راهنمای خرید گوشی موبایل
قدیمترها اگر میخواستید خیلی هوشمندانه موبایلتان را انتخاب کنید، یک دفترچهی راهنمای خرید گوشی موبایل از دکه میخریدید. بهدلیل کم تعداد بودن کمپانیهای فعال در عرصهی تولید موبایل، در هر رنج قیمت فقط یکی دو محصول وجود داشت. بنابراین، شما میتوانستید بهراحتی پس از تعیین رنج قیمت، یک محصول مناسب بخرید؛ امروزه اما، انتخاب یک مدل گوشی موبایل چالش برانگیز و حساس است. میپرسید چرا؟ اولین دلیلش این است که تنوع گوشیهای موبایل زیاد شده و دومین دلیل، مرتبط با افزایش کاربری این دستگاهها است. گوشی موبایلی که امروزه میخرید، صرفا دستگاهی برای ردوبدل کردن تماس تلفنی نیست. گوشی موبایل، تبدیل به دوربین و آلبوم عکس شخصی شما خواهد شد، هروقت که بخواهید سرتان را گرم کنید دم دستیترین دستگاه برایتان گوشی موبایل است و هروقت اتفاقی در دنیا بیفتد، این گوشی موبایلتان است که اولین بار شما را از آن باخبر خواهد کرد.
کارهای اینچنینی باعث پیچیدگی فرایند انتخاب گوشی و ضرورت مطالعهی راهنمای خرید گوشی موبایل میشود؛ آن هم نه راهنمایی به سبک دفترچه راهنماهای قدیمی که در آن عکس تلفن موبایل درکنار برخی از مشخصاتش آورده شده باشد. در این مطلب ما قصد داریم با ارائهی حرفهایترین راهنمای خرید گوشی موبایل، اصلیترین مشخصات هر تلفن همراه را به شما بگوییم؛ تا بعد از آن، شما بتوانید با تطبیق نیازهای خود با ویژگیهای هر محصول، مناسبترین محصول موجود در بازار را برای خود تهیه کنید.
توجه داشته باشید که بهتر است قبل از مطالعهی راهنمای خرید گوشی موبایل، ابتدا نگاهی به نیازهای خود بیندازید. آیا به یک گوشی با صفحه نمایشگر بزرگ نیاز دارید؟ میزان ذخیرهی انرژی موبایل به چه میزان برایتان اهمیت دارد؟ قصد دارید چه برنامههایی را روی تلفنتان نصب کنید؟ آیا از آن دسته افراد هستید که مدام موبایلشان را به در و دیوار میزنند، یا از آنهایی که تلفنشان را لای پر قو نگهداری میکنند؟ پاسخ دادن به چنین سؤالهایی، باعث میشود که بتوانید نیازهایتان را بهتر بشناسید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
انواع موبایلهای امروزی
موبایلهای امروزی در دو دستهی عمدهی لمسی و دکمهای قرار میگیرند. با این حال، قصد انتخاب هر تلفنی را که داشته باشید، میتوانید بهکمک این راهنمای خرید گوشی موبایل، انتخابی هوشندانهتر داشته باشید. گمان نکنید که گوشیهای دکمهای همیشه ضعیفتر از نسخههای لمسیاند. همین حالا گوشیهای دکمهای ورتو (vertu)، گران قیمتترین گوشیهای بازار محسوب میشوند.
همچنین بخوانید :
"۵ دلیل کند شدن گوشی موبایل و راههای مقابله با آن"
امروزه موبایلها حتی برای ما نان هم میخرند!
هرکدام از ما ممکن است هدف متفاوتی از خرید گوشی موبایل داشته باشیم. طبیعتا هدف ما از خرید موبایل، روی انتخاب نهایی ما تاثیرگذار خواهد بود. بنابراین، لازم است پیش از شروع، دربارهی برخی از کاربردهای اصلی تلفنهای همراه صحبت کنیم.
