راهنمای خرید مودم ADSL
با به وجود آمدن اینترنت پرسرعت ADSL، مودم ADSL نیز وارد خانهها و ادارات شد و هر روز به تعداد افرادی که به این تجهیزات وصل میشوند اضافه میشود. همین موضوع بازار فروش این مودمها را داغ کرده است. شاید شما هم در حین خواندن این مطلب به یک مودم قدیمی وصل شدهاید و برای پیدا کردن یک مدل بهتر و جدیدتر اینترنت را زیر و رو میکنید. اما چگونه میتوان بهترین مودم ADSL خانگی را خریداری کرد؟ اگر به دنبال یک راهنمای خرید مودم میگردید، با ما همراه باشید تا فوت و فن خرید مودم ADSL را با شما در میان بگذاریم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- مودم adsl چیست؟
- طرز کار این دستگاهها
- انواع مودم adsl
- برترین برندهای مودم
- ویژگیهای برند TP-Link
- ویژگی مودم های adsl دی لینک
- معرفی و بررسی دو مودم تی پی لینک مدل ۸۹۶۱ و مودم دی لینک مدل ۲۷۴۰
- دو مودم تی پی لینک مدل ۸۹۶۱ و مودم دی لینک مدل ۲۷۴۰ چه تفاوتی با هم دارند؟
- نکاتی که هنگام خرید مودم adsl باید به آنها توجه داشته باشید
- سخن پایانی
مودم adsl چیست؟
ای دی اس ال (Asymmetric digital subscriber line) یکی از انواع خطوط مشترک دیجیتال (DSL) است. این خطوط دیجیتالی دارای سرعت بسیار بالایی هستند که مستقیما مصرفکننده را هدف قرار میدهند؛ به همین خاطر حجم و سرعت بیشتری در اختیار آنها قرار میگیرد، خب! حالا برای اینکه بتوانیم از این سرویس پر سرعت بهره ببریم، نیازمند خرید مودم ADSL خواهیم بود.
مودم ADSL ابزاری است که به شما اجازه میدهد دستگاه کامپیوتر، لپ تاپ و یا روترتان را به خطوط تلفنی که از ADSL پشتیبانی میکنند، متصل کنید و به این ترتیب به اینترنت پرسرعت خط خود متصل شوید. پس از خرید مودم ADSL درصورت اعمال تنظیمات صحیح میتوانید چندین دستگاه مختلف را به صورت همزمان به خطوط مشترک دیجیتال متصل کنید و از دنیای بیانتهای اینترنت لذت ببرید.
طرز کار این دستگاهها
شاید اکنون که با مودم ADSL آشنا شدهاید برایتان سوال پیش آمده باشد که چگونه این مودمها از طریق خطوط تلفن ما را به اینترنت متصل میکنند اما مشکلی برای خطوط تماس پیش نمیآید و میتوانیم در حین استفاده از اینترنت به راحتی با تلفن نیز صحبت کنیم؟ اگر از کاربران قدیمی اینترنت سوال کنید، حتما قطعی اینترنت دیال آپ در حین زنگ خوردن تلفن را خوب بهخاطر دارند؛ پیش از رایج شدن خرید مودم ADSL، کاربران برای استفاده از اینترنت نیاز به اتصال مستقیم به خطوط تلفن داشتند که دارای محدودیتهای بسیار بود. اما با به وجود آمدن مودم ADSL داستان به کلی تغییر کرد.
با راهاندازی خطوط ADSL، شرکتهای ارائه دهنده سرویسهای اینترنتی یا همان ISPها، دستگاهی به نام DSL Access Multiplexer را در تمامی مناطق مخابراتی تحت پوشش خود مستقر کردند. به این ترتیب هنگامی که برای دریافت اینترنت پرسرعت اقدام میکنید خط شما از سوئیچ مخابرات جدا شده و به دستگاه DSLAM ارائهدهندهی موردنظرتان متصل میشود و برای حفظ قابلیت تماس صوتی، نوعی اسپلیتر خط شما را در مخابرات نیز فعال نگاه میدارد.
اما اتصال به این خطوط به سادگی اتصال سوکت به پریز تلفن نیست؛ شما برای اتصال به پشتیبان اینترنت خود، به خرید مودم ADSL نیاز دارید. چرا که DSLAMها در هنگام اتصال به مرکز ISP کد گذاری میشوند و برای متصل شدن به آن نیازمند نام کاربری و گذرواژه هستند. بنابراین مودم به شما اجازه میدهد تا با واردکردن نام کاربری و گذرواژهی تعیینشده توسط ISP، به اینترنت متصل شوید.
پس هنگامی که مودم خود را روشن میکنید، این دستگاه ابتدا شما را به DSLAM پایگاه اینترنتی وصل میکند و سپس با ارائهی نام کاربری و گذرواژه به ISP، اجازهی عبور یا همان اتصال به اینترنت را دریافت مینماید. به این ترتیب شما میتوانید به اینترنت پرسرعت متصل و با وصل کردن کامپیوتر یا تلفن همراهتان به مودم از مزایای آن بهرهمند شوید.
انواع مودم adsl
مودم ADSL دارای انواع گوناگونی است که هر یک میتوانند شما را به مجموعهای از کانکشنهای ADSL متصل کنند. مودمهای ADSL اغلب در سه دستهی کلی قرار میگیرند:
- مودم USB: این مودم ADSL از طریق درگاه USB به کامپیوتر شما متصل میشود و برای شروع به کار نیاز به نصب نرمافزار مخصوص مودم دارد.
- مودم اترنت (Ethernet): مودم ADSL اترنت نیز همچون مودم USB نیازمند نصب و تنظیمات مخصوص به خود میباشد و تنها تفاوت آن این است که این مدل از مودمهای ADSL از طریق درگاه اترنت به دستگاهتان متصل میشوند.
- مودم Split connection: این مودمها یکی از انواع مودم ADSL اترنت هستند که میتوانند بهطور همزمان چندین کانکشن مختلف را در اینترنت پرسرعت ایجاد کنند.
البته دستهبندی این مودمها به این سه گروه ختم نمیشود، مودمهای ADSL دارای انواع داخلی و خارجی نیز هستند. مودمهای داخلی درون کامپیوتر شما قرار میگیرند و تبدیل به بخش سخت افزاری آن میشوند؛ در حالی که مودمهای خارجی همچون مودمهای رایج ADSL روی میز بسیاری از خانهها به چشم میخورند.
برترین برندهای مودم
اگر برای خرید مودم ADSL خود دو به شک ماندهاید و نمیدانید کدام برندها، مودمهای باکیفیتتر و قابلقبولتری تولید میکنند، ما فهرستی از بهترین برندهای مودم ADSL در سال ۲۰۲۰ را برایتان آماده کردهایم که میتوانید با استفاده از آن مناسبترین مودم را برای خود خریداری نمایید:
-
مودم ADSL برند D-Link
-
TP-Link
-
ASUS
-
Linksys
-
Huawei
برندهایی که در این فهرست نام بردهایم، چند نمونه از بزرگترین و مطرحترین برندهای تولیدکنندهی مودم هستند که میتوانید با اطمینان خاطر مودم خود را از میان تولیدات متنوع هر یک انتخاب کنید.
در ادامه به بررسی مودمهای برند تی پی لینک و دی لینک میپردازیم.
ویژگیهای برند TP-Link
شرکت چینی TP-Link یکی از غولهای تولیدکنندهی تجهیزات شبکه در دنیاست. تقریبا تمامی کاربران مودمهای ADSL این شرکت بر این باورند که مودمهای تی پی لینک قابل اعتماد و با کیفیت هستند و مزایا و ویژگیهای زیر را به همراه دارند:
-
قیمت مودم ADSL تی پی لینک مناسب است؛
-
دارای آنتندهی بالا هستند؛
-
تنظیمات مودم ADSL این برند ساده است؛
-
در تمامی نقاط دنیا از جمله ایران نمایندگی دارند؛
-
پشتیبانی فنی آنها در دسترس است؛
-
تنوع محصول و کیفیت بالایی دارند.
بنابراین طبق نکاتی که در بالا ذکر کردیم، خرید مودم tp link گزینه مناسب و مقرون به صرفه ای به حساب میآید.
ویژگی مودم های adsl دی لینک
برند D-Link برندی تایوانی میباشد که همچون تی پی لینک موفق به کسب سهم بزرگی از بازار تجهیزات شبکه در ایران و جهان شده است. از ویژگیهای بارز این مودمها که باعث محبوبیت هرچه بیشتر آنها در بین کاربران شده، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
نصب مودم ADSL دی لینک آسان و بدون دردسر است و هر شخصی میتواند بهراحتی آن را تنظیم کند؛
-
رنج قیمتی این مودمها مناسب و مقرون به صرفه است؛
-
سرعت بالا و کیفیت سیگنال خوبی دارند؛
-
تنوع مودمهای این برند بسیار بالاست و میتوان انواع مودم ADSL این برند رادر بازار مشاهده کرد؛
-
وجود نمایندگی در ایران؛
-
پشتیبانی فنی عالی.
معرفی و بررسی دو مودم تی پی لینک مدل 8961 و مودم دی لینک مدل 2740
مودمهای تی پی لینک ۸۹۶۱ و همچنین دی لینک ۲۷۴۰ دو نمونه از پرطرفدارترین و باکیفیتترین مودمهای ADSL موجود در ایران هستند که خرید آنها را برای مصارف خانگی و اداری کوچک به شما پیشنهاد میکنیم. برای آشنایی با ویژگیهای این دو مودم ADSL ، در این بخش به بررسی ویژگیهای هر یک میپردازیم:
دو مودم تی پی لینک مدل 8961 و مودم دی لینک مدل 2740 چه تفاوتی با هم دارند؟
همانطور که در جدول قبل مشاهده کردید، این دو مودم ADSL ، شباهتهای فنی بسیار زیادی با یکدیگر دارند. سرعت انتقال دادهها، ویژگیهای آنتن، تعداد و نوع پورتها و حتی نوع پشتیبانی از فرکانس آنها یکسان است.
تنها تفاوتهای اساسی آنها ابعاد بیشتر تی پی لینک و همچنین محدودهی فرکانسی وسیعتر مودم دی لینک است. هر دو مودم از ADSL2+ پشتیبانی میکنند و با وجود قیمت بیشتر دی لینک، رنج قیمتی آنها تفاوت چندانی با هم ندارد. اگر به مشخصات فنی تخصصیتر این مودمها نگاهی بیندازیم، متوجه خواهیم شد که تفاوت اصلی این دو محصول در نوع استانداردهای ADSL به کار رفته در هر یک از آنهاست.
نکاتی که هنگام خرید مودم adsl باید به آنها توجه داشته باشید
خرید مودم ADSL نیازمند رعایت نکاتی است که به شما کمک میکند مناسبترین مودم موجود در بازار را برای محل کار یا زندگیتان خریداری کنید. اگر با این نکات آشنا نیستید، فهرست زیر را با دقت مطالعه کنید:
- پهنای باند: قبل از خرید مودم ADSL حتما از میزان پهنای باند پشتیبانی شده توسط آن اطمینان حاصل کنید، البته بیشتر این دستگاهها از سرعتی بیشتر از حداکثر سرعتهای ارائه شده در ایران پشتیبانی میکنند!
