۱۱ نکته در شارژ کردن باتری گوشی موبایل از حقیقت تا شایعه!
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
شارژ کردن گوشی
همه افرادی که از گوشیهای هوشمند استفاده میکنند، حداقل یک یا دو توصیه در مورد شارژ کردن باتری گوشی خود شنیدهاند. اما خیلی از نکاتی که در مورد نحوه شارژ کردن باتری گوشی میشنوید، هیچ گونه پایه و اساس علمی ندارند و صرفا دهان به دهان بین کاربران چرخیدهاند. در حالی که نمیتوانیم به طور دقیق مشخص کنیم که چگونه این شایعات و باورهای نادرست در مورد شارژ تلفن همراه به وجود آمدهاند، اما احتمالا خیلی از ما در مقطعی از زندگی به آنها باور داشتهایم.
اگر بدانیم کدام یک از این توصیهها حقیقت ندارند، میتوانیم باتری گوشی خود را به روشی ایمن شارژ کنیم. بیایید ببینیم کدام نکات شارژ باتری گوشی حقیقت دارند و کدامها صرفا در حد شایعه هستند.
حقیقت در مقابل شایعه شارژ کردن باتری!
در این بخش به رایجترین توصیهها پیرامون شارژ باتری تلفن همراه میپردازیم و توضیح میدهیم که کدام موارد حقیقت دارد و کدامها باورهای نادرست هستند.
۱.هنگامی گوشی خود را به شارژ بزنید که باتری آن کاملا خالی شده باشد.
اصلا درست نیست!
باتریهای لیتیوم یونی چرخه شارژ محدودی دارند؛ به عنوان مثال برای آیفون معمولاً حدود ۵۰۰ چرخه شارژ است. یک چرخه شارژ کامل از ۰ درصد تا ۱۰۰ درصد میباشد. بنابراین اگر گوشی خود را فقط زمانی شارژ کنید که کاملاً بدون شارژ باشد، چرخه شارژ را خیلی سریع تمام خواهید کرد. اما اگر گوشی را از ۹۰ درصد به ۱۰۰ درصد شارژ کنید، فقط از یک دهم چرخه استفاده کردهاید.
به همین دلیل است که کارشناسان توصیه میکنند شارژ تلفن همراه خود را بین ۴۰ تا ۸۰ درصد نگه دارید تا بتوانید چندین بار در روز گوشی خود را شارژ کنید و از یک چرخه حداکثر بهره را ببرید. شارژ کردن باتری گوشی به این صورت، عمر باتری را افزایش میدهد و عملکرد آن را بهبود میبخشد.
۲. اشکالی ندارد که تلفن همراه خود را همواره روشن بگذارید!
این درست نیست!
متأسفانه بسیاری از ما همیشه تلفنهایمان را روشن میگذاریم و فقط وقتی مشکلی وجود دارد آن را خاموش میکنیم. در حالی که شاید این کار نرمال و بی ضرر به نظر برسد اما میتواند طول عمر و عملکرد باتری گوشی را در طول زمان تحت تأثیر قرار دهد. لازم نیست هر شب گوشی خود را خاموش کنید بلکه فقط هفتهای یکبار این کار را انجام دهید. راه اندازی مجدد گوشی هر چند وقت یکبار میتواند به بهبود عملکرد دستگاه شما کمک کند.
۳. شارژ کردن گوشی در حالت هواپیما باعث میشود سریعتر شارژ شود!
به نوعی درست است!
یک نکته رایج برای سرعت بخشیدن به شارژ تلفن همراه در زمانی که عجله دارید این است که آن را در حالت هواپیما قرار دهید. حالت پرواز به این معنی است که تمام فرکانسهای رادیویی خاموش هستند. بنابراین شما هیچ داده تلفن همراهی نخواهید داشت و در برخی از تلفنها اتصالات بلوتوث و وای فای نیز قطع میشود.
