هاب USB برای کسانی که حرفهای کار میکنند!
شاید شیوع بیماری کرونا در سال ۱۳۹۹، این موضوع را به خیلی از افراد جامعه یادآوری کرد که میتوان خارج از محیط کار و در خانه نیز کار کرد و درآمد بسیار خوبی نیز کسب کرد. بنابراین با توجه به این شرایط و تغییر عادات کاری انسانها، ایجاد یک محیط مخصوص و مناسب انجام فعالیتها در گوشهای از خانه، تبدیل به دغدغهای مهم برای بسیاری از ما شده است. یکی از تجهیزات مهم برای راحتی اتصال دستگاههای مختلف به لپ تاپ یا کامپیوتر و همچنین نظمدهی بیشتر به کابلهای موجود بر روی میز کار، هاب USB میباشد. با ما همراه باشید تا در این مقاله بیشتر با انواع مختلف هاب آشنا شویم تا اگر قصد خرید این کالا را داشتید، ایدهآلترین و کاربردیترین انتخاب را انجام دهید.
آنچه در این مقاله خواهیم خواند:
هاب چیست ؟
اصطلاحا به گره متصل کننده دستگاههای مختلف به یکدیگر، هاب (HUB) میگویند. هاب USB از چندین پورت ورودی USB تشکیل شده است که دستگاههای مختلف با کابل به آن متصل میشوند. هاب، دیتا (اطلاعات) را از دستگاههای متصل دریافت کرده و به وسیله پورت خروجی، دیتاهای ارسالی دستگاههای مختلف را به کامپیوتر یا لپ تاپ انتقال میدهد.
استفاده از این دستگاه چه ضرورتی دارد؟
در ابتدا با یک مثال ضرورت استفاده از هاب را بیشتر توضیح میدهیم؛ حتما برای شما هم پیش آمده که بخواهید به صورت هم زمان دوربین عکاسی، فلش، هارد اکسترنال و سایر تجهیزات خود را به لپ تاپ یا کامپیوتر وصل کرده و از همه آنها به صورت هم زمان استفاده کنید. خب!مشکل اول! ممکن است لپ تاپ شما تعداد پورتهای مورد نیاز را نداشته باشد، در نتیجه مجبور هستید به نوبت از دستگاههای مورد نیازتان استفاده کنید که این کار خیلی منطقی به نظر نمیرسد و وقت زیادی از شما میگیرد؛ وقت هم که طلاست! بعلاوه ممکن است دسترسی به کیس کامپیوتر سخت باشد و مجبور باشید برای اتصال یک فلش کلی به خود فشار بیاورید.
در صورتی که بتوانید با این مشکلات سر کنید و کارتان را ادامه دهید؛ قطعا برای کارایی بیشتر، تمرکز و داشتن روحیه مناسب، به میزی مرتب و منظم نیاز دارید؛ اینجاست که به مشکل دوم بر خواهید خورد! وجود کابلهای زیاد و تو در تو و دستگاه های مختلف، در کنار گره خوردن سیمها، باعث رژه رفتن بر روی اعصاب و همچنین زشتی و بینظمی محیط کارتان میشود. خب حالا فقط از مشکلات نگوییم! راه حل تمام این موضوعات بسیار سادست؛ هاب USB. با استفاده از این دستگاه، هم میتوانید تعداد پورت های بیشتری را به سیستم خود وصل کنید، هم از شر مراجعه به پشت کیس راحت شوید و همچنین سر و شکل مناسبی به میزتان بدهید.
اشتباه خرید نکنید!
هاب انواع مختلفی دارد که هر کدام از آنها کاربرد و نقش خاص خود را دارند. هاب شبکه یا همان Ethernet Hub، کاربردی شبیه به سوئیچ در شبکه ایفا میکند؛ با این تفاوت که هاب شبکه، دستگاهی بسیار سادهتر و البته با قابلیتهای کمتری نسبت به سوئیچ است. Hub Charger هم نوع دیگری از هابها میباشد که وظیفه آن شارژ چندین دستگاه به صورت هم زمان بوده و میتوان از آن در مکانهای عمومی مانند مطب، کافه، رستوران و … استفاده کرد.
پس این دو نوع دستگاه را با هاب USB اشتباه نگیرید و حتما هنگام خرید به این موضوع دقت نمایید.
چه هابی بخریم؟
همانطور که توضیح دادیم، هاب یو اس بی انواع مختلفی دارد که بر اساس سرعت جابهجایی اطلاعات، تعداد و نوع پورت ورودی و خروجی آن، به مدلهای مختلفی مانند هاب USB2.0، USB3.0، USB3.1 USB Type-C و … تقسیم میشوند. همچنین برخی از هابها پورتهایی جز USB هم دارند که مصارف مختلفی داشته و بر اساس نیاز خود میتوانید از آن استفاده نمایید؛ در زیر تعدادی از آنها را برای شما به صورت مختصر معرفی مینماییم:
- هاب با یک یا چند پورت LAN: از این دستگاهها بیشتر به عنوان مبدل استفاده میشود؛ به طور مثال فرض کنید که لپ تاپ شما پورت LAN ندارد و میخواهید آنرا به اینترنت و یا یک شبکه کابلی متصل نمایید، برای این کار میتوانید از هابهای دارای پورت LAN کمک بگیرید.