- محدودهی فرکانسی: بیشتر مودمهای خانگی ADSL دارای آنتن و قابلیت اتصال بیسیم هستند. این یعنی هرچه قدرت آنتندهی آنها در فواصل بیشتر بهتر باشد، شما میتوانید با خیال راحت گوشی یا لپ تاپ خود را از منبع تغذیه دور کنید و همچنان از اینترنت پرسرعت لذت ببرید.
- سرعت انتقال داده: احتمالا روی برخی از مودمها کلمات N، AC، AX و … را دیدهاید. این اعداد به معنای سرعت انتقال دادهها در شبکه داخلی میباشد. یعنی تصور کنید شما یک شبکه بی سیم داخلی بین دستگاههایی که به مودم وصل هستند ایجاد کردهاید و می خواهید عکسی را در این شبکه جابجا نمایید، اگر مودم ADSL شما دارای سرعت N300 باشد یعنی آن عکس با سرعت ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه بین دستگاهها منتقل خواهد شد.
سخن پایانی
مودمهای ADSL یکی از کاربردیترین ابزارهای شبکه، برای خانهها و محیطهای کاری هستند. معمولا خطوط ADSL کیفیت قابل قبول و هزینهی شارژ کمتری برای کاربران دارند و همین موضوع داشتن یک مودم ADSL را در دستهی نیازهای ضروری قرار میدهد. برندهای گوناگونی به تولید این محصولات مشغول هستند که میتوان آنها را در تمامی فروشگاههای آنلاین و حضوری مشاهده کرد، اما همهی آنها قابل اعتماد و دارای پشتیبانی فنی مناسب نیستند. پس برای خرید یک مودم خوب و باکیفیت، باید پس از بررسی پهنای باند، سرعت انتقال دادهها و محدودهی فرکانسی وایرلس، به وجود نمایندگی و پشتیبانی فنی آن نیز توجه داشته باشید.
شما در مورد خرید مودم ADSL چه تجربهای دارید؟ به نظر شما کدام برند از کیفیت بالاتری برخوردار است؟ لطفا نظرات، تجربیات و سوالات خود را در بخش دیدگاهها با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
1- چرا وجود نمایندگی و داشتن پشتیبانی فنی برای خرید مودم مهم است؟
به دلیل تحریمها و احتمال پیدا نشدن قطعات مودمها، وجود یک نمایندگی رسمی برای فروش یا تعمیرات مودم ADSL ، کمک بزرگی در مواقع بحرانی همچون بروز خرابی بوده و از صرف هزینههای اضافی جلوگیری خواهد کرد.
2- درشرایط فعلی کدام برندها دارای نمایندگی و پشتیبانی مناسب در ایران هستند؟
همانطور که اشاره کردیم، برندهای TP-Link و D-Link جزو برندهای شناخته شده و دارای نمایندگی در ایران هستند.
3- مودم ADSL بگیریم یا مودم ADSL/VDSL؟
حتی قیمت بهترین مودم های ADSL موجود در بازار نیز بسیار پایینتر از مودم ADSL VDSL میباشد. بنابراین اگر از لحاظ هزینه مشکلی ندارید، قطعا انتخاب مودمی که از سرویس ADSL و VDSL به صورت هم زمان پشتیبانی کند، گزینه مطلوبتری خواهد بود.
4- خرید مودم همراه چه مزیتی نسبت به مودم ای دی اس ال دارد؟
سرعت اینترنت همراه در ایران بالاتر از سرویس ADSL است، بنابراین خرید این مودمها سرعت بهتری را برایتان به ارمغان میآورد.
مودم روتر +ADSL2 دی لینک مدل DSL-2740U
مودم روتر +ADSL2 دی لینک مدل DSL-2750U
مودم روتر +ADSL2 تی پی لینک مدل TD-W8961N
-
مودم روتر +ADSL2 تی پی لینک مدل TD-W8961N
۱,۵۵۰,۰۰۰ تومان
دیدگاهتان را بنویسید