ساعت هوشمند ، گجتی که همواره شما را بروز نگه میدارد
سالهاست که ابر رایانهها جای خود را به نوادگان کوچکتر و پرکاربردتر خود دادهاند. وجود این همه پیچیدگی و قابلیتهای متنوع در ابزاری بسیار کوچک، هر فردی را شگفتزده میکند، اما این ابزارهای کوچک و کارآمد آنقدر با زندگی روزمرهی ما عجین شدهاند که گاهی فراموش میکنید از ویژگیهای جالبشان هیجانزده شوید. ساعت هوشمند یکی از همین ابزارهای کوچک اما دقیق و جالب است که این روزها روی مچ دست بسیاری از ما جا خوش کرده است. این تکنولوژی دسترسی ما به دنیای اطرافمان را سادهتر کرده و به عضوی جدانشدنی از زندگی انسانها تبدیل شده است. اگر دوست دارید با دنیای شگفتانگیز این گجت پوشیدنی آشنا شوید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
آنچه در این مقاله خواهیم خواند:
-
- ساعت هوشمند چیست؟
- اولین ساعت هوشمند
- آیا ساعت هوشمند همان مچ بند هوشمند است؟
- ساعت هوشمند چه امکاناتی دارد؟
- ساعتهای هوشمند توسط چه برندهایی تولید میشوند؟
- ساعت هوشمند اپل
- ساعتهای هوشمند سامسونگ
- ساعت هوشمند هواوی
- ساعتهای هوشمند شیائومی
- ساعت هوشمند سیم کارتخور
- بهترین گجت هوشمند در سال ۲۰۲۰
- ساعت هوشمند چه مزیتی دارد؟
- چرا این گجت هوشمند علاقهمندان زیادی دارد؟
- آیا بهجای ساعت مچی، ساعت هوشمند بخریم؟
- سخن پایانی
ساعت هوشمند چیست؟
ساعت هوشمند، درواقع نوعی تلفن همراه پوشیدنی در قالب ساعت مچی است. این ابزار دارای یک صفحه نمایش لمسی است که به کاربر اجازه میدهد کارهای خود را از طریق آن مدیریت کند. این ابزارها با اتصال به گوشی هوشمند امکان نظارت و کنترل امور روزمره را برای شما فراهم میکنند. مدلهای اولیهی این ساعت، تنها توانایی انجام کارهای پیشپا افتادهتری همچون انجام محاسبات، نشان دادن زمان و ارائهی بازیهای ساده را داشتند، اما مدلهای جدیدتر، تقریبا تمامی قابلیتهای یک گوشی هوشمند را دارا هستند. آنها قابلیت اجرای اپلیکیشنهای گوشی را دارند و میتوانند شما را به اینترنت متصل کنند. برقراری تماس و پخش فیلم و موسیقی از سایر قابلیتهای این گجت است.
اولین ساعت هوشمند
اولین ساعت دیجیتالی به نام پالسار(Pulsar) در سال ۱۹۷۲ توسط شرکت ساعتسازی همیلتون (Hamilton Watch Company) تولید شد. پالسار پس از مدتی تبدیل به نام برند شد و در سال ۱۹۷۸ توسط شرکت سیکو (Seiko) خریداری شد. در سال ۱۹۸۲ نمونهای از پالسار با نام NL C01 به بازار عرضه شد که میتوانست تا ۲۴ رقم را در خود ذخیره کند. میتوان این ساعت را اولین ساعت با حافظهی قابل برنامهریزی توسط کاربر یا ساعت بانک حافظه در دنیا دانست.
با روی کار آمدن کامپیوترهای شخصی در دههی ۱۹۸۰، شرکت سیکو نیز شروع به تولید کامپیوترهایی در قالب ساعت کرد. این کمپانی در سال ۱۹۸۳ ساعتی به نام دیتا ۲۰۰۰ تولید کرد که دارای صفحه کلیدی خارجی بود. این ساعت با حافظهی بسیار محدود خود تنها قابلیت ذخیرهسازی ۲۰۰۰ کاراکتر و ۱۱۲ رقم را داشت. این نمونهی اولیه از ساعت هوشمند در سال ۱۹۸۴ در سه رنگ طلایی، نقرهای و مشکی به بازار عرضه شد.
آیا ساعت هوشمند همان مچ بند هوشمند است؟
با اینکه شباهت زیادی بین ساعتها و مچ بندهای هوشمند وجود دارد و بسیاری از مچ بندهای هوشمند شبیه به ساعت به بازار عرضه میشوند اما باید بگوییم که خیر این دو محصول یکسان نیستند. مچ بندهای هوشمند با اسامی مختلفی به بازار عرضه میشوند، برخی از آنها با عنوان فیتنس ترکر و برخی دیگر با نام مچ بند شناخته میشوند اما ساعتهای هوشمند همیشه با همین عنوان در بازار پیدا میشوند. برای تشخیص این دو محصول از یکدیگر توجه به موارد زیر الزامی است:
- اندازه و نوع صفحه نمایش: ساعت هوشمند معمولا صفحه نمایشی بسیار بزرگتر از مچ بندها دارد و تمامی بخشهای صفحه نمایش آن لمسی هستند. برخی از مچ بندها نیز با صفحه نمایش لمسی تولید میشوند اما صفحات آنها بهگونهای طراحی شده است که با هدف اصلی مچ بندها، یعنی نظارت بر وضعیت جسمانی و ورزشی کاربر، هماهنگی بیشتری داشته باشد.
- ویژگیها: مچ بندها با اهداف سلامتی و تندرستی تولید میشوند، بنابراین بیشتر با اپلیکیشنهای مرتبط با سلامتی سر و کار دارند، آنها دارای گامشمار و قابلیت نظارت بر ضربان قلب هستند و در کنار اینها زمان را نیز به شما نمایش میدهند، اما ساعتهای هوشند بیشتر یک تلفن همراه کوچک هستند که روی مچ دست بسته میشود.
- کاربرد: یکی دیگر از راههای تشخیص تفاوت این دو ابزار، میزان استفادهی شما از این گجتهاست. ساعتهای هوشمند اغلب شبیه به ساعتهای معمولی طراحی میشوند و میتوان بهطور روزمره از آنها درموقعیتهای گوناگون استفاده کرد، اما مچ بندها بهنحوی طراحی شدهاند که برای ورزش کردن مناسب باشند. آنها ضدآب و ضدعرق هستند و میتوان آنها را در شرایط سخت نیز به همراه داشت.
- قدرت تعامل: یکی دیگر از تفاوتهای مشهود این دو گجت با یکدیگر، میزان تعامل آنها با کاربر است. ساعتها صفحات بزرگتری دارند و کاربر را به راحتی با ویژگیهای گوناگون تلفن همراهش متصل میسازند، در مقابل مچبندها قدرت تعامل بسیار محدودتری دارند، با اینحال الگوهای حرکتی و ورزشی ما را بهتر میسنجند و میتوانند آمار دقیقتری از وضعیت جسمانی کاربر را به اون مخابره کنند.
ساعت هوشمند چه امکاناتی دارد؟
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، ساعت هوشمند اکثر قابلیتهای یک تلفن همراه هوشمند را دارد. آنها میتوانند اپلیکیشنهای گوناگون موبایل را اجرا کنند و با صفحه نمایش لمسی خود به شما اجازه میدهند تا از تمامی نرمافزارهای موجود در ساعتتان، درست مثل گوشی استفاده کنید. شما میتوانید با کمک این ابزار، از ماشین حساب، قطبنما و دماسنج بهرهمند شوید. با اینکه برخی از ساعتهای هوشمند بهطور مستقل قابل استفاده نیستند و حتما باید برای دسترسی به اینترنت به تلفن همراه متصل شوند، اما بسیاری دیگر میتوانند درست مثل گوشی شما به مودم یا سایر منابع اتصال به شبکهی جهانی وصل شوند. این ابزارهای کاربردی نیز همچون تلفن همراه از GPS بهرهمندند و میتوانند در مسیریابی به شما کمک کنند. از دیگر ویژگیهای مهم این ابزار هوشمند و کارآمد قابلیت پخش انواع فایلهای چندرسانهای است که امکان دیدن فیلم و همچنین گوش دادن به موسیقی را برای شما فراهم میکند.
البته ویژگیهای اسمارت واچ به اینجا محدود نمیشود، سازندگان این ابزار پا را از این هم فراتر گذاشتهاند و تمامی قابلیتهای یک ناظر ورزشی یا همان مچ بند ورزشی را روی ساعتها نیز قرار دادهاند. ساعت هوشمند شما میتواند یک مچ بند ورزشی باشد و گامها و ضربان قلب شما را بشمارد و شما را از وضعیت جسمانیتان آگاه کند. وجود بلوتوث در این ابزار کمک میکند تا شما بتوانید تمامی فعالیتهای گوشی خود را، از قبیل تماسها و پیامها، رصد کنید و به آنها پاسخ دهید.
ساعتهای هوشمند توسط چه برندهایی تولید میشوند؟
این روزها بسیاری از برندهای تولیدکنندهی محصولات دیجیتال به تولید ساعت هوشمند روی آوردهاند و هر یک از آنها میخواهند با ارائهی خلاقیت و کیفیت بهتر، گوی سبقت را از دست رقبایشان بربایند. در ادامه ۱۰ برند تولیدکنندهی اسمارت واچ را به شما معرفی میکنیم:
-
اپل (Apple)
-
سامسونگ (Samsung Group)
-
لنوو (Lenovo Group)
-
گارمین (Garmin)
-
فیت بیت (Fitbit)
-
ال جی (LG Electronics)
-
هواوی (Huawei Technologies)
-
فسیل (Fossil Group)
-
امیزفیت (Amazfit)
-
شیائومی (Xiaomi)
ساعت هوشمند اپل
در سال ۲۰۱۵ اپل واچ با قدرت هرچه تمامتر وارد عرصهی تکنولوژی شد و با آپدیتهای منظم خود فعالان این حوزه را متحیر کرد و در صدر قرار گرفت. راز موفقیت اپل واچ در خط تولید و استاندارهای طراحی آن نهفته است. این ساعت هوشمند با سیستم عامل IOS با معرفی ساعتهایی همچون هرمس و نایک پلاس و سری ۱ و ۲ آن، ویژگیهای بسیار جذاب و قابلقبولی را برای چنین ابزاری ارائه کرد.
ساعتهای هوشمند سامسونگ
برند سامسونگ تنها در حوزهی تولید تلفن همراه و لوازم خانگی فعالیت ندارد، اگر نگاه دقیقتری به کارنامهی این برند بیندازید، متوجه خواهید شد که حوزهی فعالیت آن وسیعتر از حد تصور است. یکی از این حوزهها تولید ساعت هوشمند است. سامسونگ با ارائهی طیف گستردهای از ابزارهای پوشیدنی ملقب به Gear، بخشی از بازار گجتهای پوشیدنی را در دست گرفته است و در رقابتی تنگاتنگ با اپل قرار دارد. ساعتهای سامسونگ با سیستم عامل اندورید طراحی شدهاند و در قالب Gear، Gear 2 Neo، Gear 2، Gear Fit و سری Gear S در بازار به فروش میرسند.
