پاور بانک چیست؟! همه چیز درمورد این شارژرهای جادویی
تصور کنید برای خود روی مبل لم دادهاید و در حال بازی با موبایلتان هستید که ناگهان گوشیتان به صدا در میآید. شخص پشت خط، یکی از دوستان بسیار صمیمی و نزدیک شماست که بهخاطر پیشآمدی ناگهانی با شما تماس گرفته است و از شما میخواهد که او را در سفر پیشرو همراهی کنید. شما برای آماده شدن تنها نیم ساعت فرصت دارید و گوشیتان هم به دلیل مصرف زیاد در شرف خاموش شدن است. قطعا نیم ساعت به شارژ زدن گوشی دردی از شما دوا نمیکند و مجبورید خاموش شدن چند ساعتهی موبایلتان را به جان بخرید تا بالاخره به اقامتگاه جدید برسید و گوشیتان را به برق متصل کنید. قطعا در چنین مواقعی که بیشتر ما آن را به شکلهای گوناگونی تجربه کردهایم، استرس دور ماندن از گوشی و بیخبر ماندنِ خانواده حسابی گریبانگیرمان میشود و اوقاتمان را تلخ میکند. اما خوشبختانه دنیای تکنولوژی آنقدر پیشرفت کرده است که بتوانیم با یک ترفند ساده خودمان را از این بحران نجات دهیم. و این ترفند چیزی نیست جز استفاده از شارژر همراه ! حالا اگر میخواهید برای خرید پاوربانک اقدام کنید و بدانید که پاور بانک چیست و چگونه در چنین مواقعی به کمکمان میآید، این مطلب تمامی اطلاعات مربوط به پاوربانک را در اختیارتان میگذارد.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
همچنین بخوانید :
"کلیدیترین نکات درباره پاور بانک شیائومی"
پاور بانک چیست ؟
اگر میپرسید « اصلا پاور بانک چیست ؟» باید بگوییم که پاوربانک یک گجت الکترونیکی بسیار کاربردی است که نامش بهطور کامل کارکرد آن را نشان میدهد. پاوربانکها درواقع یک بانک کوچک برای نیروی الکتریکی هستند. همانطور که بانکها پول ما را در مخازن خود ذخیره میکنند و ورود و خروج مبالغ از حسابمان را زیر نظر دارند، پاوربانکها نیز وظیفهی ذخیرهسازی نیروی برق و کنترل ورود و خروج آن را بر عهده دارند.
درمورد اولین پاوربانک دنیا چه میدانید؟
اولین پاوربانک دنیا در سال ۲۰۰۱ توسط شرکت چینی Pisen تولید شد. این پاوربانک چندان شبیه به نمونههای امروزی خود نبود و از دو باتری قلمی که با کمک یک مدار به هم متصل شده بودند، تشکیل شده بود. این پاوربانک برای اولین بار در نمایشگاه لوازم الکترونیک لاس وگاس به جهان معرفی شد. خوب است بدانید که ظرفیت این پاوربانک بسیار پایین بود و نمیتوانست تا زمان زیادی شارژ نگه دارد.
خرید پاور بانک و انواع آن
حالا که دقیقا متوجه شدید پاور بانک چیست ، بد نیست با انواع پاوربانک هم آشنا شوید. بله! درست متوجه شدید، پاوربانکها انواع گوناگونی دارند و این دستهبندی بر اساس ظاهر، کارایی یا نحوهی شارژ شدن دستگاهها متفاوت است و باید قبل از خرید پاوربانک نیاز خود را مشخص کنید. با این حال انواع پاوربانک بهطور کلی در دستههای زیر قرار میگیرند:
- پاوربانک یونیورسال یا استاندارد: پاوربانک استاندارد یکی از متداولترین انواع پاوربانک است. این محصول در بیشتر فروشگاههای لوازم دیجیتال پیدا میشوند که برای خرید پاوربانک میتوانید به آنها سر بزنید و برای شارژ شدن یا شارژ کردن از درگاههای USB کمک میگیرند. معمولا این انواع پاوربانک دارای چراغهای نشانگری هستند که میزان شارژ دستگاه را به شما نشان میدهند. پاوربانکهای استاندارد به محض اینکه شارژشان به طور کامل پُر شد، قادر به شارژ کردن سایر دستگاهها هستند.