- هاب با درگاه کارت خوان: برخی دیگر از هاب ها برای راحتی استفاده یک رم ریدر یا کارت خوان نیز دارند که میتوانید حافظه میکرو SD یا SD و … را نیز متصل نمایید.
بنابراین قبل از خرید، ابتدا به صورت کامل نیازهای حال و آینده خود را مشخص کنید تا مجبور به هزینه اضافه نشده و از انتخاب خود راضی باشید. این نکته را هم در نظر داشته باشید که برخی از هاب USB ها را میتوانید مستقیما به برق متصل نمایید تا هنگام اتصال دستگاههایی مانند هارد اکسترنال و … که فشار سنگینی به دستگاه وارد میکنند، کم نیاورد و انتقال دیتا بدون هیچ گونه مشکلی انجام شود.
معرفی سه مدل هاب با کیفیت و کاربردی
در ادامه سه مدل از هابهای محبوب و خوش فروش بازار ایران را به صورت مختصر معرفی خواهیم کرد.
-
هاب چهار پورت USB 3.0 دی لینک مدل DUB-1341
این هاب USB dlink چهار پورت USB 3.0 دارد که اطلاعات شما را با سرعت 5 گیگابیت بر ثانیه جابجا میکند. جالب است بدانید که سرعت DUB-1341 ده برابر سریعتر از یک هاب USB 2.0 میباشد و دیگر خبری از ساعتها انتظار برای جابجایی فایلهای حجیم نیست. این دستگاه جمع و جور، علاوه بر پورت USB 3.0، با USB 2.0 و مدلهای پایینتر آن نیز سازگار است
-
هاب Type C به USB 3.0 و LAN یونیتک مدل Y-3095
اگر سیستم شما دارای پورت Type C میباشد، باید به دنبال هابی با پورت مخصوص خود ( هاب USb c ) باشید. این هاب دارای سه پورت USB 3.0 و یک پورت LAN با سرعت 10/100/1000Mbps میباشد. همچنین خروجی Y-3095 از نوع Type C است که میتوانید آنرا به لپ تاپ یا کامپیوتر خود وصل کنید. این محصول نیز، سرعت بالایی داشته و به خاطر داشتن خروجی Type-C، سرعتی مضاعف و بسیار بالا را برای شما به ارمغان میآورد. اگر لپ تاپ شما پورت LAN ندارد، Y-3095 گزینه بسیار مناسبی برای اتصالتان با سرعت یک گیگابیت بر ثانیه به دنیای وب میباشد.
-
هاب ۴ پورت USB 3.0 یونیتک مدل Y-3082B
آخرین مدلی که در انتهای این مقاله قصد معرفی آن را داریم، هاب 4 پورت Y-3082B بوده که ویژگی خاص آن، وجود یک مبدل Type C است. پس اگر برای استفاده در محیط کار خود، به یک نوع هاب با هر دو نوع پورت خروجی USB 3.0 و Type Cنیاز دارید، Y-3082B انتخابی ایده آل برای شما میباشد.
سرعت انتقال داده در این هاب USB نیز ۵ گیگابیت بر ثانیه میباشد و باز هم مانند دیگر هابهای موجود، علاوه بر پورت USB 3.0، به پورت USB 2.0 و مدلهای پایینتر آن هم سازگار است.
حالا شما به ما بگویید… از چه وسایلی در محیط کاری خود برای راحتی و بهبود کیفیت کارتان استفاده میکنید؟ چه ویژگیهایی هنگام خرید هاب USB برای شما اهمیت دارد؟ شما چه نوع هاب USB را ترجیح میدهید؟ آیا شما از هاب شارژر و یا هاب شبکه برای کسب و کار خود استفاده میکنید؟ اگر این مقاله برای شما مفید بود میتوانید آنرا در شبکههای اجتماعی و با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
دیدگاه (2)
سلام من یه هاب خریدم متاسفانه سیمش خیلی کوتاهه یه سیم یو اس بی گرفتم براش
الان جفتشون سالمن ولی ولی وقتی چیزی بش وصل میکنم نمیخونه مگه اینکه جدا جدا وصل کنم(سیمو به هاب وصل میکنم چیزیو نمیخونه یا بخونه هم سریع قطع میکنه ، مگه اینکه مثلا هاردو به سیم وصل کنم فلش رو به هاب)
راهنمایی کنید لطفا
مي خوام با هاب دو تا هرد اکسترنال 2 ترابايتي که جمعا مي شه 4 ترابايت بعلاوه يه فلش 64 گيگ و دانگل يک موس بي سيم رو به لبتاب وصل کنم اما هر هابي مي خرم کم مياره تا پورت دوم يا سوم رو وصل مي کنم کلا قطع مي شه و اکثر هاب ها فقط موس و کيبورد جواب مي دن انگار
چي بخرم جواب کارم بده و خيالم راحت راحت باشه فروشنده هاي نامرد هم اولش تضمين مي کنن مي گن برو خيالت تخت ولي بعد که مي ري مي گن اکبندش باز کني پس نمي گيريم و تا حالا 4 تا هاب بي مصرف رو دستم مونده