راهنمای خرید پاور بانک مناسب
اگر موافق باشید مقاله را با مثالی آغاز کنیم تا اهمیت خرید پاور بانک یا همان شارژر همراه برای شما کاملا روشن شود. فرض کنید برای استراحت و سفر چند روزی را به نقطهای بکر در دل یک جنگل رفتهاید و قصد ندارید که شب را در هتل بگذرانید، پس چادر مسافرتی خود را در یک جای دنج برپا کرده و تفریح (به عبارتی عشق و حال) را آغاز میکنید!
خب احتمالا ابتدا یک تماس با خانواده میگیرید تا خیالشان از بابت رسیدن شما راحت شود. سپس چای دم کرده و گوشی خود را به یک اسپیکر بلوتوث متصل میکنید تا با موسیقی، رنگ و جان تازهای به فضا ببخشید. پس از کمی ریلکس کردن، سراغ گوشی خود میروید و در صورت وجود آنتن و اینترنت، عکسی از منظره بکر پیش رویتان میگیرید و در اینستاگرام استوری میکنید، خیلی طول نمیکشد که نگاهتان کم کم به سمت درصد باتری گوشی خواهد رفت و لحظه به لحظه شاهد کاهش این درصد خواهید بود!!! 80، 70، 60، … و ناگهان با پیغام low battery روبرو خواهید شد، آن هم بدون وجود پریز برق. فکر کنم دیگر ادامه ندهیم بهتر است! این شما و این دنیای بدون تکنولوژی!!!!!! حال دلیل وجود یک پاور بانک مناسب در کنار خود را به خوبی احساس خواهید کرد.
آیا پاوربانک به باتری گوشی آسیب میزند؟
یکی از مسائلی که شاید ذهن شما را درگیر خود کرده باشد این است که آیا ممکن است پاوربانک به مرور زمان باتری گوشی را از بین ببرد و هزینهی سنگینی را به شما تحمیل نماید؟ در پاسخ باید بگوییم که بله! در دو صورت ممکن است پاور بانک گوشی شما را خراب کرده و آسیب جدی به آن وارد نماید:
- هر پاور بانکی دارای یک یا چند درگاه خروجی برای شارژ کردن تلفن همراه، تبلت و … میباشد و هر کدام از این درگاهها دارای یک آمپر خروجی مشخص است، همچنین تجهیزات الکترونیکی نیز با یک میزان آمپر معین شارژ میشوند، اگر این دو آمپر با یکدیگر برابر نباشند و یا پاور بانک دارای تکنولوژی تشخیص هوشمند جریان نباشد، به مرور زمان باتری گوشی شما آسیب خواهد دید. پس حتما به شدت جریان خروجی پاور بانک دقت کنید.
- استفاده از پاور بانک ارزان قیمت، بی کیفیت و غیر اصل که در مترو و توسط دستفروشان عرضه میشود (واقعا برخی اوقات قیمت پاور بانک هایی که توسط این افراد ارائه میشود، از قیمت یک ساندویچ فلافل هم کمتر است!!!!)، البته ناگفته نماند که برخی از فروشندگان محترم نیز در مغازههای خود پاور بانک های غیر اصل را به جای پاور بانک اورجینال و با قیمت بالا به فروش میرسانند!! استفاده از این قبیل محصولات ممکن است باعث آسیب جدی به باتری و یا حتی قطعات الکترونیکی داخلی تلفن همراه شود.
بنابراین نمیتوان گفت تمامی پاور بانک ها به گوشی آسیب میزنند و این موضوع متاسفانه تصور اشتباهی است که در ذهن برخی افراد ایجاد شده.
شارژر همراه چه تکنولوژیهایی باید داشته باشد؟
امروزه شاهد پاور بانک هایی با انواع و اقسام برندهای مختلف هستیم. شرکتهای سازنده این پاور بانکها تلاش کردهاند تا با قرار دادن تکنولوژیهای حفاظتی در دستگاههای خود، خیال مشتریان را از بابت امنیت و سرعت شارژ راحت کنند. البته هر کدام از آنها روی تکنولوژیهای خود نامگذاری اختصاصی کردهاند که شاید کمی برای شما گیج کننده باشد.
