پاوراستیشن چیست و چه کاربردی دارد؟
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- با پاوراستیشن، بدون برق نمیمانید!
- پاوراستیشن چیست؟
- پاوراستیشن چگونه کار میکند؟
- مزایای پاوراستیشن
- کاربردهای پاوراستیشن
- سخن پایانی
با پاوراستیشن، بدون برق نمیمانید!
نیاز به برق در دنیای امروز یک نیاز بسیار اساسی است چرا که اکثر گجتها و دستگاههایی که استفاده هر روز ما هستند با برق کار میکنند. نبود برق، استفاده و شارژ مجدد بسیاری از دستگاهها را دچار اختلال کرده و کارهای روزمره ما را متوقف میکند. همانند پاورژنراتور، پاوراستیشن در زمانهای نبود برق بسیار کمک کننده است. چرا که از باتری آن برای شارژ انواع دستگاهها میتوان استفاده کرد. در ادامه توضیح میدهیم که پاوراستیشن چیست و چه کاربردی دارد.
پاوراستیشن چیست؟
پاوراستیشن دستگاهی است که انرژی را در باتری خود ذخیره میکند و آن را در اختیار تجهیزات الکترونیکی ما قرار میدهد. در واقع پاوراستیشنها از باتریهای قابل شارژ برای ذخیره انرژی استفاده میکنند. باتری آنها معمولاً از یک یا چند سلول لیتیوم یونی تشکیل شده است که معمولاً در سایر دستگاههای الکترونیکی قابل حمل مانند: تلفنهای هوشمند و لپ تاپها به کار میرود.
هنگامی که به پریز برق معمولی دسترسی ندارید، میتوانید از یک پاوراستیشن به عنوان منبع برق استفاده کنید. پاوراستیشنها به گونهای طراحی شدهاند که جمع و جور و به راحتی قابل حمل باشند. به همین خاطر برای فعالیتهای بیرون از منزل، سفرهای کمپینگ یا موقعیتهای اضطراری که برق به راحتی در دسترس نیست، گزینه ایده آلی هستند.
پاوراستیشنها معمولا دارای چندین پورت خروجی مانند پریزهای AC، پورتهای USB و خروجیهای DC هستند. این بدان معناست که میتوان از آنها برای تأمین انرژی دستگاههای مختلف از جمله گوشیهای هوشمند، لپ تاپ، چراغها، پنکه و لوازم خانگی کوچک استفاده کرد.
پاوراستیشن چگونه کار میکند؟
پاوراستیشن درست مانند یک ژنراتور پشتیبان کار میکند اما کوچکتر و استفاده از آن آسانتر است. این دستگاه دارای یک اینورتر (مبدل) است که جریان AC استاندارد را از باتری میگیرد و آن را به DC (جریان مستقیم) تبدیل میکند تا بتوانید تجهیزاتی مانند چراغها یا لوازم خانگی را بدون آنکه نگران سوختن فیوزها باشید، به آن وصل کنید.
راه اندازی و استفاده از پاوراستیشنها بسیار آسان است. تنها کاری که باید انجام دهید، آن است که دکمه روشن/خاموش را فشار دهید، وسیله خود را به آن وصل کنید تا روشن یا شارژ شود.
فقط به خاطر داشته باشید که قبل از استفاده از پاوراستیشن باید آن را شارژ کنید. بسته به مدل پاوراستیشن میتوانید آن را از طریق پریز برق شهری، پنلهای خورشیدی یا شارژر خودرو شارژ نمایید.
مزایای پاوراستیشن
داشتن یک پاوراستیشن قابل حمل مزایای زیادی دارد، از جمله:
- راحتی و آرامش خاطر: با پاوراستیشن در همه جا به برق دسترسی خواهید داشت. بنابراین نیازی نیست نگران خاموش شدن تجهیزات الکترونیکیتان باشید.
- سازگار با محیط زیست: پاوراستیشنها دوستدار محیط زیست هستند و هیچ گونه بخار مضر یا آلودگی صوتی منتشر نمیکنند؛ به خصوص اگر برای شارژ مجدد از منابع انرژی تجدید پذیر مانند پنلهای خورشیدی استفاده نمایند.
