سیر تحول گوشی موبایل اندروید
گوشیهای اندرویدی همراه تکنولوژی قدرتمند و پشتیبانی از امکانات موردنیاز کاربران، سالانه در جهان عرضه میشوند و تعداد و تنوع بسیار بیشتری نسبت به سیستم iOS دارند. این گوشیها از سیستمعامل توسعه یافته شرکت گوگل، یعنی اندروید استفاده میکنند و جالب است بدانید که انواع تولیدکنندگان Mobile، از همان ابتدا از این سیستمعامل استفاده میکردند. یک گوشی موبایل اندروید میتواند صدها برنامه کاربردی عالی و چند وظیفهای را به آسانی اجرا کرده و امکانات جالب توجهی را برای شما فراهم آورد. اندروید مرتبا بهروزرسانی میشود و میتوانید ویژگیهای جدید و فوقالعاده بالایی را برای گوشی خود داشته باشید. در این مقاله همراه ما باشید تا با سیر تحول گوشی موبایل اندروید بیشتر آشنا شویم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- چه گوشیهایی سیستمعامل اندروید را اجرا میکنند؟
- از انتخاب تا خرید گوشی موبایل اندروید!
- تفاوت میان گوشی موبایل اندرویدی ارزان و گران قیمت
- تاریخچه گوشی های اندروید
- سامسونگ و اندروید، دو یار جدانشدنی از هم!
- گوشی موبایل اندروید، محبوب دل همگان!
- مسیر تحول اندروید در سالهای اخیر!
- رقابت سامسونگ و HTC
- گوشی های اندروید مدرن
- سخن پایانی
چه گوشیهایی سیستمعامل اندروید را اجرا میکنند؟
سیستمعامل اندروید، متعلق به شرکت گوگل بوده و در کنار گوشیهای همین برند، کمپانیهای بزرگی مانند سامسونگ، هوآوی و شیائومی نیز از این سیستمعامل استفاده میکنند. این لیست تنها به همینجا ختم نمیشود و گزینههای بیشماری را میتوانیم ذکر کنیم که از گذشته تا کنون در این صنعت فعالیت داشته و گوشی موبایل اندروید خودشان را روانه بازار کردهاند. از بین این برندها میتوانیم به اچ تی سی، سونی و موتورولا هم اشاره کنیم که بسیاری از آنها به موفقیتهای تجاری چشمگیری در جهان گوشیهای موبایل دست پیدا کردهاند.
شایان ذکر است که گوشیهای سامسونگ، بهترین عملکرد را در بین دیگر برندهای ارائه دهنده گوشی اندروید دارد و میلیونها دستگاه، سالانه توسط این شرکت در سرتاسر جهان فروخته میشود. محدوده موبایلهای این کمپانی گسترده بوده و برای هر رنج قیمت، میتواند یک گزینه مناسب برای ارائه به شما داشته باشد. گوشیهای دیگر برندها هم برتری خوبی در بازار دارند و در کنار سامسونگ، به قدرتنمایی مشغول هستند. بهطور مثال، میتوانیم به هوآوی و شیائومی اشاره کنیم که تنوع عظیمی از محصولات خودشان را روانه بازار کردهاند.
همچنین بخوانید :
"سری نوت سامسونگ ، از دیروز تا امروز!"
از انتخاب تا خرید گوشی موبایل اندروید!
در چنین شرایطی، شما برای خرید گوشیهای موبایل اندروید، کار چندان سختی نخواهید داشت و تنها کافی است که مدل دلخواه خود را انتخاب کنید و با توجه به بودجه خود، یک خرید مناسب داشته باشید. اگر گوشی بهتر و با امکانات بهروزتری مدنظر دارید، باید به سراغ گوشیهای میان رده و بالارده رفته و بسته به فاکتورهای مدنظر خود مانند کیفیت صفحه نمایش، سرعت و سایر المانها، یک انتخاب عالی از بین آنها داشته باشید. از ارزانترین تا گرانترین گوشیهای اندروید موجود در بازار موبایل، هرکدام دارای نقاط قوت و ضعف خودشان هستند و بیشتر، این سلیقه کاربران است که بهترین انتخاب را برایشان مشخص خواهد کرد.
تفاوت میان گوشی موبایل اندرویدی ارزان و گران قیمت
تفاوت اصلی میان گوشیهای اندرویدی ارزان و گران، در صفحه نمایش و دوربین آنها است. گوشیهای گرانتر معمولا صفحه نمایش همراه با وضوح بالاتر و امکانات عکسبرداری حرفهای را با دوربین ارائه میکنند و هرچهقدر که کمتر در این راه هزینه کنید، مجبور خواهید شد که انتظار کمتری از کیفیت هر کدام از این فاکتورها داشته باشید. المانهای دیگری مانند پردازنده و باتری هم وجود دارند که در درجههای بعدی قرار میگیرند. گوشیهای با قیمت پایینتر، معمولا قدرت پردازنده کمتری دارند و در نتیجه، احتمالا سرعت اجرای پایینی نیز خواهند داشت.
تاریخچه گوشی های اندروید
اندروید برای اولینبار در نوامبر سال ۲۰۰۷ رونمایی شده و شرکتهای سازنده توانستند که با یک سیستمعامل بهتر و جدیدتر، گوشیهای خودشان را روانه بازار کنند. البته تا زمان عرضه اولین گوشی اندرویدی، خریداران مجبور بودند که تا اواخر سال ۲۰۰۸ صبر کنند. اولین گوشی اندرویدی T-Mobile G1 نام داشته که فروش چندان جالبی را هم تجربه نکرد. این گوشی توسط اچ تی سی روانه بازار شده بود و نمایندگی رسمی تیموبایل را داشت. روند در سالهای بعد بهتر شد و با فروش یک میلیون واحدی این گوشی، سازندگان دیگر را هم مجاب کرده که محصولات خودشان را با سیستمعامل اندروید روانه بازار کنند.
سامسونگ و اندروید، دو یار جدانشدنی از هم!
از آن زمان تا کنون، ما شاهد این هستیم که سامسونگ هم گوشیهای سری S خود را وارد چرخه تولید کرده و شرکت اچ تی سی با سری Desire خود، توانست که فروش اولیه G1 را چندین برابر کند و فروش جهانی آن نیز به میلیونها واحد رسید. اولین تبلت اندرویدی هم متعلق به سامسونگ بود که با نام گلکسی تب روانه بازار شد. گوشیهای اندرویدی ارزانتر هم در سالهای آینده روانه بازار شدند که اچ تی سی مجیک با طراحی زیبا و جمعوجور، توانست محبوبیت بسیار زیادی را در بازار گوشیهای موبایل ثبت کند و بازهم امیدی برای شرکتهای فعال دیگر در این زمینه باشد.
گوشی موبایل اندروید، محبوب دل همگان!
اندروید، توانست که نظر مثبت مصرف کنندگان و مخصوصا قشر جوانتر را به خود جلب کند. این گوشیها برای افرادی که بودجه پایینی داشتند، مناسبتر بوده و همین سبب شده که بسیاری از خریداران، به جای آیفون، رو به گوشیهای اندرویدی بیاورند. اولین بهروزرسانی سیستمعامل اندروید، Cupcake نام داشت که با نام رسمی اندروید ۱.۵ شهرت پیدا کرده و در آوریل سال ۲۰۰۹ منتشر شده بود. این سیستمعامل، عملکرد جدیدی را به گوشی های اندرویدی اضافه کرد؛ امکان آپلود در یوتیوب، ویجتهای جدید و انیمیشنهای بهتر، از جمله مواردی بودند که در آپدیت جدید بهبود یافتند.
مسیر تحول اندروید در سالهای اخیر!
گوشیهای اندرویدی توانستند که در خط اصلی تکنولوژی گوشیهای هوشمند قرار گرفته و فروش خود را در سالهای آینده بالا ببرند. بهروزرسانی اندروید سبب شد که ایرادات آن کم کم رفع شده و ویژگیهای بهتری را نیز در اختیار مخاطبین خود قرار دهد. امکانات سفارشیسازی سیستمعامل اندروید، که دست بازتری در اختیار تولید کنندگان اپلیکیشن قرار میهد، سبب شد که سازندگان بیشتری به ساخت گوشیهای اندروید روی بیاورند. بهروزرسانیهای جدید سیستمعامل اندروید به افزایش ظرفیت باتری و امنیت بیشتر کاربران کمک کرده و سبب شده است که با طراحی جدید، کاربران، زیبایی و کارایی را بهصورت همزمان تجربه کنند.
رقابت سامسونگ و HTC
از سال ۲۰۱۰ بود که سامسونگ با ارائه اولین گلکسی اس خود به بازار، عامل شکست کمپانی HTC شد و همچنین این گوشی موبایل تبدیل به محبوبترین گوشی اندرویدی در آن سالها شد. در سال ۲۰۱۲، پیامهای متنی برای اولینبار وارد جهان شد و جالب است بدانید که مردم در آن سال، هنوز از این ویژگی باخبر نبودند! رفته رفته این موضوع بیشتر جا افتاد و آمارهای جالبی به ثبت رسید. انگلیسیها ماهیانه یک میلیارد پیام ارسال کرده، و کم کم مورد استفاده عمومی اکثر کاربران قرار گرفت.
اپلیکیشنها و بازیهای مختلف نیز در رشد گوشیهای اندروید تاثیر بسزایی داشتند. بهطور مثال، برنامه پوکمون گو که در سال ۲۰۱۶ روانه بازار شد، واقعیت افزوده را از دوربین گوشیهای هوشمند دریافت کرده و از جی پی اس برای نشان دادن شخصیتهای پوکمون استفاده میکرد. همین باعث شد که بسیاری از گیمرها به سوی گوشیهای اندروید شتافته و آن را تجربه کنند. در سال ۲۰۱۷، برند نوکیا دوباره احیا شده و نسخه جدیدی از نوکیا ۳۳۱۰ را روانه بازار کرد. این گوشی دارای صفحه نمایش رنگی و دوربین بهتری بود و ویژگیهای موردعلاقه کاربران را فراهم میکرد. بعدها شاهد قدرت گرفتن برندهای دیگری هم بودیم و تا بدین زمان، برندهای متنوعی مانند سامسونگ، شیائومی و هوآوی در بازار گوشیهای اندرویدی رقابت کرده و روز به روز محصولات بهتری را روانه بازار میکنند.
گوشی های اندروید مدرن
گوشیهای اندرویدی امروز با گذشته بسیار فرق دارند و جلوههای تمام صفحه خیره کنندهای را، در اختیار شما میگذارند که برای تماشای فیلم و بازی نیز مناسب هستند. در چنین زمانی، فناوریهای بهتری توسط شرکتها در گوشیهای اندرویدی ارائه میشوند که حتی بدون دست زدن به گوشی خود هم میتوانید از آنها استفاده کنید. فناوری اسکن چهره به شما این امکان را میدهد که قفل گوشی را تنها با نگاه کردن به دوربین باز کنید. دوربینهای حرفهای همراه با لنزهای چندگانه روانه بازار میشوند و محصولات بالارده، امکانات جالبی را در اختیار شما خواهند گذاشت.
این گوشیها استانداردها را بار دیگر تعریف کرده و حتی دوام بیشتر را به آن اضافه میکنند. باتری این گوشیها روز به روز توسعه پیدا کرده و صفحه نمایش ضد آب و مقاوم در برابر ضربات و عوامل مختلف نیز به آنها اضافه شده است. با وجود همه اینها، احیای برندهای دیگر هم به این بازار کمک میکند تا رقابت هرچه بیشتر شده و گوشیها بتوانند قیمت مناسبتر و امکانات بهتری را در اختیار خریداران خودشان قرار دهند. مجموعهای از گوشیهای قدیمی و نوستالژی را در زمره گوشیهای اندرویدی داشتهایم و هماکنون، غولهایی مانند سامسونگ و شیائومی، محصولات ارزنده خودشان را در اختیار خریداران قرار میدهند.
سخن پایانی
در نهایت می توان گفت که سیستم عامل اندروید یک پنجره جدید رو به دنیایی جدید برای تولید کنندگان و حتی ما به عنوان مصرف کننده بوده و تحولی بزرگ را در زندگیهایمان ایجاد کرده است.
سوالات متداول
1- چه انتظاری باید در هنگام خرید گوشی موبایل اندروید داشته باشیم؟
هنگام خرید گوشیهای موبایل، همیشه باید ابتدا به بودجه خودتان نگاه کنید و سپس برحسب فاکتورهای دیگری مانند صفحه نمایش، باتری و دیگر المانهای یک گوشی، بتوانید انتخاب نهایی خودتان را انجام دهید. کاربران با یکدیگر متفاوت هستند و اهمیت یک فاکتور از گوشی، ممکن است نسبت به فاکتورهای دیگر برتری داشته باشد.
بهطور مثال، یک عکاس حرفهای، یقینا اهمیت بیشتری به ماژول دوربین گوشی نشان داده و حتی جزئیات امکانات آن را نیز بررسی میکند. توجه به ویژگیهای صفحه نمایش و پردازنده گرافیکی گوشی هم برای گیمرهای پلتفرم موبایل با اهمیت است. افرادی هم که بیشتر زمان خود را در بیرون سپری میکنند، احتمالا نگاه ویژهتری به باتری گوشی خواهند داشت تا بتوانند مدت زمان زیادی بدون نیاز به شارژر از آن استفاده کنند. سعی کنید انتظارتان را از گوشی مشخص کرده و با تحقیق کامل جلو بروید. برخی از برندها مانند هوآوی و سامسونگ، باتریهای بهتری تولید میکنند و برندی مانند شیائومی، محصولاتی با ارزش خرید بالاتر را مخصوصا در بازار ایران دارد.
2- چند سال میتوانیم از یک گوشی موبایل اندروید استفاده کنیم؟
میدانیم که تکنولوژی ثانیه به ثانیه در حال پیشرفت است و گوشیهای هوشمند، بهترین نمود آن را به کاربران نشان میدهند. گوشیهای با مدل پایینتر، کارایی مناسبی را برای افراد ندارند و هنگام خرید گوشی، همیشه باید این نکته را در نظر داشته باشید که تنها یک الی دو سال میتوانید حس بهتری از کار کردن با آن داشته باشید. تا پیشتر، این موضوع صحبت نداشت، اما با سرعت گرفتن پیشرفت فناوری، میبینیم که گوشیها در بازه زمانی کوتاهتری نیاز به آپگرید و بهروزرسانی دارند. این موضوع حتی در پرچمدارها هم وجود دارد، اما اگر چندان وسواسی در این زمینه ندارید، یک گوشی پرچمدار، معمولا تا ۵ سال هم نیازهای شما را برطرف خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید