ADSL یا 4G/LTE ، مسأله این است !
مقایسه اینترنت ADSL و 4G
قبل از مقایسه اینترنت ADSL و 4G ، لازم است ابتدا کمی راجع به کلمات 4G ، LTE و ADSL صحبت کنیم تا تفاوت های این 3 کلمه به طور کامل روشن شود .
4G و LTE با هم متفاوت هستند!
از سال 1979 که اولین نسل از اینترنت همراه به نام 1G به وجود آمد تا امروز ، این سرویس اینترنت ، پیشرفت بسیار زیادی کرده است و استاندارد های گوناگونی نیز برای آن تعریف شده است .
در سال 2008 ، نسل چهارم اینترنت همراه به نام 4G رونمایی شد که استاندارد های آن ، تفاوت زیادی با نسل سوم (3G) ، نداشت . بنابراین با گذشت زمان و نیاز روزافزون به سرعت بالای اینترنت ، استاندارد جدیدی به نام LTE برای نسل چهارم اینترنت همراه تعریف شد که سرعت بسیار بالایی داشت و نسبت به نسل های گذشته بهینه تر شده بود . بنابراین اگر بخواهیم به زبان ساده تفاوت LTE و 4G را بیان کنیم ، LTE ، نسل جدیدی از اینترنت همراه محسوب نمی شود ، بلکه استاندارد جدیدی برای نسل چهارم است .
ADSL ، اینترنت ثابت
Dial Up نامی است که بسیاری از ما با آن زندگی کرده ایم . اگر خاطرتان باشد ، در سال های نه چندان دور برای اتصال به اینترنت باید یک کارت اعتباری از دکه های روزنامه فروشی می خریدیم ، با تمامی اعضای خانواده هماهنگ می کردیم که برای دقایقی تلفن خانه قطع خواهد شد ، سپس منتظر می نشستیم و به صدای نه چندان خوشایندی گوش می کردیم تا بتوانیم دقایقی به اینترنت با حداکثر سرعت 56Kbps متصل شویم ، به طور واضح تر ، وارد دنیای دیگری شویم و از آن لذت ببریم .
اما شرکت های ارائه دهنده اینترنت در ایران از سال 1382 شروع به ارائه سرویس جدیدی به نام ADSL کردند که بدون نیاز به قطع شدن تلفن ، می توانستید همواره به اینترنت پرسرعت دسترسی داشته باشید .
بنابراین روی همان خطوط تلفنی که برای تماس استفاده می شد ، اینترنت جریان یافت و نیاز به هیچ هزینه اضافی یا کابل کشی مجدد نبود ، تنها باید یک اسپلیتر و یک مودم خریداری می کردید ، اسپلیتر برای جدا کردن امواج صوتی از اینترنت و کاهش نویز روی خط تلفن و مودم برای اینکه به اینترنت دسترسی پیدا کنید .
تا اینجا با مفهوم ADSL ، 4G و LTE بیشتر آشنا شدیم ، حال به سراغ بیان تفاوت های اینترنت ADSL و 4G می رویم .
حوصله دردسر های نصب و راه اندازی ADSL روی خط تلفنتان را دارید ؟
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد ! خانه یا محل کار خود را عوض کرده اید ، بعد از اسباب کشی و یا حتی قبل از آن ، به فکر اینترنت می افتید ، دو راه پیش پای شماست :
1) با شرکت های ارائه دهنده سرویس های ADSL یا همان FCP ها تماس بگیرید و از آن ها درخواست کنید روی خط تلفنتان به شما اینترنت بدهند .
2) از اینترنت همراه (4G) استفاده کنید ، یعنی یک مودم همراه و یک سیم کارت تهیه کنید و از اینترنت آن استفاده کنید .
در راه اول شما ابتدا با شرکت مورد نظرتان تماس می گیرید و درخواست خود را اعلام می کنید ، سپس آن ها بررسی میکنند که امکان ارائه سرویس در منطقه شما را دارند یا خیر ؟ اگر خوش شانس باشید و جواب مثبت باشد ، باید وضعیت پورت های مخابراتی بررسی شود که آیا پورت خالی دارد یا خیر ؟ اگر پورت خالی وجود داشت ، FCP از شما مدارکی می خواهد ، پس از ارسال مدارک و واریز هزینه های لازم ، به امید خدا اگر سیم کشی های داخلی مشکلی نداشته باشد ! حدود سه تا 7 روز طول می کشد تا خط شما راه اندازی و آماده دریافت اینترنت شود .
