برترین مودم روترهای دی لینک
آیا هنوز هم با یک مودم قدیمی کار میکنید و برای خرید مودم وای فای دو دل ماندهاید؟ یا مودم روتر قبلی شما عمر مفید خود را سپری کرده است و نمیدانید چه دستگاهی جایگزین مناسبتری برای آن خواهد بود؟ خب شما گزینههای بسیار زیادی برای رفع این سردرگمی در اختیار دارید، چرا که این روزها بازار تولید ابزارهای اتصال به شبکه حسابی داغ است و برای هر نیاز و سلیقه یک ابزار کاربردی پیدا خواهد شد. با این حال برای تمامی افرادی که میخواهند در فضای کوچک کار یا زندگی خود از دسترسی کامل و خوبی به اینترنت و سایر ابزارها بهرهمند باشند، بهترین انتخاب خرید یک مودم روتر است! اما اگر نمیدانید مودم چیست یا با داشتن شناخت دقیق از آن هنوز برترین مودم روترهای بازار را نمیشناسید، پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- مودم روتر چیست؟
- مودم روتر چه کاربردهایی دارد؟
- روترها چگونه کار میکنند؟
- معرفی سه مدل از برترین مودم روترهای دی لینک
- این مودم روترها چه تفاوتی با هم دارند؟
- سخن پایانی
مودم روتر چیست؟
با یک جست و جوی ساده در اینترنت، متوجه خواهید شد که مودم و روتر دو ابزار متفاوت هستند که کاربرد آنها به طرقی با هم همپوشانی دارد. شاید با کشف همین تفاوت، کمی درمورد مودم روتر دچار شک و تردید شوید و حس کنید چیزی به نام مودم روتر وجود ندارد، اما حقیقت این است که مودم روترها از دو جز به نامهای مودم و روتر تشکیل شدهاند. بنابراین پیش از معرفی دقیقتر این ابزار، بهتر است که به معرفی اجزای اصلی آن بپردازیم:
- مودم: مودمها ابزارهایی هستند که با اتصال به خطوط تلفن ثابت یا همراه، امکان اتصال به یک شرکت ارائه دهندهی خدمات اینترنتی (ISP) را برایتان فراهم میآورند. وظیفهی اصلی مودمها ایجاد یک حلقهی ارتباطی بین شما و شرکت ارائه دهندهی خدمات اینترنت یا همان ISP شماست. این ابزارها با تبدیل امواج آنالوگ به دیجیتال و بالعکس، دسترسی به اینترنت و استفاده از امکانات آن را برای شما ممکن میکنند.
- روتر: روترها در مقابل ابزارهایی هستند که برای اتصال به اینترنت به وجود مودم نیاز دارند. اما با اضافه شدن این ابزار به یک مودم شما میتوانید با ایجاد یک شبکهی وای فای اتصال اینترنت خود را با دستگاههای گوناگونی به اشتراک بگذارید.
خب، با بررسی همین دو تعریف حتما متوجه شدهاید که مودم روتر یک مودم با قابلیت ایجاد شبکهی وای فای و اتصال بی سیم است که دسترسی تمامی دستگاههای هوشمند شما را به اینترنت ممکن ميسازد.
همچنین بخوانید :
"علت کندی اینترنت | چگونه از تمام سرعت اینترنت خود استفاده کنیم؟"
مودم روتر چه کاربردهایی دارد؟
ویژگی دوگانهی مودم روترها که وجود این ویژگی مدیون ترکیب دو ابزار کاربردی است، سبب شده تا این ابزار ترکیبی کاربردهای گوناگونی داشته باشد و به شیوههای مختلف برای کاربران خود سودآوری کند. برخی از کاربردهای مودم روتر (به استثنا اتصال به شبکه جهانی اینترنت) بهویژه برای کسبوکارها به شرح زیر است:
- اشتراک نرمافزارها و فایلها: یکی از کاربردهای مودم روتر، اشتراکگذاری فایلها و نرمافزارها از طریق ایجاد یک شبکهی بی سیم است. به این ترتیب افراد حاضر در یک شرکت یا ساختمان میتوانند با عضویت در یکی از این شبکههای وای فای خانگی، بدون دردسر به نرمافزارهای خاصی دسترسی پیدا کنند و آنها را با دیگران نیز به اشتراک بگذارند.
- افزایش سرعت دسترسی به دادهها: مودمهای روتر با این ویژگی منحصر به فرد خود، امکان دسترسی سریعتر به اطلاعات و دادهها را نیز فراهم میکنند. اطلاعات نیز مانند نرمافزارها، قابلیت چرخش در یک شبکهی شخصی وای فای را دارند. به این ترتیب افراد و کارمندان میتوانند با اتصال به این شبکه، سرعت دسترسی خود به اطلاعات را افزایش دهند و از کاغذبازی بیهوده جلوگیری کنند.
- به اشتراکگذاری ابزارها: یکی دیگر از کاربردهای جالب مودم روترها، به اشتراکگذاری ابزارهایی همچون پرینتر و تلفنهایی است که میتوانند به شبکهی وای فای متصل شوند. به بیان دیگر، روترها با ایجاد دسترسی درون شبکهای به ابزارهای کاربردی و موردنیاز یک شرکت، لزوم خرید ابزارهای بیشتر را برطرف میکنند و هزینههای نهایی شرکتها را کاهش میدهند.
- ایجاد اتصال امن بین کاربران: مودم روترها امکان اتصال امن از راه دور را برای کاربران موبایل فراهم میکنند. این قابلیت به کارمندان اجازه میدهد تا در هر زمان از روز بهصورت دور برد به همتیمیهای خود متصل شوند و دادهها و فایلهای موردنیاز را بهصورت کاملا ایمن با دیگران به اشتراک بگذارند.
روترها چگونه کار میکنند؟
اگر بخواهیم روش کار روترها را بررسی کنیم، میتوانیم به سادگی بگوییم که کارِ روترها ایجاد شبکهای از دستگاههای گوناگون و هدایت بستههای اطلاعاتی بین کاربران این شبکه است. این بستهها معمولا بین دستگاههای مختلف یا دستگاهی خاص و اینترنت رد و بدل میشوند. روتر این کار را با در نظر گرفتن یک آدرس IP برای هر یک از دستگاههای موجود در شبکه انجام میدهد و با رساندن بستهی اطلاعاتی به دست گیرندهی اصلی، از گم شدن بسته درون شبکه جلوگیری میکند.
در واقع اگر این بستههای اطلاعاتی را یک بستهی پستی درنظر بگیریم، پر واضح است که برای رساندن این بسته به مقصد نیازمند یک آدرس گیرندهی کامل و صحیح هستیم. از آنجا که شبکهی خانگی شما در مقایسه با شبکهی جهانی، حکم یک جادهی بین شهری را دارد، پس دانستن مکان شبکه بهخودی خود کافی نیست و میتواند منجر به گم شدن بستههایی با اطلاعات محدود شود. روترها با ایجاد یک آدرس دقیق و منحصر به فرد برای هر دستگاه، خیال شما را از بابت ارسال بسته به آدرس درست راحت میکنند.
معرفی سه مدل از برترین مودم روترهای دی لینک
حال که بحث روترها حسابی داغ است، اجازه بدهید ۳ مدل از برترین مودم روترهای بازار را به شما معرفی کنیم. این شما و این راهنمای خرید مودم دی لینک:
مودم روتر DSL-2740U
مودم دی لینک DSL-2740U بهترین و مناسبترین انتخاب برای تمامی افرادی است که به دنبال یک اتصال بی سیم خانگی و نه چندان حرفهای اما با عملکردی بالا هستند. با اینکه این مودم دی لینک ADSL/ADSL2+ تنها یک باند فرکانسی ۲.۴ گیگاهرتزی دارد و همچون برخی مدلها از باند دوگانه ۵ گیگاهرتزی بیبهره است، اما میتوان به جرات گفت که مودم دی لینک 2740U یکی از سریعترین مودمهای خانگی موجود در بازار است. این مودم روتر سرعت اینترنتی برابر با ۲۴ مگابیت بر ثانیه را برای شما به ارمغان خواهد آورد. مودم روتر DSL-2740U دی لینک از نظر عملکرد وایرلس نیز بسیار ایدهآل است، چرا که سرعت وایرلس 300 مگابیت بر ثانیه آن دست کمی از اتصال اترنت ندارد و حتی در فاصلهی ۱۰ متری نیز با سرعت بینظیری فعالیت ميکند. بد نیست بدانید که این سرعت را تنها با قرار دادن دو آنتن استاندارد غیرقابل تعویض بر روی این مودم فراهم کردهاند. این یعنی آنتنهای استاندارد مودم دی لینک مدل DSL-2740U کیفیت بسیار بالایی دارند. رابط کاربری این مودم روتر نیز بسیار ساده و کاربردی است. طیف ابزارها و برنامههای ارائه شده توسط این مودم دی لینک تقریبا کامل است و تمامی برنامههای مدیریت از راه دور، انتقال پورت، فیلتر ترافیک و گزینههای اولویتبندی را شامل میشوند. ابزارهای این مودم فوقالعاده پرسرعت تقریبا کامل است و تنها ایراد بزرگ آن این است که گزینهی کنترل کودکان توسط والدین را ندارد. راستی! برای مشاهده تنظیمات مودم دی لینک 2740U ، میتوانید مقاله زیر را مطالعه نمایید:
مودم روتر DSL-2750U
مودم دی لینک دیگری که مخصوص فضاهای کوچک طراحی شده، مودم روتر DSL-2750U است. این مودم ADSL2+ امکان تبادل دادهها با سرعت بسیار زیاد را برایتان فراهم میکند و میتوانید برای دانلود سریع روی سرعت آن که تا ۲۴ مگابیت بر ثانیه امکان افزایش دارد، حساب کنید. نوع سیستم وایرلس به کار رفته در این مودم دی لینک، درست شبیه به مودم روتر DSL-2740U و از نوع 802.11n است که سرعت قابل قبولی برای تبادل دادهها بهصورت کوتاه برد در اختیارتان قرار میدهد. سرعت وای فای در این مودم دی لینک نیز چیزی در حدود ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه است. مودم دی لینک مدل DSL-2750U همچنین با داشتن ۴ پورت اترنت پرسرعت، امکان اتصال کابلی را برای کاربران مهیا میکند. مودم دی لینک 2750U علاوه بر قابلیت اتصال به ابزارها و گجتهای مختلف به روش بی سیم، یک درگاه USB هم دارد که به شما اجازه میدهد تا مودم خود را با کمک پورت USB به ابزارهایی همچون پرینتر متصل کنید. مودم دی لینک DSL-2750U مجهز به ۲ آنتن قدرتمند است که سرعت و کیفیت اتصال بی سیم شما را افزایش میدهد. این مودم دی لینک از نظر امنیتی ویژگیهای بسیار پرقدرتی دارد. دو نمونه از مهمترین این ویژگیها کلید WPS و همچنین ویژگی قفل والدین برای محدود کردن دسترسی کودکان میباشد.
مودم روتر DSL-2877AL
مودم دی لینک مدل DSL-2877AL یکی از اولین گزینهها در فهرست سریعترین مودم روترهای دی لینک است که کیفیت بالایی داشته و میتوانید روی آن برای مساحتهای بزرگتر نیز حساب کنید. سیستم وایرلس این مودم روتر میتواند از سرعت ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه به علاوهی ۴۳۳ مگابیت بر ثانیه اضافهتر پشتیبانی کند. به همین دلیل این مودم دی لینک برای اتصال در مکانهایی که به سرعت بالاتری نیاز است، بسیار مناسب بوده و به شما اجازه می دهد برای انتقال هر نوع فایل حجیمی از طریق شبکه بی سیم، به سرعت 750 مگابیت بر ثانیه دست پیدا کنید. همچنین مودم دی لینک DSL-2877AL دارای ۴ پورت اترنت ۱۰/۱۰۰ مگابیت بر ثانیه است که امکان اتصال کابلی را نیز برایتان فراهم میآورد.
اما مهمترین نکتهای که باید درباره این مودم بدانید، پشتیبانی هم زمان از سرویس ADSL و VDSL میباشد، این قابلیت باعث میشود که حتی اگر منزل خود را عوض کرده و به مکان دیگری نقل مکان کنید که از سرویس VDSL پشتیبانی مینماید، دیگر نگرانی از بابت خرید مجدد مودم نخواهید داشت.
از دیگر ویژگیهای برجستهی این مودم دی لینک امکان ایجاد یک شبکهی مهمان (Guest Network) است که سادگی و امنیت اتصال را دو چندان میکند. این مودم کاربردی، از دانگل اینترنت همراه نسل چهار یا همان 4G نیز پشتیبانی میکند. این یعنی شما میتوانید در زمان بروز مشکل برای خط تلفن ثابت روی آن حساب کنید.
به صورت خلاصه، مودم روتر DSL-2877AL یک مودم دو بانده با پهنای باند ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز است. این مودم روتر امکان برقراری هر دو نوع اتصال ADSL2+ و VDSL2 را دارد و این یعنی حداکثر استفاده از سرعت خطوط تلفن. بنابراین اگر قصد خرید مودم VDSL برای منزل یا محل کار خود را دارید، مودم دی لینک 2877AL میتواند گزینه بسیار مناسبی برای شما به حساب آید.
این مودم روترها چه تفاوتی با هم دارند؟
حتما پس از مطالعهی مشخصات این سه مودم دی لینک به این فکر فرو رفتهاید که این سه مودم روتر چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟ این سه مودم با مشخصات تقریبا یکسان و پشتیبانی از سرعت وایرلس بالا و همچنین داشتن پورتهای تقریبا یکسان، تفاوتهای زیادی باهم دارند. شاید بتوان اصلیترین تفاوت این مودم روترها را در پشتیبانی از سرویس اینترنت دانست. مودم دی لینک مدل DSL-2740U و همچنین DSL-2750U از دو سرویس ADSL و ADSL2+ بهطور همزمان پشتیبانی میکنند و این در حالی است که دی لینک در تولید مودم روتر DSL-2877AL پا را از این هم فراتر گذاشت و این مودم را برای اتصالات ADSL2+ و VDSL2 یعنی پرسرعتترین اتصالات خطی موجود طراحی کرد. تکنولوژی وای فای استفاده شده در این سه مودم دی لینک نیز در دو مدل ADSL آن، 8.02.11N و در مدل VDSL آن استاندارد وایرلس AC میباشد. البته میتوان عدم وجود کنترل دسترسی کودکان در DSL-2740U و همچنین بهرهمندی DSL-2877AL از پورت USB 3.0 را نیز بخشی از این تفاوتها در نظرگرفت. با این حال تفاوت اصلی این سه محصول در پشتیبانی از سرویسهای متنوع اینترنت، تعداد آنتن ها و فناوری وای فای غالب در آنهاست که در سرعت و کیفیت خدمات هر یک از این مودمها تاثیرگذار است.
سخن پایانی
خب چنانچه که میبینید هر سه مورد مودم دی لینک از کیفیت بسیار خوبی برخوردارند و هر یک با توجه به ویژگیهای خاصشان میتوانند از سرویسها و سرعت راضیکنندهای پشتیبانی کنند. درواقع اگر شما بهخوبی بر توقعات خود از یک مودم روتر آگاه باشید، میتوانید با کمی مطالعه و بررسی مشخصات این مودمها، بهترین و مناسبترینشان را برای منزل یا محل کار کوچک خود خریداری کنید. کافی است با کیفیت و امکانات خط تلفن ثابت خود آشنایی داشته باشید و سرعتی که به آن نیاز دارید را بشناسید، آن وقت میتوانید تصمیم بگیرید که مودم adsl برایتان مناسبتر است یا مودم روترهایی با قابلیت پشتیبانی از adsl2+ یا vdsl2 با تکنولوژیهای وای فای 8.02.11n و ac به هر حال کاملا مشخص است که ترجیح و انتخاب شما هر چه که باشد، دی لینک یک محصول مناسب با گزینش شما طراحی کرده است. بنابراین برای رسیدن به بیشترین سرعت و دسترسی به شبکهای ایمن و کاربردی، نیازی به گشتوگذار در میان برندهای دیگر نیست و میتوانید با خیال آسوده یک مودم بسیار خوب را از میان مودم روترهای دی لینک انتخاب کنید.
مودم روتر شما چیست؟ به نظر شما چه برندی در بازار میتواند رقیب سرسختی برای دی لینک باشد؟ شما کدام مودم را به دوستانتان پیشنهاد میدهید؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاهها برای ما بنویسید.
سوالات متداول
1- حداکثر چند دستگاه میتوانند به یک مودم دی لینک متصل شوند؟
این تعداد در مدلهای گوناگون مودم دی لینک متفاوت است، با این حال اغلب بیشترین تعداد قابل پشتیبانی برای مودم روترهای این برند بین ۷ تا ۱۰ دستگاه است.
2- چطور میتوان وارد تنظیمات مودم دی لینک شد؟
برای دسترسی به صفحه تنظیمات مودم روتر دی لینک کافی است آدرس 1 . 1 . 168 . 192 را در مرورگر خود وارد کنید.
3- چرا گاهی اتصال مودم روترهای دی لینک قطع میشود؟
قطعی مداوم مودم روترها ميتواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد، اما مهمترین دلیل این مشکل، وجود باگ در Firmwareهایی است که مسئول کنترل فعالیت مودمها هستند. خوشبختانه این مشکل با بهروزرسانی فریمور برطرف خواهد شد.
4- قیمت مودم d-link نسبت به سایر برندهای موجود در بازار چگونه است؟!
مودمهای دی لینک بدلیل استفاده از قطعات با کیفیت و ویژگیهای فنی نسبتا بالایی که دارد، از نظر قیمتی کمی بالاتر از بقیه مودمهاست! اما این نکته را در نظر بگیرید که هیچ ارزانی بی حکمت نخواهد بود.
مودم روتر +ADSL2 تی پی لینک مدل TD-W8961N
-
مودم روتر +ADSL2 تی پی لینک مدل TD-W8961N
۱,۵۵۰,۰۰۰ تومان
دیدگاهتان را بنویسید