- بازی کردن: برای این که موبایلتان بتواند هر گیمی را اجرا کند باید از سه نظر قدرتمند باشد: پردازنده، رم و باطری. تنها در صورت قدرت این سه سختافزار اصلی در ساختار تلفن همراه است که میتوانید با خیال راحت هر بازی را در آن اجرا کنید.
- دوربین: خیلیها موبایل را فقط به عشق دوربینش میخرند. اگر دوربین باز هستید، باید حواستان را به کیفیت دوربین و عمر باطری جمع کنید.
- برقراری تماس و اتصال به اینترنت: برای این که بتوانید به کمک موبایلتان تجربهی مناسبی از ارتباطات، خریدهای اینترنتی، دانلود برنامه و… داشته باشید، لازم است تلفن هوشمندی را انتخاب کنید که امکان اتصال به اینترنتهای امروزی را داشته باشد.
برترین شرکتهای عرضه کنندهی موبایل در ایران
شرکتهای موتورولا، بلکبری، اپل، سامسونگ، نوکیا، هوآوی، شیائومی و الجی، محبوبترین برندهای گوشی موجود در بازار ایران هستند. در این بین، گوشیهای هوآوی و شیائومی به دلیل قیمت نسبتا پایینشان، طرفداران زیادی در جامعه پیدا کردهاند. سامسونگ و الجی هم از آن باکیفیتهای خاص پسند هستند که عمدتا بهدلیل داشتن گارانتی معتبر، بسیار محبوبند. اپل هم که گل سرسبد بازار است و مشتریان مخصوص به خودش را دارد.
راهنمای خرید گوشی موبایل بهصورت گامبهگام
این قسمت مهمترین بخش از کل مقاله است. نمیخواهیم با بیان اصطلاحات پیچیده و عجیب، بهجای راحت کردن انتخابتان، بیشتر سردرگمتان کنیم. راهنمای خرید گوشی موبایل باید بهگونهای باشد که پس از مطالعهی آن دیگر ابهامی برایتان باقی نماند. در ادامه با بررسی گامبهگام هر یک از آپشنهای تاثیرگذار بر کارایی موبایل، چالش انتخاب یک موبایل را برای همیشه از پیش پایتان برخواهیم داشت:
-
اندروید یا IOS
قبل از هرچیز باید دربارهی سیستم عامل موبایلتان تصمیمگیری کنید. IOS و اندروید هر دو فوقالعادهاند. اگر غیر از این بود، قطعا نمیتوانستند در بازار دوام بیاورند. برخلاف تصور عموم، آمار نشان داده که سیستم عامل IOS یوزرفرندلیتر از اندروید است. این بدان معنا است که اگر پیش از این، تجربهی کار با یک گوشی هوشمند را نداشته باشید، گوشیهای آیفون میتوانند برایتان گزینهی مناسبتری باشند.
از طرف دیگر، اندروید هم ویژگیهای مخصوصبهخود را دارد. برای مثال، هر ورژن از اندروید برای مدت نسبتا طولانیتری در بازار باقی میماند. این بدان معنا است که حتی اگر کمپانی سازندهی گوشی، آپدیت کردن تلفن همراهتان را متوقف کند، برنامههای جانبی موجود روی موبایلتان تا مدتها آپدیت خواهند شد و قابل استفاده خواهند ماند.
-
پردازنده و رم
تصمیمگیری دربارهی پردازنده و رم موبایل یکی از چالش برانگیزترین مراحل خرید موبایل است. بهدلیل پیچیدگی توضیحات مربوط به این بخش، معمولا فروشندگان از آن سخنی به میان نمیآورند. با این حال، ما قصد داریم در این راهنمای خرید گوشی موبایل، با ارائهی سادهترین توضیح ممکن پیرامون پردازنده و رم کارتان را برای همیشه راحت کنیم.
