با هارد اکسترنال، اطلاعات را در جیبتان بگذارید!
عصر، عصر ارتباطات و اطلاعات است! این جملهایست که امروزه بارها و بارها در رسانهها و بحثها میشنویم و تقریبا به آن ایمان آوردهایم. اطلاعات و دیتا در دنیای امروز حرف اول را میزند و میتواند باعث پیشرفت کسب و کارها و افراد شود. بنابراین لازم است همواره و در همه جا اطلاعاتتان را همراه خود داشته باشید تا از دنیا عقب نمانید! برای ذخیره سازی اطلاعات، راههای زیادی وجود دارد. استفاده از هاردهای اکسترنال، بهرهگیری از فضای ابری (Cloud)، فلش مموری و… . هرکدام از این ابزارها مزایا و معایبی دارند که میتوان به صورت مفصل درباره آنها صحبت کرد. اما در این مقاله قصد معرفی هارد اکسترنال (external HDD) و کاربرد آنها در زندگیهای امروزی را داریم، پس با ما همراه باشید.
تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال چیست؟
اگر بخواهیم خیلی ساده راجع به هارد اکسترنال و ماهیت آن توضیح دهیم، هارد اکسترنال همان هارد اینترنال کامپیوتر شماست که از داخل کیس جدا شده، داخل یک محفظه مخصوص (Enclosure) قرار گرفته و از طریق پورت USB یا Firewire به لپ تاپ و یا کامپیوتر شما متصل میشود.
هارد اینترنال برای قرارگیری در کیس مناسب است، اما هارد اکسترنال دقیقا برای جابجایی و حمل و نقل دائمی طراحی شده است، بنابراین طبیعتا باید مقاومترباشد. البته برخی از شرکتهای سازنده، آنها را بهصورت ضد ضربه و ضد آب میسازند تا نگرانی های شما در مورد از دست رفتن اطلاعاتتان کاهش یابد.
سرعت هاردهای اینترنال، بسیار بالاتر از هاردهای اکسترنال است، بدلیل اینکه هاردهای اینترنال از طریق اسلاتهای SATA و… به مادربورد متصل میشوند، اما هاردهای اکسترنال باید از طریق کابل به کامپیوتر متصل شوند، خب طبیعی است که اتصال مستقیم بسیار پرسرعتتر از اتصال کابلی میباشد.
علاوه بر تمام تفاوتهای ذکر شده، باید در نظر داشته باشید که هارد اکسترنال، معمولا گرانتر از هارد اینترنال است. بنابراین قبل از خرید، ابتدا نیازهای خودتان را مشخص کنید و براساس آن اقدام به تهیه هارد نمایید تا کارآیی مورد نیاز خود را بدست آورید و بیجهت هزینه نکنید.
هاردهای اکسترنال از چه قطعاتی ساخته شده اند؟
طبیعتا هاردها هم مانند سایر قطعات و تجهیزات الکترونیکی از قطعات بسیار زیادی ساخته شده اند، ما در این مقاله مهمترین اجزای داخلی آنها را برای شما معرفی میکنیم تا کمی هم با ساختار داخلی هارد اکسترنال آشنا شوید.
-
دیسکها یا PLATTERS
پلاتر، دیسکهایی هستند که معمولا از جنس شیشه یا آلومینیوم ساخته شدهاند و اطلاعات برروی آنها ذخیره میشود.
-
هد خواندن / نوشتن (HEAD)
کار این قطعه، خواندن و نوشتن دادهها بهصورت 0 و 1 بر روی پلاترها میباشد.
-
موتور یا SPINDLE
وظیفه این قسمت، چرخاندن دیسکهای موجود در هارد است تا تمام اطلاعات موجود در بخشهای آن خوانده شود.
-
بازوی هد (Head Arm)
قطعهای فلزی که هد روی آن نصب میشود.
-
پورت های اتصال (Connector)
این پورتها باعث میشوند تا بتوانید هارد خود را به کامپیوتر وصل نمایید، این پورتها معمولا USB و یا Firewire هستند.
خب! حالا که با هارد اکسترنال و ماهیت آن آشنا شدید، وقت آن است که به سراغ معرفی یکی از شرکتهای پیشرو در این زمینه، یعنی وسترن دیجیتال برویم.
وسترن دیجیتال، نامی آشنا در بازار هارد جهان
حتی اگر یکبار در زندگی خود قصد خرید هارد اکسترنال داشتهاید، بیشک نام وسترن دیجیتال زیاد به گوشتان خورده است. این شرکت در سال 1970 در آمریکا تاسیس شد و امروزه تبدیل به یکی از پیشروهای صنعت دیسک سخت (Hard Disk) جهان شده است، بهطوری که درآمد ناخالص وسترن در سال 2012 میلادی بیش از 15.4 میلیارد دلار برآورد شده است.
این شرکت چندین و چند مدل هارد اکسترنال با قابلیتها و ویژگیهای گوناگون تولید کرده است. اما میتوان معروفترین و پرفروشترین مدلهای آن را سری My Passport و My Book دانست. موافقید کمی بیشتر با این دو مدل آشنا شویم؟
هارد اکسترنال وسترن سری My Passport
از این سری میتوان به عنوان یکی از بهترین هارد اکسترنال های موجود در بازار نام برد. سری My Passport از ابعاد کوچکی بهره میبرد، شاید دلیل نامگذاری آنها نیز همین باشد، چون دقیقا هماندازه یک پاسپورت طراحی شدهاند، بنابراین بسیار راحت میتوانید آن را داخل کیف لپ تاپ یا حتی جیب خود قرار داده و همراه خود حمل کنید. البته پیشنهاد میکنیم که حتما یک کیس یا کیف محکم برای مراقبت از هارد خود تهیه کنید، بدلیل اینکه My Passport ضدآب و ضد ضربه طراحی نشده و باید از آن محافظت کرد.
جای اطلاعاتتان امن است!
با استفاده از نرم افزار WD Backup میتوانید از اطلاعات خود روی فضای Cloud (ابری) و یا داخل خود هارد اکسترنالتان یا هر فضای دیگری که میخواهید، بهصورت کاملا خودکار پشتیبان (Backup) بگیرید تا احیانا اگر مشکلی هم برای دستگاهتان پیش آمد، اطلاعاتتان محفوظ بماند.
خب! علاوه بر پشتیبان گیری خودکار، یکی دیگر ازموضوعاتی که برای کاربران هارد اکسترنال اهمیت دارد، امنیت اطلاعاتشان است. وسترن دیجیتال این امنیت را از طریق یک نرم افزار جانبی به نام WD Security تضمین مینماید.
نرم افزار WD Security، با امکان رمزگذاری روی هارد اکسترنال و ایجاد یک لایه امنیتی سخت افزاری، از اطلاعات شما در مقابل حملات هکرها و احیانا دسترسی غریبهها محافظت میکند. در نظر داشته باشید، تا رمز خود را وارد نکنید، درایور هارد اکسترنال شما نمایش داده نمیشود. اما اگر خدایی نکرده! رمزتان را فراموش کنید، دیگر باید بیخیال اطلاعاتتان شوید! تنها راه استفاده مجدد از هاردتان این است که تمامی اطلاعات روی آن را پاک کنید.
این نرم افزارها به انضمام چندین نرم افزار کمکی دیگر، به محض اولین اتصال هارد اکسترنال به کامپیوتر، به صورت خودکار نصب میشوند، تنها کاری که شما باید انجام دهید، فعالسازی آنها و انجام تنظیمات است. البته اگر حوصله تنظیمات را ندارید، لازم نیست نگران باشید، چون هارد شما بدون این نرم افزارها هم کار میکند.
وسترن به میز شما جلوهای خاص هدیه میکند!
این سری هارد اکسترنال WD ، علاوه بر ویژگیهای فنی مناسب، زیبایی ظاهری چشم نوازی نیز دارند. وسترن در طراحی این سری رنگهای جذابی را بکار برده و با استفاده هم زمان از رنگهای براق و مات، یک محصول جوان پسند و اسپورت را ارائه کرده است.
این دستگاهها نیاز به هیچ گونه نصب و راه اندازی ندارند وتنها با اتصال به کامپیوتر و یا لپ تاپ آغاز به کار میکنند(اصطلاحا Plug&Play هستند).
هارد اکسترنال مای پاسپورت ، در چهار حجم یک ترابایت، دو ترابایت، سه ترابایت و چهار ترابایت عرضه شده که البته در بازار ایران، ظرفیت سه ترابایت موجود نیست.
هارد اکسترنال وسترن دیجیتال سری My Book
تا الآن راجع به هارد اکسترنال هایی صحبت کردیم که قابلیت حمل داشتند، اما اگر نیازی به جابجایی هاردتان ندارید، بهتر است سراغ هارد اکسترنال سری My Book وسترن دیجیتال بروید.
در کل ساختار این دو سری شباهتهای فراوانی باهم دارند، بنابراین فقط به ذکر تفاوتهایشان بسنده میکنیم:
- سری MY Passport قابلیت حمل دارند اما سری My Book خیر.
- هارد دیسک داخلی سری مای پاسپورت، 2.5 اینچی است اما در سری My Book، از هارد دیسک 3.5 اینچی استفاده شده.
- سری MY Passport انرژی خود را از طریق پورت USB تامین میکند اما سری My Book به طور مستقیم و با استفاده از یک آداپتور به برق متصل میشود.
- سری MY Passport تا حجم 4 ترابایت تولید شده است، اما سری My Book تا 14 ترابایت حجم دارد.
- سری MY Passport ابعاد بسیار کوچکتری نسبت به سری My Book دارد.
- قیمت هارد اکسترنال سری MY Passport کمتراز سری My Book است.
و به عنوان آخرین مطلب باید در نظر داشته باشید که، هارد اکسترنال My Book نیز از تمامی نرم افزارهای WD Backup و WD Security و … پشتیبانی میکند، پس امنیت اطلاعات شما در این سری نیز محفوظ بوده و کارآیی که بهدنبالش هستید را بدست میآورید.
دیدگاه (1)
مای پسپورت شاید بهترین نباشه ولی واقعا از وسترن نمیشه گذشت