ساعت هوشمند هواوی
اگر به دنیای تکنولوژی علاقهمند باشید، حتما نام برند هواوی را شنیدهاید، این برند چینی در زمینهی تولید تلفن همراه، تبلت و گجتهای پوشیدنی شناخته شده است. هواوی فعالیت رسمی خود را در حوزهی تولید ساعتهای هوشمند، با عرضهی Huawei Watch آغاز کرد. ابزاری ارزان قیمت و در عین حال هوشمند که نهتنها طراحی بسیار ظریف و چشمنوازی داشت، بلکه بسیار پیشرفته بود. برند هواوی کارنامهی درخشانی در زمینهی تولید ساعت هوشمند دارد. Huawei Watch 2 با قابلیتهایی همچون اتصال به اینترنت نسل چهارم، GPS، نصب سیم کارت و برقراری تماس، یکی از تولیدات دوستداشتنی این برند است.همچنین برخی از گجتهای هوشمند این کمپانی تحت برند HONOR که زیر مجموعه هواوی میباشد تولید و روانه بازار شده است.
ساعتهای هوشمند شیائومی
برند شیائومی با مچ بندها و ابزارهای هوشمند ارزانقیمتش مانند MI BAND 4 شهرت بسیاری در جهان پیدا کرده است. این برند که با انواع مچ بندهای هوشمند ورزشیاش در بازار میدرخشد، اکنون بهطور رسمی از ساعت هوشمند خود با نام می واچ (Mi Watch) پرده برداری کرده است. می واچ طراحی و ظاهری شبیه به اپل واچ و سیستم عاملی مشابه با Gear Watch سامسونگ دارد. این اسمارت واچ با قیمت ۱۸۵ دلار به فروش میرسد.
ساعت هوشمند سیم کارتخور
برخی از ساعتهای هوشمند سیمکارتخور هستند. معمولا این مدل خاص از ساعتها با انواع سیمکارتهای موجود در بازار کار میکنند. البته در برخی کشورها نیز سیمکارتهایی مختص ساعت هوشمند تولید میشود. سیم کارتها به ساعت هوشمند اجازه میدهند تا بدون نیاز به اتصال به تلفن همراه، بهعنوان ابزاری مستقل فعالیت کند. به این ترتیب میتوان از آنها در قالب تلفن همراهی استفاده کرد که روی مچ دست بسته میشوند. وجود سیم کارت، امکان وصل شدن به اینترنت را نیز برای کاربر فراهم میکند. معمولا سیمکارتهایی با قابلیت اتصال به اینترنت نسل سوم و چهارم برای این ساعتها مناسب هستند. گجتهای هوشمندی با قابلیت نصب سیمکارت، نیازی به ابزارهای خاص ندارند، کافی است سیم کارت شما با دستگاهتان هماهنگی داشته باشد تا دنیایی از تجربیات جالب را برایتان به ارمغان بیاورد.
بهترین گجت هوشمند در سال 2020
مجلهی اینترنتی pcmag، دو مدل اسمارت واچ را بهعنوان برترین ساعتهای هوشمند سال ۲۰۲۰ معرفی کرده است:
- Apple Watch Series 5: اپل واچ سری ۵ با صفحه نمایشی بزرگتر از سایر مدلهای اپل واچ و همچنین قابلیت روشن ماندن صفحه نمایش بهعنوان برترین ساعت هوشمند با سیستم عامل IOS انتخاب شده است. این ساعت ضدآب دارای ارتفاعسنج، سنسور سقوط، ضربانسنج نوری و الکتریکی، قطبنمای داخلی، GPS و برنامهی ECG است.
- Fitbit Versa 2 Health and Fitness: ساعت فیت بیت ورسا ۲، توسط تیم منتقدان مجلهی پی سی مگ بهعنوان برترین ساعت هوشمند اندرویدی ۲۰۲۰ برای عملکرد کلی موفق، معرفی شده است. این اسمارت واچ تمام ویژگیهای دوستداشتنی یک ساعت هوشمند را داراست. صفحه نمایش AMOLED همیشه روشن، باطری قدرتمند و دارای عمر طولانی، دسترسی به اپلیکیشنهای مفید، سیستم پرداخت فیت بیت و اتصال به دستیار مجاز الکسا، از ویژگیهای بسیار جذاب این ساعت است.
