لپ تاپ گیمینگ بخریم یا نه؟
خرید لپ تاپ گیمینگ، مهمترین دغدغهی هر گیمری است. گیمرها برای دوری از زندگی واقعی خود، در دنیای خیالیِ بازیها به سر میبرند و بازی یکی از مهمترین جنبههای زندگی آنهاست. اگر یک گیمر باشید و در میان یکی از سختترین مراحل یک بازی آنلاین، سیستم شما هنگ کند، چه واکنشی خواهید داشت؟ سیستم را خاموش کرده و به آن فرصت خنک شدن میدهید و به کارهای دیگرتان مشغول میشوید یا مجدداً سعی میکنید سیستم را به هر شکلی شده راه بیاندازید و دوباره از اول بازی را شروع کنید؟ اگر شما یک گیمر حرفهای باشید، بعید است بیخیال بازی شوید و بهدنبال کارهای دیگر بروید؛ مگر اینکه از سیستم خود ناامید شده باشید. یک گیمر تا زمانی که دغدغهی گذراندن یک مرحله را داشته باشد، با هیچ کار دیگری نمیتواند سرگرم شود؛ به همین خاطر، باید سیستمی داشته باشد که بتواند با آن بدون هیچ مشکلی بازی کند و نگرانی از بابت توان کم سیستم نداشته باشد. اینجاست که نیاز به خرید یک لپتاپ گیمینگ احساس میشود.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
-
-
-
-
- کدام کمپانی اولین بار لپ تاپ گیمینگ را روانهی بازار کرد؟
- جد غولهای گیمینگ امروزی
- لپتاپ گیمینگ با سایرین متفاوت است
- این همه پول فقط برای بازی؟
- لپ تاپ گیمینگ را از کدام برند بخریم؟
- کی از همه قویتره؟
- ارزانهای خوب در سال 2021
- من لپ تاپ گیمینگ نیاز دارم یا نه؟
- چطور یک لپتاپ گیمینگ خوب بخریم؟
- سخن پایانی
-
-
-
کدام کمپانی اولین بار لپ تاپ گیمینگ را روانهی بازار کرد؟
تابهحال به این اندیشیدهاید که اولین بار کدام کمپانی به فکر ساخت لپتاپ گیمینگ افتاد؟ سیستمهای بازی، تاریخچهی جذابی دارند. قبل از اینکه سروقت راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ برویم، بیایید برگردیم به زمانیکه اولین کامپیوتر بازی راهاندازی شد. فکر میکنید چرا یک انسان باید به این فکر بیفتد که امکاناتی را در آن زمان، صرف بازی کردن کند؟ جواب این سؤال را باید در تاریخچهی سیستمهای گیمینگ یافت. بدون شک اغلب گیمرهای امروزی چیزی دراینباره نمیدانند؛ اما، سیستمهای بازی، گذشتهی پرماجرایی داشتهاند. نخستین سیستم بازی، دستگاهی به نام Nimatron بود که توسط فیزیکدان هستهای ادوارد کاندون اختراع شد. این سیستم حاوی یک بازی استراتژی ریاضی کلاسیک بود که افراد باید با هوش مصنوعی رقابت میکردند. اولین بار این سیستم بازی در سال 1940 در نمایشگاه جهانی نیویورک شروع بهکار کرد. استقبال مردم از این دستگاه عجیب بود و هزاران نفر صف کشیدند تا این هوش مصنوعی را به مبارزه فرابخوانند. نکتهی جالب این بود که هوش مصنوعی از 100000 بازی انجامشده، 90000 بازی را برد. این مسئله، جرقهی اولیهی ساخت سیستمهای مختص بازی بود. از آن زمان تاکنون سیستمهای گیمینگ راه درازی پیمودهاند و از کامپیوترهای غولپیکر به کامپیوترهای کتابی تبدیلشدهاند؛ اما، ببینیم اولین لپتاپ گیمینگ دنیا کی ارائه شد؟ کمپانی Razer با تولید Razer Blade، اولین لپتاپ مخصوص بازی واقعی را در سال 2011 به بازار عرضه کرد. اگرچه برخی معتقدند لپتاپ GX600 شرکت MSI، اولین لپتاپ بازی بوده که در سال 2007 ارائهشده است، اما Razer Blade اولین لپتاپ شناختهشدهی گیمینگ در دنیاست. بعد از Razer Blade، غولهای فناوری امروزی یکی پس از دیگری وارد حوزهی ساخت لپتاپهای گیمینگ شدند و نتیجهی آن بازار پررونق لپتاپهای گیمینگ امروزی است.