- پاوربانک خورشیدی: پاوربانک خورشیدی یکی دیگر از انواع پاوربانک است که نوع کارکردش از نام آن کاملا پیداست. همانطور که متوجه شدهاید این نوع از پاوربانک با کمک نور خورشید شارژ میشود. بیشتر این انواع پاوربانک به پنلهای فتوولتائیک مجهز هستند که نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل میکنند. کوچک بودن این پنلها زمان شارژ شدن دستگاه را افزایش میدهد به همین خاطر بیشتر پاوربانکهای خورشیدی درگاه USB هم دارند.
- پاوربانک وایرلس: یکی از جالبترین انواع پاوربانک، پاوربانکهای وایرلس هستند. این پاوربانکها در کنار استفاده از درگاه USB، میتوانند از شارژرهای بیسیم برای شارژ شدن استفاده کنند و به این ترتیب میزان استفاده از کابل را به حداقل برسانند.
پاور بانک چیست و چرا از آن استفاده میکنیم؟
تا اینجای کار با مفهوم پاوربانک و اولین پاوربانک دنیا آشنا شدیم و فهمیدیم که تفاوت انواع پاور بانک چیست . اما تا کنون از کاربرد این محصول حرفی نزدیم. بله! در بخشهای قبل اشاره کردیم که این دستگاه در نقش بانکی برای ذخیرهسازی و کنترل ورود و خروج انرژی ظاهر میشود، اما نگفتیم که این ذخیرهسازی و کنترل به چه کارمان میآید. وظیفهی اصلی هر پاوربانک این است که به جای شارژرهای معمولی ایفای نقش کند و در مواقعی که دسترسی به شارژر یا پریز برق ممکن نیست، به عنوان جایگزین مناسبی برای شارژر استفاده شود. به این ترتیب شما میتوانید با خرید پاوربانک همیشه گوشی یا سایر گجتهای برقی خود را بدون نیاز به پریز برق شارژ کنید.
پاور بانک ها چه رازی در دل دارند و عملکرد پاور بانک چیست ؟
اما بیایید ببینیم طرز کار پاوربانک به چه صورت است و رمز و راز عملکرد پاور بانک چیست ؟ معمولا پاوربانکها از یک محفظه، مدار کنترل میزان انرژی و باتری تشکیل شدهاند. باتریهایی که امروزه در ساختار پاوربانکها استفاده میشوند بیشتر از نوع لیتیوم یونی یا لیتیوم پلیمری هستند که میتوانند حجم زیادی از انرژی را درون خود ذخیره کنند. طرز کار پاوربانک به این صورت است که مدار این دستگاه با کنترل میزان جریان ورودی یا خروجی برق، انرژی مورد نیاز هر گجت برای شارژ شدن را تامین میکند و به این ترتیب تبدیل به یک شارژر همراه قابل اطمینان میشود.
چطور برای خرید پاوربانک مناسب اقدام کنیم؟
برای اینکه بفهمیم یک پاوربانک برای گجتهای ما مناسب است یا نه عوامل بسیاری دخیل هستند. اولین چیزی که در این باره باید به آن توجه کنید، این است که توقعات شما از یک پاور بانک چیست ؟ آیا میخواهید با یک بار شارژ کردن گوشی شارژ آن به ۱۰۰٪ برسد؟ ظرفیت پاوربانک چیست؟ یا دوست دارید پاوربانک شما برای شارژ کردن دو تا سه دستگاه بهطور همزمان مناسب باشد؟ به این منظور قبل از خرید پاوربانک باید به گزینههای زیر توجه کنید:
- ظرفیت: ظرفیت پاوربانک به گنجایش باتری آن برای ذخیرهسازی انرژی اشاره دارد. این ظرفیت با معیار میلی آمپر ساعت سنجیده میشود و برای انتخاب این ظرفیت باید به ظرفیت باتری گجت خود توجه کنید. برای مثال اگر باتری شما ۳۰۰۰ میلی آمپر است خرید پاوربانک ۱۰۰۰۰ میلی آمپری انتخاب مناسبتری برای شماست.
- تعداد پورت های خروجی: اگر دوست دارید بهطور همزمان چند گجت را شارژ کنید، بهترین انتخاب خرید پاوربانک مناسبی است که دارای بیش از یک درگاه USB باشد.