ساعت هوشمند چه مزیتی دارد؟
اولین مزیت استفاده از این گجتهای جذاب و هوشمند این است که آنها تنها شما را از زمان باخبر نمیکنند، بلکه کاربردهای بسیار زیادی دارند که از عهدهی ساعتی معمولی خارج است.
این ابزار در جهتیابی هنگام رانندگی یا دوچرخهسواری همراه خوبی برای شما خواهد بود. بسیاری از اسمارت واچها با تغییر در نوع ویبره، به شما میفهمانند که باید به چپ یا راست بپیچید و اینگونه در مسیریابی به شما کمک میکنند.
آنها در قالب یک فیتنس ترکر بسیار دقیق به شما کمک میکنند تا شدت و مدت فعالیت جسمانی خود را تحت نظر بگیرید. این ابزارها با شمارش قدمها، کالری سوزاندهشده، مسافت طی شده، میزان فعالیت ورزشی شما را مشخص میکنند و در عین حال با بررسی وضعیت خواب و ضربان قلبتان، سایر محاسبات مهم مربوط به وضعیت جسمیتان را نیز انجام میدهند.
این ابزارها به شما کمک میکنند که تا بدون نیاز به در دست داشتن تلفن همراهتان پیامها و تماسهایتان را کنترل کنید و به این ترتیب هیچ تماس مهمی را بیپاسخ نگذارید. شما میتوانید به اعلانهای شبکههای اجتماعی خود دسترسی داشته باشید و تمامی اینها را در حالی مدیریت کنید که مشغول انجام سایر فعالیتهای روزمرهی خود هستید.
چرا این گجت هوشمند علاقهمندان زیادی دارد؟
ساعتهای هوشمند ابزارهایی بسیار کارآمد هستند که به شما اجازه میدهند با کمترین زحمت، بیشترین بازدهی را داشته باشید. این ابزارها به نسبت خدماتی که در اختیار کاربران خود قرار میدهند از قیمت بسیار مناسبی برخوردارند. درواقع شما با پرداخت هزینهای معقول، یک گوشی هوشمند قابل پوشیدن خواهید داشت که تنها یک لمس با شما فاصله دارد.همین موضوع باعث شده است تا این گجتها علاقهمندان بسیار زیادی در سرتاسر دنیا پیدا کنند.
آیا بهجای ساعت مچی، ساعت هوشمند بخریم؟
صدر درصد خرید ساعت هوشمند بهجای ساعت مچی میتواند انتخاب بهتری باشد. چرا که گجتهای هوشمندی همچون ساعت قابلیتهای بیشتری را به شما ارائه میدهند. این ابزارها مسیر زندگی روزمرهی شما را تغییر خواهند داد و با در دسترس قرار دادن امکانات متعدد، کمک میکنند تا راحتتر فعالیت کنید. علاوه بر این، با هوشمند شدن خانهها و لوازم زندگی، خرید ساعت هوشمند میتواند کمک بزرگی برای شما باشد. ساعتهای معمولی تنها زیبایی را به دستان شما هدیه میدهند و میتوانند زمان را به شما نشان دهند، اما با خرید ساعت هوشمند شما یک تلفن همراه پوشیدنی دارید که تقریبا هر کاری برایتان انجام میدهد.
سخن پایانی
داشتن سبک زندگی هوشمند، نیازمند انتخابهای هوشمندانه و استفاده از ابزارهای جدید و بهروز است. ابزارهایی که طراحی شدهاند تا بشر زندگی سادهتر و در عین حال مدیریتشدهتری داشته باشد. ساعت هوشمند شما قدرت مدیریت و کنترل تمام و کمال امور گوناگون را در اختیارتان قرار میدهد تا نظم و آرامش تبدیل به روتین زندگی شما شود.
دیدگاهتان را بنویسید