همچنین بخوانید :
"بهترین لپ تاپ گیمینگ سال ۲۰۲۰"
جد غولهای لپتاپ گیمینگ امروزی
حال ببینیم لپتاپ Razer Blade بهعنوان اولین لپتاپ گیمینگ چه امکاناتی داشت؟ این لپتاپ در ابتدای ورود به بازار، بسیار گران بود؛ اگرچه امکانات پیشرفتهی آن این قیمت را توجیه میکرد. پردازندهی این لپتاپ از نوع اینتل هشت هستهای i7 بود و از کارت گرافیک GT 555M در این لپتاپ استفاده شده بود. لپتاپ 15 اینچی Razer Blade یک سری تجهیزات جانبی نظیر هدفون، موس و کیبورد داشت که این تجهیزات محصولات خود شرکت Razer بودند. این لپتاپ در آن زمان به قیمت 2400 دلار به فروش رسید. این لپتاپ در زمان عرضه، انقلابی در تکنولوژی به وجود آورد؛ اما، خالی از ایراد نبود. از جمله مشکلاتی که این لپتاپ داشت ، خاموش شدن تصادفی و جمع شدن گردوغبار در بدنهی آن بود؛ اما، مهمترین مشکل لپتاپ Razer Blade مسئلهی گرم شدن بیشازحد آن بود که باعث شد این لپتاپها بهمرور کنار گذاشته شوند.
لپتاپ گیمینگ با سایرین متفاوت است
برای اینکه بدانیم لپتاپ گیمینگ چه فرقی با سایر لپتاپها دارد، جنبههای مختلف لپتاپهای گیمینگ را با لپتاپهای معمولی مقایسه کنیم:
- سرعت: برخلاف لپتاپهای معمولی که سرعت متوسطی دارند، خرید لپ تاپ گیمینگ یعنی خرید یک لپتاپ پرسرعت برای کارهای روزمره و بازی.
- میزان رم: یک سیستم عادی بهاندازهی کارهای روتین مثل گشتوگذار اینترنتی، اجرای برنامههای ساده و تخصصی، به رم نیاز دارد. برخی برنامههای تخصصی مثل نرمافزارهای گرافیکی ممکن است رم بیشتری نیاز داشته باشند. بهطورمعمول یک رم 4 گیگابایت یا حداکثر 8 گیگابایت برای شما کافی است؛ اما، یک لپتاپ گیمینگ به میزان قابلتوجهی رم نیاز دارد. حداقل رم برای یک سیستم گیمینگ 16 گیگابایت است.
- گرافیک: از مهمترین دلایلی که یک گیمر را مجبور به خرید لپتاپ میکند، گرافیک است. اصلیترین وجه تمایز لپتاپهای گیمینگ نسبت به لپتاپهای عادی توان گرافیکی بیشتر آن است.
- تصاویر باکیفیت: رزولوشن بالا از ویژگیهای بارز لپتاپهای گیمینگ است که تجربهی بازی را برای گیمر لذتبخش میکند. کیفیت نمایشگر سیستمهای عادی معمولاً بهاندازهی لپتاپهای گیمینگ نیست.
- قطعات قابل ارتقا: لپتاپهای گیمینگ جدید انعطافپذیرتر شدهاند و برخی تجهیزات نظیر پردازنده، حافظه، موس و پد لمسی را میتوانید ارتقا دهید؛ بنابراین، شما برای ارتقا سیستم حتماً نیاز به خرید لپ تاپ گیمینگ جدید ندارید. سیستمهای عادی معمولاً محدودیتهای بیشتری برای ارتقا دارند.
- ماندگاری: بدیهی است یک لپتاپ گیمینگ مقاومتر از یک لپتاپ معمولی است و عمر بیشتری دارد.
- باتری: یکی از دغدغههای مهم گیمرها خرید لپ تاپ گیمینگ با باتری قویتر است؛ چون قدرت باتری این نوع لپتاپ کمتر از لپتاپهای معمولی است و گیمرها همیشه باید نزدیک منبع تغذیه باتری باشند.
- وزن: یک لپتاپ گیمینگ معمولاً سنگینتر از لپتاپهای معمولی است و گیمر در زمان خرید لپ تاپ گیمینگ باید کیف مناسبی برای حمل آن خریداری کند.