- ظرفیتهای گوناگون: پاوراستیشنها در اندازههای مختلفی عرضه میشوند و ظرفیتهای متفاوتی دارند؛ آنها از پاوراستیشنهای کوچکی که فقط میتوانند یک تلفن هوشمند را تغذیه کنند تا نیروگاههای بزرگتری که قادرند وسایلی مانند یخچال یا حتی ابزارهای برقی را راه اندازی کنند، متغیر هستند. پاوراستیشنها یک دستگاه همه کاره محسوب میشوند و میتوانند برق مورد نیاز دستگاههای متنوعی را تأمین کنند.
- بی صدا: پاوراستیشنها بی صدا هستند و به همین دلیل استفاده از آنها حتی در محیطهای بسته هیچ گونه مزاحمتی ایجاد نمیکند. همچنین برخلاف ژنراتورهای سنتی گازسوز، هیچ گونه آلودگی صوتی تولید نمیکنند.
- ایمن: پاوراستیشنها کاملا ایمن هستند. آنها هیچ گونه بخار سمی منتشر نمیکنند و باتریهای قابل شارژ آن به گونهای طراحی شدهاند که در مقابل شارژ بیش از حد و گرم شدن بیش از حد ایمن باشند.
کاربردهای پاوراستیشن
مطمئن نیستید که به یک پاوراستیشن قابل حمل نیاز دارید یا خیر؟ بیایید کاربردهای پاوراستیشن را با هم مرور کنیم تا انتخاب بهتری داشته باشید.
تأمین برق در شرایط اضطراری:
بلایای طبیعی مانند: طوفان، سیل و زلزله میتوانند باعث قطع برق شوند که برای روزها یا حتی هفتهها ادامه دارد. تهیه یک پاوراستیشن تضمین میکند که در مواقع اضطراری به برق دسترسی دارید و علاوه بر استفاده از گوشی، تبلت، لپ تاپ، کنسولهای بازی و دوربینها میتوانید سایر وسایل برقی نظیر چراغها و لوازم خانگی خود را نیز روشن نگه دارید.
تأمین برق در فضای باز:
اگر عاشق سفرهای کمپینگ هستید، داشتن یک پاوراستیشن ضروری است. زیرا به شما اطمینان میدهد که برای شارژ کردن دستگاههایتان، راه اندازی وسایل برقی و روشن کردن محل کمپ خود به برق دسترسی دارید.
برق پشتیبان خانگی:
اگر در منطقهای زندگی میکنید که خارج از شبکه برق است یا به هر علتی به برق شهری دسترسی ندارید، پاوراستیشن واقعا به کارتان خواهد آمد. با کمک یک پاوراستیشن میتوانید لوازم خانگی خود را روشن نگه دارید و به اینترنت متصل بمانید.
سفرهای جادهای:
اگر اهل سفرهای جادهای طولانی هستید، ایده خوبی است که برای شارژ کردن تجهیزات الکترونیکی مورد نیازتان یک پاوراستیشن جمع و جور همراه داشته باشید.
در هنگام خرید پاوراستیشن باید به چه ویژگیهایی توجه کنید؟
یکی از مهمترین ویژگیهایی که باید هنگام خرید یک پاوراستیشن در نظر بگیرید، ظرفیت باتری آن است زیرا تعیین میکند که برای چه مدتی میتوانید بدون شارژ مجدد یا دسترسی به برق AC از آن استفاده کنید. سایر ویژگیهای قابل توجه عبارتند از
- ابعاد و وزن دستگاه
- ویژگیهای ایمنی
- تعداد و نوع پورتهای آن
- برند دستگاه
- گارانتی
- متناسب بودن قیمت پاوراستیشن با بودجه شما
سخن پایانی
اگر به دنبال راهی برای تغذیه دستگاههای خود در حین فعالیتهای خارج از منزل یا در شرایط غیر قابل پیش بینی هستید، پس به یک پاوراستیشن قابل حمل نیاز دارید! پاوراستیشنها در ابعاد، وزن و ظرفیتهای باتری متفاوتی تولید میشوند. پاوراستیشنهای کوچک و جمع و جور برای شارژ دستگاههای کوچکتر مانند گوشیهای هوشمند و تبلتها مناسب هستند اما برای برق رسانی به وسایلی مانند یخچال و تلویزیون بهتر است از پاوراستینشنهای بزرگتر استفاده کنید. اکثر پاوراستیشنها دارای چندین پورت مختلف از جمله USB، ۱۲ ولت و AC (پریز دیواری) هستند بنابراین میتوانید آنها را به دستگاههای مختلف وصل کنید.
دیدگاهتان را بنویسید