همانطور که می بینید برای دریافت سرویس ADSL باید مراحل زیادی را بگذرانید . اما عجله نکنید ، ADSL آن قدر ها هم بد نیست .
در راه دوم ، ابتدا تست می کنید که در منزل شما اینترنت کدام اپراتور سرعت و عملکرد بهتری دارد ، سپس اقدام به خرید یک سیم کارت از آن اپراتور می کنید و در مرحله آخر راجع به مودم های همراه موجود در بازار تحقیق کرده و بر اساس بودجه و قابلیت های مورد نیاز خود یکی از آن ها را انتخاب می کنید . کار تمام است ! سیم کارت را داخل مودم قرار دهید و از اینترنت پرسرعت بهره ببرید .
بنابراین اگر بخواهیم اینرنت ADSL و 4G را از لحاظ دردسرهای نصب و راه اندازی مقایسه کنیم ، اینترنت 4G گزینه بهتری به نظر می آید .
اینترنت ADSL و 4G ، کدام سرعت بیشتر و هزینه کمتری دارند ؟
شرکت های ارائه دهنده اینترنت (FCP) در ایران ، در سرویس های ADSL ، سرعتی تا حداکثر 16 مگابیت بر ثانیه و در سرویس VDSL ، (که فقط در برخی مناطق ایران در دسترس است) حداکثر سرعت 50 مگابیت بر ثانیه را ارائه می دهند .
اما سرعت اینترنت 4G در مناطقی که پوشش مناسبی داشته باشد تا 100 مگابیت بر ثانیه هم می رسد ، البته نسل جدید اینترنت همراه به نام 4.5G ، رکورد سرعت 1 گیگابیت بر ثانیه را هم ثبت کرده است .
البته در نظر داشته باشید که در اینترنت ADSL ، اگر سیم کشی های داخلی شما مشکل و یا نویز نداشته باشد ، معمولا سرعت پایدار و بدون نوسانی را تجربه خواهید کرد ، اما در اینترنت های 4G ، سرعت مستقیما به محلی که شما قرار دارید و میزان آنتن دهی آن منطقه بستگی دارد . حتی ممکن است در نقطه ای از محل مورد استفاده شما ، سرعت عالی باشد اما در نقطه ای دیگر حتی اینترنت نداشته باشید . بنابراین اگر به دنبال سرعت پایدار و بدون قطع و وصلی هستید ، اینترنت ADSL گزینه بهتری است .
پارامتر دیگری که در انتخاب و مقایسه اینترنت ADSL یا 4G بسیار مهم است ، قیمت خدمات می باشد (با توجه به تفاوت میان اپراتور های مختلف ، در این مقاله میانگین قیمت های اپراتور های مختلف را در نظر گرفته ایم) . قیمت هر گیگ اینترنت ADSL معمولا حدود 1000 تومان می باشد و قیمت هر گیگ اینترنت 4G در بسته های اینترنتی اپراتور ها ، چیزی بین 2500 تا 3500 تومان است .
بنابراین تصمیم گیری در مورد قیمت و سرعت ، به میزان بودجه شما و نیازتان بستگی دارد .
مقایسه قیمت مودم ADSL و 4G
قیمت مودم های همراه 4G ، معمولا بالاتر از مودم های ADSL می باشد ، به طور مثال اگر بخواهیم مقایسه ای بین مودم های شرکت دی لینک انجام دهیم ، قیمت مودم روتر +VDSL2/ADSL2 دی لینک مدل DSL-224 ، که به صورت هم زمان از سرویس ADSL و VDSL پشتیبانی می کند ، تقریبا نصف مودم همراه 4G/LTE دی لینک مدل DWR-932C است که از لحاظ ویژگی های فنی جزء مودم های همراه متوسط شرکت دی لینک محسوب می شود. بنابراین اگر بودجه محدودی دارید ، اینترنت 4G را پیشنهاد نمی کنیم .
در نهایت جمع بندی مختصری راجع به ویژگی های اینترنت ADSL و 4G می کنیم ، تا تصمیم گیری برای شما راحتتر شود .
- اگر به دنبال سرعت بالا هستید ، از اینترنت 4G استفاده کنید .
- اگر به دنبال نصب و راه اندازی راحت هستید ، از اینترنت 4G استفاده کنید .