این همه پول فقط برای بازی؟
اگر از طراحان لپتاپهای گیمینگ بپرسید که آیا لپتاپهای گیمینگ فقط برای بازی طراحیشدهاند، به شما چنین پاسخی میدهند:
“بازی کمترین کاری است که میتوانید با این لپتاپها انجام دهید.”
یک لپتاپ گیمینگ تمامی امکانات یک لپتاپ معمولی نظیر CPU، RAM، حافظه و… را دارد؛ ولی، بسیار قدرتمندتر است. خرید لپ تاپ گیمینگ یعنی خرید یک سیستم سریع و پرقدرت با توان پردازشی خارقالعاده. پس شاید این نوع لپتاپ در برخی زمینهها نظیر انیمیشنسازی یا شبیهسازی، بهتر از یک لپتاپ معمولی پاسخگوی نیاز شما باشند.
لپتاپ گیمینگ را از کدام برند بخریم؟
هر برندی برای لپتاپهای گیمینگ خود یک چاشنی مخصوص دارد. برخی برندها به طراحی منحصربهفرد و سختافزار قدرتمند اهمیت میدهند؛ درحالیکه، برخی دیگر جنبههای نرمافزاری را در نظر میگیرند. شما در زمان خرید لپ تاپ گیمینگ باید ببینید چه چیزهایی برایتان اولویت دارد و براساس آن تصمیمگیری کنید. در ادامه برخی از برندهای مهم لپتاپ گیمینگ را بررسی میکنیم:
- Alienware (Dell): شرکت دل با عرضهی لپتاپ Alienware m17 وارد دنیای گیمینگ شد. لپتاپهای این شرکت بسیار قدرتمندند و جزء بهترین لپ تاپ گیمینگ جهان محسوب میشوند.
- Asus: برند ایسوس به طراحی لپتاپهای نازک و خوشدست معروف است. نرمافزار ROG Gaming Center روی لپتاپهای گیمینگ این برند، اطلاعاتی نظیر دما، میزان استفاده از حافظه و رم را نمایش میدهد و شما امکان مدیریت بهتر منابع را برای بازیها خواهید داشت.
- Acer: موقع خرید لپ تاپ گیمینگ، حتماً لپتاپهای ایسر را دیدهاید. این لپتاپها به داشتن سختافزار مقرونبهصرفه مشهورند. این مدل از لپتاپها هم باکمک نرمافزار PredatorSense، امکان شخصیسازی میزان استفادهی پردازنده (CPU)، پردازنده گرافیکی (GPU) و تنظیم سرعت فن را به شما میدهد.
- HP: این کمپانی نیز در زمینهی طراحی لپتاپهای گیمینگ وارد عرصهی رقابت شده و لپتاپهای خوبی در این حوزه به بازار عرضه کرده است. نرمافزار Omen به کاربران قابلیت مشاهدهی جزئیات استفاده از پردازندههای CPU و GPU را میدهد و همچنین امکان این را فراهم میکند که بتوانید پهنای باند شبکه را برای بازی افزایش دهید.
- MSI: اگر هنگام خرید لپ تاپ گیمینگ با لپتاپهای بزرگ به رنگ سیاه و قرمز روبهرو شدید، شک نکنید که لپتاپهای گیمینگ MSI هستند. مارک تجاری اژدها علامت دیگر این لپتاپهاست. نرمافزار Dragon Center به شما این امکان را میدهد که روی سیستم نظارت داشته باشید، عملکرد را کنترل، سرعت فن را تنظیم و نور پسزمینه را سفارشسازی کنید.
- برندهای دیگری نظیر Gigabyte & Aorus، Lenovo و Razer نیز لپتاپهای خوبی برای گیمینگ به بازار عرضه کردهاند. اگر قصد خرید لپ تاپ گیمینگ را دارید، بهتر است بیشتر از توجه به برند، به جزئیات سختافزاری و نرمافزاری لپتاپ توجه کنید تا در وضعیت اقتصادی فعلی بتوانید بهترین و مقرونبهصرفهترین گزینه را انتخاب کنید.
کی از همه قویتره؟
لپتاپهای گیمینگ برتر سال 2021 نشان میدهند که چقدر در دنیای سختافزارهای قابلحمل پیشرفت کردهایم. باوجود اینکه لپتاپها روزبهروز نازکتر میشوند؛ اما، خرید لپ تاپ گیمینگ میتواند عملکردی حتی بهتر از یک سیستم خانگی قوی به ما نشان دهد. در لیست زیر برخی از بهترین لپتاپهای گیمینگ سال 2021 را معرفی کردهایم:
1- Asus ROG Zephyrus G14: میتوان گفت این لپتاپ بهترین لپتاپ بازی موجود در بازار است. از مهمترین ویژگیهای این لپتاپ، سبکی و نازک بودن آن است. تنها عیب این مدل نداشتن وبکم و صدای بلند فن در هنگام پردازش دادههای سنگین است.