تصور کنید که گوشی موبایلتان یک آدم است که مدام درخواستهای خود را با آن در میان میگذارید. طبیعتا این آدم پس از مدتی زیر موج عظیم درخواستهایتان گیج میشود. برای جلوگیری از این اتفاق، باید یک دفترچهی یادداشت برای او بخرید تا هرکدام از درخواستهایتان را در آن یادداشت کند. رم، نقشی مانند همان دفترچهی یادداشت را دارد. گوشی موبایل شما وظایف خود را روی رم یادداشت میکند تا وقت انجام آنها فرابرسد. طبیعتا هرچه رم گوشی موبایلتان بیشتر باشد، فضای بیشتری برای ارائهی درخواستهایتان در اختیار خواهید داشت. این بدان معنا است که بالا بودن حافظه رم گوشی، موجب افزایش تواناییهای multitasking آن میشود.
دیگر قطعهای که معمولا یک راهنمای خرید گوشی موبایل بهندرت از آن صحبت میکند، پردازنده است. اهمیت پردازنده بهمراتب از رم بیشتر است. دوباره همان آدم مثال قبل را تصور کنید که یک دفترچه دست گرفته و کارهایش را در آن مینویسد. هرچقدر آن آدم سرعت عمل بیشتری در پیدا کردن جای یادداشتهایش داشته باشد، پردازندهاش قویتر است. امروزه هر گوشی اندرویدی برای ارائهی یک تجربهی کاربری بهینه، نیازمند حداقل چهار گیگابایت حافظهی رم است. طبیعتا حافظهی رم و قدرت پردازنده باید با یکدیگر متناسب باشند. تصور کنید که تلفنتان جای زیادی برای یادداشت کارهایش داشته باشد؛ اما برای پیدا کردن هر یادداشت بخواهد چهار ساعت دفترچهاش را ورق بزند. این موضوع سرعت انجام کارها را بسیار کم خواهد کرد. پس میبینید که پردازنده نیز یکی از مهمترین موضوعات برای راهنمای خرید گوشی موبایل است.
-
صفحه نمایش
نمایشگر موبایل شاید کلیدیترین بخش از آن نباشد؛ اما بیشک بخش مهمی از تجربهی کاربری شما را شکل میدهد. به همین دلیل در این بخش از راهنمای خرید گوشی موبایل، قصد داریم اطلاعاتی کلیدی دربارهی صفحه نمایش به شما بدهیم. آمارها نشان دهندهی آن است که هر فرد در طول یک روز، بیش از 4 ساعت به صفحهی گوشی موبایل خود نگاه میکند. بهتر است پیش از انتخاب گوشی موبایل، دربارهی انواع نمایشگرهای موبایلی بهخوبی تحقیق کنید. محصولی که در نهایت خریداری میکنید، باید دارای نمایشگری باشد که تماشای آن در طولانی مدت کمترین ضرر را به چشمهایتان وارد کند. این روزها سامسونگ تمام تمرکزش را بر عرضهی نمایشگر بینهایت گذاشته و اپل مدام از طیف رنگهای نمایشگرهایش تبلیغ میکند.
تکنولوژی بهکار رفته در آیفون تا حدود زیادی از آسیب دیدن چشمهایتان جلوگیری میکند و گوشیهای اندرویدی، همچنان برای تولید یک گوشی با صفحه نمایشی یوزرفرندلی در تکاپو هستند. با این حال، شما میتوانید به کمک نصب نرمافزارها و گجتهای مختلف روی موبایلتان، مانع از آسیب دیدن چشمهایتان شوید.
-
باتری
باتری هم از آن قطعات داستاندار است که بیکیفیت بودنش کل عملکرد گوشی موبایل را زیر سؤال میبرد. هرچقدر که موبایلتان توانایی ذخیرهی انرژی بیشتری داشته باشد، قیمت آن بالاتر خواهد بود. در حالت عادی، یک باتری تلفن موبایل که بتواند انرژی را برای یک روز کامل در خود ذخیره کند، باکیفیت محسوب میشود. با این حال، پیرامون این تئوری ابهامات بسیاری وجود دارد. برای مثال، یک نفر ممکن است 24 ساعت روز را مشغول کار با موبایلش باشد و دیگری روزی یکی دو ساعت بیشتر سرگرم آن نباشد.