- نوع پورت خروجی: هر پورت خروجی دارای آمپر مشخص است. معمولا درگاههای 1A-1.5A برای گوشیهای هوشمند و پورتهای 1.5A-2.0A برای تبلتها مناسباند. پس قبل از خرید پاوربانک مناسب خود به این موضوع توجه ویژه نشان دهید .
آیا شارژ روزانه ی گجت ها با پاور بانک سبب آسیب به آنها می شود؟
سؤالی که ذهن بسیاری را قبل از خرید پاوربانک به خود مشغول کرده این است که آیا شارژ کردن روزانهی گجتها توسط پاوربانک به آنها آسیب میزند؟ جواب به این سوال یک نه بزرگ است. تمامی گجتها به این شکل طراحی شدهاند که در فواصل زمانی مشخص نیاز به شارژ شدن داشته باشند و برخی از آنها مثل تلفنهای همراه روزانه نیاز به شارژ دارند. اما هر گجت نیازمند ولتاژ مشخصی است و در صورت عدم خرید پاوربانک مناسب میتواند آسیبزا باشد. با این حال اگر در حین خرید پاوربانک به تناسب ولتاژ دستگاه توجه کرده باشید خطری گجتهایتان را تهدید نمیکند.
هنگام خرید پاوربانک به پورتهای آن دقت کنید
پاوربانکها دارای انواع گوناگونی هستند، اما هر یک از این انواع گوناگون میتوانند به پورتهای مختلفی مجهز باشند. بهطور عادی بیشتر پاوربانکها دارای پورتهای USB معمولی و پورت USB نوع C هستند. معمولا پورتهای USB-C برای شارژ سریع استفاده میشوند و برای گوشیها یا گجتهایی که مجهز به کابل USB-C هستند مناسبترند. در هر پاوربانک یک پورت برای شارژ شدن خود پاوربانک تعبیه شده است که این پورت در بیشتر مواقع یک پورت میکرو USB است.
آیا میتوانیم در هنگام شارژ کردن گجتها از آنها استفاده کنیم؟
یکی از متداولترین سوالات در زمینهی پاور بانک این است که آیا استفاده از آنها در هنگام شارژ به گجت و پاوربانک آسیب وارد میکند؟ شاید این کار بسیار عادی به نظر برسد، اما باید بدانید که کار درستی نیست. چرا که با کار کشیدن از گجتها شما باعث ایجاد چرخهی الکتریکی اضافی و معیوب در باتری پاوربانک خود میشوید و این موضوع دمای پاوربانک و گجتتان را بالا میبرد. کمترین آسیب این حرکت، کاهش طول عمر باتری پاوربانک و همچنین فرسوده شدن قطعات سختافزاری گجت شماست. اما در بدترین حالت این کار میتواند منجر به انفجار گجت یا پاوربانکتان شود.
یا از پاروبانک خود کار بکشید یا با باتری آن خداحافظی کنید!
شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما پاوربانکها در صورت بیمصرف ماندن در طولانی مدت قدرت نگهداری شارژ خود و همچنین شارژ شدن کاملشان را ازدست میدهند. حتما از خود میپرسید وقتی از آن استفاده نمیکنیم چطور چنین اتفاقی میافتد؟ خب باید بدانید که باتریها حاوی مواد شیمیایی هستند و این مواد در واکنش به عوامل طبیعی همچون گرما یا سرما واکنش نشان میدهند. با بیمصرف نگه داشتن پاوربانک، مواد شیمیایی موجود در باتری به مرور بر اثر راکد ماندن و قرار گرفتن در معرض گرما و سرما، کیفیت و کارایی خود را از دست میدهند و شروع به تخلیهی شارژ میکنند.
چگونه از پاوربانکهای بلااستفادهی خود نگهداری کنیم؟
حالا سؤال اصلی این است که در چنین شرایطی راهکار نگهداری از پاور بانک چیست؟ از آنجا که باتری لیتیومی موجود در پاوربانک در حالت استراحت دچار افت کیفیت میشود، لازم است که از پاور بانک خود همیشه و در فواصل زمانی مشخص استفاده کنید. اما اگر در شرایطی قرار دارید که نمیتوانید یا نمیخواهید بهطور مداوم از آن استفاده کنید، لازم است که ماهی یک بار پاوربانک خود را بهطور کامل شارژ کنید و سپس با استفادهی ممتد از آن شارژ موجود را بهطور کامل تخلیه کنید. با این کار، پاوبانک شما بهصورت ماهانه یک چرخهی شارژ و دشارژ را پشتسر میگذارد و به این ترتیب از افت کیفیت باتری جلوگیری میشود.