ما در این مقاله قصد معرفی تکنولوژیهای موجود در پاوربانک انکر را داریم، البته بیشتر از نام، به کارآیی آنها دقت نمایید تا مقایسه میان پاور بانک های موجود در بازار برای شما راحتتر شود.
-
تکنولوژی پاور آی کیو POWER IQ
اگر گوشی خود را به شارژر دیواری و یا پاور بانک های گوناگون متصل کرده باشید، حتما متوجه تفاوت در سرعت شارژ شدهاید. هر دستگاه میتواند میزان مشخصی جریان از باتری خود عبور دهد، مثلا برخی گوشیها شدت جریان ۱ آمپر نیاز دارند، با اتصال آنها به پاور بانک با شدت جریان ۲ یا ۳ آمپر طبیعتا بسیار سریعتر شارژ خواهید شد، اما بزودی باید فاتحه باتری گوشی خود را بخوانید!!!!
کاربرد تکنولوژی پاور آی کیو دقیقا همینجاست، مداری در بخش خروجی پاوربانک، شارژر فندکی و یا شارژر دیواری قرار میگیرد و مقدار جریان مورد نیاز دستگاههای متصل را تشخیص میدهد، سپس جریان ارسالی به سمت دستگاههای در حال شارژ را بر همین اساس تنظیم خواهد کرد. بنابراین گوشی و یا سایر تجهیزات الکترونیکی شما با بالاترین سرعت و ایمنترین حالت ممکن شارژ خواهد شد.
-
تکنولوژی ولتاژ بوست VOLTAGE BOOST
هر کابل شارژری که برای شارژ کردن دستگاههای خود از آن استفاده مینمایید، کمی مقاومت داخلی دارد که باعث میشود مقداری از ولتاژ و جریان عبوری تلف شده و سرعت شارژ کاهش پیدا کند. همچنین جریان برق شهری که وارد شارژر دیواری و یا پاور بانک میشود دارای نوسانات زیادی است که میتواند آسیب زننده باشد.
تکنولوژی ولتاژ بوست با تعبیه مداری در ابتدای درگاههای خروجی پاور بانک، میزان مقاومت کابل شارژر را تشخیص داده و با افزایش میزان ولتاژ و جریان خروجی، مقادیر تلف شده را جبران مینماید. همچنین این مدار، جریان خروجی که به سمت دستگاه شما هدایت میشود را یکسو خواهد کرد.
-
تکنولوژی مولتی پروتکت MULTI PROTECT
این تکنولوژی از یک تراشه (ریز پردازنده) تشکیل شده است که روی CPU یا همان مدار اصلی پاور بانک و سایر تجهیزات مربوط به شارژ قرار میگیرد و وظیفه اصلی آن محافظت کامل و همه جانبه از مدار اصلی میباشد.
مولتی پروتکت وظایف زیر را انجام میدهد:
- کنترل ولتاژ خروجی
- ثبات جریان خروجی
- کنترل ولتاژ ورودی
- سیستم قطع خودکار
- محافظت از سلولهای باتری داخلی بکار رفته در شارژر همراه
- محافظت از مدار اصلی در برابر اتصالات کوتاه
- کاهش خودکار قدرت در صورت بالا رفتن دمای دستگاه در حال شارژ و خود پاور بانک
- افزایش بازدهی پاور بانک
- حفاظت در برابر نوسانات ولتاژ
پس این تکنولوژی تمامی موارد امنیتی که ممکن است به گوشی شما و یا خود شارژر همراه آسیب وارد کند را شناسایی کرده و اقدامات لازم را انجام خواهد داد. از مهمترین وظایف مولتی پروتکت میتوان به “سیستم قطع خودکار” اشاره کرد که باعث میشود هنگامی که گوشی شما 100 درصد شارژ شد به صورت خودکار جریان را قطع نماید.
تکنولوژیها و مدارهای محافطتی که در بالا ذکر کردیم در تمامی پاور بانکهای ساخت شرکت ANKER تعبیه شده است تا شارژی سریع و ایمن داشته باشید، پس با نهایت سرعت، پیش به سوی امنیت!!!
به پورتها دقت کنید!
تمام پاور بانک های موجود در بازار دارای دو سری پورت هستند:
- پورت ورودی: که برای شارژ کردن خود پاور بانک از آن استفاده میشود، این پورت در اغلب دستگاهها micro USB است، اما برخی از پاور بانکهای با ظرفیت بالا از طریق درگاه USB type-C شارژ خواهند شد.
- پورتهای خروجی: این پورتها برای اتصال تلفن همراه و سایر تجهیزات الکترونیکی به پاور بانک مورد استفاده قرار میگیرد، این درگاهها معمولا USB یا USB-C هستند.
انتخاب پورت ورودی شاید خیلی دست شما نباشد، اما هنگام خرید حتما به مدت زمان شارژ کامل دستگاه خود دقت نمایید چون ممکن است شارژ برخی پاور بانک ها بین ۱۵ تا ۲۰ ساعت طول بکشد!! در این دوره زمانه چه کسی انقدر زمان دارد؟!
بر عکس پورت ورودی، انتخاب تعداد پورتهای خروجی ونوع آنها بر اساس نیاز شما خواهد بود. در نظر داشته باشید وجود درگاه USB-C در پاور بانک چه به عنوان پورت ورودی و چه خروجی، قیمت دستگاه را افزایش خواهد داد و باید هزینه بیشتری را پرداخت نمایید. البته این مقدار هزینه اضافی کاملا ارزشش را دارد، چون سرعت شارژ چندین برابر میشود.
اگر برای تک تک لحظات خود ارزش قائل هستید، خواندن این مقاله را ادامه دهید!
خب عواملی که در بالا ذکر کردیم هم سرعت شارژ را افزایش میدهد و هم امنیت شارژ را بالا میبرد تا گوشی شما آسیبی نبیند. اما میخواهیم تکنولوژیای را به شما معرفی کنیم که اگر پورتهای پاور بانک شما به آن مجهز باشند، تقریبا سه برابر سریعتر از سایر شارژرها، از صفر به ۱۰۰ خواهید رسید. این تکنولوژی Quick Charge نام داشته و برای اولین بار توسط شرکت کوالکام ارائه شد.
این تکنولوژی دارای سه نسل 1.0، 2.0 و 3.0 است که با مرور زمان بهبود یافت و سرعت را به طرز شگفت انگیزی افزایش داد. Quick Charge 3.0 از ولتاژ 3.2 تا 20 ولت و حداکثر شدت جریان ۳ آمپر بهره میبرد و نسبت به نسخه 2.0 تقریبا 36 درصد افزایش راندمان داشته است. بگذارید کمی سادهتر صحبت کنیم، اگر شارژر همراه شما پورتی با تکنولوژی Quick Charge 3.0 داشته باشد، تقریبا در 29 دقیقه، 70 درصد شارژ خواهید شد. البته فراموش نکنید که برای رسیدن به این اعداد تلفن همراه شما نیز باید از این تکنولوژی پشتیبانی کند، در غیر اینصورت به سرعت کمی بیشتر از پورتهای Fast Charge میرسید.
دقت کنید پورتهای مجهز به این تکنولوژی سبز رنگ بوده و معمولا لوگوی زیر در کنار آنها حک شده است:
اگر از پاور بانک استفاده میکنید، تجربیات کاربری خود را برای ما بگویید. از چه برندی استفاده میکنید؟ آیا از سرعت شارژ راضی بودید؟ به باتری گوشی شما آسیبی نرسید؟ به نظر شما بهترین شارژر همراه موجود در بازار ایران توسط چه برندی ساخته شده است؟ اگر در مورد محصولات انکر سوالی داشتید، با افتخار در خدمت شما خواهیم بود.
دیدگاه (5)
پاوربانک فقط انکر
درود بر شما
مرسی از مقاله خوبتون
سوالی دارم و اون اینه که اگر پاور بانک مجهز به سیستم Power IQ باشه و از شارژ کوالکام پشتیبانی نکنه، و اگر گوشی من از کوالکام پشتیبانی بکنه سیستم Power IQ در پاور بانک همان شدت جریان کوالکام رو به گوشی انتقال میده یا نه؟
سلام وقت بخیر
خیر
این تکنولوژی تنها تا حد توان پاوربانک جریان به سمت دستگاه شما ارسال میکنه.
سلام من گوشیم a21sهست که با پاور بانک سیلیکون پاور C20QC شارژ میشه ولی متاسفانه پاور به شارژ ایمن مجهز نیست بنظر شما باتری گوشیم به مرور زمان آسیب میبینه یا نه .ممنون
بله امکانش هست.