-
دوربین، بلندگو، هندزفری و حافظهی داخلی
اینها همگی نقشی تعیین کننده در کیفیت یک گوشی موبایل دارند. با این حال، ما سعی کردهایم در این راهنمای خرید گوشی موبایل، روی ویژگیهای فراگیر تلفن همراه تمرکز کنیم. دلیلش هم بالا بودن سرعت پیشرفت تکنولوژی مرتبط با هرکدام از المانهای ذکر شده است. یک دوربین خیلی خوب ممکن است امروز یک سری ویژگی داشته باشد و فردا یک سری ویژگی دیگر. این قضیه دربارهی بلندگو و هندزفری نیز صادق است. از طرف دیگر، تصمیمگیری دربارهی حافظهی داخلی کاری نیست که بتوانید بهکمک راهنمای خرید گوشی موبایل انجام دهید. راهحلش این است که نیازتان را بشناسید و براساس آن تصمیمگیری کنید. اگر فایلهایی که در گوشی موبایلتان ذخیره میکنید حجیم هستند، حتما باید سراغ تلفنهایی با حافظهی داخلی زیاد بروید؛ وگرنه، یک حافظه با حجم متوسط نیز کارتان را راه میاندازد.
برترین گوشی موبایل حال حاضر در بازار
البته که نمیشود بهراحتی یک محصول را بهعنوان بهترین محصول موجود در بازار معرفی کرد. با این حال، اگر بخواهیم صرفا فاکتورهای موجود روی کاغذ را معیار در نظر بگیریم، هیچ تلفن موبایلی به پای گلکسی S21 نمیرسد. این گوشی که پرچمدار جدید سامسونگ است، در حالی به بازار عرضه شده که مشتریان سایر کمپانیهای سازنده از شباهت محصولات مختلف تولید شده توسط آنها شاکیاند.
سخن پایانی
از آنجا که مهم است نیازهایتان را پیش از خرید بسنجید در این راهنمای خرید گوشی موبایل، باز هم روی آن تاکید میکنیم. اگر سال تا سال از خودتان عکس نمیگیرید، دلیلی ندارد موبایلی بخرید که کیفیت دوربینش 80 مگاپیکسل باشد. کافی است پس از مطالعه مطالبی که تحت عنوان راهنمای خرید گوشی موبایل در اختیارتان قرار دادیم، به یک سؤال مهم و کلیدی پاسخ دهید. آن هم این که کاربرد گوشی موبایل در زندگی شما چیست؟آیا بهتر است شما هم سراغ همان محصولی بروید که پرفروش شده یا این که بگردید و یک موبایل مناسب دیگر برای خودتان پیدا کنید؟
حالا شما به ما بگویید که گوشی موبایلتان از چه برندی و چه مدلی است؟ برای خرید گوشی موبایل چه نکاتی را در نظر میگیرید؟ بیشترین استفادهی شما از موبایل برای چه کاری است؟ آیا تاکنون پیش آمده از خرید گوشیتان پشیمان شوید؟ به نظر شما چه نکات دیگری را میتوان به این راهنمای خرید گوشی موبایل اضافه کرد؟
سوالات متداول
1- پس از مطالعهی راهنمای خرید گوشی موبایل، جستوجو برای خرید موبایل مناسب را از کجا شروع کنیم?
فروشگاههای اینترنتی معمولا محصولات خود را براساس ویژگیهای مختلف آنها دستهبندی کردهاند؛ بنابراین، میتوانید کارتان را از آن جا شروع کنید.
2- دلیل قیمت پایین گوشیهای چینی چیست؟
تجربه ثابت کرده که گوشیهای چینی بیکیفیت نیستند. دلیل پایین بودن قیمت گوشیهای موبایل ساخت چین، درک سازندگان آنها از رقابتی بودن بازار است.
3- آیا گوشی موبایل میتواند جای دوربین حرفهای را پر کند؟
بله، البته! به فرض همین گوشی S21، یک دوربین تمام عیار و حرفهای نیز میباشد.
دیدگاهتان را بنویسید