آیا پاور بانک و شارژر قابل حمل یکی هستند؟
فرق بین باتری همراه و پاور بانک چیست ؟ خب باید بگوییم که این دو محصول تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و درواقع هر دو یکی هستند. اما اگر دقیقتر به این موضوع نگاه کنیم، متوجه میشویم که شارژرهای همراه درواقع نوع خاصی از پاوربانکها هستند که میتوانند گجتها و ابزارهای مشخصی را شارژ کنند. معمولا شارژرهای همراه در ابعاد بسیار کوچکی طراحی میشوند و برای شارژ کردن گجتهای کوچکی مثل تلفنهای هوشمند یا ساعتهای دیجیتال و همچنین ایرپادها مناسباند. این در حالی است که تنوع اندازه و ظرفیت در پاوربانکها بیشتر است و هر نوع پاوربانک برای شارژ کردن گجت ویژهای مناسب است.
کدام برندها شگفت انگیزترین پاور بانکها را در دنیا تولید می کنند؟
برندهای لوازم جانبی زیادی در دنیا وجود دارند که به تولید پاوربانک مشغول هستند. هر یک از این برندها به نوبهی خود ویژگی منحصربهفردی را به محصولاتشان اضافه میکنند و سعی دارند که جایگاه برترین تولیدکننده را تصاحب کنند. با این همه، برخی از برندها به دلیل پیگیری سیاستهای قیمتگذاری جذاب و افزایش کیفیت تولیدات همواره در صدر فهرست بهترین تولیدکنندگان پاوربانک قرار دارند.
-
انکر (Anker)
-
راو پاور (RAVPower)
-
سامسونگ (Samaung)
-
آئوکی (Aukey)
-
شیائومی (Xiaomi)
-
ایسوس (Asus)
-
بلکین (Belkin)
-
موفی (Mophie)
-
پاوراد (Poweradd)
-
ریلمی (Realme)
رویاییترین پاوربانک چیست ؟
انکر همیشه یکی از برترین برندهای تولیدکنندهی پاوربانک درسالهای اخیر بوده است. این برند چینی هر سال با تولیدات جدید خود مصرفکنندگان و منتقدان دنیای دیجیتال را شگفتزده میکند. اما بهترین و رویاییترین محصول این شرکت، چیزی نیست جز پاور بانک PowerCore 20100. ظرفیت این پاوربانک هر مصرفکنندهای را به وجد می آورد، چرا که باتری لیتیومی این پاوربانک ۲۰هزار میلی آمپر ساعت گنجایش دارد. البته این ظرفیت شگفتانگیز نباید باقی بخشهای پاوربانک پاورکور ۲۰۱۰۰ رازیر سوال ببرد. به این دلیل که این پاوربانک دارای دو پورت با قابلیت شارژ سریع است که به شما اجازه میدهد گجتهای خود را بهصورت همزمان شارژ کنید. از همه بهتر اینکه ولتاژ پورتهای این محصول انکر به شکلی طراحی شده است که برای بیشتر تلفنهای همراه اندروید یا ios مناسب باشد.
سخن پایانی
خب دیگر بهخوبی میدانید که پاور بانک چیست و برای چه کارهایی طراحی شده است. برای همین دیگر قرار نیست با تماس ناگهانی دوستتان یا گیر افتادن در موقعیتی که به موبایل یا یکی از گجتهایتان نیاز دارید، نگران تخلیهی شارژ آنها باشید. کافی است با توجه به ولتاژ گجتها و ظرفیت باتری آنها، مناسبترین پاوربانک را بخرید تا دیگر هرگز به دلیل نداشتن شارژ کافی به دردسر و نگرانی نیفتید.
تا به حال به دلیل نداشتن پاوربانک به دردسر افتادهاید؟ شما برای خرید پاوربانک به چه نکاتی توجه میکنید؟ چه برندهایی را برای خرید پاوربانک به دوستانتان پیشنهاد میدهید؟ لطفا نظرات، پیشنهادات و سؤالات خود را در بخش دیدگاهها با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید