کارت شبکه های وایرلس ، راهی برای خلاصی از سیمها
امروزه با گسترش تکنولوژی، کمتر کسی را خواهید یافت که به شبکهای داخلی و یا خارجی متصل نباشد. حال این شبکه ممکن است در داخل یک سازمان یا در پرکاربرد ترین حالت آن، شبکه جهانی اینترنت باشد. اما برای اتصال به شبکهها، باید از سخت افزاری بهنام کارت شبکه استفاده کرد.
کارت شبکه چه کاری انجام میدهد؟
کارت شبکه (NIC Card) اجازه میدهد تا بتوانید دادهها را با یک شبکه خارجی جابجا نمایید، به طور مثال میتوانید از اینترنت دیتا دریافت کنید یا اطلاعات خود را در اینترنت بارگذاری نمایید. البته باید در نظر داشته باشید که این دستگاهها فقط برای اتصال به اینترنت نیست و اگر شما در منزل یا محل کار خود شبکهای داخلی دارید، برای اتصال یک کامپیوتر و یا لپ تاپ به آن شبکه، باید از کارت شبکه استفاده نمایید. راستی! فراموش نکنید که این دستگاهها قابلیت اتصال مستقیم به اینترنت را ندارند، یعنی باید از یک روتر یا مودم-روتر برای اتصال به اینترنت استفاده کرد.
کارت شبکهها بر اساس نیاز کاربران، از سرعتهای مختلفی بهره میبرند. در نسلهای اولیه آن، تنها سرعت 10 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی میشد که با توجه به نیازهای آن زمان، کافی بود. اما طبیعتا این سرعت امروزه کارآیی چندانی ندارد، بنابراین سرعت 100 و بعد از آن نیز سرعت 1000 مگابیت بر ثانیه (یک گیگابیت بر ثانیه) برای کارت شبکهها رونمایی شد . البته امروزه هر 3 سرعت 10، 100 و 1000 مگابیت بر ثانیه در بازار ارائه شده است تا انتخابی برا اساس نیازتان داشته باشید.
این سخت افزار چه انواعی دارد؟
کارت شبکهها، انواع و دسته بندیهای گوناگونی دارند اما ما در این مقاله قصد داریم این دستگاهها را بر اساس نوع اتصال و همچنین اینترنال و اکسترنال بودن، آنها بررسی نماییم، پس تا انتها با ما همراه باشید.
کارت شبکه کابلی
کارت شبکه کابلی، اتصالی از طریق کابل برای شما فراهم میآورد، بنابراین اگر قصد اتصال به شبکه و یا اینترنت از طریق کابل LAN را دارید، این دستگاهها گزینه مناسبی محسوب میشوند.
تصویر زیر را در نظر بگیرید، یک پورت LAN روی کارت شبکه تعبیه شده و سایر بردها در پشت آن قرار دارد، همانطور که میبینید این دستگاه از طریق اسلات PCI به مادربورد شما متصل میشود. بنابراین فقط کافیست یک کابل LAN به این پورت متصل کنید و به شبکه مورد نظرتان متصل شوید.
کارت شبکه وایرلس
اگر نگاهی به اطراف خود بیندازید، متوجه خواهید شد که اکثر دستگاههای شما از اتصال بیسیم استفاده میکنند، کیبورد بیسیم، موس بیسیم، اتصال وایرلس گوشیهای هوشمند و لپ تاپها به اینترنت و … . شبکهها نیز از این روند مستثنی نیستند و امروزه برای گسترش شبکهها از اتصالات وایرلس استفاده میکنند.
برای اتصال بیسیم به شبکه، نیاز به یک کارت شبکه وایرلس خواهید داشت. این دستگاهها معمولا یک یا دو آنتن دارند که سیگنالها را از روتر و یا اکسس پوینت دریافت میکنند و به کامپیوتری که به آن متصلند انتقال میدهند. به این ترتیب، میتوانیددستگاههای خود را به صورت بیسیم به شبکه متصل نمایید.
