و گیرنده، باعث انتقال برق از طریق هوا میشود. باور اینکه اختراع بزرگ تسلا تا 100 سال ناشناخته بود و کاربرد بسیار محدودی داشت، کمی دشوار است. امروزه، غولهای فناوری در تلاشند که تجهیزاتی مختصرتر و ترجیحا بدون کابل و هر چیز دستوپاگیر دیگری را به بازار عرضه کنند. این تکنولوژی، دریچهای بهسوی آینده باز کرد؛ خصوصا برای تجهیزات موبایل و IOT. در سال 2007، پروفسور Marin Soljačić ثابت کرد که میتوان برق را تا فاصلهی دو متر از طریق هوا، انتقال داد؛ اگرچه این انتقال تنها %40 کارآمد بود و حدود %60 برق از دست میرفت؛ اما، از همان زمان، این تکنولوژی بهصورت وسیع به بهرهبرداری رسید و کارایی آن نیز بهمرور بهبود پیدا کرد.
همچنین بخوانید :
"پاور بانک چیست؟! همه چیز درمورد این شارژرهای جادویی"
معرفی میکنم: پاور بانک وایرلس
درحال حاضر شارژ وایرلس بهطور گستردهای در گوشیهای جدید بهکار میرود و پاوربانکهایی که برای این گوشیها استفاده میشوند نیز از این تکنولوژی بهره میبرند. در بیشتر مدلهای پاور بانک وایرلس، این وسیله هم به تکنولوژی شارژ بیسیم مجهز است و هم تکنولوژی شارژ باسیم. منبع انرژی یا همان باتری پاور بانک را نیز در برخی مدلها میتوان بهصورت بیسیم شارژ کرد. استانداردهای مختلفی برای شارژ وایرلس تعریف شده که براساس فرکانس و دامنهی عملکرد با یکدیگر تفاوت دارند. مدلهای مختلف پاور بانک وایرلس از استانداردهای مختلف استفاده میکنند و به شیوههای متفاوت عمل شارژ کردن را انجام میدهند. حتما به این نکته توجه کنید که برای هر گوشی موبایلی، باید پاوربانک وایرلس مناسب را بخرید تا بهترین بازدهی را برای شما داشته باشد.
استانداردهای شارژ وایرلس که رقیب همند
سه گروه اصلی از استانداردهای شارژ وایرلس در جهان تعریف شده که با یکدیگر رقابت میکنند؛ این سه گروه استاندارد عبارتند از:
- Alliance for Wireless Power (A4WP): یک استاندارد انتقال و شارژ وایرلس است که برای انتقال موثر و کارآمد نیرو به دستگاههای موبایل طراحی شده است. مزیت این استاندارد، امکان شارژ کردن همزمان چند وسیله از طریق یک فرستندهی وایرلس است.
- Wireless Power Consortium (WPC): یک کنسرسیوم فناوری چندملیتی که هدف از آن ارائهی استانداردهای شارژ القایی با قدرت متوسط است. استاندارد معروف و محبوب چی (Qi) توسط این کنسرسیوم معرفی شد. استاندارد Qi برای شارژ القایی یا شارژ سبک با محدودهی 1.5 سانتیمتر بهکار میرود و بهطور گستردهای برای محصولات شرکت اپل از این استاندارد استفاده میشود.
- Power Matters Alliance (PMA): این استاندارد یکی از رقبای اصلی استاندارد Qi بوده که ماموریت آن نیز انتقال وایرلس جریان است و محدودهی فرکانسی آن دو برابر چی است. شارژ القایی powermat در این نوع استاندارد برای استفاده در کافیشاپها و فرودگاهها یک گزینهی کاملا مناسب محسوب میشود.
پاور بانک وایرلس چگونه کار میکند؟
اکثر پاور بانکهای وایرلس از روش القایی QI عمل شارژ کردن را انجام میدهند. قبل از هر چیز شما باید پاور بانک را شارژ کنید که اینکار یا از طریق کابل یا وایرلس انجام میشود. برای شارژ کردن گوشی، شما باید گوشی را روی پاوربانک قرار دهید. در این وضعیت پاوربانک، جریان برق را برای گوشی شما ارسال میکند. اینکار با کمک سیمپیچهای قرار گرفته در فرستنده یعنی پاوربانک و گیرنده یعنی دستگاه موبایل، انجام میشود. جریان ورودی در فرستنده و جریان دریافتی در گیرنده، از طریق تزانزیستورها هدایت میشوند. خازنها نیز وظیفهی فیلتر جریان در سمت گوشی موبایل را دارند. در نهایت جریان ارسالشده از طریق القای الکترومغناطیسی، باعث شارژ باتری گوشی میشود.
اولین پاور بانک وایرلس را چه کسی به دنیا آورد؟
شرکت سامسونگ اولین شرکت تولیدکنندهی موبایل بود که از تکنولوژی شارژ بیسیم در تولید موبایلهای خود استفاده کرد؛ ولی، اولین دستگاه پاور بانک وایرلس را شرکت Fonesalesman در سال 2014، به بازار عرضه کرد. QiStone+ اولین پاوربانکی بود که بهمعنای واقعی کلمه، وایرلس بود و تمامی دستگاهها را بهصورت کاملا بیسیم شارژ میکرد. نکتهی جالب توجه این بود که خود دستگاه هم بهروش وایرلس شارژ میشود. این پاوربانک منحصربهفرد را میتوان برای هر وسیلهای به کار برد. بافت بدنهی پاوربانک بهشکلی است که راحت میتوانید آن را در دستتان نگه دارید بدون اینکه لیز بخورد یا احساس سنگینی کنید. درگاه USB پاوربانک به کاربر اجازه میدهد که همزمان دو وسیله را باهم شارژ کند.
همیشه بد و خوب با هم هستند!
از جمله مزایای پاوربانکهای وایرلس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نبود کابل که بهمعنی آزادی و راحتی کار با پاور بانک وایرلس است و پارگی و پوسیدگی در آن اتفاق نمیافتد. علاوه بر این پورت گوشی و پاور بانک عمر بیشتری خواهند داشت؛
- بیشتر مدلهای پاوربانک امکان شارژ همزمان چندین وسیله را فراهم میکنند؛
- بیشتر مدلها شامل یک پایهی نگهدارنده هستند که به شما اجازه میدهند در هنگام شارژ به تماشای ویدیو بپردازید؛
- کار با پاور بانک وایرلس نسبت به پاور بانکهای معمولی در ماشین راحتتر است؛
- برای اماکن عمومی نظیر رستوران، هتل و کافیشاپها، این وسیله کاربرد زیادی دارد؛
پاور بانک وایرلس معایبی نیز دارد که در کنار مزیتهای آن شاید چندان اهمیتی نداشته باشند. از جمله معایب استفاده از پاوربانک این وسیله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرعت شارژ با روش وایرلس کمی کمتر از پاوربانکهای معمولی است؛
- اتصال وایرلس دوام کمتری نسبت به اتصال کابلی دارد و ممکن است بهراحتی قطع شود؛
- پدهای این نوع شارژر نیاز به محافظت دارند؛ چون ممکن است خراشیده شوند یا آسیب ببینند؛
- قیمت این نوع پاوربانک بیشتر است؛
- حمل کردن برخی از پدهای بزرگ، دردسر بیشتری نسبت به کابل شارژ دارد.
هنگام کار با پاور بانک وایرلس دقت کنید!
کار با پاور بانک وایرلس بسیار ساده است و پیچیدگی خاصی ندارد؛ ولی، در هنگام استفاده از آن باید به چند نکتهی مهم توجه کنید:
- موقعیت پاوربانک و دستگاه: اگر دستگاه در موقعیت درستی قرار نگیرد، ممکن است اصلا شارژ نشود. برای اطمینان از جایگذاری درست وسیله، به علامت شارژ شدن روی باتری در داخل گوشی توجه کنید.
- بعد از پر شدن باتری دستگاه، پاوربانک را خاموش کنید. بعد از اینکه دستگاه را از روی پاوربانک برداشتید، مدار شارژ همچنان فعال خواهد ماند و از برق استفاده میکند؛ بنابراین، برای صرفهجویی در هزینهی برق، بهتر است زمانیکه با پاوربانک کاری ندارید، آن را خاموش کنید.
- ظرفیت و اندازهی پاوربانک: پاوربانکهای وایرلس معمولا ظرفیتها و اندازههای مختلفی دارند. برخی از پاوربانکها در یکبار روشن کردن، برق لازم برای چند دستگاه را تامین میکنند؛ بنابراین، زودتر تخلیه میشوند. در هنگام کار با این وسیله، حتما به ظرفیت آن توجه کنید تا در طول سفر دچار کمبود شارژ نشوید.
به شایعات توجه نکنید
پاسخ این سؤال یک کلمه است: خیر! تحقیقات نشان میدهند که پاور بانک وایرلس تاثیری شبیه پاوربانکهای معمولی روی طول عمر باتری دارد. شارژ کردن مداوم باتری گوشی، خصوصا نوع لیتیوم یونی آن، باعث سرعت بخشیدن به تخریب باتری میشود. علت این مسئله مهاجرت دائم یونها در طول الکترولیت بین کاتدهای مثبت در هنگام خالی شدن باتری و آندهای منفی موقع شارژ کردن گوشی است. در هر دوحالت باسیم و بدون سیم اگر شارژ گوشی شما از صفر به صد برسد میزان حرکت این یونها، در بیشترین حالت ممکن بوده و بهمرور عمر باتری را کم میکند؛ اما، نمیتوان گفت که شارژ وایرلس برای گوشی ضرر دارد. شارژ وایرلس باعث آزاد شدن انرژی میشود؛ از جمله گرما که در بیشترین حالت به 30 درجهی سلسیوس میرسد و این مقدار، خیلی از گرمای آزاد شدهی کف دست شما بیشتر نیست. بد نیست بدانید که انتقال شارژ از طریق وایرلس نسبت به کابل، امنتر و پایدارتر است؛ چون جریان کمتری را به باتری انتقال میدهد و میتوان گفت که جریان بیسیم در بلندمدت برای باتری گوشی شما کم خطرتر است.