از نظر تئوری از آنجایی که گوشی شما کار کمتری انجام میدهد، باتری باید سریعتر شارژ شود، درست است؟ این از نظر فنی درست است اما تفاوت سرعت بسیار کم خواهد بود. آزمایشی توسط CNET در سال ۲۰۱۴ نشان داد که روشن کردن حالت هواپیما فقط زمان شارژ را چهار دقیقه کوتاه میکند. بنابراین شاید به این نتیجه برسید که این کار واقعا ارزشش را ندارد.
۴. روشن بودن Wi-Fi و بلوتوث در پس زمینه، عمر باتری را کاهش میدهد!
کاملا درست است.
به غیر از صفحه نمایش یکی از بزرگترین کاهش دهندههای عمر باتری، انرژی است که تلفن همراه برای یافتن و اتصال به شبکههای Wi-Fi یا داده تلف میکند. اگر تا به حال متوجه کاهش شدید باتری گوشی خود در قطار یا ماشین شدهاید، احتمالاً به این دلیل است که دستگاه شما برای اتصال به شبکه تلفن همراه بیشتر تلاش میکند. اما اگر بتوانید به یک منبع وای فای ثابت وصل شوید (مثلا مودم همراه) کاهش باتری کمتر خواهد بود. کاهش روشنایی صفحه نمایش و مدت زمانی که صفحه گوشی خاموش میشود نیز راههای آسانی برای افزایش عمر باتری هستند.
۵. شارژ کردن باتری گوشی از طریق کامپیوتر یا لپ تاپ به باتری آسیب میرساند!
نادرست است.
اتفاقا شارژ شدن کمی آهستهتر گوشی برای باتری آن خوب است. زیرا هر چه آهستهتر باتری را شارژ کنید، فشار کمتری بر یونهای لیتیوم و ساختارهای پذیرنده آن وارد میشود و آسیب احتمالی باتری کمتر خواهد بود. به همین دلیل است که سازندگان محدودیتهایی برای دستگاهها در نظر میگیرند تا خیلی سریع شارژ نشوند.
۶. استفاده از درگاه شارژ عمومی کاملا امن است!
درست نیست.
حقیقت این است که استفاده از پورت عمومی میتواند اطلاعات شما را در معرض خطر قرار دهد. برخلاف سوکت معمولی که شارژر خود را به آن وصل میکنید، سیمهایی که در رستورانها و فرودگاهها میبینید مسیر آسانی برای انتقال داده ایجاد میکنند و هکرها به طور بالقوه میتوانند به هر چیزی در تلفن شما دسترسی داشته باشند؛ ایمیلها، متنها، عکس ها و موارد دیگر. اگر غالبا نیاز دارید که باتری گوشی خود را در مکانهای عمومی شارژ کنید، شارژر قابل حمل یا پاوربانک گزینه بسیار ایمنتری خواهد بود.
۷. قبل از استفاده از یک گوشی جدید باید آن را به طور کامل شارژ کنید.
حقیقت ندارد.
هنگامی که تلفن جدید خود را از جعبه بیرون میآورید، مقداری شارژ دارد بنابراین میتوانید صبر کنید تا شارژ آن به زیر ۳۰ درصد برسد و سپس آن را به شارژر وصل کنید. بعلاوه شارژ اولیه قبل از استفاده در مورد گوشیهای قدیمی ضرورت داشت و باتریهای لیتیوم یونی گوشیهای هوشمند امروزی نیازی به شارژ اولیه قبل از استفاده ندارند. تنها دلیلی که برخی از سازندگان پیشنهاد میکنند این کار را انجام دهید، آن است که تأثیر مثبتی روی شما بگذارد.