کارت شبکههای وایرلس دارای دو دسته بندی کلی هستند:
- کارت شبکه اینترنال که از طریق اسلات PCI به مادربورد متصل میشوند. امروزه در اکثر لپ تاپها یک کارت شبکه وایرلس وجود دارد، اما اگر میخواهید کیس کامپیوتر خود را نیز به یک شبکه بیسیم اضافه نمایید، باید یک کارت شبکه وایرلس مانند، DWA-548 خریداری کنید.
- کارت شبکه اکسترنال که از طریق درگاه USB به کامپیوتر شما متصل میشوند و دقیقا همان کار دستگاههای اینترنال را برای شما انجام میدهند. بنابراین میتوان گفت استفاده از این دستگاهها راحتتر بوده و دیگر نیازی به باز و بسته کردن کیس خود نخواهید داشت.
استانداردهای وایرلس را درنظر بگیرید!
برای اینکه بهترین بازدهی را داشته باشید و سرعت مناسبی در اختیارتان قرار بگیرد، باید به استاندارد وایرلس دستگاههای گیرنده و فرستنده دقت کنید. اگر فرستنده (مثل روتر، مودم یا اکسس پوینت) دارای استاندارد سری N وسرعت انتقال داده 300 مگابیت بر ثانیه بود، کارت شبکه را که به عنوان گیرنده عمل میکند را نیز باید N300 انتخاب کنید.
اگر سرعت فرستنده و گیرنده با یکدیگر همخوانی نداشته باشند، شما پایینترین سرعت بین آنها را دریافت میکنید، مثلا اگر روتر شما N150 باشد اما شما کارت شبکه AC1200 خریداری کنید، تنها بهاندازه همان 150 مگابیت بر ثانیه، سرعت خواهید داشت.
در اینجا قصد داریم چند نمونه کارت شبکه به همراه مشخصات آنها را به شما معرفی کنیم:
کارت شبکه بی سیم N150 دی لینک مدل DWA-123
اگر به دنبال یک کارت شبکه وایرلس ارزان با کارآیی مناسب هستید، DWA-123 گزینه ایدهآلی خواهد بود، این دستگاه از استاندارد بیسیم سری N پشتیبانی کرده و دادهها را با سرعتی معادل 150 مگابیت بر ثانیه در سطح شبکه جابجا میکند.
این محصول از طریق پورت USB 2.0 به کامپیوتر متصل میشود و با تمامی دستگاههایی که این پورت را دارند سازگار میباشد. نصب و راه اندازی آن نیز بسیار سادست، فقط کافیست DWA-123 را به کامپیوتر خود متصل نمایید، از طریق یک مرورگر آدرس 192.168.1.1 را وارد کرده و وارد صفحه تنظیمات شوید، در نهایت از قابلیت Quick Setup Wizard استفاده کنید تا براحتی و تنها با چند کلیک به شبکه بیسیم و یا اینترنت متصل شوید.
کارت شبکه PCI Express دوبانده بی سیم AC1200 دی لینک مدل DWA-582
اگر به دنبال یک کارت شبکه 5GHZ میگردید، ما به شما DWA-582 را پیشنهاد میکنیم. این محصول در دو باند فرکانسی 2.4 و 5 گیگاهرتز عمل میکند، بنابراین میتوانید در یک باند از ویدیوهای آنلاین، بازی و … استفاده کنید و در باند دیگر تصویر دوربینهای تحت شبکه را مشاهده نمایید و تلفنهای VOIP خود را نیز در آن تنظیم نمایید.
از دیگر ویژگیهای برجسته این دستگاه، میتوان به استاندارد وایرلس AC اشاره کرد که عملکردی بسیار بهتر از نسخههای قبل برای شما به ارمغان میآورد. همچنین سرعت انتقال اطلاعات آن 1200 مگابیت بر ثانیه میباشد که سرعتی بینظیر و فوقالعاده برای شبکه شما خواهد بود.
DWA-582 از طریق اسلات PCI Express به مادربورد کامپیوتر متصل میشود. دو عدد آنتن خارجی با قدرت 4dbi نیز، عملکرد ارسال و دریافت دادهها را تسریع میبخشد.
دیدگاهتان را بنویسید