- اگر محدودیت هزینه ای ندارید ، از اینترنت 4G استفاده نمایید و اگر هزینه خدمات برای شما مهم است از سرویس ADSL استفاده کنید .
- اگر به دنبال مودم ارزانتر هستید ، از اینترنت ADSL استفاده کنید .
دیدگاه (9)
من خودم ADSL یا VDSL رو بخاطر ثباتشون ترجیح میدم. فقط جاهایی که نمیشه از اینها استفاده کرد بنظرم آدم باید بره سراغ 4G
نظر شما محترمه ولی به لحاظ سرعتی واقعا قابل مقایسه نیستن 4جی و ای دی اس ال. خصوصا اینکه جدیدا خیلی خوب شده اینترنت همراه.
آقا 5G داره میاد دیگه اصلا دنیا عوض میشه
بابا تا بخواد بیاد ایران نسل ما استخوناش پوسیده. مگر اینکه یچیز الکی به اسم 5G به خوردمون بدن این اپراتور ها
۴g گرون تره ولی adal ارزون تر اما ۴g, سرعتش خوبه اما به شرط اینکه جان خوب باشه و ای دی اس ال هم به شرط اینکه نویز نداشته باشی و قعطی .
حاجی سرعت 16 مگابایت فقط به درد مکانهای تجاری میخوره و اینکه بسیار طرحهای محدودتری داره نسبت سرعت های پایین تر! به نظرم دوران سیم کشی های مخابرات به سر اومده! تمام دنیا دارن دنیای بیسیم رو جایگزین میکنند بعد ما…!
من گیر کردم که مودم 4G بخرم یا ADSL کدومشون هزینه بیشتری میبره
ما که همیشه مستاجر بودیم و روی اعصاب بود واقعا دنبال نت adsl رفتن هردفعه خانه جدید تلفنش قطع بود یا کلا خط تلفن نداشت!
تا اونجایی که یادمه هرجا رفتیم همیشه چندروزی علاف وصل شدن مجدد خط تلفن و هزینش و بعد اون تازه درخواست دادن اینترنت که جای مسخرش همینجای که پورت خالی باید بشه تا نت adsl وصل بشه! خلاصه چند هفته تا چند ماه!!! علاف خالی شدن پورت منتظر موندم چندباری….
بعدش که بسلامتی پورت هم خالی شد دیگه وصل شدیم اما هزینه خط تلفن ابونمان باید میدادم هر دور چون اصلا ما از خط تلفن خانگی استفاده نمکنیم هیچوقت و فقط ابونمان میومد براش و اگه هزینه ابونمانو هم نمیدادم و قطع میشد کلا نت هم میرفت باهاش و از مجبوری اونم میدادم! تازه اگه بسته نتم وقتش تموم میشد تنها چند روزی فقط شارژ نمیکردم خط تلفنم کلا میپرید و باید دوباره میرفتم دنبال پورت خالی!! خیییییلی مسخره بود اینجاش!
خلاصه بعد سالها سختی در این مورد 2/3 سالی میشه با نت ثابت ایرانسل tdlte اشنا شدم و اونم با کلی نگرانی از بابت انتن دادن یا ندادن گرفتم و بعد تست خداروشکر از شر adsl راحت شدم دیگه و کاملا راضی ام هم سرعت خوب هم بی نیاز از هزینه های اضافی و چیزهای حاشیه ای 🙂 فقط تنها شرطش انتن دادن توی محل شماست وگرنه انتن نده باز گزینه دوم 4g هست که پوشش انتن 4g فکر کنم بیشتره از TD-LTE
adsl هم تو تجربم خوب بود پایداریش و سرعتش و همچنین بسته هاش یکمی ارزونتر درمیومد اما بخاطر همون مشکلاتی که داشتم کلا بیخیالش شدم وگرنه اگه اونم نیاز به خط تلفن نداشت خوب بود بازم.
سلام ممنون از توضیحات من اینترنت ADSL رو میخواستم برای اسکای روم که اینطور که شنیده بودم اینترنت سرعت بالایی هست اما از نظر هزینه هزینه برای من مهم تره اما با این همه دنگ و فنگی که شما میگید مسلما 4G در مناطق پوشش داده شده بهتره اما خوب باید بگم که نسبت به سرعت هزینه های نسبتا بالایی هم دارن تشکر