زمانی که گوشی جدید به دست شما میرسد، نیمی از باتری آن خالی شده است و حدود ۵۰ درصد شارژ دارد. اگر انتظار دارید باتری گوشی جدید شما ۸ ساعت دوام داشته باشد اما در ۴ ساعت خالی شود، تجربه خوشایندی از اولین استفاده نخواهید داشت. در اغلب اوقات این توصیهها برای آن است که کاربران احساس کنند کیفیت دستگاهی که خریداری کردهاند، به همان اندازه که سازندگان وعده دادهاند فوق العاده است.
۸. شارژ سریع و بی سیم به باتری گوشی آسیب میرساند.
تا حدی درست است.
این باور قدیمی وجود دارد که استفاده از شارژر سریع یا شارژر بی سیم به باتری شما آسیب میزند زیرا گرمای اضافی ایجاد میکند که مدارهای باتری را تخریب مینماید. از نظر فنی، درست است که دوره کوتاه شارژ شدید در اوج چرخه شارژ سریع، گرمای بیشتری نسبت به عدم استفاده از شارژ سریع ایجاد میکند. همچنین این نیز درست است که ناکارآمدی ذاتی شارژر بی سیم نسبت به شارژر سیمی باعث ایجاد گرمای اضافهتری نیز خواهد شد. با این حال تأثیر هیچکدام از اینها آنقدر قابل توجه نیست که نگران کننده باشد و شارژ سریع گوشیهای هوشمند مدرن بسیار ایمن است.
۹. اگر باتری گوشی را به درستی شارژ کنید، ماندگاری دائمی خواهد داشت.
حقیقت ندارد!
باتریها نقطه ضعف گوشیهای هوشمند ما هستند و تا زمانی که کسی باتری اختراع کند که سالها دوام بیاورد و روزها بدون شارژ بماند، لازم است بپذیریم که باید تعویض شوند. باتریهای لیتیوم یونی ظرفیت خود را برای نگهداری شارژ به مرور زمان از دست میدهند. بنابراین حتی اگر هنوز چرخههای عمر زیادی برای باتری گوشی شما باقی مانده باشد، پس از گذشت چند سال ممکن است ظرفیت نگهداری شارژ آن تا حد زیادی کاهش یابد. درست است که حفظ شارژ گوشی در محدود ۳۰ تا ۸۰ درصد به افزایش طول عمر باتری کمک خواهد کرد اما در نهایت هر باتری، دوام مشخصی دارد و روشهای صحیح شارژ کردن نمیتواند جلوی کاهش ظرفیت طبیعی باتری را بگیرد.
۱۰. اتصال شارژر دیواری به پریز باعث هدر رفتن انرژی میشود!
نادرست است!
اگر دستگاهی به برق وصل نباشد، مقدار بسیار کمی انرژی مصرف میکنند چرا که شارژرهای امروزی هوشمند هستند. در گذشته، مصرف انرژی این دستگاهها بسیار بیشتر بود.
۱۱. تعویض باتری گوشی، جانی تازه به تلفن همراه شما میبخشد!
درست است!
با گذشت زمان، باتری گوشی تحلیل میرود. با رعایت اصول درست شارژ کردن گوشی این زمان را میتوانید بیشتر کنید. در صورتی که باتری خراب شود شما میتوانید باتری گوشی خود را تعویض کنید.
خرید کابل شارژ و شارژر موبایل
شارژ درست و اصولی تلفن همراه اهمیت بسیاری دارد زیرا میتواند عملکرد و کارایی باتری را افزایش دهد. اما همه نکات و توصیههایی که در اینباره میشنوید یا میخوانید، حقیقت ندارند و برخی از آنها فقط شایعات و باورهای نادرستی هستند که کارشناسان آنها را تأیید نمیکنند. نکته مهم دیگر استفاده از کابل شارژ اصل درشارژ کردن باتری گوشی است. شما میتوانید با مراجعه به سایت ایزی مارکت برای خرید کابل شارژ و خرید شارژر گوشی موبایل اقدام نمایید. تمامی محصولات دارای گارانتی و ضمانت اصالت کالا هستند.
دیدگاهتان را بنویسید