پاور بانکهایی که در سال 2021 از بقیه یک سروگردن بالاترند
پاوربانکهای وایرلس زیر از بهترین پاوربانکهای وایرلس QI موجود در بازار در سال 2021 هستند که با دستگاههای اندروید و آیفون سازگاری کامل دارند:
- RapidX Myport: این مدل یکی از بهترین پاوربانکهای وایرلس موجود در بازار است. این پاور بانک یک ابزار سهگانه برای شارژ وایرلس دستگاههای اندرویدی و آیفون محسوب میشود؛ چون، با خرید آن، علاوه بر پاور بانک وایرلس، شما یک استند گوشی و یک شارژر وایرلس نیز بهدست میآورید.
- ZEROLEMON ToughJuice: این مدل پاور بانک وایرلس خارقالعاده، ظرفیت 30000 میلیآمپری دارد که بالاترین ظرفیت موجود برای پاور بانک در دنیاست و برای مسافرتهای طولانی بهترین گزینه بهحساب میآید. با این پاور بانک هم میتوانید یک وسیله را بهشکل بیسیم شارژ کنید یا اینکه همزمان 5 دستگاه را از طریق کابل برای شارژ کردن، به آن متصل کنید. ناگفته نماند که این پاور بانک وایرلس را میتوانید برای دستگاههای اندروید و آیفون به کار ببرید.
- Hiluckey Solar Charger: یکی از جالبترین پاوربانکهای وایرلس موجود در بازار است که علاوه بر اینکه احتیاجی به کابل ندارد، شما را از پریز برق هم بینیاز خواهد کرد؛ چون از انرژی خورشیدی برای تامین برق موردنیاز خود استفاده میکند.
پاور بانک وایرلس به پیشنهاد ایزی مارکت
در این قسمت میخواهیم یکی از بهترین پاور بانکهای وایرلس موجود در بازار ایران را به شما معرفی کنیم.
پاور بانک بیسیم راوپاور مدل RP-PB084: یک پاور بانک با ظرفیت 10000 میلیآمپر که از طریق کابل USB هم به شما اجازهی شارژ دستگاههای قدیمیتر را میدهد. از قابلیتهای موجود در این پاور بانک باید به شارژ فست، تثبیت کنندهی ولتاژ و جریان، تنظیم کنندهی دما، تکنولوژی iSmart و مقاومت در برابر شارژ بیش از حد اشاره کرد. شما میتوانید این شارژر را بهراحتی برای تمام گوشیهای اندرویدی و آیفون استفاده کنید.
سخن پایانی
پاور بانک وایرلس از آن دسته تجهیزاتی است که بهعلت سبکی و راحتی کار با آن، بهسرعت در بین کاربران گوشیها و تبلتهای هوشمند، محبوب شد. این پاور بانکها از تکنولوژی شارژ وایرلس استفاده میکنند که طی این چندسال اخیر بسیار موردتوجه قرار گرفتهاند و روزبهروز تکامل پیدا میکنند. پاور بانک وایرلس براساس استاندارد استفاده شده در آن، مدلهای مختلفی دارد. استفاده از یک پاور بانک وایرلس میتواند طول عمر باتری موبایل شما را افزایش دهد و مزایای زیادی نسبت به پاوربانکهای باسیم دارد و میتواند یک انتخاب بینظیر برای افرادی باشد که علاقهای به وسایل دستوپاگیر مثل کابلها ندارند.
نظر شما راجع به پاوربانک وایرلس چیست؟ فکر میکنید این نوع پاور بانک میتواند جایگزین مدلهای قبلی شود؟ به نظرتان شارژ کردن با پاوربانک وایرلس، تفاوتی با پاوربانک سیمی دارد؟ شما کدام مدل پاور بانک وایرلس را ترجیح میدهید؟
سوالات متداول
1- آیا یک پاوربانک 10000 میلیآمپر برای گوشی کافی است؟
این مسئله کاملا بستگی به میزان استفاده و البته انتظار شما از پاوربانک دارد. برای گوشیها با باتری معمولی، این ظرفیت پاوربانک کاملا کافی است و میتوانید دو الی سهبار گوشی را با آن شارژ کنید و با آن هر کاری را انجام دهید؛ اما، اگر پاوربانک را برای مسافرتهای طولانی نیاز دارید، بهتر است پاور بانکی با ظرفیت بیشتر بخرید.
2- آیا در پاوربانک وایرلس، پس از پر شدن باتری گوشی، شارژر خودبهخود قطع میشود؟
بله این اتفاق زمانیکه شارژ گوشی %100 شود، میافتد؛ اما، با در نظر گرفتن این نکته که گوشی روشن، باتری مصرف میکند، بهمحض اینکه کمی باتری خالی شود، مجددا پاور بانک شروع بهکار میکند و گوشی شارژ میشود؛ بنابراین، بهتر است برای صرفهجویی در مصرف باتری پاوربانک، پس از پر شدن باتری، آن را خاموش کنید.
دیدگاهتان را بنویسید