2- Asus TUF Dash F15: اگر قصد خرید لپ تاپ گیمینگ را دارید و هزینهی آن برایتان مهم نیست، به شما لپ تاپ گیمینگ ایسوس را پیشنهاد میکنیم. پردازنده این لپتاپ از نوع اینتل i7 است و توان پردازش بالایی دارد.
3- Alienware M15 R3: خرید لپ تاپ گیمینگ Alienware خیال شما را از بابت کارایی لپتاپ راحت میکند. این لپتاپ یک موجود بااستعداد برای اجرای بازیهای شما به بهترین نحو است که از پردازندههای نسل دهم اینتل یعنی i9 استفاده میکند. کیفیت ساخت و عملکرد فوقالعادهی این لپتاپ شمارا شگفتزده خواهد کرد.
4- Alienware m17 R4: نسل بعدی لپتاپهای قبلی است؛ اما کمی زیباتر، قدرتمندتر و بزرگتر. این لپتاپ نیز در طراحی خود از پردازندههای نسل دهم اینتل بهره برده و عملکرد آن بهطرز شگفتانگیزی سریعتر است.
5- Razer Blade Pro 17: اگر بهدنبال لپتاپ گیمینگ همهکاره هستید بهترین گزینه برای شما همین لپتاپ Razer Blade Pro 17 است. این مدل نهتنها یک لپتاپ گیمینگ قوی، بلکه یک ابزار کار قابلحمل حرفهای است. عملکرد بینظیر آن در کنار نمایشگر حرفهای، تجربهای لذتبخش از کار با لپتاپ برای شما به ارمغان میآورد.
ارزانهای خوب در سال 2021
پیدا کردن و خرید یک لپتاپ ارزان کار دلهرهآوری است؛ اما، اگر بهدنبال خرید لپ تاپ گیمینگ ارزانقیمت هستید، نگران باشید. لپتاپهای ارزانقیمتی وجود دارند که علیرغم قیمت کم، عملکرد خوبی از خود نشان دادهاند. در این بخش میخواهیم چند لپتاپ ارزانقیمت مناسب را به شما معرفی کنیم:
1- Lenovo Legion Y54؛
2- Dell G3 15؛
3- Dell G5 15؛
4- HP Gaming Pavilion 15-dk0046nr.
من لپتاپ گیمینگ نیاز دارم یا نه؟
لپتاپ گیمینگ برای افراد زیر بهتر از یک سیستم معمولی کارایی دارد:
- گیمرهای حرفهای و علاقهمندان به بازی؛
- حرفهایهای صوتی (طراحان صدا ، ویرایشگران صدا ، میکسر ضبط ، مهندسان صدا ، تکنسینهای صوتی)؛
- نوازندگان (دی جی ، سازندگان موسیقی)؛
- انیماتورها و هنرمندان چندرسانهای؛
- طراحان دیجیتال (طراحان وب ، طراحان گرافیک ، طراحان بازی)؛
- تدوینگران فیلم ؛
- برنامه نویسان؛
- و هر کسی که عملکرد لپتاپ و طول عمر آن برایش اهمیت دارد.
چطور یک لپتاپ گیمینگ خوب بخریم؟
خرید لپ تاپ گیمینگ مناسب چالشی است که هر گیمری با آن مواجه میشود. برای خرید لپتاپ گیمینگ خوب باید به این نکات توجه کنید:
1- انتخاب پردازندهی گرافیکی (GPU) قدرتمند: بازیها از پردازندهی گرافیکی برای اجرا استفاده میکنند؛ بنابراین، سعی کنید لپتاپی انتخاب کنید که پردازندهی گرافیکی جدیدتر و قدرتمندتری داشته باشد. بهترین GPUهای موجود در بازار اینها هستند:
- Nvidia سری 30 RTX؛
- AMD سریهای Radeon RX 5000M، RX 5500M برای سیستمهای مقرونبهصرفه؛
- AMD سریهای RX 5600M و RX 5700M برای عملکرد بیشتر.
2- انتخاب پردازنده (CPU) قوی: علاوهبر پردازندهی گرافیکی، CPU نیز ملاک انتخاب برای خرید لپ تاپ گیمینگ است. معمولا بهترین پردازندههای موجود در بازار، پردازندههای اینتل Core i7 و Intel Core i9-9980HK هستند.
3- انتخاب رم با ظرفیت کافی: معمولا لپتاپهای بازی رم 8 یا 16 دارند؛ اما، رم 8 ممکن است برای برخی بازیها کافی نباشد، پس پیشنهاد میکنیم در زمان خرید لپ تاپ گیمینگ رم 16 را انتخاب کنید.
4- انتخاب حافظهی داخلی پرسرعت: بهترین نوع حافظه، حافظه SSD است؛ زیرا، سرعت بیشتری نسبت به HDDها دارد؛ اما، اگر بودجهی کافی را برای خرید لپتاپ با حافظهی SSD با ظرفیت بالا ندارید، میتوانید یک حافظهی SSD کوچک برای درایو بوت سیستم در نظر بگیرید.
5- انتخاب صفحهی نمایش مناسب: اگر نمایشگر جداگانهای به لپتاپ متصل نمیکنید، باید به تنظیمات صفحهی نمایش هنگام خرید لپ تاپ گیمینگ توجه کنید. مهمترین مولفهها برای انتخاب سایز صفحه، رزولوشن و نرخ رفرش صفحه است.
6- انتخاب کیبورد حرفهای: کیبورد لپتاپهای گیمینگ با لپتاپهای معمولی تفاوت زیادی دارد. مواردی که باید حتما در هنگام خرید لپ تاپ گیمینگ برای کیبورد در نظر بگیرید: نور بکلایت، حساسیت و فشار دکمهها و وجود دکمههای ماکرو است.
7- باتری بادوام: باتری از مهمترین ویژگیهایی است که باید در هنگام خرید لپ تاپ گیمینگ در نظر گرفته شود. بهطور معمول یک لپتاپ خوب توانایی اجرای حداقل 2 ساعت بازی را خواهد داشت.
سخن پایانی
خرید لپ تاپ گیمینگ کار سادهای نیست؛ چون، تعداد زیادی گزینه پیشرو دارید که اغلب آنها نیز مناسباند و این مسئله انتخاب را دشوار میکند. با توجه به وضعیت فعلی پول ایران، اغلب افراد بهدنبال لپتاپهای ارزان و باکیفیت هستند. شما چه بخواهید یک لپتاپ گیمینگ معمولی بخرید چه یک لپتاپ گیمینگ حرفهای، در هر دو حالت باید با امکانات و برندهای موجود در بازار آشنا باشید تا بتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید. در این مقاله سعی کردیم برترین برندها و لپتاپهای روز دنیا را به شما معرفی کنیم تا نگرانی شما از بابت خرید لپ تاپ گیمینگ مناسب برطرف شود.
نظر شما دربارهی خرید لپ تاپ گیمینگ چیست؟ ترجیح میدهید از کدام برند خرید کنید؟ بهنظرتان کدام مؤلفه در انتخاب لپتاپ گیمینگ نقش مهمتری دارد؟ اگر تاکنون از لپتاپهای گیمینگ استفاده کردهاید، برند آن را به ما معرفی کنید و در بخش دیدگاهها امتیازی را که از 5 به آن لپتاپ میدهید، بنویسید.
سوالات متداول
1- مناسبترین سایز برای صفحهی نمایش چقدر است؟
لپتاپها سایزهای مختلفی دارند و صفحهی نمایش از 8 تا 19 اینچ در بازار وجود دارد؛ اما، بهترین سایز برای صفحهی لپتاپ، 15.6 اینچ است.
2- لپتاپ گیمینگ چه پورتهایی باید داشته باشد؟
لپتاپها پورتهای مختلفی دارند؛ اما، یک پورت HDMI برای اتصال به تلویزیون، و حداقل یک پورت USB3.0 یا تاندربولت برای اتصال به هارد و سایر لوازم جانبی و انتقال سریع داده نیاز است.
3- اتصال لپتاپ به برق در هنگام بازی، مشکلی ندارد؟
خیر، بهطورکلی بهتر است شارژ باتری لپتاپ بین 40 تا 80 درصد درصد نگه داشته شود و تا حد امکان خنک باشد؛ اما، در زمان بازی که مصرف انرژی بالاست، برای حفظ انرژی میتوانید آن را به برق متصل کنید.
دیدگاه (2)
سایت شما عالی هستش
امیدوارم موفق باشید.
سایت خیلی خوبی دارید
امیدوارم موفق باشید